Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 02-07-2008, 20:00
|
|
|
Nie bardzo rozumiem co szukane anime ma kombinować z w.w. pozycji, lecz jeśli chodzi po prostu o solidniejsze, realistyczne obyczajówki, polecam Hataraki man i Oniisama e.... |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Veritas
Panties, Panties, Panties
|
Wysłany: 02-07-2008, 20:15
|
|
|
Więc za moment zrozumiesz <=
Prosząc o kombinacje miałem na myśli połączenie w pewien sposób tychże anime - to znaczy, że szukam tytułu który zawierałby na przykładzie powyższej mieszanki.. Okruchy życia? odrobinę muzyki? bądź akcje mająca czas w akademii muzycznej/artystycznej ( : przy czym mógłby być to dramat, albo komedia (ewentualnie jedno i drugie)
O coś takiego mi chodziło : )
A odnośnie powyższych pozycji - widziałem (i swoją drogą uważam to za stratę czasu..) |
_________________ "Please don't worry, Mister, I only came here to obliterate you- not rob you." |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 02-07-2008, 21:11
|
|
|
Veritas - może Beck.
Anime o patriotyźmie - zdecydowanie The Cockpit. Ciekawy może być też LoGH (w sumie porusza praktycznie wszystkie te kwestie) i ewentualnie pierwsza saga Gundama (jedynka, Z, Char`s Counterattack, ewentualnie ZZ).
Cytat: | mianowicie szukam dobrych anime z motywem zdrady. |
Można podpiać tu wspomnianego Jin Roh (choć tu zdrada jest bardziej wysublimowana i nie ma tu tych dobrych i tych złych, bo świat nie jest czarnobiały). Wspomniany wcześniej LoGH. Nie sądzę, by te anime było dla ciebie, ale zdrada jest również w Berserku. |
|
|
|
|
|
Doktor J
The Mad Scientist
|
Wysłany: 03-07-2008, 07:58
|
|
|
Szukam czegoś w klimatach science fiction, ale koniecznie nie mecha. Może być coś podobnego do "Crest of the Stars". Mile widziane jakieś rozterki moralne bohaterów. |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-07-2008, 08:04
|
|
|
Wspominannmy w poście wyżej LoGH spełnia te wymagania w 100% Poza tym Armored Troop Votoms. |
|
|
|
|
|
Quan
|
Wysłany: 03-07-2008, 13:10
|
|
|
Doktor J
Toward the Terra - science fiction bez mecha ;p |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 03-07-2008, 14:03
|
|
|
Zdecydowanie się pod tym podpisuję. Seria bardzo dobra (tylko należy sobie odpuścić wcześniejszy film, na którym jest ona oparta).
Poleciłbym też Geneshafta (jest tam co prawda jeden mech, ale serią mechową bym tego nie nazwał - a seria jest dobra) oraz , być może, Stellvię of the Universe (choć dramatów i rozterek moralnych tam raczej nie należy się spodziewać). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Zibek1
Gość
|
Wysłany: 03-07-2008, 16:40
|
|
|
Anime o walkach wręcz z humorem.
Coś podobnego do :
-History's Strongest Disciple Kenichi |
|
|
|
|
|
lukas288
|
Wysłany: 03-07-2008, 21:25
|
|
|
Zna ktoś serię podobną klimatem do Fate stay night albo Shingetsutan Tsukihime? |
Ostatnio zmieniony przez lukas288 dnia 04-07-2008, 09:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-07-2008, 07:19
|
|
|
Cytat: | Anime o walkach wręcz z humorem.
Coś podobnego do :
Z humorem? Dragon Ball naturalnie, poza tym Ikkitousen, tylko że jest mocno ecchi. |
|
|
|
|
|
shinju
|
Wysłany: 04-07-2008, 12:24
|
|
|
lukas288, może przypadłoby ci do gustu Kara no Kyoukai. Z tego samego studia co wymienione przez ciebie tytuły, jest to seria filmów (ma być siedem, do tej pory są dostępne dwa, następny za miesiąc). Klimat bardzo podobny, główna bohaterka ma moce podobne do głównego bohatera z Tsukihime. |
|
|
|
|
|
Misio_gogo
|
Wysłany: 04-07-2008, 18:44
|
|
|
A znacie może jakieś anime traktujące o kolarstwie? Ostatnio z ciekawości obejrzałem Over drive i mi się bardzo spodobała (chociaż ludziom nie interesującym się tym sportem zapewne nie przypadnie do gustu). Magą być jakiekolwiek odmiany kolarstwa MTB, szosa od biedy nawet BMX. Nie musi to być nawet wątek główny, byleby miało jakiś związek z rowerami :) |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 04-07-2008, 19:16
|
|
|
O kolarstwie - Nasu: Summer in Andalusia <- główny wątek. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Zibek1
Gość
|
Wysłany: 04-07-2008, 21:34
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Cytat: | Anime o walkach wręcz z humorem.
Coś podobnego do :
Z humorem? Dragon Ball naturalnie, poza tym Ikkitousen, tylko że jest mocno ecchi. |
DB to widziałem z trzy razy :)
Ikkitousen jest w sam raz.Nie lubie anime w których niema fan serwisu :)
Więc Ikkitousen będzie idealną pozycją |
|
|
|
|
|
darashinai
|
Wysłany: 04-07-2008, 21:41
|
|
|
Mam prośbę mógłby mi ktoś polecić jakieś anieme a najlepiej kilka podobne do któregoś wymienionego :myself yourself,onegai twins, clannad, Ouran High School Host Club, I, My, Me - Strawberry Eggs,air, po za tym może jeszcze jakąś komedie romantyczno |
_________________ http://myanimelist.net/profile/darashinai |
|
|
|
|
|