Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Korespondecja z innymi stronami: |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-09-2007, 10:10
|
|
|
Odpisano:
Cytat: | A więc tak - na Bace z pewnością ktoś od nas będzie, niestety nie mogę
na 100% powiedzieć kto. Niemniej pewien jestem, że na temat samego
serwisu można panel zrobić, ktokolwiek z redakcji się zjawi,
poprowadzi go z pewnością. |
Czy ja pojadę, wiedział będę zapewne pod koniec września, a jeśli pojadę, to problem znika. Alternatywy to Bambosh, Ave, Tilk, IKa, więc ktoś na pewno się tym zajmie. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 10-09-2007, 14:29
|
|
|
Cytat: | Witam:]
Jestem administratorką serwisu Sailor Moon World
(www.sailormoonworld.prv.pl). Przeglądałam sobie właśnie sobie dział
linki na mojej stronie i weszłam na Tanuki-Anime :] Wszystko pięknie
ładnie:D ale jak weszłam w dział linki na waszej stronie, troszkę sie
zawiodłam :( Kiedyś link do mojej strony tam był a teraz go nie ma :( I
tu jest sedno mojego listu :] dlaczego zlikwidowaliście ze swojej
ślicznej stronki link do mojej, czy coś jest nie tak??:( U mnie wasz
banner widnieje od kont dostałam od was ofertę współpracy :] Bardzo
proszę o odpowiedz i ewentualne sprostowanko :] z góry dzięki
Pozdrawiam Anoli |
Moja odpowiedź:
Cytat: | Witam,
Nie jestem w 100% pewna szczegółów, ponieważ nie zajmuję się bezpośrednio edycją linków na Tanuki, ostatnio jednak linki na naszej stronie są sukcesywnie przeglądane i porządkowane. W ramach nowych, niedawnych ustaleń naszej redakcji usuwane są linki do stron zawierających materiały nielegalne - innymi słowy, rozbudowany dział nazywany zazwyczaj "download". Znakomicie wiemy, że to "odsiewa" ogromną większość działając polskich stron fanowskich i muszę powiedzieć, że bardzo jest przykro myśleć, że zaledwie nieliczne z nich nie budują swojej oglądalności na pirackich multimediach, a na własnoręcznie przygotowanych materiałach.
Nasi "linkarze" powinni oczywiście zawiadamiać wszystkie strony, których linki lub buttony zostają zdjęte - przykro mi, jeśli tym razem tak się nie stało i na pewno przypomnę im, by nie zaniedbywali tego w przyszłości.
pozdrawiam,
Avellana |
Jakaś ofiara naszej nowej polityki? Nie dziwiłoby mnie to, bo mają na stronie dział "Download" z odcinkami tv, kinówkami (większość w .rm), muzyką, skanami mang i czym się tylko jeszcze dało. Ale faktycznie pamiętajcie, żeby puszczać jakiegoś grzecznego maila powiadamiającego... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 10-09-2007, 17:59
|
|
|
Avellana napisał/a: | Jakaś ofiara naszej nowej polityki? | Dział Download, a w nim CAŁE Sailor Moon, wszystkie odcinki wszystkich serii, w postaci linków MegaUpload. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 10-09-2007, 19:03
|
|
|
Avellana napisał/a: | Nie dziwiłoby mnie to, bo mają na stronie dział "Download" z odcinkami tv, kinówkami (większość w .rm), muzyką, skanami mang i czym się tylko jeszcze dało. |
Toteż ja nie mam cienia zastrzeżeń czy wątpliwości, po prostu daję tu do wiadomości :) |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 10-09-2007, 20:14
|
|
|
Tak, strona ta została usunięta w trakcie poprzedniej czystki. Najwyraźniej zapomnieliśmy ich o tym poinformować. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 11-09-2007, 09:52
|
|
|
Mam pytanie: co pisać, jeśli ludzie zaczną się dopytywać, dlaczego na naszej stronie głównej nie ma ich linków? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 11-09-2007, 09:55
|
|
|
Po pierwsze, usuwając linka powinniście wysyłać maila do danej strony... Bo w sumie wtedy oni mają pełne prawo zdejmować nasze linki (i tak ich to bardziej zaboli niż nas). Po drugie, należy wypraktykować jakąś formułkę podobną do tej, którą ja napisałam: że zmieniła się polityka portalu odnośnie linków i przestajemy linkować strony zawierające nielegalne materiały. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 11-09-2007, 10:42
|
|
|
Przepraszam, bo źle się wyraziłem. W chwili obecnej po wpisaniu www.tanuki.pl otwiera mi się zbiorcza (nader ładna zresztą, gratulacje udanego projektu graficznego i pomyślnego otwarcia), na której nie ma linków.
Co robić, jeśli zaczną się pojawiać ludzie domagający się umieszczenia na niej swoich buttonów i działu linki, ewentualnie pytający o wyjaśnienie. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 11-09-2007, 10:48
|
|
|
Aaaaaa... Jasne. Należy im odpowiadać, że linki są dalej tam, gdzie były. Ich linki zawsze trafiały na Anime(Mangi) albo Czytelnię. Po prostu do tej pory nie mieliśmy strony zbiorczej, a adres tanuki.pl prowadził do najpopularniejszej części serwisu, czyli Tanuki-Anime. W tej chwili, jako że się rozrastamy, co nieco ten stan rzeczy zmieniliśmy, stawiając "rozdzielnik", który będzie w przyszłości rozbudowywany o dodatkowe elementy. To, czy w ogóle i jakie bannery/buttony będą na nim umieszczane, nie jest jeszcze w tej chwili jasne. W każdym razie strona Tanuki-Anime dalej trzyma wszystkie ich linki, a nie sądzimy, żeby jej "odwiedzalność" spadła z powodu zbiorówki, która jest po prostu etapem pośrednim w dotarciu do niej. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 11-09-2007, 10:58
|
|
|
Kontakt z tamtym sklepem:
Nasz status: Przeprosiłem za spóźnienie, powiedziałem, że nie jesteśmy zainteresowani wymianą, zgodnie z tym, co ustaliliśmy zażądałem opłaty 20 złotych miesięcznie, płatnych w mangowych nowościach wydawniczych.
Ich status: też się spóźnili. Wysłali mi za to taki list:
Cytat: | Prosze mi pokazac statystyki strony. Jesli faktycznie sa tak dobre to nie
ma
problemu, prosze tez mi napisac PAGERANK.
Krzysztof Sokołowski
Czempioni
Tel. 606229457
GG: 1805028
www.manganime.pl |
Czy mógłbym prosić o te dane? |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-09-2007, 11:12
|
|
|
PageRank 5
Alexa Rank 32,184
Listed in DMOZ No
Backlinks from Google 182
Backlinks from Yahoo 13,931
Backlinks from MSN 0
Results from AltaVista 55,900
Results from All the Web 60
statystyki masz tu: http://anime.tanuki.pl/statystyka/ (one nie sa zahaslowane) |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 11-09-2007, 11:21
|
|
|
Dzięki. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 11-09-2007, 11:48
|
|
|
Zapoznam się z tym i wtedy odpowiem. Przy czym akurat w moim wypadku chcenie ma niewiele do rzeczy. Więcej do rzeczy ma to, czy akurat posiadam kabel do netu... |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 11-09-2007, 13:16
|
|
|
Pozwolę sobie napisać dubla:
Cytat: | Ok wszystko gra, gdzie w takim razie konkretnie bede reklamowany, moge
przesylac mange na wskazany adres, prosze mi powiedziec jaka |
Odpisze facetowi jutro, bo narazie muszę opuścić internet. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|