Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 24-04-2008, 19:39
|
|
|
Twelve Kingdoms jest fantasy i to jest dobre fantasy, ale jeśli szukasz kina akcji tam tego nie znajdziesz. Za to fabułe i klimat tak :).
Z fantasy:
Fate Stay Night
Claymore
Scrapped Princess
Fushigi Yuugi (szczególnie gorąco polecam, stary klasyk, dziewczyna wciągnięta do innego świata itd ;]) |
|
|
Ishamael
Tkacz Sieci
Dołączył: 24 Kwi 2008 Skąd: Shayol Ghul, więzienie dla potępionych Status: offline
|
Wysłany: 25-04-2008, 15:08
|
|
|
Cytat: | Fushigi Yuugi (szczególnie gorąco polecam, stary klasyk, dziewczyna wciągnięta do innego świata itd ;]) |
Jak Fushigi Yuugi to także Vision of Escaflowne. Są smoki, bizony (nie zwierzątka tylko tacy śliczni chłopcy;)), mechy i ciekawy świat alternatywny. Oglądałęm to na Hyperze dobre dwa lata temu i ciągle sporo pamiętam czyli zabawa była niezła. |
|
|
|
|
|
Arcade
Gość
|
Wysłany: 26-04-2008, 19:27
|
|
|
Witam, szukam anime typu science - fiction z motywem "kosmicznym" , cos w stylu gwiezdnych wojen, gdzie glowni bohaterowie, to kosmici, obcy (nie ludzie) , najlepiej jakby opieralo sie na walce, jakis mitycznych i magicznych mocach, sztukach walki.
Chodzi mi o takie prawdziwe anime, nie z dziecinna, jaskrawa animacja, ani grzecznymi i pozbawionymi dramatu, smierci i grozy bajeczki... |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 26-04-2008, 20:19
|
|
|
Cowboy Bebop, może bez obcych i mitycznych, magicznych mocy, ale również umieszczone w kosmosie, są sztuki walki poniekąd. Spora dawka humoru jak i również dramatyzmu w odpowiednich miejscach, dla dojrzałego widza.
Być może Heroic Age, ale widziałam tylko odrobinę, więc raczej na wyczucie. Mamy tu ładny misz masz pomysłów, jest kosmos, są obcy i tajemnicze mocy, na dodatek w całkiem patosowym sosiku.
Cała saga Crest of the Stars i Banner of the Stars, ale to space-opera, trudno tu o kosmitów (no Abh to nie kosmici suma sumarum), tajemniczych mocy, a kreska jest dosyć leciwa, bohaterowie dopiero dorastaja wraz z rozwojem serii, więc mogą nie spełnić kryteriów kina akcji. |
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
|
Wysłany: 26-04-2008, 21:01
|
|
|
powiem ci, że mnie zagiołeś, pierwsza myśl to Lost Universe, spróboj a noż, aczkolwiek kreska taka jak w slayersach, niektórym nie pasuje do kosmosu w tym mi |
|
|
Teukros
|
Wysłany: 26-04-2008, 22:17
|
|
|
Arcade, z czystym sumieniem mogę dwa tytuły polecić.
Pierwszy to Heroic Age, zaś drugi to Terra E. Oba to klasyczne science fiction (więcej tego fiction, niż science), aczkolwiek zrobione niedawno, to utrzymane w konwencji sf z drugiej połowy ubiegłego wieku (czyli mniej więcej to, o czym piszesz). Obie serie są bardzo na poważnie, nie ma w nich popularnego obecnie "mrugnięcia okiem" do widza. Jeżeli lubisz patos, heroizm, dramat bez wtrętów komediowych, powinny Ci się spodobać. |
|
|
|
|
|
Arcade
Gość
|
Wysłany: 27-04-2008, 10:37
|
|
|
Dzieki wszystkim, napewno zobacze pare tych tytułow, narazie obejrzalem 1 czesc Heroic Age i powiem, ze mnie to nawet zaciekawilo :) |
|
|
|
|
|
Al
|
Wysłany: 27-04-2008, 17:07
|
|
|
Aktualnie szykam czegoś co spełniało by kilka elementów:
-ładna,niezdeformowana i nieeksperymentalna kreska
-happy-end
-może być napięcie, ale brak elementów czystostresujących...
-niezbyt wielka długość
czyli mówiąc krótko: anime na czasy przedmaturalne (a matura za tydzień).
Mile widziane postacie męskie, określane mianem bizonów ;]
Myślałam o czymś w stylu Furuby lub Onegai Teacher, aczkowleik jeśli to możliwe prosiłabym bez kosmitów.
*(ps:oglądałam już Chobits i Love Hina) |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 27-04-2008, 17:26
|
|
|
Al spróbuj może La Corda D'Oro - spełnia właściwie wszystkie twoje wymagania, o ile nie przeszkadza Ci muzyka klasyczna. Możesz też obejrzeć Hatenkou Yuugi, Lovely Complex, Ouran High School Host Club lub Ultra Maniac. Recenzje wszystkich są na Tanuku. |
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
|
Wysłany: 27-04-2008, 19:19
|
|
|
dodam od siebie School Rumble, Myself Yourself |
|
|
Silvermmer
|
Wysłany: 02-05-2008, 13:44
|
|
|
Ohayo,
Szukam anime, w którym głównym bohaterem jest "antybohater". Ktoś taki jak Lelouch z Code Geass, czy Raito z Death Note. Oczywiście obie pozycje już obejrzałem ;). Czy ktoś zna coś podobnego? |
|
|
|
|
|
darashinai
|
Wysłany: 02-05-2008, 23:27
|
|
|
Witam mam prośbę może ktoś mógłby mi polecić jakoś Anime a nawet kilka :D z komedii ecchi ,dramatu,fantasty, może ktoś zna podobno anime do Seirei no Moribito albo elfen lied |
_________________ http://myanimelist.net/profile/darashinai
Ostatnio zmieniony przez darashinai dnia 03-05-2008, 09:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-05-2008, 23:45
|
|
|
Ecchi dramat to z całą pewnością będzie Limeiro Senkitan. Z całą pewnością jest to dramat (i to naprawdę dramatyczny: fabuła to dramat, grafika też dramat, muzyka również jest dramatem, a postacie to nawet tragedia) i w dodatku ecchi. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Elof
Kowal
Dołączył: 12 Paź 2007 Skąd: Chmmm... dobre pytanie... Status: offline
|
Wysłany: 03-05-2008, 09:41
|
|
|
Mushishi - zero akcji, zlepek różnych(niesamowitych) historii no i ten klimat. Polecam każdemu kto ceni sobie dzieła spokojne i pouczające. Ciężko znaleźć anime tego typu, które dorównywałoby przytoczonemu przeze mnie tytułowi. |
|
|
|
|
|
Astek
Dołączył: 02 Maj 2008 Skąd: zależnie od kaprysu :D Status: offline
|
Wysłany: 03-05-2008, 09:46
|
|
|
czt mógłby mi ktoś polecić jakieś anime, które klimatem zbliżone byłoby do Monstera? |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|