Tanuki Anime i Tanuki Manga - Błędy i poprawki |
Wersja do druku |
Usagi
|
Wysłany: 16-01-2011, 00:18
|
|
|
Przejrzałam już cały dział o Tanuki ale nie znalazłam odpowiedniego tematu do mojego pytanie więc postanowiłam napisac tutaj .A mianowicie nie mogę dodawac ocen na Tanuki.pl .iIestety było tak od samego początku .Co mogę w związku z tym zrobic ?? |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-01-2011, 00:33
|
|
|
Zapewne to jakiś błąd, niemniej, żeby informatyk Tanuki się tym zajął, to potrzeba nam więcej informacji - ocen do której konkretnie recenzji (link), z jakiej wersji przeglądarki - ogólnie jak najwięcej informacji tylko się da. Polecam też w wolnej chwili zapoznać się z tym jak zgłaszać błędy. :) |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 16-01-2011, 09:59
|
|
|
Usagi napisał/a: | Przejrzałam już cały dział o Tanuki ale nie znalazłam odpowiedniego tematu do mojego pytanie więc postanowiłam napisac tutaj .A mianowicie nie mogę dodawac ocen na Tanuki.pl .iIestety było tak od samego początku .Co mogę w związku z tym zrobic ?? |
Czy masz na tanuki konto czy robisz to z gościa? Ponadto, jeśli ktoś wcześniej z tego samego IP dodawał już oceny, to drugi raz dodane być nie mogą.
Sprawdzone u mnie - dodawanie z konta wchodzi bez kłopotu. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 16-01-2011, 13:16
|
|
|
A tak sobie czytałem swoją recenzję Halo Legendy i znalazłem w przedostatnim akapicie:
Cytat: | Tak, to anime posiada głębię, lecz za sprawą reżyserów i scenarzystów nie jest ona niejednolita, możliwa do odebrania na różne sposoby, zauważenia lub przeoczenia. |
to "nie" po "scenarzystów" jest niepotrzebne, zmienia sens. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Usagi
|
Wysłany: 16-01-2011, 21:48
|
|
|
Pisane z konto.NIe ma też możliwości by ktoś inny dodawał oceny.Mam firefoxa.Przykładowo chodzi mi o tą recenzję http://anime.tanuki.pl/strony/anime/1599-toaru-kagaku-no-railgun/rec/1724 .Niestety dodając ocenę nic się nie pojawia, ani na moim koncie czy też na liście tych którzy ju,ż ocenili.Ze strony strony nie ma żadnego śladu bym cokolwiek oceniała. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 17-01-2011, 22:57
|
|
|
"Wystąpił poważny błąd uniemożliwiający wyświetlenie tej strony" - pojawiło się nagle przy wejściu na Anime z forum (ramki strony było widać) i zaraz potem zniknęło, ale wolę jednak zgłosić. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 18-01-2011, 22:23
|
|
|
Może to nie jest obiektywnie błąd, ale zrzutki w ogryzku dla Kimi ni Todoke 2nd Season zdecydowanie nie powinny, jak teraz, pochodzić z odcinka zerowego. To recap pierwszej serii, w efekcie czego praktycznie wszystkie zrzutki zawierają ujęcia wycięte z pierwszego sezonu. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 19-01-2011, 19:11
|
|
|
W recenzji filmu live action Hotaru no Haka jako pierwowzór widnieje Powieść/Opowiadanie, w recenzji anime już tego nie ma. Co prawda nie widziałem filmu live action, ale wierzę, że nie różni się on treścią na tyle, żeby nie dodawać tego wyróżnika. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-01-2011, 20:28
|
|
|
W ogryzku Mojego roku trzeba poprawić liczbę tomów. Dotąd we Francji ukazał się jedynie pierwszy tom, a kolejne są dopiero w przygotowaniu.
Natomiast dane techniczne Japonii widzianej oczyma 20 autorów wymagają sporej aktualizacji. Sporą pomocą w ich uzupełnieniu powinna być ta stronka. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 19-01-2011, 20:51
|
|
|
Poprawione i dopisane. Niestety, nie mam pod ręką wydania polskiego, a wiem że było ono nieco inne niż wydanie japońskie, tak więc proszę o zwrócenie uwagi, gdybym coś źle wprowadził. Bardzo dziękuję za zwrócenie uwagi. |
|
|
|
|
|
Chudi X
|
Wysłany: 19-01-2011, 22:19
|
|
|
W newsie dla recenzentów widnieje drobny błąd:
"Niniejszym ogłaszam też rozpoczęcie przetargu na sezon Zima 2001." |
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 19-01-2011, 22:22
|
|
|
Dzięki, poprawione. |
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 20-01-2011, 00:39
|
|
|
PMki na stronie nie dają się skasować.
Po kliknięciu na czerwony krzyżyk wyskakuje pytanie, czy na pewno skasować, klikam tak, PMka znika, ale przy kolejnym odświeżeniu strony nadal siedzi. Jakiegokolwiek komunikatu o błędzie brak.
Notabene wydaje mi się, że powinniście pomyśleć o jakimś systemie komunikowania błędów na stronie, innym niż "wyślij maila do administratora", ale to tak zupełnie na marginesie... |
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 20-01-2011, 11:12
|
|
|
Zgłoszone - ciekawe, że wcześniej nie wyszło, ale podejrzewam, że po prostu użytkownicy nie kasowali specjalnie wiadomości... W każdym razie na pewno rzecz do poprawienia.
O systemie komunikatów się myśli. Chyba od dość dawna - spróbujemy się tym zająć w jakimś spokojniejszym momencie. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 20-01-2011, 18:54
|
|
|
Odnośnie ogryzka dla Wyznania Fumiko - skoro już zaakceptowano mój opis gdzie pada stwierdzenie: Cytat: | Jeżeli ktoś jednak spodziewa się romansu niech wie, że Wyznanie Fumiko nigdy koło takiego nawet nie stało. | , to wypadałoby też usunąć "romans" z gatunków. Seria-drobnostka, ale nieścisłość ciągle razi. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
|