Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
DarkHaze
|
Wysłany: 01-09-2008, 19:51
|
|
|
madith napisał/a: | Witam
Szukam anime podobnego do Fate/stay night...Co mozecie mi polecic ?? |
Busou Renkin jest podobne choc nie tak dobre jak genialne fate/stay night.
Ale można obejrzeć bo nie jest też złe. Jest recenzja na tanuki to sobie obadaj.
Przy okazji, ponawiam swoje pytanie o anime o ninja w klimatach serii gier Tenchu. |
|
|
|
|
|
Sanchezz
Gość
|
Wysłany: 04-09-2008, 20:56 anime
|
|
|
Szukam bezschematowego, romansu. Najlepiej takze z inteligentnymi bohaterami. Cos wyrozniajacego sie jak School Days sposrod innych.
Tylko bez slow o zakonczeniu, po prostu tytuly. |
|
|
|
|
|
Krwawisz
Blood & Belief...
|
Wysłany: 04-09-2008, 21:49
|
|
|
Jest może jakieś anime którego akcja dzieje się w Chinach, tudzież świecie Chiny przypominającym? |
_________________ Our fortress is burning
Charred birds escape from the ruins and return as cascading blood
Dying bloodbirds pooling, feeding the flood
The god of man is a failure
And all of our shadows are ashes against the grain
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 04-09-2008, 22:05
|
|
|
Krwawisz, takich "czysto chińskich" to raczej sobie nie przypominam, ale przychodzą mi do głowy dwa tytuły. Juuni Kokki - bardzo ciekawe, niestety nie dokończone anime oraz Fushigi Yuugi - słabe, ale faktycznie wzorowane na Chinach. |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 04-09-2008, 22:07
|
|
|
Seirei no Moribito, Saiunkoku Monogatari i niestety chwilowo nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Przepraszam, jest jeszcze Koutetsu Sangokushi, ale to chała do sześcianu jest... |
|
|
Krwawisz
Blood & Belief...
|
Wysłany: 04-09-2008, 23:18
|
|
|
Dzieki :) Juuni Kokki mam już od jakiegoś czasu na celowniku - a Fushigi Yuugi to zawsze się gdzieś tam przewijało ale nigdy nie miałem okazji obejrzeć, pora chyba nadrobić.
A Saiunkoku Monogatari to chyba z Chinami ma niewiele wspólnego prawda? ;)
ps. Seirei No Moribito widziałem - genialne :)
Ale to wciąż jednak nie są typowe Chiny, może ktoś jeszcze sobie przypomni.. Acz, możliwe też, że po prostu takiego anime nie ma - w końcu stosunków chińsko-japońskich przyjaznymi nazwać nie można więc po co Japończycy mieli by robić anime, na które ze względów politycznych nikt nie pójdzie do kina ;) |
_________________ Our fortress is burning
Charred birds escape from the ruins and return as cascading blood
Dying bloodbirds pooling, feeding the flood
The god of man is a failure
And all of our shadows are ashes against the grain
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 05-09-2008, 06:48
|
|
|
Krwawisz napisał/a: | A Saiunkoku Monogatari to chyba z Chinami ma niewiele wspólnego prawda? ;) |
Sam napisałeś że może być coś Chiny przypominającego :) A z tego co się orientuję, cały przedstawiony świat dużo czerpie ze starożytnych Chin - owszem, całość to lekki i sympatyczny romans. Wiesz, tam w pewnym momencie uczucia schodzą na dalszy plan (dosyć szybko), a najważniejsza robi się polityka, administracja i ekonomia, które są naprawdę znakomicie przedstawione. Dlatego nie skreślałabym tego na starcie, chociaż zdaję sobie sprawę, że raczej nie jesteś targetem :) |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-09-2008, 08:30
|
|
|
Koihime Musou - rzecz luźno oparta na starochińskim eposie "Romance of the Three Kigdoms". Tony fanserwisu, ale wygląd miast, stosunki społeczne a nawet broń wskazują na Chiny. |
|
|
|
|
|
Rodriquez
|
Wysłany: 08-09-2008, 20:26
|
|
|
Szukam anime dramat romans okruchy życia realne (bez magii Sf fantasy)
Wiem że tutaj było juz duzo tytułów ale już wszystko obejrzałem. Proszę o pomoc |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 08-09-2008, 20:50
|
|
|
Genius Party: Baby Blue
A jeśli może być to bardziej komediowe to Maison Ikkoku. |
|
|
|
|
|
Rodriquez
|
Wysłany: 08-09-2008, 21:03
|
|
|
dzięki za tytuły :) prosze o więcej bo to na 2,3 dni dla mnie:P |
|
|
|
|
|
Góral
Firefly/Serenity fanatic
|
Wysłany: 09-09-2008, 04:49
|
|
|
@Krwawisz
Obadaj Legend of Condor Hero i Cooking Master Boy. Obie serie są interesujące (ta druga została zrecenzowana na tanuku, ale nie otrzymała dobrej oceny) i polecam zapoznanie się z nimi. Więcej mogę napisać o Cooking Master Boy'u (LoCH widziałem tylko 4 odcinki, chociaż mnie wciągnęło), można się całkiem sporo dowiedzieć o kulinarnych specjalnościach poszczególnych regionów Chin, a co więcej anime z tego co znalazłem jest powszechnie dostępne jedynie w wersji z chińskim dubbingiem (w takiej ja oglądałem) i to w dwóch dialektach (przy czym jeden jest znacznie lepszy, z tego co gdzieś przeczytałem niby kantoński, a nie mandaryński, ale pojęcia nie mam. W każdym razie w drugiej połowie odcinków zmieni się dialekt na gorszy). |
_________________ 9 na 10 otaku zaleca oglądanie Kemono no Souja Erin |
|
|
|
|
kozda
Proud, faith, love
|
Wysłany: 11-09-2008, 11:17
|
|
|
Szukam anime podobnego do "Shuffle!", "Zero no tsukaima" czyli komedyjka z lekka dawka ecchi (chodź niekoniecznie) i haremu. Raczej mniej znane tytuły mnie interesują bo większość znanych już widziałem. |
|
|
|
|
|
darashinai
|
Wysłany: 11-09-2008, 19:48
|
|
|
Witam mam mało prośbę czy mógłby mi ktoś polecić jakąś fajno anime właśnie skończyłem GTO (SUPER anima polecam) i school days(warto obejrzeć) szukam czegos podobnego do FMA,FMP,GTO, school days czego ktokolwiek dramat,komedia,okruchy Zycia co tylko uważacie za dobro animke tu moja lista co już http://myanimelist.net/animelist/darashinai z góry wielkie dzięki za pomoc |
_________________ http://myanimelist.net/profile/darashinai |
|
|
|
|
kozda
Proud, faith, love
|
Wysłany: 11-09-2008, 20:06
|
|
|