Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
Ferret
Kawaii desu~
|
Wysłany: 11-06-2008, 21:15
|
|
|
Dante666 napisał/a: | Ouran Host Club (perelka), school rumble |
Trochę bym tu kolejność zamienił:
School Rumble (perełka), Ouran Host Club.
xD
yt1300 - polecam jeszcze Ghost in the Shell xD. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 13-06-2008, 13:36
|
|
|
ktoś mnie ostrzegał przed Now and then, here and there. Od dawna nie dostałem takiej negatywnej dawki emocji. zwłaszcza za jednym zamachem. Znacie coś na odwrócenie tego stanu. do głowy mi nic nie przechodzi.
To może ułatwić sprawę http://myanimelist.net/animelist/Asethon |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 13-06-2008, 14:09
|
|
|
Do naładowania akumulatorów pozytywnymi emocjami świetnie nadaje się Windy Tales, a do kompletu można jeszcze dołożyć Hare+Guu , żeby skutecznie przewietrzyć płuca śmiechem. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 13-06-2008, 14:27
|
|
|
Dzięki za ten pierwszy wezmę się od zaraz, a Hare+Guu oglądałem do któregoś tam odcinka. Nie mam pojęcia na którym stanełem. Najwyżej obejrze od początku:). Trzeba zrobić porządki na liście. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 13-06-2008, 15:49
|
|
|
Wilku jeśli chodzi o coś o realnym życiu z elementem komediowym i muzycznym to masz tak:
Gravitation - komediowe Shounen-ai (calość opiera sie na miłośći i muzyce)
Clannad - w tej serii wątek muzyczny jest bardzo słaby (jedna bohaterka gra na skrzypcach) ale jest sporo romansu
Honey & Clover - akcja dzieje sie na ASP więc muzyki chyba tam troche było
Bez wątków muzycznych z anime o życiu i miłośći polecam:
Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora - cudo
Great teacher onizuka - strasznie niedocenione przez redakcje więc się recenzją nie przejmuj (mało miłośći)
Air - jak Clannad i Kanon ;p
Kanon 2006 - jak Air i Clannad ;p
Ouran high School host Club oraz School rumble - ale to juz raczej w całośći komedie (szczególnie ta druga) |
|
|
Veritas
Panties, Panties, Panties
|
Wysłany: 15-06-2008, 17:08
|
|
|
A czy mógłby mi ktoś polecić coś na bazie Tenjou Tenge? coś nowego? bo ostatnio oglądałem same starsze pozycje miłosne, bądź dramaty i szukam jakiejś odmiany. A, że dawno o takie anime nie pytałem to kto wie.. może ktoś ma coś godnego do polecenia = P
Byłbym również wdzięczny za polecenie mi jakiejś nowszej komedii.. w której fabuła rozgrywa się w szkole/lub podczas wakacji. /Rzecz jasna, nie obrażę się = P jeśli znajdzie się w niej nutka, albo i ciut większa - magii/fantazji. |
_________________ "Please don't worry, Mister, I only came here to obliterate you- not rob you." |
|
|
|
|
Filippiarz
baka ketsu
|
Wysłany: 15-06-2008, 19:14
|
|
|
"Tenjou Tenge", komedia i szkoła?
"History`s Strongest Disciple Kenichi" - ten tytuł w miarę sensownie łączy wszystko czego oczekujesz, w dodatku nie rozsypuje się po obiecującym początku tak paskudnie jak "Tenjou Tenge", a tylko trochę i w dodatku dopiero tak od 30 odcinka. |
_________________ Quidquid Latine dictum sit, altum videtur. |
|
|
|
|
Veritas
Panties, Panties, Panties
|
Wysłany: 15-06-2008, 20:46
|
|
|
Niestety ale to anime już widziałem... = P Więc czekam na inne propozycje = )
(Od razu dodam, że z komedii widziałem niemalże wszystkie pozycje szkolne, w tym nowsze jak i starsze - dlatego podkreśliłem, że poszukuje najnowszych pozycji z tychże gatunków, ponieważ było mi łatwiej zrobić to niż nabazgrać całą listę anime które już widziałem.. = P) |
_________________ "Please don't worry, Mister, I only came here to obliterate you- not rob you." |
|
|
|
|
Ferret
Kawaii desu~
|
Wysłany: 15-06-2008, 21:16
|
|
|
Minami-ke, Clannad, Potemayo ^^?
Każdy tytuł polecam xD. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 15-06-2008, 23:14
|
|
|
No właśnie potemayo :] jest może coś w dokładnie tym stylu czyli komedia nastawiona na szerszą widownie zbudowana na bazie czegoś kompletnie niestandardowego? Próbowałem oglądać di gi chart ale to nie było już takie zabawne. |
|
|
|
|
|
Grethort
|
Wysłany: 16-06-2008, 06:58
|
|
|
Veritas napisał/a: | Byłbym również wdzięczny za polecenie mi jakiejś nowszej komedii.. w której fabuła rozgrywa się w szkole/lub podczas wakacji. /Rzecz jasna, nie obrażę się = P jeśli znajdzie się w niej nutka, albo i ciut większa - magii/fantazji. |
Może nie tyle co z "nowszych" - ale może pasowały by Ci takie tytuły jak Azumanga Daioh czy Fate Stay Night(Te drugie może nie tyle co rozgrywa się konkretnie w szkole - no ale elementy szkolne są, a anime też niczego sobie) |
|
|
|
|
|
Muhomorniczy
..
|
Wysłany: 16-06-2008, 11:54
|
|
|
zaoglądnoł bym se film coby mje serce ścisnęło,wicie miłość romans,ale z akcją i z jakimiś niesamowitościami najlepiej.,plus realistyczny rysunek.
ciekawe co tam wymyślicie |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 16-06-2008, 12:44
|
|
|
Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan - Tsuiokuhen: czyli seria 4 ova. Jeden z lepszych wyciskaczy łez moim zdaniem.
Ewentualnie o ile nie przeszkadza ci kicz to Byousoku 5 cm; Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho albo (o niebo lepsze, bo krótsze) Hoshi no Koe (wszystkie autorstwa Makoto Shinkai). Takich typowych wyciskaczy łez w anime jest mało. |
|
|
|
|
|
Muhomorniczy
..
|
Wysłany: 16-06-2008, 13:08
|
|
|
Kumo no Mukou ładnie wygląda i sf ponoć trochę,żeby sie nie rzucić od razu na głębokie wody rzewnych klimatów,muszę najpierw się trochę schlapać.Wielkie dzienki
ps.
albo nie ,to prawda Hoshi no Koe będzie lepsze bo krótsze, |
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 16-06-2008, 15:42
|
|
|
vries napisał/a: |
Ewentualnie o ile nie przeszkadza ci kicz to Byousoku 5 cm; Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho albo (o niebo lepsze, bo krótsze) Hoshi no Koe |
Bardzo ciekawe pojęcie kiczu masz kolego.
Ja dorzucilbym serie typu Clannad, Kanon 2006 i Air, ale czy to wyciskacze łez są, to nie gwarantuję. |
|
|
|