Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
Szuki
placek z jagodami
|
Wysłany: 30-05-2008, 22:48
|
|
|
Cowboy Bebop. Zdecydowane! Rewelacyjna seria...
Trigun
Ewentualnie Scrapped Princess
Baccano! (chodź to taka gangsterka, wiesz - lata 30 itp... i masa czarnego humoru!)
W Ghost Hunt też zdarzały się momenty, w których ryczałem ze śmiechu...
Ale i tak najbardziej polecam Bebopa... spełna wszystkie twoje kryteria :) |
_________________ "Chcę zjeść coś, co kiedyś oddychało, pasło się na łące i miało matkę..." xD |
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 30-05-2008, 22:50
|
|
|
Darker than Black - dużo akcji, mniej humoru, ale się zdarza. Bardzo orginalne sci-fi, choć mnie zakończenie nie satysfakcjonuje, ale spróbuj, nie pożałujesz.
Full Metal Alchemist - pasuje idealnie, do twoich preferencji, ale spodziewaj się też trochę dramatu.
Inuyasha - jeśli nie boisz się tasiemców to, zobacz. Fanasty, akcja, miłość i humor. Wątek romansowy przewija się dość często i jest dość ważny dla fabuły, ale, nie jest jakiś shojokowaty, że tak powiem.
Cowboy Bebop - też pasuje idealnie, do tego niesamowita muzyka i bohaterowie. Klasyka, tak zwane "Must see". Twórców Samurai Champloo.
Trigun - podobny do CB, jednak później seria trochę poważnieje, ale nie traci się przyjemności oglądania.
Slayers - napewno obiło ci się o uszy. Jeśli jesteś z młodszego pokolenia i nie pamiętasz za dobrze, bądź wcale nie oglądałeś, to teraz nadrób zaległości.
No i tradycyjnie Code Geass. Tylko uwaga wciąga i uzależnia. Ale naprawdę warto, polecam gorąco. Są tu co prawda mechy, ale anime nie opiera się na ich walkach, choć trochę ich jest. Zobacz 1 odcinek, ja knie podpasuje to masz masę innych serii do wyboru;D |
|
|
viesiu
Ten tam taki jeden.
|
Wysłany: 31-05-2008, 16:49
|
|
|
Oj, oj. Pisał przecież, że Bepopa oglądał :)
A od siebie dodałbym tylko Gurren-Lagann (którego z resztą polecam przy każdej możliwej okazji :p). Tyle tylko, że mechy, ale raczej dość specyficzne, więc można próbować :p |
_________________ "Go beyond impossible and kick the reason to the curb! That's the way of Gurren-dan!"
|
|
|
|
|
KuroiBara
Fear of the Dark
|
Wysłany: 05-06-2008, 00:17
|
|
|
z tego co piszesz moze przejzec :
Soul Hunter - tytul tak jak i anime wiadomo o czym, wszystkie watki ktore pragniesz.
The Melancholy of Haruhi Suzumiya - szkolna opowiesc, takie troche fantasy , sporo humoru, nienachalny watek milosny;]
Inukami - cos jak Inuyasha tyle ze krotsze z watkiem milosnym i duuuzo humoru.
Slayers - wymieniono powyzej
Cowboy Bebop- tez
FMA- tez
Z duza dawka humoru - szkolne (nie s-f)
Grat teacher Onizuka |
_________________ Gdzie słów wiele, mało treści |
|
|
|
|
Ferret
Kawaii desu~
|
Wysłany: 06-06-2008, 01:18
|
|
|
Cytat: | The Melancholy of Haruhi Suzumiya |
Przyłączam się... nie dość, że zabawne... to i naprawdę fajnie zrobione ^^.
A odnośnie komedii Fantasy...
hmm...
Zero no Tsukaima by chyba podchodziło.
Poza tym znakomitym tytułem (no... okej... ja po prostu uwielbiam ten setting xD) jest Tales of Eternia.
Co jeszcze... hmm...
Może by Ci przypasowało .hack//DUSK (to ma parę nazw... ale ta najkrótsza xD).
Poza tym szczerze polecam - Magical Pokaan - zabójcza komedia.
Nom... starczy xD.
Co do Full Metal Panic... zwykły nie jest taką znowu komedią, ale za to Fumoffu miażdży xD. |
|
|
|
|
|
Cherubine
|
Wysłany: 08-06-2008, 18:13 Shounan
|
|
|
nie wiem czy dobrze to napisalam , ale chodzi mi o anime wlasnie z tego gatunku. mozecie cos polecic
Scalone do właściwego tematu.
- Teukros |
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 08-06-2008, 18:22
|
|
|
Pisze sie shonen, jest już podobny temat, ale odpiszę - One Piece, Soul Eater, Naruto, Bleach. |
|
|
|
|
|
Wilku102
marzyciel
|
Wysłany: 09-06-2008, 12:41
|
|
|
Ja szukam anime poświeconego realnemu życiu. Powinny w nim byc wątki komiczne romantyczne i mile widziany wątek muzyczny. Ogladałem już BECK i NANA i szukam czegos podobnego. Mozecie cos polecić? |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 09-06-2008, 13:11
|
|
|
Nodame Cantabile ? |
|
|
Wilku102
marzyciel
|
Wysłany: 09-06-2008, 13:36
|
|
|
to próbowałem oglądać i jakoś nie moge, ale chyba spróbuje jeszcze raz. Może nie spodobało mi sie bo zbyt poważne. Czekam na dalsze propozycje ^_^
A ja polecam Beck super anime o tworzeniu zespołu w japoni. |
|
|
|
|
|
Renji09
|
Wysłany: 09-06-2008, 16:08
|
|
|
HMM potrzebuje malej pomocy szukam komedi ecchi albo jaka kolwiek byle lekkie i latwe do strawienia :D i prosze rzucicie jakas duza ilosc tytulow bo juz troche tego w zyciu widizale a chce cos nowego zobaczyc n_n |
|
|
yt1300
Gość
|
Wysłany: 10-06-2008, 14:16
|
|
|
witam raz jeszcze. wracam po wiecej rekomendacji. podsumowujac co obejrzalem dotychczas w (przyblizonej i niedoskonalej) kolejności od 'najbardziej mi sie podobalo' (kazdy wers to poziom przyjemnosci ogladania):
Cowboy Bebop
Trigun, Black Lagoon, Samurai Champloo, Baccano!, Spice and Wolf, Seirei no Moribito
Great Teacher Onizuka, Ah! My Goddess!, Last Exile, Hellsing (nie ova), Death Note, Darker than Black, Ergo Proxy
Shigurui, Witch Hunter Robin, Fate/Stay Night, Code Geass, Full Metal Panic, Gurren-Lagann
przy czym wszystkie te serie mi sie podobaly, po prostu w roznym stopniu ;] i tylko te mechowe mnie troche kluly w oczy (ahh te kilku-tonowe maszyny walczace jak mistrzowie kung-fu)
w najblizszym czasie mam jeszce zamiar zabrac sie z Slayers'ow (nigdy nie widzialem calych, tylko niektore odcinki jeszcze na rtl7 (czy to juz bylo tvn7?) bodajze), Wolf's Rain, pewnie Full Metal Alchemist. co jeszcze byscie polecili?
nie mam nic przeciwko zebyscie rzucili rowniez tytulami filmow. widzialem (i podobalo mi sie):Toki wo Kakeru Shoujo, Paprika, Milenium Actress, Vampire Hunter D: Bloodlust, klasyki Ghibli (Tonari no Totoro, Kaze no Tani Naushika, Hauru no Ugoku Shiro, Sen to Chihiro no Kamikaushi, Mononoke Hime)
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Wilku102
marzyciel
|
Wysłany: 10-06-2008, 19:04
|
|
|
Z anime to mogę polecić: Beck, Nana, Paradies Kiss, Love Hina, ale widzę że w takich raczej nie gustujesz hhhhmmmm ..... coś z akcji pewnie byś wolał hmmmm..... no nie. Te które mi do głowy przychodzą to już obejrzałeś. Z filmów to mogę polecić Zatoichi super film akcji.
P.S. założyłem że jesteś facetem nie wiem czy dobrze, jak nie to sorki. |
|
|
|
|
|
Quan
|
Wysłany: 10-06-2008, 19:33
|
|
|
yt1300
Z filmów to mogę polecić Sword of the Stranger - samuraje i te sprawy.. co prawda fabuła nie jest z najlepszej półki (jest dość prosta), ale za to kreska, walki, animacja - cudoooo, przynajmniej dla mnie ;p |
|
|
|
|
|
Dante666
|
Wysłany: 11-06-2008, 21:04
|
|
|
yt1300,
moge ci polecic: Ouran Host Club (perelka), school rumble, murderer princess(krotkie, ale dobrze zrobione), full metal alchemist ( jak to obejrzysz to obowiazkowa kinówka bo masz lekki niedosyt po serialówce), sproboj takze Serei no Moribito, jak cos jeszcze mi sie przypomni to dam znac :D |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|