Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Korespondecja z innymi stronami: |
Wersja do druku |
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 08-02-2009, 00:37
|
|
|
Cytat: | Witam,
Złożona przez Pana propozycja jest interesująca i chętnie z niej skorzystamy. Proponujemy zamieszczenie naszego buttona rotacyjnego, a także umieszczenia linku do http://tanuki.pl w dziale „Polecamy”. Ze swej strony możemy zaoferować link pod recenzją w Czytelni.
Mamy nadzieję, że nasza oferta okaże się dla Pana atrakcyjna.
Z poważaniem,
|
Dobrze to brzmi czy powinnam to poprawić? |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 08-02-2009, 01:01
|
|
|
To jest strona Houko, tego badziewnego fanzina, którego recenzję mamy tutaj - http://czytelnia.tanuki.pl/lista/pokaz.php/2239
Moja propozycja jest taka - dajemy im button w rotacji i link w zamian za button na górze ich strony. Można im zaproponować banner w zamian za banner na ich stronie, i reklamę w zinie. Co o tym sądzisz? |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 08-02-2009, 01:08
|
|
|
Dark i Pan średnio mi do siebie pasują ale wygląda ok. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
|
Wysłany: 08-02-2009, 21:31
|
|
|
Jeśli nikt nic nie ma przeciwko tak wyglądającej informacji do Darka - to wiadomość przekazałam do adresata z uwzględniem sugestii Teukrosa. |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
|
Wysłany: 08-02-2009, 23:05
|
|
|
Bardzo się cieszę z pozytywnego rozpatrzenia naszej propozycji. Oczywiście skorzystamy z wymiany, jednakże chciał bym się dowiedzieć kilka szczegółów. Gdy dodam Pański button Tanuki wraz z linkiem w Polecamy - nasz button ma szanse dostać się tylko do czytelni ? Nie ma możliwości w dziale - Manga lub Anime ? Jeśli ostatecznie był by w czytelni, to rozumiem, że będzie znajdywał się tam gdzie reszta buttonów.
Co do bannera - zamieszczenie go w zinie nie jest dla mnie kłopotem. Możemy nawet poświęcić całą stronę na reklamę Tanuki jako gest z naszej strony. Co do bannera na stronie, to gdzie Pan go widzi umieszczonego na naszej stronie oraz gdzie by widniał na waszej ?
Czekam na odpowiedź i pozdrawiam !
Dark
P.S. Przepraszam, że tak wypytuję, ale wolę być pewien. W końcu Tanuki.pl to porządna strona. |
Miły gest. Pana Darka chyba zadowoliła lokacja na Czytelni. Banner u nich już wcześniej zaproponowałam w górnej części w "Polecamy" (będę musiała się powtórzyć). A na Tanuki gdzie proponujecie lokalizację? |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 08-02-2009, 23:21
|
|
|
Znakomicie, świetna robota.
Jeżeli tak bardzo chcą nas promować, korzystajmy. Proponuję dać im coś takiego:
1. banner w rotacji (zwykły, nic szczególnego) na całym serwisie
2. button w rotacji (jak wyżej) na całym serwisie
3. link w linkowni
ALE w zamian:
1. button w "buttonierce" na górze strony Houko
2. banner stały na lewo od napisu "home", względnie w innym widocznym miejscu, widoczny na wszystkich podstronach
3. cała strona w Houko nam poświęcona (damy im grafiki trochę fragmentów tekstu)
To oczywiście propozycja do dyskusji. Najbardziej obawiam się, że Houko padnie (albo nawet nie wyda drugiego numeru), i wtedy nic by z tego nie wyszło. Ale kto wie, może im się uda... |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 09-02-2009, 20:25
|
|
|
Ogólnie popieram propozycję - najwyżej, jeśli będą się zbyt ociągać z drugim numerem, to dokonamy "renegocjacji" warunków. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
|
Wysłany: 09-02-2009, 23:36
|
|
|
Podsumowując:
Szczegóły naszej propozycji są następujące: oferujemy Panu umieszczenie zwykłego bannera rotacyjnego i buttona rotacyjnego na całym serwisie Tanuki.pl, a także linka w linkownii. W zamian oczekujemy zamieszczenie naszego buttona w górnej części strony „Houko”; stałego bannera, który znajdowałby się na lewo od napisu „Home” (lub we względnie innym widocznym miejscu) i byłby widoczny na wszystkich podstronach serwera. Dodatkowo chcielibyśmy aby w "Houko" znalazła się strona w całości nam poświęcona.
Mam nadzieje, że zaprezentowana oferta zostanie przez Pana zaakceptowana.
Z poważaniem, |
Pomysł i kształ wiadomości mam nadzieję, że ma poparcie? Swoją drogą, dzięki Teukrosowi przebrnięcie przez tą całą wymianę linkową itp. wydaje się znacznie łatwiejsze. |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 10-02-2009, 21:36
|
|
|
Mój list do Ojoja:
Cytat: | Witam
W dniu dzisiejszym na forum Tanuki w temacie "Magazyn Arigato" -
http://forum.tanuki.pl/tematy10/3947.htm - pojawił dosyć zaskakujący
post, pisany z Pańskiego konta, którego tekst pozwolę sobie załączyć w
całości poniżej. Biorąc pod uwagę, że styl w jakim dotychczas pisane
były Pana listy do redakcji Tanuki, jak również posty na forum,
znacznie odbiega od zamieszczonego niżej posta - wulgarnego,
nieczytelnego i obelżywego wobec użytkowników - przyjąć należy, że
został on zamieszczony przez osobę niepowołaną, która w jakiś sposób
uzyskała dostęp do Pana loginu i hasła. Dla zapobieżenia dalszym
szkodom, temat został tymczasowo zamknięty.
Mając powyższe na uwadze, proponuję podjęcie następujących czynności:
- zmianę Pana hasła i loginu (względnie, zmianę konta - szczegóły do
uzgodnienia)
- usunięcie obecnego tematu - http://forum.tanuki.pl/tematy10/3947.htm
i założenie nowego tematu o tym samym tytule
Jednocześnie bardzo proszę o rozwagę i ostrożność w dysponowaniu
loginem i hasłem - jak widać, wystarczy jeden post napisany w taki
sposób, aby solidnie nadwyrężyć obraz "Arigato" wśród użytkowników
Tanuki. Wskazane też byłoby napisanie wyjaśnienia w nowym temacie.
Oczywiście, jesteśmy otwarci na inne sposoby rozwiązania problemu (np.
usunięcie nie pochodzących od Pana postów).
Mam nadzieję, że współpraca między Tanuki.pl i Magazynem Arigato
będzie się nadal owocnie rozwijać.
pozostaję z poważaniem
Łukasz Lipiński
redaktor prowadzący Tanuki Manga
http://tanuki.pl |
Odpowiedź Ojoja:
Cytat: | Lukaszu ten post jest prawdziwy
fakt byl pisany jakies 3 minuty przed przygotwaniem arigatek
stad moze jego konstrukcja
mysle po prostu ze zostal zle odebrany
bo on jest napisany w konwencji jajcarskiej
chocby takiej jaka maja programy arigadki :)
w kazdym razie biore za niego pelna odpowiedzialnosc
i ja na pewno nie mam zamiaru zrywac z wami zadnej wspolpracy
po prostu nie bawimy sie w tzw. polityczna poprawnosc
prawdziwa cnota krytyk sie nie boi :)
domyslam sie ze ta wulgarnosc to kwestia penisa? :)
mowi sie trudno
i jak to mawiaja
lepiej zeby pisali zle, niz nie pisali wogle :)
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
|
Wysłany: 11-02-2009, 19:27
|
|
|
Oferta jest atrakcyjna, jednakże mamy pewien problem z przestrzenią na bannery. By stronka nie była tak bardzo "zareklamowana" usuniemy reklamę naszego forum.
Reszta będzie wyglądała tak jak na zdjęciu :
http://img24.imageshack.us/img24/6294/wygladkopiafy9.jpg
I prosił bym o to, bym mógł ustawić wasz banner tak, że po najechaniu kursorem będzie się podświetlał. Muszę wprowadzić kilka zmian, gdy jak widać muszę jeszcze dodać reklamę Waneko z którym rozpoczynamy współpracę.
Co do reklamy w Houko, prosił bym, byście dostarczyli materiały mniej więcej do : 20 Lutego. Powinny zawierać :
- Tekst
- Banner
- Ewentualne zdjęcia
Co do naszego buttona i bannera. Chciał bym tylko wiedzieć jak dużo jest aktualnie bannerów i buttonów w rotatorze ? Chciał bym wiedzieć mniej więcej, jaka jest szansa, że nasz się wyświetli.
Albo co do waszego bannera - będzie 100% widoczny, znalazłem w waszych bannerach jeden który idealnie pasuje. Jednakże z powodów estetycznych strony, musiał bym go jeszcze troszkę skrócić. Wchodzi to w grę, czy nie ma takiej możliwości mimo, że będzie znajdywał się na lewo od Home ? Wydaje mi się, że jest to najlepsza pozycja jaką mamy w tym Theme.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. |
To skrócenie chyba nie jest jakoś specjalnie szkodliwe. Przyznam szczerze, że nie znam się jeszcze w tematyce typu jaka jest częstotliwość wyświetlania np. buttona w rotacji więc znowu trzeba będzie mi pomóc niestety...
I przede wszystkim: co z tekstem do Houko? |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 11-02-2009, 19:37
|
|
|
Na Zbiorczej, Anime i Mandze jest obecnie 7 bannerów i 15 buttonów w rotacji, przy czym mamy 2 pozycje na bannery i 7 na buttony. Daje to mniej więcej 1/4 wyświetlenia bannera i 1/2 wyświetlenia buttona. Dane można znaleźć tutaj - http://anime.tanuki.pl/admin/linkstats
Na Czytelni jest obecnie 5 bannerów w rotacji i 3 buttony stałe, mamy 2 pozycje na bannery. Daje to 1/2 wyświetlenia bannera i stałe wyświetlanie buttona. Dane można znaleźć tutaj - http://czytelnia.tanuki.pl/admin/link.php
Tekst na stronę w zinie trzeba będzie złożyć, pewnie wejdą fragmenty recenzji i może maskotki. Niech poda wymiary strony drugiego numeru, to coś się skleci. |
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
|
Wysłany: 11-02-2009, 23:21
|
|
|
Oferta w 100 % mi pasuje. Szansa na wyświetlenie jest na prawdę wysoka, jak dla serwisu który istnieje tak krótko jak nasz. Wasz banner i button został właśnie umieszczony na naszej stronie : www.division69.net . Ogólnie nasza redakcja była zaskoczona pozytywnym rozpatrzeniem współpracy, można powiedzieć, że czujemy się zaszczyceni.
Co do wymiarów fanzinu - strona .jpg o wymiarach : 578 x 819
Oraz nasz button i banner :
http://division69.net/images/1.gif
http://www.division69.net/images/banner400x50.jpg
Pozdrawiam,
Dark |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 14-02-2009, 21:36
|
|
|
Dostałem coś takiego:
Cytat: | Witam!
Chciałam spytać się o Patronat Medialny do mojego konkursu:
http://www.yeppas.pl/konkursy/mangaanime-art-konkurs/
Tematyka:
Rysunki z Mangi&Anime
Opis: Konkurs na rysunki z Mangi&Anime
Wytyczne: Muszą to być prace oryginalne(nie ściągnięte z internetu, szanujcie sobie też prawa autorskie, zawsze piszcie do kogo postaci należą) Można dodać do 3 prac. Mogą to być szkice,prace kolorowe,wykonane w komputerze.
Co do samego konkursu-Jakość nagród wzrasta wraz z popularnością konkursu oraz ilością uczestników(tzn.Zmiana nagrody na lepszą wraz z wzrostem popularności konkursu).
Nagrodę dostaje zwycięzca i autor konkursu.
Chciałabym poprosić (jeśli to możliwe) o umieszczenie notki/posta(czegokolwiek) o konkursie w zamian za umieszczenie buttona/sygnatury strony na stronie konkursu.
Z góry dziękuję i przepraszam za kłopot.
Z poważaniem
Joanna Legoda "Albi" |
Można by dać info na forum w zamian za buttona, co o tym sądzicie? |
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
|
Wysłany: 14-02-2009, 23:39
|
|
|
Cytat: | Witam!
Co do "dat" konkursowych to:
Koniec zgłoszeń- 24 Marzec 2009
Koniec Konkursu- 26 Marzec 2009
Bardzo dziękuję, muszę jeszcze tylko zgłosić załodze Yeppas.pl informację o wgraniu button'a do rubryki "patronat medialny"
^_^
Z poważaniem
Joanna 'Albi' Legoda |
To zajmę się jeszcze napisaniem odpowiedniego ogłoszenia. |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 16-02-2009, 10:02
|
|
|
Michał Ślęzak(tswcrew@gmail.com) napisał/a: | Witam, na forum po dyskusji stwierdziłem, że stworze wielką polską linkownie m&a.
Praca wre, natomiast pozwoliłem sobie zamieścić wasz baner na swojej stronie.
www.123anime.pl
Jeżeli jest taka możliwość, to prosiłbym o umieszczenie linku tekstowego www.123anime.pl gdzieś w waszym serwisie, zależy mi na szybkim zaindeksowaniu strony przez google. | Co z tym zrobić? Strona jest praktycznie rzecz biorąc pusta. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|