FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
  Tanuki a Hentai
Wersja do druku
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 27-02-2010, 15:01   

Cytat:
Nic na to nie poradzę, że moje zdanie jest na tyle odmienne, że zawsze dyskusje wyglądają tak, a nie inaczej.

Zatem przyznajesz, że Twoje wypowiedzi mają na celu wyłącznie flame i denerwowanie współdyskutantów?

Altruista
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 27-02-2010, 15:02   

Zegarmistrz napisał/a:
Należałoby więc oceniać głównie je. To jest: czy seks jest ciekawy? Czy odbywa się w jakiś ciekawych pozycjach? Czy sceny są podniecające?

No właśnie dany hentaj można by oceniać tylko pod tym względem. Bo ogólnie we wszystkich henatajach mamy prawie to samo. I zawsze cała akcja będzie zmierzała tylko do jednego. Ogólnie po prostu nie umiem wyobrazić sobie tego jak recenzent będzie stopień swojego podniecenia opisywał, czy jakichś swoich erotycznych wrażeń. Tanuki według mnie to nie ta branża
Powrót do góry
Norrc Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Lisia Federacja
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 27-02-2010, 15:03   

Ysengrinn napisał/a:
Zatem przyznajesz, że Twoje wypowiedzi mają na celu wyłącznie flame i denerwowanie współdyskutantów?

A gdzieś to wyczytał w mojej wypowiedzi? oO

EDIT.

AAaa. Już rozumiem. Odmienne zdanie = falme. Zapomniałem, to Tanuki jest...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
1498253
Velg Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 27-02-2010, 15:05   

Norrc napisał/a:
Proszę...

Sugerowałbym na przyszłość najpierw prosić twórców, żeby wyposażali dzieła w lepszą grafikę. Nic nie poradzę na fakt, że przy takowej szczegółowości jest to równie drastyczne, jak śmierć Harolda Godwinsona na tkaninie z Bayeaux.

Ostatnio zmieniony przez Velg dnia 27-02-2010, 15:06, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
JJ Płeć:Mężczyzna
po prostu bisz

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne

Przepraszam za brutalnie szczery offtop.

Ekhem, moje drogie jenoty... ja wiem, że dawno porządnego flejma dawno nie było, ale może jednak NIE KARMIĆ norki? Stanowisko redakcji zostało już podane, dalsza dyskusja może doprowadzić tylko do pyskówki. A nie, już doprowadziła.

Norrc napisał/a:
Bosze Paweł, ja tylko skontrowałem odpowiedź Velga. Wiem, że Jenoty to jedna wielka rodzina, ale odrobina sprawiedliwości...

Kiedy ja Ci tylko zobrazowałem, jak zrozumiany był Twój post. A Velg... Zwrócił Ci tylko uwagę na niegroźność zrzutki, którą porównał do niegroźności obrazka z książki do biologii. Ty natomiast zrobiłeś coś innego - dałeś do zrozumienia, że skoro w książkach seks jest, to i tutaj powinien być. A ja nadal powtarzam, że tamten seks, a seks w hentaiach to nie jest to samo, gdyż utwory te mają jedno tylko przeznaczenie.

Co do skrajności zrzutek - pisałem o tym, że nie spotkałem się z takimi, w których ktoś bezpośrednio robi krzywdę drugiej osobie - a to jest ważne. Bo sama krew czy inne flaki inaczej będą odebrane przez dziecko, jak sceny w których jeden człowiek krzywdzi drugiego - wiąże się to głównie ze specyfiką dziecięcego umysłu, ale nie chciałbym głębiej w temat wchodzić.

Grupy:
Lisia Federacja
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 27-02-2010, 15:06   

Cytat:
Sugerowałbym na przyszłość najpierw prosić twórców, żeby wyposażali dzieła w lepszą grafikę. Nic nie poradzę na fakt, że przy takowej szczegółowości jest to równie drastyczne, jak śmierć Harolda Godwinssona na tkaninie z Bayeaux.

Tak tak. Hentaje w wersji japońskiej też mają "cenzurę" więc wszystko jest OK...

EDIT.

Cytat:
A ja nadal powtarzam, że tamten seks, a seks w hentaiach to nie jest to samo, gdyż utwory te mają jedno tylko przeznaczenie.

A ja wtedy chciałem zauważyć, że szkielet w książkach biologii i ludzie rozwalani maczugami na kawałki to TEŻ coś innego...

Ostatnio zmieniony przez Norrc dnia 27-02-2010, 15:10, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1498253
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 27-02-2010, 15:10   

Cytat:
AAaa. Już rozumiem. Odmienne zdanie = falme. Zapomniałem, to Tanuki jest...

Cóż, to Ty napisałeś o odmiennym zdaniu, gdy chodziło o prowokacyjnie uszczypliwy sposób zwracania się do współdyskutantów. Kolejny przypadek gdy odkręcasz kota ogonem.

Norrc Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Lisia Federacja
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 27-02-2010, 15:13   

Ysengrinn napisał/a:
Cóż, to Ty napisałeś o odmiennym zdaniu, gdy chodziło o prowokacyjnie uszczypliwy sposób zwracania się do współdyskutantów. Kolejny przypadek gdy odkręcasz kota ogonem.

Tak tak. "Uszczypliwy sposób zwracania się" to sposób bycia Norrca, całkowicie nieznany innym użytkownikom Tanuki. Ja niczego nie odkręcam. Próbuję zrozumieć to pokrętne rozumowanie. Czytacie tylko to co chcecie i odnosicie się do tego, do czego wam wygodnie.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1498253
kic Płeć:Mężczyzna
Nieporozumienie.

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 27-02-2010, 15:16   

Velg napisał/a:
Ja na tej zrzutce nie widzę humoru, widzę tylko uproszczony przekrój ludzkiej anatomii - powiedzmy, że równie szkodliwy, jak np. szkielet w książkach do biologii.

Dość dosłownie opisujesz ten obrazek przedstawiającą brutalną scenę zabójstwa. Takich jednak sadystycznych ujęć nie znajdziesz w książkach od biologii.

Altruista napisał/a:
No właśnie dany hentaj można by oceniać tylko pod tym względem.

Liczba szczegółów składających na ocenę dzieła jest mnóstwo. Bo grafika to nie tylko narządy rozrodcze bohaterów, ale i tła płynność animacji i braku jej powtarzalności, cieniowanie itd. Do dźwięku wlicza się tez muzyka, jakość podkładu itp. Oceniać można każde działo pod każdym kątem. To jakie sceny przeważają w danym tytule jest już indywidualną kwestią. Ocenić się da, trzeba tylko chcieć.

Melior Absque Chrisma
Pierwszy Epizod MACu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 27-02-2010, 15:20   

A ja proszę, aby towarzystwo przeczytało z łaski swojej tytuł tematu. Brzmi on:
"Erotyka na Tanuki Manga" Tak, manga. Zrozumieli? To teraz proszę przestać bredzić o zrzutkach. Na mandze zrzutek nie ma i nie będzie. Ergo, problem zrzutek NIE ISTNIEJE.

Istnieje kwestia treści recenzji - ta została już przerobiona w te i wewte, ze wszystkich stron, niczym bohaterka hentaja. Decyzja redakcji jest jednogłośna. Ktoś chce recenzji hentajów - niech sobie założy własną stronę albo kupuje "Arigato".
Powrót do góry
Velg Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 27-02-2010, 15:22   

kic napisał/a:
Dość dosłownie opisujesz ten obrazek przedstawiającą brutalną scenę zabójstwa. Takich jednak sadystycznych ujęć nie znajdziesz w książkach od biologii.

Szczerze mówiąc, miałbym duże trudności z wyciągnięciem z owej zrzutki takich konotacji. Szczerze mówiąc, prawie nie widzę tam kształtów ludzkich - a tym bardziej nie widzę nigdzie napisu "to jest scena brutalnego zabójstwa". Owszem, może i tak być - lecz wówczas sadystyczność (?) tego ujęcia jest kwestią kontekstu, który znajduje się w samym animcu.

Na podstawie znajomości samej zrzutki mogę (w bólach!) zidentyfikować jelita (bo przekrój w podręczniku wygląda podobnie) i jedno oko. Dość surrealistyczne - bo gdzieś w oddali widzę żółtko jajka (że to była twarz, tego wmówić sobie nie dam).

Edit:

@Grisznak - a owszem.

Ostatnio zmieniony przez Velg dnia 27-02-2010, 15:25, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
moshi_moshi Płeć:Kobieta
Szara Emonencja

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 27-02-2010, 15:23   

Cytat:
Liczba szczegółów składających na ocenę dzieła jest mnóstwo. Bo grafika to nie tylko narządy rozrodcze bohaterów, ale i tła płynność animacji i braku jej powtarzalności, cieniowanie itd. Do dźwięku wlicza się tez muzyka, jakość podkładu itp. Oceniać można każde działo pod każdym kątem. To jakie sceny przeważają w danym tytule jest już indywidualną kwestią. Ocenić się da, trzeba tylko chcieć.

Kic, naprawdę chcesz mi wmówić że ktoś oglądający hentaj zwraca uwagę na jakość tła (o ile akurat nie zakrywa go tyłek lub biust bohaterki)?! Ścieżka dźwiękowa to w większości jęki sekszonych panienek, co tu oceniać?! Człowieku, chyba żarty sobie stroisz.

Bo okej, elementy takie jak tła, wnętrza są obecne, takoż muzyka, ale który fan hentaj zwraca na nie uwagę w takim samym stopniu jak na narządy rozrodcze i cyce panienek?

Grupy:
Lisia Federacja
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 27-02-2010, 15:42   

W waszym nastawieniu widzę, że nawet nie dopuszczacie do siebie myśli o tym, że ktoś może oglądać hentaje dla zabawy, a nie w celu stymulacji seksualnej. I nie chodzi mi o hentaje jak z fantazji/opisu Zegarmistrza. Tam faktycznie, nie ma nic ciekawego. Jednak znajdą się "perełki" w których twórcy puszczają całkowicie wodze fantazji (niekoniecznie w stronę wyuzdanych perwersji). Stroje, okoliczności, miejsca, sposób prowadzenia dialogów. Ja pierwsze hentaje widziałem na konwentowych "Hentai Night" oraz "konkursach dubbingowania Hentajców". Stąd zrodziło się moje odmienne podejście. Sala tam nie przypominała grupowej orgii. Ludzie śmiali się i żartowali.

Ostatnio zmieniony przez Norrc dnia 27-02-2010, 16:01, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1498253
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 27-02-2010, 15:48   

IKa napisał/a:
...
Argumentacja od czasu twojego postu z roku 2008 się nie zmieniła - w celu przypomnienia: temat założony przez ciebie: http://forum.tanuki.pl/tematy30/3859.htm

Oprócz tego post Avellany tutaj: http://forum.tanuki.pl/tematy29/5360,15.htm#213575 i dwa posty dalej wyczerpują jak widać temat.
Powrót do góry
Strona 4 z 7 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi