Lux Perpetua: |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-11-2006, 11:11 Lux Perpetua:
|
|
|
Sądząc po tym, że reklamują wychodzi. Sądząc po wydaniach poprzednich tomów i poże roku ide o zakład, że będzie w Grudniu.
Jak myślicie: co kryć w sobie będzie nowa książka zachodzącego słońca polskiej fantastyki? Czy Mistrz wróci do formy? A może wg. was nigdy z niej nie wyszedł? Czy kupicie jego dzieło? Bo ja nie!
(I mam nadzieje, że mi go nikt nie kupi, bo musiałbym wtedy - jak dwa lata temu - najpierw je przeczytać, potem zrobić rewolucje na półce, a na końcu udawać, że mi się podobało i się ciesze).
Swoją drogą ciekawe, co wyda następne i ile wódki posłuży mu jako inspiracja? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-11-2006, 11:32
|
|
|
A ja kupię i pewnie, mimo drobnych zgrzytów, będzie mi się podobało tak jak poprzednie. Drugim tom był przetłuczony (ja nie mam nic przeciwko militariom, ale tam było tego ciut za dużo), oby w trzecim ponownie do głosu doszła fabuła. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 03-11-2006, 13:00
|
|
|
Aye, kupię.
Podobno ma wyjść 10.11 :o |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-11-2006, 16:35
|
|
|
Oczywiście, kupię. Bo się fajnie czyta, jest długie i daje zajęcie na przynajmniej dwa wieczory.
I dla Szarleja.
A sądząc po tym, co na Zonie wrzucili, zapowiada się całkiem całkiem. AS postawił na "badasaowatość". Cóż..jak to mówią..do trzech razy sztuka. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 04-11-2006, 01:06
|
|
|
Kupię na pewno, choćby żeby mieć całą trylogię. Czy mi się spodoba - zobaczymy. BB faktycznie było raczej cienkie jak na ASa i niestety nie było dobrą wróżbą na przyszłość. Wielkich nadziei na pewno nie mam, więc może się nie rozczaruję za bardzo... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-11-2006, 16:36
|
|
|
Ale tragiczne też nie będzie.
Nu, nie oszukujmy się, po pięcioksięgu AS odcina jedynie kupony od swojego sukcesu.
I tak kupię. Na przekór statystykom >P |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 04-11-2006, 19:21
|
|
|
A mi się BB podobali. Oczywiście daleko im do pięcioksięgu, (a właściwie siedmio :P) ale czytało mi się ich bardzo przyjemnie. Powiedzenie, że czekam z niecierpliwością byłoby przesadą, ale kupię napewno, pewnie niedługo po premierze, i jestem dziwnie spokojny, że mi się spodoba :) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 08-11-2006, 10:51
|
|
|
Offtopic
Zwłaszcza polecam ściągnąć filmik (ostrzegam, że format .mov) i obejrzeć:>.
EDIT = a zresztą, macie też i ontopiczne linki:
I Prolog
II Prolog
I Rozdział |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-11-2006, 17:06
|
|
|
Filmik faktycznie ładny, kto wie, może to będzie pierwsza od dawna nie japońska gra w jaką zagram....
Czyta mi się z monitora fatalnie, więc poczekam na wersję papierową. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 08-11-2006, 21:50
|
|
|
Swoją drogą, sprawdzałem dziś na Merlinie i data wydania to już nie 10.11, a 15.11 _^_ |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 21-11-2006, 22:12
|
|
|
Jeszcze ciepłe Lux Perpetua, z wilgotnym tuszem mówiącym "Dla Vodha, Sapkowski" czeka :D I niech stracę, ale daję Empikowi raz na jakiś czas zarobić właśnie za te wszystkie książki przeczytane u nich i za takie eventy :) (tak, wiem że to wszystko marketing, ale w moim przypadku skuteczny :)) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 22-11-2006, 09:29
|
|
|
Swoją drogą: czytał już ktoś? Czy Sapkowski wrócił choć do cienia dawnej formy? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-11-2006, 12:48
|
|
|
Nie, pewnie trafi do mnie dopiero w święta.
Ale ostatnio nad L.P. zahcwycała się Wybiórcza, pisząc, że kniga pełna jest odniesień do współczesnej sytuacji politycznej. Trudno o gorszą rekomendację. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 23-11-2006, 16:05
|
|
|
O matko... Otwieram telewizor - Kaczor, otwieram radio - Kaczor, strach otworzyć konserwę... Przecież fantasy eskapistyczna podobno jest!!! |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-11-2006, 16:57
|
|
|
Zawsze można się pocieszyć, że Michnik i s-ka znają się na fantastyce tak jak na wszystkim i że to o czym wspomniałem wyżej to g***o prawda. |
|
|
|
|
|
|