Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Pratchett |
Wersja do druku |
Totalizator
I Think I Can
|
Wysłany: 08-05-2005, 21:17
|
|
|
W sprawie wiedźmikołaja to tłumacz nawet uzasadnienie (chyba) dopsał do jednego z przypisów w Muzyce Duszy. Ostatnią książką ze świata dysku jaką czytałem jest "Na Glinainych Nogach", Wiedźmikołaja nie zobaczę chyba aż do wakacji :(. |
_________________ Podążaj za białym kurwikiem... |
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 09-05-2005, 08:29
|
|
|
A ja ostatnio czytam "Nanny Ogg's Cookbook", znakomita rzecz, i w dodatku z obrazkami tego drugiego rysownika. Szkoda, że pierwszemu się zmarło, jeo obrazki ponoć robiły klimat, ale ten drugi jest po prostu genialny. Gdyby "Ostatni bohater" nie był ilustrowany przez niego, straciłby połowę humoru. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-05-2005, 08:26
|
|
|
Ostatnio w księgarni widziałem Bogowie, Honor, Ank Morphork ponoć to Jingu jest... Dziwi mnie tylko, że nie słyszałem żadnych zapowiedzi. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-05-2005, 09:06
|
|
|
hmm............ z nazwy ma szanse byc - o ile tresc kojarze |
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 25-05-2005, 09:18
|
|
|
Owszem, to jest "Jingo", tylko te słowo ciężko przetłumaczyć, dlatego tak przełożono tytuł.
Z dalszych zapowiedzi wydawnictwa wynika, że będziemy mieli "Piątego słonia". Szkoda. Już się psychicznie nastawiłam na "Piątego elefanta" - tak fajnie by to brzmiało. |
|
|
|
|
|
Doreen
Little Lotte
|
Wysłany: 29-05-2005, 09:59
|
|
|
Teraz się za Piątego Słonia zabierają? Według mojej rozpiski z tyłu książki wynika, że po Jingo powinien być Ostatni kontynent i Carpe Jugulum. Dziwne.
Właśnie skończyłam The Last Continent. Jak twierdzi autor, to NIE jest książka o Australii =) O czym by nie była, jest świetna. Mamy zmieniającego kształt Bibliotekarza, gadającego kangura, drag queens, magów próbujących wytłumaczyć co to jest sex (to chyba najlepszy fragment był :D) oraz wyjaśnienia, jak powstał dziobak i co według niektórych bogów jest najdoskonalszym efektem ewolucji (bynajmniej nie homo sapiens)
I Śmierć próbującego wczuć się w klimat.
"G'DAY, MATE" |
_________________ "The tiny spark you give,
Also set my heart aflame...
That all the songs you hear me sing,
Are echoes of your name."
Ikonka stąd
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 29-05-2005, 14:24
|
|
|
Nie, po prostu odlądałam tą rozpiskę i Słoń mnie poruszył bez względu na kolejność. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|