Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
Nikodemsky
Beauty of Silence
|
Wysłany: 01-09-2007, 10:21
|
|
|
Shingetsuhan Kitsune, Green Green, Onegai Teacher, AIR
ja bym polecał także Chrno Crusade, naprawdę wciągająca przygodówka, fabuła fajnie się rozkręca, no i jest wątek miłosny na koniec :) - Twórców Hellsinga i Full Metal Alchemist (to najbardziej skupiło moją uwagę na tym anime, bardzo dobrze widać połączenie pomysłów)
Hmmm lubisz mroczne, to Shingetsuhan Kitsune, jak lubisz się pośmiać to Green Green, jak lubisz spokojny romans to Onegai Teacher a jak lubisz ciekawą rozwijającą się historię i trochę popłakać to AIR (to wszystko są przykłady typowego ecchi, prócz Chrno Crusade) |
_________________ http://myanimelist.net/animelist/Nikodemsky |
|
|
|
|
VTrT
IV RP "FAN"
|
Wysłany: 01-09-2007, 10:46
|
|
|
Z tych które wymieniłeś Nikodemsky, skłaniam się ku Chrno Crusade ale musisz mi powiedzieć czy jest warte ssania?
Czekam na kolejne ewentualne proprozycje xD |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 01-09-2007, 11:57
|
|
|
Gatunek: Romans, Fantasy (pomijając Fushigi Yuugi, które wyskakuje tu też ==) - Zero no Tsukaima, Shamanic Princess, ewentualnie Princess Tutu, ale tam romans jest ZUY (co może potwierdzić GoNik), a poza tym specyficzna kreska jest.
Gokudo - zwariowana komedia fantasy z elementami romansu,
Chrno Crusade - http://anime.tanuki.pl/strony/anime/55/rec/55 - albo jest się fanatykiem, albo, znając już sporo serii i łapiąc zapożyczenia, nie wychodzi się poza pierwsze odcinki (co widać w komentarzach ;)) |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-09-2007, 12:01
|
|
|
Cytat: | ewentualnie Princess Tutu, ale tam romans jest ZUY |
Sprecyzuj, jeśli można. Co tam jest zuego, poza może krukami zmieniającymi się w evil baletki? |
|
|
|
|
|
VTrT
IV RP "FAN"
|
Wysłany: 01-09-2007, 14:44
|
|
|
Ale chyba wybiorę jednak Zero no Tsukaima bo lubie Harrego Pottera no i to jest takie troszkę krótsze od zwykłego anime, a ja nie wiem ile będę miał czasu na oglądanie xD
Mimo to dalej czekam a nóż jeszcze coś się ciekawego znajdzie |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 01-09-2007, 15:50
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Cytat: | ewentualnie Princess Tutu, ale tam romans jest ZUY |
Sprecyzuj, jeśli można. Co tam jest zuego, poza może krukami zmieniającymi się w evil baletki? | Jest niezadowalający z punktu widzenia oczywistej chęci spairingowania Fakira z... (by me i GoNik, o), zadowalający zaś pod względem pairingu Mytho, o (by me). |
|
|
|
|
|
VTrT
IV RP "FAN"
|
Wysłany: 01-09-2007, 18:29
|
|
|
Dobra zdecydowałem się tym razem na Full metal Panic! (nie romans ale chociaż komedia) ^_^ |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-09-2007, 19:20
|
|
|
IKa napisał/a: | Grisznak napisał/a: | Cytat: | ewentualnie Princess Tutu, ale tam romans jest ZUY |
Sprecyzuj, jeśli można. Co tam jest zuego, poza może krukami zmieniającymi się w evil baletki? | Jest niezadowalający z punktu widzenia oczywistej chęci spairingowania Fakira z... (by me i GoNik, o), zadowalający zaś pod względem pairingu Mytho, o (by me). |
Czyli to nie pairing jest zuy tylko wy jesteście zue, ot co. |
|
|
|
|
|
Kenislaw
|
Wysłany: 02-09-2007, 18:43
|
|
|
Nikodemsky napisał/a: | Shingetsuhan Kitsune |
Chyba chodzi o Shingetsutan Tsukihime? Fajne mroczne klimaty, polecam ^_^ |
|
|
|
|
|
rut3k17
|
Wysłany: 02-09-2007, 19:20
|
|
|
Ostatnio skończyłem Green Green, Ichigo 100%, Yumeria, Shuffle, Suzuka i poszukuje czegoś podobnego, jakiś komedii szkolnych z domieszką ecchi. Co polecicie??( i jeśli można to jakieś linki do ściągnięcia) |
|
|
|
|
|
Nikodemsky
Beauty of Silence
|
Wysłany: 02-09-2007, 19:20
|
|
|
jak zwał tak zwał, Opowieść o prawdziwej księżycowej księżniczce bodajże.
Są wampiry, są super moce, są obrońcy dobra, wątek miłosny no i zakończony dobrze. tak dla informacji.
Cytat: | Ostatnio skończyłem Green Green, Ichigo 100%, Yumeria, Shuffle, Suzuka i poszukuje czegoś podobnego, jakiś komedii szkolnych z domieszką ecchi. Co polecicie??( i jeśli można to jakieś linki do ściągnięcia) |
Zdecydowanie polecam School Rumble i Klasyk - Love Hina
o linki zgłaszaj się na priv, bo nie wiem czy tutaj można promować coś takiego :P |
|
|
|
|
LightOfNewWorld
Gość
|
Wysłany: 02-09-2007, 21:21
|
|
|
A Light poszukuje nowych serii shounen-ai/yaoi......
Light widziała już:
Papa To Kiss In The Dark,
Gakuen Heaven
Gravitation
Loveless
Saint Beast
X
Yami no Matsuei
Legend Of Duo
Angel's Feather
Kyo Kara Maou
2 odc. Okane Ga Nai
A na sukisho nie ma ochoty....
A tak ogólnie to szuka nowszych serii, bo tych starych nie chce oglądać...Pzdr. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 03-09-2007, 08:31
|
|
|
Nie wiem, czy wiesz, że Saint Beast oprócz starszej sześcioodcinkowej ma świeżo wyemitowaną serię TV? A poza tym nie jestem szczególną znawczynią tematu, ale bardzo się obawiam, że większość możliwości już wyczerpałaś. Shounen-ai to dość wąski nurt i nowe serie ukazują się chyba nawet rzadziej niż jedna na sezon... Mangi owszem, tych jest dużo, ale animowane adaptacje zdarzają się stosunkowo rzadko, może dla tego, że mają za małą grupę docelową.
Proponowałabym ewentualnie poszperać w nowszych tytułach z kategorii shoujo - http://anime.tanuki.pl/strony/anime/lista/title/1/?geid=60 - spora część z nich nie ma może wątków shounen-ai, ale za to zawiera odpowiednią dawkę bishounenów. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
LightOfNewWorld
Gość
|
Wysłany: 03-09-2007, 18:19
|
|
|
Wielkie thx Ave ale Saint Beast tą najnowszą też już widziałam....cóż rzeczywiście czas poszukać czegoś innego, pozdrowienia i dzięki jeszcze raz za to że ktoś zechciał chociaż przeczytać mój post. |
|
|
|
|
|
Nikodemsky
Beauty of Silence
|
Wysłany: 03-09-2007, 19:19
|
|
|
Cytat: | Wielkie thx Ave ale Saint Beast tą najnowszą też już widziałam....cóż rzeczywiście czas poszukać czegoś innego, pozdrowienia i dzięki jeszcze raz za to że ktoś zechciał chociaż przeczytać mój post. |
czytają ludzie czytają :P po prostu żadnej z wymienionych twoich nie oglądałem więc trudno ocenić, no ale widząc recenzje moge polecić jedynie Magic Knight Rayearth, mogę się mylić, ale może to mieć coś ze sobą wspólnego :) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|