Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Korespondecja z innymi stronami: |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 16-08-2009, 22:48
|
|
|
Propozycja odpowiedzi (przepraszam za podwójnego posta)
Cytat: | Witam,
Od razu może wyjaśnię, że sprawy testowania nikomu nie przekazywałam, skoro to dla mnie zostało przysłane hasło dostępu. Natomiast naszą korespondencją zazwyczaj zajmuje się sekretarz redakcji, dlatego właśnie od niej dostałeś odpowiedź.
Przyznam, że powstanie serwisu społecznościowego zrzeszającego fanów mangi i anime byłoby bardzo pożądane także z naszego punktu widzenia, tym bardziej, jeśli moglibyśmy z takim serwisem utrzymywać współpracę. Jednakże pierwszą rzeczą, jaka rzuciła mi się w oczy w trakcie przeglądania strony testowej były planowane linki do odcinków anime online (w postaci linków do YouTube), a także do pobierania anime (i prawdopodobnie również mang). Nasz serwis z zasady i od początku swojej działalności nie prowadzi współpracy ani wymiany linków ze stronami zawierającymi tego typu materiały lub linki, niezależnie od dodatkowej zawartości, jaką mogłyby one zawierać. Z przykrością muszę więc zawiadomić, że zmuszeni jesteśmy wycofać się ze wszelkich (wstępnych) wcześniejszych ustaleń i podziękować za współpracę. |
Co Wy na to? Jeśli jest OK, to jutro mogę wysłać. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 17-08-2009, 12:05
|
|
|
Bardzo dobre, przyznam że ciekaw jestem odpowiedzi. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 17-08-2009, 19:28
|
|
|
Cytat: | 20:15 Mateusz: witam,
ja: Witam
Mateusz: skorzystam z okazji skoro jest Pani dostępna online,
20:16 dostałem nie dawno od Pani wiadomość, która jest dla mnie w pewnym stopniu nie zrozumiała...
ja: W sprawie Manganime?
20:17 Mateusz: Manganima ;)
bo wnioskuje z niej iż współpraca została oddalona tylko dla tego że nasz serwis daje możliwość linkowania zasobów multimedialnych
ja: tak jak napisałam - o ile dobrze rozumiem, w ramach informacji o danej serii anime planowane jest dodawanie linków do odcinków online
Mateusz: mógłbym liczyć na jakieś wyjaśnienie?
ja: a możliwe, że także pobierania
20:18 Mateusz: owszem takie jest założenie.
ja: no to niestety nam wystarczy
dokładnie tak jak napisałam - od początku działalności staramy się unikać bezpośredniego linkowania stron z tego rodzaju zawartością
20:19 Mateusz: a czemu nie współpracujecie ze stronami które dają taką możliwość?
ja: ponieważ wolimy współpracować z legalnymi wydawcami mangi i anime w Polsce
a oni miewają dość konkretne poglądy na ten temat
20:20 w tej chwili uruchomiliśmy na przykład konkurs, na który Anime Gate ufundowało nam nagrody w postaci płyt i odtwarzacza mp4
Mateusz: to trochę dziwne podejście - biorąc pod uwagę iż serwisy typu youtube, dailymotion są powszechnie używane, i nawet jeśli nie wprowadzimy takiej możliwości to i tak użytkownicy będą z nich korzystać nie możemy zmienić mentalności
20:21 ja: ponadto po prostu nie chcemy, żeby do nas ktoś się przyczepił - definicja prawna rzeczy dotyczących pirackich materiałów jest dość niejasna, ale wynika z niej, że nielegalne jest także uczestniczenie w dystrybucji nielegalnych materiałów - czyli także linkowanie
20:22 YouTube ma swój regulamin, który jasno zabrania publikowania tego typu treści - a że jest za duże, żeby to wszystko na bieżąco usuwać, to czasem różne rzeczy wiszą, dopóki nie zostaną wyczyszczone
ale tak, tego rodzaju materiały SĄ sprzeczne z regulaminem YouTube, tego jestem akurat pewna
20:23 Mateusz: proszę mi uwierzyć iż zapoznaliśmy się z prawem, i wynika z niego ze prawo łamią tylko te osoby które bezpośrednio przechowują na swoich serwerach zasoby multimedialne, a nie serwisy które udostępniają linki,
ja: nasz prawnik jest innego zdania na ten temat, a my nie mamy ochoty ryzykować
20:24 zresztą, biorąc pod uwagę, że w sieci upowszechniają się także serwisy umożliwiające legalne oglądanie anime online, tym bardziej nie widzimy sensu w popieraniu tego typu stron
Mateusz: bo naszym celem nie jest łamanie prawa, ale oczywiście, rozumiem państwa i szanuje decyzje którą Pani podjęła,
20:25 tak czy tak naszym celem jest rozwój m&a w Polsce, co nie zmienia faktu iż będziemy działać w 2 innych wersjach ang i jap
20:26 ja: pozostaje mi życzyć powodzenia w działalności, tym bardziej, że to rzeczywiście bardzo ambitne plany
20:27 Mateusz: niestety muszę wracać do pracy, dziękuje za rozmowę i życzę również powodzenia w prowadzeniu serwisu, i doceniam to co robicie jako serwis o m&a naprawdę ;)
ja: dziękuję również :)
Mateusz: pozdrawiam, |
|
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 19-08-2009, 21:17
|
|
|
Cytat: | Witam!
Niestety, zgodnie z polskim prawem autorskim udostępnianie „linków do ściągania anime” również jest nielegalne.
Zgodnie z art. 116 ust. 1 ustawy o prawie autorskim „Kto bez uprawnienia albo wbrew jego warunkom rozpowszechnia cudzy utwór w wersji oryginalnej albo w postaci opracowania, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nadanie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.” Z kolei zgodnie z art. 18 par. 3 kodeksu karnego, „Odpowiada za pomocnictwo, kto w zamiarze, aby inna osoba dokonała czynu zabronionego, swoim zachowaniem ułatwia jego popełnienie, w szczególności dostarczając narzędzie, środek przewozu, udzielając rady lub informacji”.
Jaki z tego wniosek? Otóż właściwe przestępstwo popełniane jest nie przez osobę, która zamieszcza linki do nielegalnych materiałów, ale przez osobę, która te materiały zamieszcza. Natomiast osoba, która jedynie zamieszcza linki, może ponosić tzw. odpowiedzialność akcesoryjną – uzależnioną od przestępstwa popełnionego przez właściwego sprawcę (to dlatego należy uważnie sprawdzać, co się linkuje – w zależności od tego, co znajduje się po drugiej stronie, można ponosić różną odpowiedzialność). Co do tego, że zamieszczenie linka do nielegalnie zamieszczonego materiału, jest pomocnictwem w jego rozpowszechnianiu, nie mam żadnych wątpliwości.
Z uwagi na powyższe, z zasady nie prowadzimy współpracy ze stronami, które zawierają nielegalne treści, lub pomagają w ich rozpowszechnianiu.
Serdecznie pozdrawiam
- Łukasz Lipiński „Teukros”
redaktor prowadzący Tanuki Manga |
|
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 20-08-2009, 09:50
|
|
|
Przyszło na zegarmistrz@tanuki.pl
Firma DEBERPACK jest producentem toreb papierowych z nadrukiem reklamowym, a także toreb foliowych oraz innych artykułów reklamowych
Wykonujemy torby
z nadrukami firmowymi
z nadrukami okolicznościowymi
torby bez nadruku
wielkości uzależnione od potrzeby klienta.
W załączniku przesyłamy Państwu krótką ofertę firmy, w razie potrzeby przesyłamy ofertę cenową
W przypadku odpowiedzi negatywnej prosimy o mail zwrotny - *nie*
Pozdrawiamy
DEBERPACK
|
W załączniku znajdują się zdjęcia przykładowych toreb. Ktoś chce się poczęstować? Nie? To ich spławiam. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 20-08-2009, 09:57
|
|
|
Zeg, na to się nie odpowiada, tylko zaznacza jako SPAM. Inaczej ci znów przyślą, bo widza, że jest delikwent żywy po drugiej stronie druta i nuż widelec się skusi. |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 21-08-2009, 18:12
|
|
|
1 Cytat: | Od: Marta Pęczek <m.peczek@csh.pl>
Temat: Reklama w serwsie
Witam,
Chciałabym zapytać czy istnieje możliwość umieszczenie płatnej reklamy w serwisie anime.tanuki.pl
Jeżeli to możliwe, proszę o kontakt przez gg (8960735) lub e-mail: m.peczek@csh.pl. Dziękuję i
czekam na odpowiedź.
--
Serdecznie pozdrawiam,
Marta Pęczek
|
Ad 1 - pod panią m.peczek@csh.pl pokazuje się Szkoła Hakerów. Czy mysmy już tego nie spławiali na drzewo?
2 Cytat: | Witam!
Widzę że forum jest ciekawe, z podobną tematyką co do naszego forum.
I postanowiłem, wymienić się z tobą/waszym Teamem buttonami ( są to małe bannery najczęściej o rozmiarach 80x30). Tylko, ważne jest to żeby nasz button był gdzieś w widocznym miejscu, na waszym forum, oczywiście u nas na nagłówku forum będzie wasz button.
Od razu mówię ;), jeżeli macie słabych grafików albo komuś się nie chce, jestem bardzo chętny aby wam pomóc, w Zrobieniu buttonka, ale myślę że macie dobrych grafików ;),ale mogę się mylić. No dobra to może przedstawię szczegóły.
Aha, i jeszcze jedna bardzo ważna rzecz! Dlaczego chcemy się z wami wymienić buttonami? Bo tak jak my mamy dużo użytkowników, i dużo postów. I nasza tematyka jest bardzo podobna - Anime. A dokładniej Dragon Ball.
Informację naszego forum
Cytat: | Mamy 68 zarejestrowanych użytkowników
Ostatnio zarejestrował się Dami35
|
Nasi użytkownicy napisali 682 wiadomości w 110 wątkach
Niedawno się przenieśliśmy, więc żeby nie było zdziwienia.
Ale też dam, statystyki poprzedniej versji forum:
Nasi użytkownicy napisali 8293 wiadomości
Mamy 1079 zarejestrowanych użytkowników
Ostatnio zarejestrował się Adriano
Link do Starego Forum:
www.dbsupersprit.mojeforum.net
Link Do nowego:
www.spritereborn.mojeforum.net
I nadal rośnie, forum jest naprawdę aktywne znajdziesz na nim dużo ciekawych wieści ze świata Dragon Ball i nie tylko....
Mamy oryginalne działy, własne, przez co nasze forum jest wyjątkowe.
Są to tak zwane Wipy/Opar'y lub zwane Sprity, nie będę opowiadał bo to długa historia ale jak jesteś ciekawy to zapraszam na forum.
Na forum jest miła atmosfera, nie jesteśmy z " urwani z choinki"- na naszym hostingu czyli mojeforum.net byliśmy Pierwsi pod Kategorią Grafika!
Chciałbym jeszcze dodać że, na forum znajdziesz jeszcze wiele ciekawych tematów np. walki użytkowników, Animacje robione przez naszych użytkowników, różne konkursy. Na forum, powoli dodajemy wszystkie poradniki z poprzedniego 4um.
Forum przenieśliśmy mając na celu zrobić "Reaktywację!", taki Wielki Powrót, bo był okres w którym mała była Aktywność na forum. Wkońcu, nasze forum miało 375 dni (w Statystykach możesz zobaczyć ; p).
Użytkownicy, poszli za nami na nowe forum, może różnica jest ale teraz naprawdę więcej piszą itp. No ale, nie będę tutaj opisywał forum, jak będziesz chciał coś się dowiedzieć to sam zobaczysz ; ).
No myślę że jakoś zareklamowałem forum, ale teraz to ty mi odpowiedz.
Powiedz gdzie będzie nasz button, a my wam damy swój. |
Ad 2 - na forum jest dział download z podtytułem "Gry,Filmy, i wszystko co da się ściągać." Forum z logowaniem - tylko tak można cokolwiek zobaczyć. Działa regulamin, w którym jest punkt "[9].Na forum nie można zarówno oferować jak i prosić o nielegalne oprogramowanie oraz pliki chronione prawem autorskim. Zabronione jest informowanie o miejscu składowania takich plików, podawanie w postach seriali i bezpośrednich linków do cracków. Treści tego typu będą usuwane bez uprzedzenia. Jeżeli już jest taka potrzeba to trzeba dodac napis, mianowicie nazwa autora np. By FreshakaFeli, obowiązuję to przy wszystkich typu plikach.(W sprawach wymagających dyskusji prosimy kontaktować się przez PW)." ale i tak zanim obejrzy się forum, należy się zarejestrować... ==
3 Cytat: | Witam!
Z tej strony Patryk Siemiński, jeden z organizatorów Szczecińskiego konwentu MacKon. Piszę do Pana z prośbą o wymianę bannerów. Wasz banner zostałby umieszczony na naszej stronie w dziale linki.
Strona : www.mackon.pl
Nasz banner : http://img14.imageshack.us/img14/9478/33kopia.jpg
Proszę o szybki kontakt,
Pozdrawiam
|
|
Ostatnio zmieniony przez IKa dnia 21-08-2009, 18:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 21-08-2009, 18:28
|
|
|
IKa napisał/a: | Ad 1 - pod panią m.peczek@csh.pl pokazuje się Szkoła Hakerów. Czy mysmy już tego nie spławiali na drzewo? |
Najlepiej wybadać czy na pewno o to chodzi, mają też inne projekty. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 22-08-2009, 13:39
|
|
|
Jest już odpowiedź w sprawie konwentu MacKon:
Cytat: | Witam ponownie,
Oczywiście jesteśmy zadowoleni z tej formy współpracy. Postaramy się jak najszybciej dodać wasz banner na naszej stronie.
Z góry jeszcze raz dziękuję.
Pozdrawiam,
Patryk „Dark” Siemiński |
|
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 22-08-2009, 19:02
|
|
|
Cytat: | Od: Prox <hardstylemaniac@o2.pl>
Data: 22 sierpnia 2009 19:06
Temat: Reklama
Witam serdecznie
Czy jest możliwość wykupienia miejsca bannerowego na stronie anime.tanuki.pl ?
Pozdrawiam |
Po wklepani e-maila:
http://progamela.net/
http://progamela.net/kontakt.php |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 23-08-2009, 20:38
|
|
|
Z tego co widzę, zwykła gra online, z gatunku tych, które masowo reklamują się u nas przez adsensy. Proponuję im wysłać zwykłą ofertę. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-08-2009, 20:55
|
|
|
Co do konwentów - warto prosić o umieszczenie naszego loga w informatorach, wśród logosów innych patronów medialnych. To powszechnie przyjęty zwyczaj. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 23-08-2009, 20:57
|
|
|
Reklama gry jednak odpada, Bezimienny wykrył że niezbyt legalni. |
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 24-08-2009, 11:01
|
|
|
A jednak to Szkoła Hakerów:
Reprezentuje szkolahakerow.pl. Głownie zainteresowana jestem bannerem, ewentualnie buttonem. Jeśli akceptują Państwo treść naszego serwisu to bardzo proszę o ofertę na m-c emisji a także o statystyki dotyczące unikalnych użytkowników.
pozdrawiam,
Marta Pęczek |
|
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 24-08-2009, 11:28
|
|
|
Ech, znowu... odpadają. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|