Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
darashinai
|
|
|
|
|
Elof
Kowal
Dołączył: 12 Paź 2007 Skąd: Chmmm... dobre pytanie... Status: offline
|
Wysłany: 03-05-2008, 09:52
|
|
|
Cóż... no to mamy problem, bowiem takie dzieła jak "Monster" nie zdarzają się często. Ostatnio też mam ochotę na coś podobnego ale przyznam się, że jeszcze nic nie znalazłem :)
Może ktoś inny coś poleci. |
|
|
|
|
|
BloodRevan
[Miejsce dla sponsora]
|
Wysłany: 03-05-2008, 13:48
|
|
|
darashinai napisał/a: | a jakas anima podobna do Seirei no Moribito |
Juuni Kokuki? |
|
|
|
|
|
Ariana
lazy student
|
Wysłany: 04-05-2008, 16:10
|
|
|
Do Seirei no Moribito to rzeczywiście nieco podobne Juuni Kokuki, ale jak ktoś ma ochotę na pełnometrażówkę, to polecam Stranger - Mukoh Hadan ^^ |
|
|
|
|
|
cancelele
|
Wysłany: 04-05-2008, 18:55 jakie polecacie anime
|
|
|
obejrzalem juz takie anime jak
naruto, bleach, blood, fullmetal alchemist, fushigi yuugi, ghost in the steal, wszystkie gundamy, inuyasha , neon gen ewang, appleseed, dragon ball , slayers, last exile, cowboy bebop, code geass, higurashi ho no naku hoi, vampire hunter, deimonds, one piece , green green, death note ,sailor moon, hellsing , kamikadze kaitou janne , gto ,love hina
jakie są jeszcze anime co niema na tej liscie warte obejrzenia ??
Temat scalono. Tak trudno zauważyć, że na forum jest temat, który służy do zadawania tego typu pytań? W dodatku PRZYKLEJONY i obecny na każdej stronie w dziale.
Na drugi raz proszę użyć opcji SZUKAJ. To nie boli.
IKa
Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 04-05-2008, 19:36
|
|
|
Wymieniać można w nieskończoność, ja polece dwa tytuły które akurat przyszły mi na myśl
School Rumble- świetna komedia
Basilisk- Walka klanów Shinobi |
|
|
Elof
Kowal
Dołączył: 12 Paź 2007 Skąd: Chmmm... dobre pytanie... Status: offline
|
Wysłany: 05-05-2008, 15:10
|
|
|
Shakugan no Shana - tej bohaterki nie da się zapomnieć.
Fate, stay night - akcja, magia, romans, dramat... i znowu wspaniała bohaterka:)
Monster - mroczny kryminał po mistrzowsku skomponowany.
I wiele, wiele innych... ;) |
|
|
|
|
|
atomicpanda
|
Wysłany: 06-05-2008, 12:57 Sztuki walki , streatfighting i inne mordobicia
|
|
|
Witam interesuje sie anime juz od jakiegos czasu , obecnie mam wielka ochote obejrzec cos ciekawego z gatunku walki, sztuk walk , ulicznego mordobicia etc. niestety przegladajac różne portale nie natrafilem na nic interesujacego, Miałbym wielka prosbe o polecenie jakis fajnych tytułow , oto niektore z seri tego typu ktore juz widzialem:
0.History strongest disciple Kenichi
1.Berserk
2.Hajime no Ippo
3.Baki the grappler
4.tenjoutenge
5.Ikkitousen
6.Hunter x Hunter
7.Bleach
8.Naruto
9.Szaman King
10.Kiba
.... |
|
|
|
|
|
shan
|
Wysłany: 06-05-2008, 13:07
|
|
|
Dragon ball:D |
|
|
|
|
|
Mugen
Sealed
|
Wysłany: 06-05-2008, 14:36
|
|
|
Coś odnośnie samurajów: Shigurui, Samurai Champloo, Afro Samurai.
Inne "klimaty" to np. Knight of Eon, Fate/Stay Night.
O ile sam motyw walki przewija się dość często o tyle anime, które mówiłyby tylko o niej nie ma na szczęście aż tak wiele. Jeśli chcesz, żeby pojawiły się po prostu jakiekolwiek sceny tego typu zawsze możesz jeszcze rzucić okiem na Devil May Cry (chociaż wielu fanom gry nie przypada do gustu nie potrafię powiedzieć dlaczego), Vision of Escaflowne czy Cowboy Bebop. |
_________________ Music is needed to party |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-05-2008, 16:46
|
|
|
Jeżeli mowa o sztukach walki, to trzeba polecić Basiliska, tam grają one pierwsze skrzypce, a do tego występują w świetnej oprawie graficznej i opowiadają wciągająca historię. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Pavio
Gość
|
Wysłany: 08-05-2008, 15:45
|
|
|
witam wszystkich.
mozliwe ze takie pytanie juz padlo, ale gomen...duzo szukania.
moglibyscie polecic jakies typowe glupkowate-odmożdżajace anime typu midori no hibi, lovely complex?
wiem, wiem. gornolotne. ale odmozdza i poprawia humor ^^ |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 08-05-2008, 16:55
|
|
|
School Rumble ;D komedia jakich mało ;], watek romantyczny, duuużo śmiechu ; ] |
|
|
Góral
Firefly/Serenity fanatic
|
Wysłany: 08-05-2008, 18:35
|
|
|
Cromartie High School
odmóżdżające i głupie - checked
szkolne żule/gity/rozrabiaki - checked
Z tymże uwaga. Swą nielogicznością i absurdalnością przebija chyba wszystko co do tej pory widziałem. Czegoś równie głupiego i denerwującego jeszcze nie oglądałem. Po 7 odcinkach poczułem, że 700 mln szarych komórek mi zdechło, po 100 mln/odcinek ;). Zdecydowanie odradzam oglądanie (pomimo niezłych recenzji seria jest tak niedorzeczna, że szkoda tracić na nią czas). Myślałem, że coś takiego będzie w sam raz jako przerywnik w maratonie Star Trek-a jaki sobie urządziłem - myliłem się.
Ale może Ci się spodoba, spróbuj obadać 1-szy odcinek, trwa tylko 11 min. więc wiele nie stracisz czasu.
Jeśli chodzi o dobrą, prymitywną komedię to polecam Ping-Pong Club, ale tutaj humor momentami jest nie tylko głupi, ale i niesmaczny. Pomimo to jest to jedna z najlepszych serii komediowych jakie widziałem.
Oczywiście nie byłbym sobą gdybym nie polecił przy okazji najlepszego aktualnie wychodzącego tasiemca czyli Gintamy. Świetna komedia, ale trzeba czasem dysponować niemałą wiedzą, by wyłapać wszystkie smaczki w serii. |
|
|
|
|
|
Veritas
Panties, Panties, Panties
|
Wysłany: 09-05-2008, 14:23
|
|
|
Całkiem możliwe, że pytanie już padło ale mimo wszystko zaryzykuje -
Czy mógłby mi ktoś polecić serię zbliżoną/podobną do Fruits Basket / Ouran High School Host Club? (z tym drugim może być ciężko.. zdaje sobie z tego sprawę bo przecież seria ta jest niebanalna..) ^^ z góry dziękuję. |
_________________ "Please don't worry, Mister, I only came here to obliterate you- not rob you." |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|