Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Stare Seriale. Nowe Seriale. Dobre Seriale! |
Wersja do druku |
Yamu-kun
|
Wysłany: 20-07-2007, 23:19
|
|
|
W końcu udało mi się zabrać za sławnego Prison Break'a. Pewnie bym tego nie zrobił (bo wolę obejżeć jakieś ciekawe anime), ale się złożyło że pewnien domownik ściągnął cały pierwszy sezon...Moje odczucia są mieszane. Od znajomych słyszałem, że seria jest świetna, a niektórzy skusili się nawet uznać ją za najlepszą jak dotąd. Nie obyło się oczywiście bez opini zafascynowanych osobą Wentwortha Millera koleżanek. Nie mogły one pojąć dlaczego taki wspaniały artysta jak on nie jest na pierwszym miejscu w rankingu najlepszego aktora, które od lat okupowane jest przez "starego dziada" Marlona Brando :P No ale mniejsza z tym. Wenth odgrywa swoją rolę dobrze i nie mam mu nic do zarzucenia.
Co do samego serialu to trzeba przyznać że potrafi zaciekawić. Idzie za tym zwykła rutyna czyli mus włączenia kolejnego odcinka :D Autorzy dobrze wiedzieli na jaką tematykę będzie największy popyt. Mi osobiście bardzo spodobał się film " Ucieczka z Alcatraz" więc dziwne nie jest że chciałem obejżeć PB po przeczytaniu w jednej z recezcji słów cytuję:
" Ucieczka z Alcatraz umywa się do Prison Breaka".
Z drugiej strony wiem, że czegoś mi brakuje, ale po obejżeniu tylko pierwszego sezonu nie jestem w pełni pewnien w czym pies pogrzebany.
Ogólnie jestem na plus i polecam serię chociażby dla zabicia nudy. |
_________________ Pozdrawiam^^ |
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 02-09-2007, 15:54
|
|
|
Co za radość. TVN7 emituje kolejną serię 'Kochanych kłopotów'. Przegapiłam trzy odcinki, bo jak zobaczyłam w programie, że wróciły na antenę, to pomyślałam, iż to wakacyjna powtórka. A tu taka niespodzianka, nowe odcinki. Wątek z Emily Gilmore w więzieniu. Buhaha. Kocham ten serial. |
|
|
Bajachikoma
Indywiduaristo
|
Wysłany: 03-09-2007, 19:45
|
|
|
Własnie w pracy sobie przypomniałem ze szedl taki serial jak "Gwiezdna eskadra" ( Space Above and Beyond). Jeden z najlepszych sriali s-f, dobra realizacja i efekty sepcjalne jak ne te czasy. Kolejne odcinki trzymały w napięciu. Szło to kiedys na Polsacie. Historia jest o wojnie ludzi z kosmitami ( na polskie prztłumaczyli je na pijawy). Głównymi bohaterami sa piloci kosmicznych myśliwców. Wiem ze brzmi banalnie ale kolejne odcinki były niesamowite, akcja była konkretna i dawała do myślenia.
A kolejnym serialem do przemyslenia jest...........................................
Ziemia 2 !! !! hahaha tez serial jak marzenie. Wiecej tajemnicy i takch takich. Ale s-f pełną gebą. Kurcze kiedyś to były seriale...........albo ja byłem młodszy i bardziej działały na wyobrażnie. |
_________________ !! !! !! Fruźki wolą optymistów !! !! !!
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-09-2007, 14:09
|
|
|
Obejrzałem "Ekipę"- mówię wam, jakie to gooooopie!!! Political fiction, owszem, ale w zupełnie innym wydaniu, niżby sobie tego twórcy życzyli. Taki z tego film o polityce jak ze Star Trek thriller sądowy.
Wyobraźcie sobie politykę, w której politycy nie mają poglądów (żadnych!), nie ma praktycznie partii, przywódca państwa noszą się w garniturach z Reala czy Tesco, jeżdżą autobusami do pracy i mieszkają w jakichś klitkach na Mokotowie. No i wygłaszają bzdurne i nudne frazesy (bo serial koncentruje się na dialogach).
Ma brzydkie wrażenie, że ktoś chciał wyprać na tym serialu forsę, bo nie uświadczymy tu ani rzemiosła, ani umiejętności, ani niczego. Porażka na całym froncie. |
|
|
|
|
|
Yumiko
Child Prey
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 15-09-2007, 14:55
|
|
|
ja tam z reguły nie oglądam seriali....ale niedawno zahaczyłam o taki jeden..pt. "Joan z Arkadii" przedstawia życie dwóch przyjaciółek i ich chłopaków oraz znajomych itp. itd |
_________________ "Zniszczenie,
Słodki nektar zakazanego przez Boga grzechu pierworodnego,
Otwarte przez szalony sabat drzwi ku wiecznej rozkoszy(...)" |
|
|
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 18-09-2007, 21:07
|
|
|
Co do Ekipy to mam podobne zdanie jak Grisznak więc nie będę się powtarzała. Holland myślała że nazwisko wystarczy ?
Oglądam Twarzą w Twarz Lubię Małaszyńskiego, to zaczęłam. Ale to jest głupsze niż przewiduje ustawa. Jakaś sensacja z pożal się Boże miłosnym wątkiem. Pomijam fakt że uroda aktorki grającej główną rolę żeńską tak mnie przekonuje do wątku miłosnego jak wiertło dentystyczne do faktu że to nie boli, ale są gusta i guściki. Scena w której główna bohaterka
- Spoiler: pokaż / ukryj
- siedzi w kiblu z testem ciążowym i wyje
była tak thragiczna, że prawie zaksztusiłam się ze śmiechu. Nie wymagam czegoś wybitnego, ale przynajmniej przeciętnego, a to jest po prostu gópie. Więcej nie obejrzę, i tak o trzy odcinki za dużo |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 18-09-2007, 23:24
|
|
|
Sakura_chan napisał/a: | Własnie w pracy sobie przypomniałem ze szedl taki serial jak "Gwiezdna eskadra" ( Space Above and Beyond). Jeden z najlepszych sriali s-f, dobra realizacja i efekty sepcjalne jak ne te czasy. Kolejne odcinki trzymały w napięciu. Szło to kiedys na Polsacie. Historia jest o wojnie ludzi z kosmitami ( na polskie prztłumaczyli je na pijawy). Głównymi bohaterami sa piloci kosmicznych myśliwców. Wiem ze brzmi banalnie ale kolejne odcinki były niesamowite, akcja była konkretna i dawała do myślenia. |
Baa...Świetna seria :) Oglądałem wszystko jak jeszcze szło w TV. Teraz jak oglądałem trochę w sieci to efekty wyglądały trochę plastikowo, ale dalej daje radę. Planuje ściągnąć boxa z całym sezonem z US jak tylko znajdę coś co oszuka moje DVD (regiony... co za debil to wymyślił, pewnie ten sam co DRMy). |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 19-09-2007, 09:00
|
|
|
Cytat: | Wyobraźcie sobie politykę, w której politycy nie mają poglądów (żadnych!), nie ma praktycznie partii, przywódca państwa noszą się w garniturach z Reala czy Tesco, jeżdżą autobusami do pracy i mieszkają w jakichś klitkach na Mokotowie. No i wygłaszają bzdurne i nudne frazesy (bo serial koncentruje się na dialogach). |
... Brzmi kropka w kropkę jak sienkiewiczowskie "ku pokrzepieniu serc". Jeśli jednak pojawią się partie zapewne będą się nazywały Liga Hyperborejskich Rodzin i Septentriońskie Stronnictwo Ludowe;p. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-09-2007, 11:13
|
|
|
Ysen, bo ten serial to yntelygententenecki sen o polityce bez polityków. A że beznadziejny? Dziwnym nie jest, bo wzorowany na polskim kinie lat 70. |
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 19-09-2007, 11:26
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Brzmi kropka w kropkę jak sienkiewiczowskie "ku pokrzepieniu serc". | Na zasadzie: "mogło być gorzej"?
Dobry political fiction powinien się choć trochę opierać na tym co jest - przekręty, konszachty z mafią, intrygi, zamachy, romanse, noże w plecy, w tle strajki, zamieszki ludu, wybory itp. "Ciemny lud to kupi" jak miał powiedzieć poseł Kurski. Gdybym to ja napisał scenariusz mielibyśmy political thriller lepszy od rzeczywistości i może wreszcie ludzie zaczęliby się interesować polityką jak polityką, a nie rozrywkowym show. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 19-09-2007, 12:49
|
|
|
Niedawno na AXN-SF obejrzałem odcinek "Lexx". Boże, jakie to głupie! Scenariusz przewidywalny do bólu, od początku wiedziałem, jak się skończy odcinek...
-
Dziewczyna w skórzanym bikini walczyła z kapitanem statku. Jeden podejrzewał drugiego o najgorsze, a żaden z nich nie podejrzewał, że są manipulowani przez osobę trzecią... A to, że są podżegani przez osobę trzecią było wyraźnie widać ___^___
Widać po "Re-Genesis" (serial o tematyce biotechnologicznej) i "Slidersach" (podróże po alternatywnych wszechświatach) skończyły się im pomysły na seriale _^_.
Teraz dobrych seriali SF ze świecą szukać! ^^' |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 19-09-2007, 20:37
|
|
|
korsarz napisał/a: | Niedawno na AXN-SF obejrzałem odcinek "Lexx". Boże, jakie to głupie! Scenariusz przewidywalny do bólu, od początku wiedziałem, jak się skończy odcinek...
|
W Lexxie dobra była tylko pierwsza seria, potem się strasznie zepsuł. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 21-09-2007, 17:30
|
|
|
Obejrzałam pierwszy ep trzeciej serii Prison Break
- Po co trzecia seria ? Wątek ograny, bo znowu więzienie z tym że tym razem Michael siedzi bo był "menski" i wziął na siebie winę Sary. O ile w pierwszej serii, ryzykując życie dla brata, wzbudził we mnie sympatię i trzymałam kciuki, tak teraz, powielając znany wątek i robiąc to dla tej durnej lekarki, najbardziej rozemłanej postaci w całej serii, jest mi totalnie obojętne kto zginie, kto przeżyje itp. Oglądam z rozpędu i mam nadzieję że uśmiercą Tancredi albo chociaż dadzą jej jakąś osobowość
|
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 22-09-2007, 14:17
|
|
|
Liar game - japoński serial psychologiczny. Żeby poczuć klimat wyobraźcie sobie, że gość z 'Piły' zamiast makabrycznych zagadek organizuje gry, w których uczestnicy starają się wyłudzić od innych pieniądze, a przegrani kończą zadłużeni po uszy. Główną zaletą były dla mnie problemy podobne do niektórych zagadnień z teorii gier i logiczne strategie prowadzące do zwycięstwa. Z minusów - wyjątkowo przerysowane postacie. Główna bohaterka jest naiwna do granic możliwości, a oszuści w chwilach triumfu śmieją się wyjątkowo długo i głośno. Sytuację ratuje drugi bohater, który jako mistrz manipulacji mógłby równie dobrze znaleźć się w obsadzie Death Note. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Alira14
Wielkie Prych
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Draminion gdzie normalnym wstęp wzbroniony!;) Status: offline
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 23-09-2007, 19:51
|
|
|
Ostatnio załatwiłam sobie 3 sezony Veronici Mars i sobie oglądam. Lubię główną bohaterkę. Cyniczna, wredna, lekko egoistyczna, ma mózg i wie do czego służy!^^
Oglądał ktoś "Brzydule Betty"? Najbardziej mi sie podoba, że jak ma być pokazana scena z rodziną bohaterki, to najpierw jest ujęcie na aktualnie oglądaną przez ojca Betty telenowelęXD ("To dziecko będzie miało imię po ojcu...Twoje OJCZE!") I naprawdę uważam, że Betty nie jest brzydka. Ubrałaby się w coś bardziej pasującego kolorystycznie, może jeszcze poprawiła brwi i tyle. |
_________________ "Lepszy jest brak weny niż bycie Chuckiem Austenem"
Daria - Czy kiedykolwiek nasz wygląd nie wpływa na to jak nas oceniają?
Jane - Kiedy oddajesz organy do przeszczepu, no chyba, że to oczy
Daria, 2x06 -"Monster" |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|