Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Anime i Tanuki Manga - Błędy i poprawki |
Wersja do druku |
Raul
|
Wysłany: 20-07-2005, 15:57
|
|
|
1.0.4, juz wiem co sie stalo, cos z cachem. Sorki. |
_________________ “Why is it," he said, one time, at the subway entrance, "I feel I've known you so many years?"
"Because I like you," she said, "and I don't want anything from you.”
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 21-07-2005, 10:41
|
|
|
ok, wejście przez strone główną w zakładkę "redakcja" jest niemożliwe, gdyż rzuca następującym błędem:
Cytat: | DB Error: no such field
db_error Object
(
[error_message_prefix] =>
[mode] => 16
[level] => 1024
[code] => -19
[message] => DB Error: no such field
[userinfo] => select users_authors.uid, nick, email, afunc, utype, avname, to_char(birthday, 'DD Mon YYYY'), sex, more_d, favanime, acount, ccount, lycount from users_authors left join (select count(arid) as acount, author from animereviews group by author) as acounts on users_authors.uid=acounts.author left join (select uid, count(aid) as ccount from authors_notes group by uid) as ccounts on users_authors.uid=ccounts.uid left join (select count(lyid) as lycount, author from lyrics group by author) as lycounts on users_authors.uid=lycounts.author order by uid [nativecode=ERROR: column "favanime" does not exist]
[backtrace] => Array
|
niżej ejst tego ejszcze wiecej ale juz nei bede az tyle wklejal...
przegladarka=firefox najnowszy
to moja wina czy inni tez tak maja? |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 21-07-2005, 11:17
|
|
|
Ryu, też mam ... Firefox 1.0.4 |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 21-07-2005, 11:47
|
|
|
Problem pojawił się ładne kilka dni temu. Poprawione. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 12-08-2005, 08:07
|
|
|
Zgłaszam jakiś problem z tytułami powiązanymi. Kiedy ustawię ich grupę i dodaję kolejne tytuły, przy każdym wyświetla się tylko to, co było wcześniej w grupie. Np. "zaczęłam" grupę od Tenjou Tenge: Ultimate Fight, więc przy tym tytule nie pokazują się żadne powiązania. Następnie dodałam Tenjou Tenge: The Past Chapter, przy którym pokazało się powiązanie do TT:UF. Przy ostatnim wprowadzanym, serii TV, pokazują się oba wcześniej wprowadzone tytuły.
W drugim przypadku, RahXephona, jest podobnie, z tym, że tutaj przy pierwszym w grupie (dawno dodanej serii TV) i ostatnim (Pluralis Concentio) wyświetlają się prawidłowe powiązania, ale przy Interlude pojawia się tylko powiązanie do serii TV. Nie wiem, czy nie ma to związku z odświeżaniem, ale chyba jednak nie (a nawet jeśli, to jest to problem), bo widzę to samo dzisiaj, a wprowadzałam tytuły wczoraj. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 12-08-2005, 09:03
|
|
|
Błąd cachowania - panel nie czyścił cache anime w grupie. Problem ujawnił się dlatego, że ktoś przeczytał grupowane recenzje, zanim grupa została ukończona - gdyby to się nie stało, problem nie byłby widoczny, stąd dziwna sytuacja w RahXephonie. Problem jutro zniknąłby sam.
Poprawione - teraz panel będzie poprawnie czyścić cache zgrupowanych anime przy każdej zmianie związanej z grupą. |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 23-08-2005, 13:54
|
|
|
Błędzik kosmetyczny (być może ktoś już zgłaszał):
Diagram z rozłożeniem ocen, najlepiej w 'osobistych' ocenach kogoś z redakcji (widać chociażby u Tilka przy ocenie 6). Po najechaniu na którąś z linii, której wartość wynosi 12, 13 lub 14 wywala "12 oceny". Innymi slowy - dopasowuje formę do 2, 3 i 4. Nieznaczące wiele, ale denerwujące ^^'' |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 23-08-2005, 18:02
|
|
|
Poprawione. Obecnie użyta reguła to:
Jeśli x = 1
__ocena
W przeciwnym wypadku
__Jeśli 1 < x mod 10 < 5 i nie 9 < x mod 100 < 20
____oceny
__W przeciwnym wypadku
____ocen
Jeśli jeszcze istnieje jakiś przypadek, dla którego reguła ta daje zły wynik, proszę to zgłosić. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-09-2005, 12:10
|
|
|
Tanuki Anime, IE 5.5 (tak, wszyscy wiemy, jaka to wspaniała przeglądarka). W widoku recenzji prawy margines tekstu chowa się za ramką, obcinając tak ze 2-3 litery z końca każdej linijki... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 11-09-2005, 17:26
|
|
|
Przed chwilą ujawnił się ciekawy problem. Skrypt publikujący RSS z PostNuke używanego w Kasumi zdaje się mieć w poważaniu wielkim standardy HTTP. Nie dość, że nie obsługuje protokołu sprawdzania aktualności pliku, przez co RSS musi być pobierany w całości niezależnie od tego, czy coś się zmieniło, czy nie, to jeszcze nie zgłasza błędów wykonania w prawidłowy sposób. Z tego powodu pojawiła się ciekawa awaria na Tanuki: wyskoczył komunikat błędu parsowania XML, ponieważ zamiast danych RSS serwis Kasumi wysłał stronę błędu w HTML - z kodem HTTP 200, a nie prawidłowym 500!
Możliwe sposoby poprawienia problemu są dwa. Pierwszy, bardziej elegancki, polegałby na modyfikacji kodu Kasumi, żeby prawidłowo sygnalizował sytuacje problemowe. Drugi, trochę bardziej brzydki, wymaga weryfikacji poprawności przysłanego XML po stronie Tanuki przy każdym pobraniu. |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 11-09-2005, 17:31
|
|
|
Propozycja: do linków do newsów z Kasumi dołożyć atrybut title jeśli tytuł jest obcinany. To samo przydało by się też w bocznym panelu z komentarzami i tematami z forum. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Raul
|
Wysłany: 11-09-2005, 17:34
|
|
|
Padla strona zupelnie. Dlatego byl taki efekt. Nie ma bazy - nie odpala sie stronka. |
_________________ “Why is it," he said, one time, at the subway entrance, "I feel I've known you so many years?"
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 11-09-2005, 18:52
|
|
|
Raul, mnie chodzi o to, żeby zapobiec efektowi domina - żeby pad Kasumi nie wywoływał automatycznie padu Tanuki i odwrotnie. Wszystko, czego potrzeba do tego w przypadku RSS, to prawidłowa sygnalizacja błędów i wykorzystywanie kodów błędu. |
|
|
|
|
|
Raul
|
Wysłany: 12-09-2005, 13:18
|
|
|
tilk napisał/a: | Raul, mnie chodzi o to, żeby zapobiec efektowi domina - żeby pad Kasumi nie wywoływał automatycznie padu Tanuki i odwrotnie. Wszystko, czego potrzeba do tego w przypadku RSS, to prawidłowa sygnalizacja błędów i wykorzystywanie kodów błędu. |
Niedlugo przenosze strone - dam Ci znac wczesniej. Jak ja przeniose to sie tym zajme - bardzo chetnie sie dowiem co mam zmienic zeby bylo oki.
PS. Wlasnie rss z Tanuki tez musialem odswiezyc bo przestal dzialac (pewnie z powodu tych bledow braku strony). |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 17-09-2005, 19:12
|
|
|
'Wystaw ocenę' dla użytkowników (dziecko stwierdziło, że jeszcze tam nie zaglądało) -> w tekście jest niepotrzebny wobec podanej niżej skali ocen link do tej samej, ale znajdującej się we 'współpracy'. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|