Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Star Wars -[Achtung Spoiler!] |
Preferowany przeze mnie ustrój panujący dawno temu w odległej galaktyce to |
Republika |
|
12% |
[ 1 ] |
Imperium |
|
50% |
[ 4 ] |
Nie lubię Star Treka |
|
37% |
[ 3 ] |
|
Głosowań: 8 |
Wszystkich Głosów: 8 |
|
|
|
Wersja do druku |
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 02-02-2016, 21:52
|
|
|
Konwencja, nie logika, ale tak masz rację. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Gość
Gość
|
|
|
|
|
Yamato
Gość
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 15-02-2016, 20:03
|
|
|
Przepraszam, ledwo zaczęłam oglądać, ale DROGI TŁUMACZU NA LITOŚĆ BOSKĄ, "scavenger" to nie do końca to samo co "padlinożerna kobieta"
*odturliwam się śmiejąc obłąkańczo* |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Gość
Gość
|
|
|
|
|
Gość
Gość
|
Wysłany: 22-12-2016, 19:27
|
|
|
Widział ktoś z Was Łotra Jeden? |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 23-12-2016, 09:18
|
|
|
Tja. Szczerze mówiąc, niespecjalnie porywający. Wszystko niby poprawnie, tona efektów, akcji, ale jak przyszło co do czego, to jedyną naprawdę interesującą postacią był robot. Z pozostałych (z wyjątkiem może pilota) wszyscy to były chodzące archetypy, bez osobowości. Ciężko było wykrzesać jakiekolwiek emocje do nich.
To, że film był przewidywalny do bólu specjalnie nie pomogło.
Ogólnie, film nie był zły, obejrzeć można, ale zdecydowanie oczekiwałem czegoś lepszego. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 23-12-2016, 11:14
|
|
|
Nie wiem czemu nikt nie wspomina o najważniejszej rzeczy, a mianowicie o tym, że Vader przejął Mordor! :D |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 23-12-2016, 13:39
|
|
|
A mi przeciwnie, Łotr Jeden się podobał i to bardziej niż Force Awakens. Widać, że uniwersum ma potencjał i jeśli reżyser nie jest uwiązany smyczą fanowskich i producenckich oczekiwań i zastrzeżeń może stworzyć ciekawą historię. Na pewno pomógł brak jakichkolwiek Jedi. Postaci owszem, archetypiczne, jak to w SW, ale mają swój urok. Bardzo ładny są też design i batalistyka.
Z wad wypada wymienić niewielkie urozmaicenie - po dwóch godzinach napierdzielania z blasterów człowiek ma trochę dość - i dziwne przedstawienie do Mocy. Zamiast tajemniczej siły, którą tylko niewielu rozumie i potrafi okiełznać dostajemy... chrześcijańskiego Boga? Serio, jakby w tych wszystkich aktach strzelistych wypowiadanych przez postacie wstawić "Bóg" zamiast "Moc" i dać głównej bohaterce zamiast kryształka krzyżyk to fabularnie nic by się nie zmieniło, a miałoby o wiele więcej sensu.
No i technologia komunikacyjna w tym uniwersum działa w sposób tak naciągany, że pęka na szwach. Ale póki się o tym za bardzo nie myśli nie ma z tym problemu. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 24-12-2016, 11:50
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | A mi przeciwnie, Łotr Jeden się podobał i to bardziej niż Force Awakens. Widać, że uniwersum ma potencjał i jeśli reżyser nie jest uwiązany smyczą fanowskich i producenckich oczekiwań i zastrzeżeń może stworzyć ciekawą historię. Na pewno pomógł brak jakichkolwiek Jedi. Postaci owszem, archetypiczne, jak to w SW, ale mają swój urok. Bardzo ładny są też design i batalistyka.
Z wad wypada wymienić niewielkie urozmaicenie - po dwóch godzinach napierdzielania z blasterów człowiek ma trochę dość - i dziwne przedstawienie do Mocy. Zamiast tajemniczej siły, którą tylko niewielu rozumie i potrafi okiełznać dostajemy... chrześcijańskiego Boga? Serio, jakby w tych wszystkich aktach strzelistych wypowiadanych przez postacie wstawić "Bóg" zamiast "Moc" i dać głównej bohaterce zamiast kryształka krzyżyk to fabularnie nic by się nie zmieniło, a miałoby o wiele więcej sensu.
No i technologia komunikacyjna w tym uniwersum działa w sposób tak naciągany, że pęka na szwach. Ale póki się o tym za bardzo nie myśli nie ma z tym problemu. |
Hypernet imperialny. Wcześniej republikański, mieliśmy tego okazję oglądać jeszcze w oryginalnej trylogii, a chronologicznie, Ep. I. Gry, cóż, kanon jak kanon..
Fajne to było. Takie lower deck story dla odmiany, których pełno jest w Legends/starym kanonie, a które średnio pasują do głównej serii. Jeśli w podobnym tonie młody Solo zostanie przedstawiony, to ja to popieram i piniondz rzucać będę na ołtarz kinowy. Wielokrotnie.
ps Wieża na Scarif wzbudziła moje nadzieje iż bohaterowie zakończą akcję zdobywania planów tak jak Han Solo w swojej własnej trylogii książkowej w podobnej sytuacji*. Alas, no.
pps Moc jako bóg <jakiś bóg, może być chrześcijański> nie jest naprawdę niczym nowym. Stary kanon był dosłownie zapchany interpretacjami na wszelkie sposoby, pomysły i miszmasze. W sumie, jak w życiu, co komu do głowy przyjdzie.
*1. przełącz generatory pól ochronnych by oświetlały budynek nieco powyżej bardzo dużego reaktora.
2. przeciąż reaktor tak by eksplodował
3. ???
4. Profit, ale mniej pod ręką statek by mógł ciebie ewakuować z teraz majestatycznie orbitującego budynku. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Gość
Gość
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|