Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Stare Seriale. Nowe Seriale. Dobre Seriale! |
Wersja do druku |
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 30-11-2007, 00:03
|
|
|
W Posce "Zagubiony w czasie", a na zgniłym Zachodzie "Quantum leap". To wcześniejsze ma oryginalny tytuł "7 days" (o ile mnie pamięć nie zawodzi). |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
ProgCooler
Master Exploder
|
Wysłany: 30-12-2007, 20:23
|
|
|
Dobry, nowy serial - "Dexter" . Wybija sie wśród amerykańskich nowości, pomysłowością, fabułą, inteligencją, postaciami...heh wszystkim. W skrócie, tytułowy Dexter jest specjalistą od krwi pracującym dla policji ale także, o czym rzecz jasna nikt nie wie, mordercą, które zabija ludzi wg pewnego kodeksu. Genialne, nie emanuje głupotą amerykańskiej produkcji, polecam! |
|
|
|
|
|
piterkow
Kira Follower
|
Wysłany: 31-12-2007, 11:59
|
|
|
Zgadzam się z przedmówcą. Serial jest świetny. Warto dodać, że TVN wykupił prawa do wyemitowania tego serialu, więc i w Polsce będzie można się cieszyć tym serialem. |
|
|
|
|
|
ProgCooler
Master Exploder
|
Wysłany: 31-12-2007, 13:03
|
|
|
Oj ale to nie to samo co oryginalny podkład dźwiękowy, który będzie zapewne zagłuszany przez genialnego lektora (bo wątpie coby dali napisy) Ech, nie dość że nie słyszymy perfekcyjnego głosu głównego bohatera, to całe to dubbingowanie/"lektorowanie" wprowadza nasze społeczeństwo (jeśli już tego nie zrobiło) w analfabetyzm. |
|
|
|
|
|
cintra
|
Wysłany: 03-01-2008, 22:26
|
|
|
A ja oglądam "Dr. House" - serial o wyjątkowo złośliwym, wrednym, cynicznym i szczerym do bólu lekarzu - uwielbiam go. ^^ Jak ktoś nie ma uczulenia na wyjątkowo długie i skomplikowane nazwy schorzeń, to polecam. Naprawdę wciąga. |
|
|
|
|
|
ania5589
Gość
|
Wysłany: 04-01-2008, 12:38
|
|
|
Mam pytanie: czy ktoś może pamięta serial francuski nadawany bardzo dawno temu bo na początku lat 80-tych pt. "Narzeczone cesarstwa". Wiem tylko że były tam dwie siostry, starsza miała na imie Klaryssa, a działo się to w czasie wojen napoleońskich. |
|
|
|
|
|
..::Ceres::..
|
Wysłany: 04-01-2008, 20:25
|
|
|
cintra napisał/a: | A ja oglądam "Dr. House" - serial o wyjątkowo złośliwym, wrednym, cynicznym i szczerym do bólu lekarzu - uwielbiam go. ^^ |
no baa;x House wymiata!! totalny dziwak, ale to pewnie przez ten lek na bazie opium od którego jest uzależniony...;) |
_________________ Za mówienie do mnie
grozi pięć lat w zawieszeniu
Za jedno dotknięcie
Obcięcie rąk
Za patrzenie na mnie
ciemna cela w więzieniu
A myślenie o mnie
To śmiertelny błąd |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 05-01-2008, 13:11
|
|
|
cintra napisał/a: | "Dr. House" - serial o wyjątkowo złośliwym, wrednym, cynicznym i szczerym do bólu lekarzu |
Brzmi ciekawie :) |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 05-01-2008, 13:58
|
|
|
Konstrukcja odcinków jest podobna do siebie, ale samo przeprowadzenie jest wyśmiennite. Bohater nalezy do moich ulubionych postaci serialowych. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Yumiko
Child Prey
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 05-01-2008, 16:40
|
|
|
Yay...uwielbiam jego podejście do pacjentów. Serial spoko, konstrukcja odcinków także. Troszeczkę irytuje mnie ta cała przygoda na temat "kogo wywali Dr.House?", za bardzo się nad tym skupili, a zapowiada się na to że nikogo. |
_________________ "Zniszczenie,
Słodki nektar zakazanego przez Boga grzechu pierworodnego,
Otwarte przez szalony sabat drzwi ku wiecznej rozkoszy(...)" |
|
|
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 05-01-2008, 20:26
|
|
|
Pomimo że nie znoszę lekarzy, serial uwielbiam. House wredny jest, ale w końcu zawsze postawi właściwą diagnozę, choć sprawia to bardziej wrażenie "na co wypadnie na to bęc", zwłaszcza jak wypisują objawy. |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 08-01-2008, 20:36
|
|
|
Ostatnio na "Hallmark" dwa seriale:
1. "Prawo i porządek - zbrodniczy zamiar" - serial o detektywach z wydziału do zadań specjalnych. Ciekawa kryminałka :)
2. "Morderstwa w Mindsomer" - kryminalne historie angielskiej prowincji... |
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 18-02-2008, 01:19
|
|
|
Heh nie wiem czy "Simpsonowie" jako tako da się nazwać serialem, ale fakt - ma odcinki, sezony :) Cięzko ująć "piękno" humoru tego serialu, który mi osobiście bardzo odpowiada. Losy aż za normalnej rodziny są momentami naprawdę rewelacyjne, za parę odcinków dałabym twórcom oscara! Niech żyje Homer i spółka :) |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
Wysłany: 22-02-2008, 20:15
|
|
|
choćby nie wiem co nowego powstalo, jakich ucieczke z więzienia czy rozbitków na wyspie by nie wymyslili, to ja wolę Friends
240 (!!!!!!) odcinków komedii w najlepszym wydaniu, pamiętam gdy wchodzili do Polski byłem za młody i nie kojarzyłem za bardzo co tam jest takiego śmiesznego, ot czasem (na canal+) oglądałem bo oglądałem. Teraz zupełnie inna bajka - każdy odcinek rozkłada mnie na łopatki, idelanie trafia w moje poczucie humoru. Na relaks nie ma nic lepszego jak pare odicnków przyjaciół.
To samo ze Światem wg Bundych, minłęo pare lat, i jakoś mnie dużo mocniej śmieszą ;] |
_________________ http://peacegrenade.wordpress.com/ |
|
|
|
|
Amnezjusz
Pan Patafian
|
Wysłany: 23-02-2008, 00:31
|
|
|
Spośród starych (głównie) seriali (zagranicznych) najbardziej w pamięć wbiły mi się:
- Airwolf (szczególnie z Jan-Michael em Vincentem w roli głównej) - heh, pomyśleć, że seria ta ma ponad 20 lat,
- Drużyna A - klasyka po prostu, wstyd nie znać ;)
- Macgyver - jakimi katuszami była dla mnie chęć poznania jego imienia ;D No i niezapomniany opozycjonista naszego bohatera - Murdock...
- MASH - świetny serial, do dzisiaj pozostający w moim topie,
- Alf - ;D
- Sliders - bardzo fajna rzecz o 'pilocie' otwierającym portale między-wymiarowe. Im dalsze serie jednak tym gorzej...
- JAG - jedna z moich ulubionych serii, która zawsze mnie czymś zaskakiwała,
- Święty - genialny opening i ogólnie świetny klimat,
- Randall i Duch Hopkirka - kolejny serial detektywistyczny z bardzo fajnym motywem detektywa ducha :)
- Żar Tropików - taki tam dośc przyjemny (z tego co pamiętam) serial o... detektywie z tropików :P
- Grom w Raju - nie wiem co, ale było coś takiego, że ten serial oglądało mi się... lekko a poza tym dostarczał wiele powodów do uśmiechu :P
- Nash Bridges - bardzo fajna seria ze świetnymi IMO postaciami i całkiem dobrymi pomysłami,
- Kameleon - prześwietny serial o Jarodzie i jego niezwykłym darze,
Oprócz tego dość 'namiętnie' oglądałem Nikitę, Strażnika Teksasu, Tarzana, Herculesa, Statek Miłości :D, Columbo, Kojaka i... jeszcze kilka innych ;)
Kiedy indziej (może) wspomnę coś o polskich serialach... |
_________________ Moim zdaniem... cement jest o wiele... bardziej interesujący... niż to się ludziom wydaje. - RJ Patafian. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|