Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
Dymek
Gość
|
Wysłany: 21-06-2008, 02:09
|
|
|
Czy ktoś mógłby mi polecić romansidło, tylko nie chodzi mi o cos w stylu: przez 27 odcinków on jej mówi, że ją kocha, po drodze zahacza o jej koleżanki, by w 27 odcinku dać swojej buzi...
Chciałbym coś gdzie stosunki między parami nie polegają tylko na patrzeniu na siebie. Chodzi mi o coś w podobie do Futari Ecchi.
BTW: jest jakieś smutne anime o bohaterach którzy siedzą w więzieniu? |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 21-06-2008, 11:23
|
|
|
W dziedzinie softcore'owych hentajów się nie orientuję, ale jeśli chodzi po prostu o bardziej dorosły początek romansu, to możesz spróbować REC . |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
RAX
Emo Metalowiec
|
Wysłany: 21-06-2008, 13:03
|
|
|
Witam szukam dobrego anime z dobra akcja i fabula :) |
_________________ Zabij bogów rzeczywistości, zgłądź władce teraźniejszości...żyj i raduj sie stwórco przyszłości, gdyż nadszedł czas ragnaroku.
|
|
|
|
|
Xorimo
|
Wysłany: 21-06-2008, 16:17
|
|
|
Witam. Natomiast ja szukam nie jednego, a paru anime. Chodzi mi dokładniej o anime w stylu echhi/romans, np. coś w stylu Green green, Kanokon. Szukam również coś w stylu wyciskiwacza łez, ale nie do końca :P, może być również nuta komedii, np. Nodame Cantabile, Clannad, True Tears. Cóz nie dam więcej porównań, bo te japońskie tytuły mi się mieszają, ale wierzę, że pomożecie ;].
Z góry dzięki..
Pozdro...
@Edita Rax: Ja Ci mogę doradzić, jeżeli nie oglądałeś to Fate/Stay Night. Bardzo fajne anime, fajna kreska, ciekawa fabuła, połączony romans z magią, występują postaci fantastyczne jak i normalni ludzie. Nawet wzrusza i trzyma w napięciu polecam ;].
No i oczywiście Bleach i Naruto, ale to jeżeli masz czas i chesz to zaczynać, bo Naruto ma natenczas ok. ~260 odc. w tym wiele nudnych fillerów podobnie co bleach, który posiada z deka mniej odc. |
|
|
|
|
|
Harima
|
Wysłany: 21-06-2008, 19:19
|
|
|
@Xorimo dam Ci kilka propozycji:
-Ichigo 100%
-Futari Ecchi (krótkie bodajże 4 epy)
-Onegai Twins i Onegai Teacher
-Iketaru Futari
-Yami to Boushi to Hon no Tabibito - tego nie widziałem ale podobno jest to "mocniejsze" ecchi
Na początek myślę wystarczy :) |
|
|
Xorimo
|
Wysłany: 21-06-2008, 19:33
|
|
|
Wielkie dzięki za te propozycje, od razu się zabieram, bo patrze, że nie są długie więc raz dwa się je obejrzy ;]. Wielkie dzięki. A teraz jeżeli ktoś może to niech dorzuci jakiś miły romansik (może być trochę śmiechu, ale nie musi), z happy endem też nie musi, coś w stylu Air, Clannad, Nodame Cantabile, True Tears. Jeżeli możecie ofc :).
Jeszcze raz dzięki i pozdro.... |
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 23-06-2008, 08:46
|
|
|
Kanon 2006
Ai Yori Aoshi
Ah! MY Goddess
Chobits
Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora
Narazie nic mi więcej nie przychodzi do głowy z romansów, w wyżej wymienionych jest wiele elementów komediowych. Jeśli Ci to nie przeszkadza to oglądaj, są całkiem przyjemne, szczególnie pierwszy i ostatni tytuł. |
|
|
Maja-Sul
|
Wysłany: 23-06-2008, 21:39
|
|
|
ostatnio skoncyzlam ogladac Paradise Kiss i coz zrobic, jestem nim oczarowana,
nie znacie czegos podobnego w klimacie do tego |
|
|
|
|
|
shinju
|
Wysłany: 24-06-2008, 08:06
|
|
|
Maja-Sul, jeśli ci się spodobało Paradise Kiss to musisz złapać się za NANĘ. Anime na podstawie mangi tej samej autorki, ale o wiele lepsze niż Paradise. Recenzja jest na tanuki, więc nie będę się wgłębiać w fabułę. |
|
|
|
|
|
Dymek
Gość
|
Wysłany: 25-06-2008, 19:21
|
|
|
A ja mam kolejne pytanie. Pamiętacie scenki z Lucky Star z kolesiami ze sklepu? Chodzi mi o te momenty, co oni chcieli nakręcić "Legendarną dziewczynę A" na kupno u nich w sklepie. I zapewne pamiętacie te wszystkie salta, specyficzne, tła, okrzyki i te inne pierdoły które odstawiali sprzedawcy. A teraz pytanie. Jest jakieś anime w miarę poważne, w którym bohaterowie właśnie cały czas robią takie popisy itp? |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 25-06-2008, 19:34
|
|
|
szukam anime w klimacie fantasy macie jakies wybitne ;> ? |
|
|
Shinpū
I'll never pray to God
|
Wysłany: 25-06-2008, 19:49
|
|
|
Seirei no Moribito |
_________________ Nulla lassitudo impedire officium et fidem debet
Żadne zmęczenie nie powinno przeszkadzać obowiązkowi i wierności. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-06-2008, 19:57
|
|
|
cesarz vedry napisał/a: | szukam anime w klimacie fantasy macie jakies wybitne ;> ? |
Record of Lodoss War OAV - do bólu kanoniczne fantasy, chyba najbardziej zachodnie pod tym względem anime jakie powstało. Jedni go nie znoszą, inni uwielbiają. Plusem jest świetny design postaci (zwłaszcza kobiecych). To właśnie tu pojawiły się po raz pierwszy elfki z nietoperzaście długimi uszami. |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 25-06-2008, 20:29
|
|
|
Obydwa widziałem jakieś inne tytuły ;> ? |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-06-2008, 20:36
|
|
|
cesarz vedry napisał/a: | Obydwa widziałem jakieś inne tytuły ;> ? |
Z typowych - Legend of Crystania, Chronicles of Arlsan, Fire Emblem, RG Veda.
Z mniej poważnych - Dragon Half czy Princess Minerva. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|