FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 42, 43, 44  Następny
  Korespondecja z innymi stronami:
Wersja do druku
IKa Płeć:Kobieta

Status: offline

Grupy:
WIP
PostWysłany: 28-08-2009, 13:00   

Cytat:
d Patryk Siemiński <dark1992x2@gmail.com>
do "Redakcja Tanuki.pl" <tanuki.redakcja@gmail.com>
data 26 sierpnia 2009 20:43
temat Re: Odp.
wysłana przez gmail.com

ukryj szczegóły 26.08 (2 dni temu)

Witam,

Z tej stron organizator konwentu mackon.pl. Jakiś czas temu pisałem do w sprawie współpracy reklamowej. Piszę z pytaniem czy nasz banner został już dodany, gdyż nie udało mi się go jeszcze zauważyć na naszej stronie.

W razie czego podaję link do bannera : http://mackon.pl/wymiana/banner.jpg
Państwa banner został już dodany na naszej stronie.

Pozdrawiam,
Patryk "Dark" Siemiński
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krew_na_scianie Płeć:Kobieta
kościsty seksapil

Grupy:
House of Joy
PostWysłany: 28-08-2009, 13:09   

Odpowiedziałam temu Panu dwa dni temu i banner konwentu już się pojawia na Tanuki :)

Numer Gadu-Gadu
9343376
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 28-08-2009, 14:29   

A, to dobrze :)
Powrót do góry
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 28-08-2009, 21:58   

Uwaga, odezwała się Manganima - chyba mamy wychowawczy wpływ na ludzi...
Cytat:
21:36 Mateusz: przemyśleliśmy sprawę, rozpoczynamy współprace z paroma wydawcami, wstępnie wydawcy będą udostępniać nam informacje o m&a oraz multimedia które je promują tapety, trailery etc, dlatego też teraz dużą wagę przywiązujemy do praw autorskich
związku z tym pojawia się pytanie o ew współprace z wami?
21:38 ja: W takiej sytuacji praktycznie na pewno nie będzie problemu z wymianą linków/banerów
21:39 Natomiast co dalej, to można rozmaicie
Mateusz: fajnie, jesli to mozliwe bardzo prosze o podesłanie tytułow w których checie objąc patronat nad ich rozwojem, prosimy również o podesłanie baneru 450 x 50, który bedzie znajdował sie w tytułach jako partner,
ja: Właśnie miałam napisać, że nie jestem pewna, jak to będzie wyglądać, ale sprawa wygląda tak
21:40 Mateusz: wstępnie jeśli to możliwe chcemy aby państwo wsparli nasz serwis informacją prasową dot serwisu, współpracy oraz wspólnej inicjatywy rozwoju m&a
ja: Tanuki, wbrew pozorom, ma bardzo małe moce przerobowe: mamy redakcję i korektę recenzji, parę osób od róznych funkcji (linków i tak dalej), natomiast recenzje są głównie od osób zewnętrznych, których raczej do niczego nie możemy nakłaniać
Natomiast jest coś, co mogłoby Wam pomóc
21:42 Otóż z niektórymi serwisami - na przykład z Azunime - mamy taką umowę, że pod odpowiednimi recenzjami znajdują się zwrotne linki. W sensie - u nas byłby link do "profilu" danego tytułu u Was, natomiast u Was w profilu danego tytułu byłby link do recenzji na Tanuki - wbrew pozorom z tego jest zwykle sporo wejść, zwłaszcza w przypadku recenzji popularniejszych tytułów.
Mateusz: oczywiscie,
21:43 proszę aby państwo napisali do nas emaila na partnership@manganima.com oficjalną propozycje - osoba za współprace się tym zajmie i na pewno się dogadamy,
21:44 ja: ok, jasne - tylko proszę o odrobinę cierpliwości, bo muszę złapać odpowiednią osobę (sama się od strony technicznej nie zajmuję serwisem, więc szczegółów technicznych nie znam)
21:45 Mateusz: ok nie ma sprawy, ;)

Co za tym idzie, Krew może im wysłać maila współpracowego, tylko najpierw trzeba ustalić. Wiem, że na razie to oni nie wyglądają poważnie, ale wykazałabym (nawet na wyrost) trochę dobrej woli. W kwestii "rozwijania" im haseł - niech się wypchają trocinami, nie mamy mocy przerobowych. Poza tym:

1. Chyba dać możemy baner + button (w rotacji?), przy założeniu wzajemności. Czy są przeciwwskazania?

2. Cross-linkowanie: potrzebne byłyby szczegółowe informacje, jak to wygląda, co jest wymagane i kto się tym będzie zajmował. Bezimienny, Ty się tym dotąd zajmowałeś, więc może mógłbyś dać Krwi odpowiednie info?

3. Ad 2. pytanie, czy nie zaznaczyć, że to crosslinkowanie powinno dotyczyć haseł z jakąkolwiek zawartością, a nie całkowicie pustych... Jakoś grzecznie to sformułować, ale jednak, bo inaczej potworzą puste "profile" dla wszystkiego, co mamy, żeby sobie nabić wejścia...

Bezimienny Płeć:Mężczyzna
Najmniejszy pomiot chaosu

PostWysłany: 29-08-2009, 10:14   

Avellana napisał/a:
2. Cross-linkowanie: potrzebne byłyby szczegółowe informacje, jak to wygląda, co jest wymagane i kto się tym będzie zajmował. Bezimienny, Ty się tym dotąd zajmowałeś, więc może mógłbyś dać Krwi odpowiednie info?

Wyglądało to różnie. W wypadku Azunime mieli odp. panel dostępny dla nas który pozwalał nam na dodawanie u nich linków do naszych recenzji (i odwrotnie) - choć zwykle to oni wstawiali obydwa. W wypadku innych serwisów trzeba było pilnować wstawiania linków po naszej stronie (zerkając regularnie na nowe tytuły na obydwu stronach) i co pewien czas przypominać drugiej stronie o wstawianiu. Już dość dawno scedowałem to na Tyczka, powinien być bardziej w temacie, ale nie sądzę by od tego czasu zaszły jakieś istotne zmiany.

Planowany był u nas panel (i pasek w recenzji) dla "portali stowarzyszonych", ale w końcu nic z tego nie wyszło.

Avellana napisał/a:
3. Ad 2. pytanie, czy nie zaznaczyć, że to crosslinkowanie powinno dotyczyć haseł z jakąkolwiek zawartością, a nie całkowicie pustych... Jakoś grzecznie to sformułować, ale jednak, bo inaczej potworzą puste "profile" dla wszystkiego, co mamy, żeby sobie nabić wejścia...

Zdecydowanie. Linkowanie pustych haseł mija się z celem.

the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 29-08-2009, 10:32   

Mając powyższe na uwadze, proponuję wrócić do projektu paska pod recenzjami dla portali stowarzyszonych. Projekt graficzny już jest. Wydaje się to o tyle niezbędne, że i tak są już recenzje, pod którymi jest za dużo linków.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
kościsty seksapil

Grupy:
House of Joy
PostWysłany: 29-08-2009, 23:31   

Mogę już wstępnie napisać odpowiedź (z uwzględniem tego, co udało się już ustalić) czy jeszcze mam poczekać, aż zapadnie decyzja odnośnie projektu paska?

Numer Gadu-Gadu
9343376

PostWysłany: 29-08-2009, 23:49   

Pisz na stan obecny. Pasek nie wiadomo kiedy wejdzie, ani czy wejdzie. W najlepszym razie stanie się to nieprędko.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Tyczek Płeć:Mężczyzna
♩♪♫♬

PostWysłany: 30-08-2009, 08:38   

U nas to wygląda tak:
- Link z "konkurencyjnego" serwisu idzie nawet do pustej recenzji.
- U nich linkują odpowiednio do infrastruktury, a nie spotkałem się, żeby "Chibi Arigato" czy inne strony miały tytuły bez recenzji. W sensie puste.

EDIT.
Swoją drogą, chciałem się zapytać w jakim stanie jest nasza współpraca z http://www.animecover.org/ ?
Trudno z nimi się dogadać, z tego co napisał Teukros.
Jeśli nie będzie postępu, to będzie trzeba wywalić linki, choć szkoda by było.

Numer Gadu-Gadu
8487137
Lady of Autumn

PostWysłany: 30-08-2009, 20:12   

Odpowiedź z AnimeCover przyszła lakoniczna:
Cytat:
Temat został usunięty.

Pozdrawiam

kościsty seksapil

Grupy:
House of Joy
PostWysłany: 30-08-2009, 20:27   

Odpowiedź z Manganima jest już mniej lakoniczna:
Cytat:
Witam

Bardzo dziękujemy za propozycje współpracy, oczywiście jesteśmy zainteresowani.
Prosimy zatem o przesłanie listy tytułów, które będą chcieli Państwo objąć swoim partnerstwem
i przy nich pojawi się banner z linkiem do Państwa serwisu.

W załączniku przesyłam nasze buttony i bannery w różnych rozmiarach.

Pozdrawiam
Karolina Goździewicz
Zespół Manganima.com

Tylko gdzie ten załącznik?

Numer Gadu-Gadu
9343376
♩♪♫♬

PostWysłany: 31-08-2009, 08:57   

Muszę wrócić do Animecover.
Poprzednia wersja serwisu nie wymagała loginu do pobrania okładek. Wersja obecna już wymaga. Minusem będzie to, że tylko zarejestrowani użytkownicy będą widzieć tanucze linki.
Kwestia techniczna - AC.org działa na zasadzie forum, więc każdy tytuł to osobny temat. Co w takim razie linkować? Temat, czy odnośnik do okładki? Jeśli jest kilka okładek do tego samego tytułu, wtedy linkować wszystkie? Przesyłam zrzutki.

Przechwytywanie4.png
Plik ściągnięto 3 raz(y) 477,23 KB

Przechwytywanie3.PNG
Plik ściągnięto 4 raz(y) 73,43 KB

Przechwytywanie2.PNG
Plik ściągnięto 3 raz(y) 87,21 KB

Przechwytywanie1.PNG
Plik ściągnięto 7 raz(y) 167,92 KB

Numer Gadu-Gadu
8487137

PostWysłany: 31-08-2009, 09:10   

Cytat:
Poprzednia wersja serwisu nie wymagała loginu do pobrania okładek. Wersja obecna już wymaga.

Prawdę pisząc, to komplikuje sprawę. Jak dotąd nie linkowaliśmy pod recenzjami stron, które wymagały rejestracji dla przeglądania zawartości. Niepisanym założeniem w tworzeniu i dodawaniu tych linków było "klikasz - masz", na zasadzie uzupełnienia naszego artykułu. Jeżeli na dodatek tylko zarejestrowani będą widzieć linki do nas, przestaję widzieć sens we współpracy, bo wejść od tego nie będzie za wiele, a boty wyszukiwarek też na to nie trafią.
Powrót do góry
♩♪♫♬

PostWysłany: 31-08-2009, 09:27   

W takim razie trzeba poprosić Krew, aby odpisała, na jakiej zasadzie oni sobie tą wymianę linków widzą? Może coś wykombinują.

Numer Gadu-Gadu
8487137
Lady of Autumn

PostWysłany: 02-09-2009, 21:13   

No to ugrzęźliśmy...

Cytat:
Witam

Faktycznie nie było, przepraszam za przeoczenie.

My natomiast czekamy na listę tytułów, które obejmą Państwo Patronatem
oraz prosimy o przesłanie bannera o wymiarach 450x50px,
ponieważ takiego rozmiaru nie odnalazłam na Państwa stronie.

Pozdrawiam serdecznie
Karolina Goździewicz
Zespół Manganima.com

Problem polega na tym, że ten ich "katalog" składa się z całego mnóstwa PUSTYCH rekordów, z samym tytułem i jakimś tam obrazkiem. Gdzieniegdzie pojawia się coś takiego: http://pl.manganima.com/title/206,samurai-7.html

Dajcie mi chwilę, spróbuję coś wymyśleć jako odpowiedź...

Edit:
Cytat:
Musimy przyznać, że mamy z tym pewien problem. Do tej pory prowadziliśmy podobną wymianę linków z serwisami zamieszczającymi recenzje, tj. wprowadzającymi dany tytuł do bazy dopiero wtedy, gdy istniał dla niego odpowiedni artykuł. Serwis Manganime przygotował - jak widzimy - bardzo obszerną bazę tytułów, których opisy i inne treści powinni dodawać w miarę rozwoju użytkownicy serwisu. Problem polega na tym, że tytuły z jakąś dodaną zawartością na liście głównej niczym nie różnią się od tytułów bez zawartości, więc przygotowanie listy tych, które moglibyśmy zalinkować, wymagałoby ręcznego przejrzenia wszystkich rekordów. Co więcej, w tej sytuacji trudno byłoby o aktualizowanie listy - bo nie dałoby się stwierdzić, do jakich rekordów zawartość została dodana od czasu ostatniego sprawdzenia.

Linkowanie rekordów "pustych", tj. zawierających tylko tytuł i ilustrującą go grafikę, może oczywiście - potencjalnie - zachęcić przechodzących do Państwa witryny użytkowników do uzupełniania bazy. Jednakże bardziej prawdopodobne jest, że klikając w link, spodziewają się oni wartościowej treści, która uzupełni ich wiedzę, czy po prostu ich zainteresuje. Natrafiając na puste rekordy, będą się czuli zniechęceni i prawdopodobnie dość szybko przestaną w ogóle klikać linki do Manganimy, spodziewając się, że nic "za nimi" nie znajdą. Mam nadzieję, że to wyjaśnienie jest wystarczające - dlatego właśnie, przede wszystkim, nie chcemy linkować pustych rekordów. Zależy nam, aby nasi użytkownicy mieli zaufanie do zamieszczanych u nas linków i spodziewali się, że oferujemy im w ten sposób łatwy sposób przejścia do atrakcyjnych dla nich treści, zlokalizowanych poza naszą witryną.

Tak, wiem, że to śliczne, ale uwaga: dalej trzeba dać im jakąś konkretną propozycję. Tylko jaką? Można w zasadzie dać im link, jak Azunime, i niech się sami bawią, ale jestem prawie pewna, że dadzą puste linki. Co dalej, panowie informatycy (i nie tylko)?

Strona 31 z 44 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 42, 43, 44  Następny
Odpowiedz do tematu