FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 32, 33, 34  Następny
  Do zrobienia
Wersja do druku
ka_tka Płeć:Kobieta

Status: offline
PostWysłany: 18-09-2005, 09:07   

Jeśli ta baza oddzielna będzie od zwykłej i nie da rady nią namieszać, to mogę się zdeklarować. Lista seiyuu jest w końcu ciekawsza niż twórców, ne? To nawet bywa fascynujące ;P

Poważnie - jak będzie na to czas po doprowadzeniu ważniejszych spraw do końca, to mogę to wprowadzić. To nie wymaga specjalnego myślenia i specjalnych zdolności, myślę, że nawet mi to można powierzyć XD No i weny też nie wymaga ^^"
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2203707
Raul Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 21-09-2005, 10:10   

Malem o czyms innym ale najpierw skomentuje - lista seiyuu jest rozpoczeta w Encyklopedii Kasumi.
Po rozmowie z Ave seiyuu sa odlozeni na pozniej.

A wracając do tematu co by nalezalo zrobic (najlepiej do konca roku, ale jesli wyjdzie pozniej to wyjdzie pozniej):
- dogadanie sie z anime-gate badz nie
- porzadek na kasumi (w tym nowe menu)
- zrobienie nowych modulow na kasumi
- skonczenie przez Czytelni i Mangi Tanuki
- konwent - koniecznie w pazdzierniku trzeba miec liste chetnych do organizacji i przydzielic zadania, w miare mozliwosci jesli da sie juz zalatwic miejsce to bedzie super

Dodatkowo dostalem do zrobienia na kasumi:

modul anime (dvd)
- tytuł
- nr voluma
- czas albo liczba odcinków
- wydawca
- data wypuszczenia (dzienna, ale z możliwością podania miesięcznej tylko)
- sugerowana cena detaliczna
- ew. opis (ze strony producenta, takie promo)
- ew. obrazek okładki (jeśli jest po co)
- link do recenzji na Tanuki

modul manga
- tytuł
- nr voluma
- ilosc stron
- wydawca
- data wypuszczenia (dzienna, ale z możliwością podania miesięcznej tylko)
- sugerowana cena detaliczna
- ew. opis (ze strony producenta, takie promo)
- ew. obrazek okładki (jeśli jest po co)
- link do recenzji na Tanuki

Ostatnio zmieniony przez Raul dnia 21-09-2005, 15:41, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 21-09-2005, 10:37   

Cytat:
- konwent - koniecznie w pazdzierniku trzeba miec liste chetnych do organizacji i przydzielic zadania, w miare mozliwosci jesli da sie juz zalatwic miejsce to bedzie super

Raul mam wrażenie, że ta cała zabawa z konwentem przebiega prostą drogą ku katastrofie. Najpierw zorientuj się, CO trzeba zrobić - zwłaszcza w sensie prawnym, potem, czy w ogóle są chętni do tego przedsięwzięcia i znajdź jakiegoś kierownika działań, a potem dopiero szukaj miejsca.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 21-09-2005, 11:07   

Tia. Jak na razie widzę Ciebie, Totema i może Biankę, którzy się tym interesujecie, acz żadne nie potwierdziło, że się czymś zajmie. To trochę mało.

Raul Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 21-09-2005, 15:31   

Zeg: Może powinienem powiedzieć tak - do organizacji konwentu zapraszam wszystkich Tanukian - w końcu o to chodziło. Ilu chętnych będzie gdy się okaże, że trzeba przydzielić zadania?
Jesli nie bedziecie chcieli pomoc to przeciez ja nie zmuszam - ja to traktuje w kwestii dobrze zorganizowanej zabawy a nie meczarni. 3 osoby chetne z Kasummi juz mam, a jak bedzie trzeba to napisze 10 maili i bede mial kolejne 10.
To naprawde jest ciekawe doswiadczenie - ja juz mialem okazje to poznac, jesli chcecie to poznac to decyzja nalezy do Was. I naprawde - organizacja jednodniowego konwentu to nie jest cos ponad sily :)
W sensie prawnym: organizujemy konwent do 300 osób -> nie jest to impreza masowa i nie potrzeba ochrony czy powiadamiania policji/strazy/pogotowia etc.

Ysen: Dlatego sie spotkamy w Wawie i przydzielimy sobie zadania?
Dodaj do tego Ave.

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 22-09-2005, 13:48   

Raul napisał/a:
Zeg: Może powinienem powiedzieć tak - do organizacji konwentu zapraszam wszystkich Tanukian - w końcu o to chodziło. Ilu chętnych będzie gdy się okaże, że trzeba przydzielić zadania?

Ja bym jednak sugerował najpierw znaleźć tych, którzy są chętni już teraz i im poprzydzielać zadania... Choćby po to, by nie okazało się, że chętnych nie ma w ogóle, a Ty masz wszystko zorganizowane.

Numer Gadu-Gadu
1271088

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 10-02-2006, 15:32   

Ja przy okazji zapytam się:
- co z Tanuki: Manga?
- co z Tanuki: Czytelnia? Dlaczego tam tak dużo nowych opowiadań jest dodawane?
- co z Tanuki: Gry?
Czy ktokolwiek ma ochotę się tym jeszcze zajmować? Czy ktokolwiek wie, że są pomysły by robić to ostatnie?

I wreszcie:
- co z Tanuki: Anime? Recenzje dodawane są praktycznie od niewielkiej grupy ludzi, reszta siedzi i nic nie robi. Potrzeba kilka modyfikacji, ale nic się nie robi w kierunku tego, żeby je dodać! Ba! Nic się nie mówi o tym! Ludzie tylko siedzą tylko na chacie / ircu i się gocą, tak, że ma się ochotę rzucić w diabły ten internet.

Zapytam się więc: co z tym dalej? Ciągniemy to, czy dajemy sobie spokój, zamykamy się na chacie / ircu / forum i zostawiamy to na pastwe losu? A może mamy sobie szukać nowych informatyków i recenzentów?

Co z tym stowarzyszeniem i po cholere pisałem ten statut? Napisał ktoś protokół, czy też trzeba palcem wskazywać?

Co z tym wszawym pomysłem na konwent?

Co z pomysłem wkręcenia terrorgupy w realizacje Polconu 2006?

I spróbujcie mnie zdenerwować, to wam takiego berserka puszcze wieczorem, jakiego jeszcze nie widzieliście... (A nie puszcze... też sobie olimpiade pooglądam). Jeśli do jutra rana tu nie będzie góry postów TO WAS WSZYSTKICH POZAGRYZAM!

Numer Gadu-Gadu
1271088
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 10-02-2006, 15:40   

Zegarmistrz napisał/a:

bo brak redaktorow. przetlumaczonych tekstow lezy conajmniej kilka(nascie)

Zegarmistrz napisał/a:
co z Tanuki: Gry?

beda jak zrobie
Powrót do góry
Xeniph Płeć:Mężczyzna
Buruma

Grupy:
AntyWiP
WIP
PostWysłany: 10-02-2006, 15:52   

Zegarmistrz napisał/a:
Ja przy okazji zapytam się:

Dobre pytanie.... Co z nią? Od czasu do czasy ktoś coś przebąkuje o kodzie i takich tam, ale na dobrą sprawę nawet nie wiadomo, czy i ile tego jest zrobione...

Zegarmistrz napisał/a:

Bo tak dużo ludzie ich przysyłają. Jak mniemam, wszystko rozbija się po części o reklamę (a konkretnie jej brak), a poczęści o upierdliwy (przez mail) system wysyłania fików.

Co do reklamy: Buttony mamy, lista stron na wymianę widziałem, że gdzieś się pałętała... Ktoś tu zdaje się miał z tym coś robić?

Co do tego drugiego: mam nadzieję, że jak ruszy rejestracja, to zachęci ludzi do produkowania się. Jeśli chodzi o rejestrację, to od części kodowej jesteśmy nawet do przodu, natomiast brakuje rzeczy typowo opisowych, bez których jednak ani rusz... Co mi przypomina, że na dzisiaj wyznaczyłam paru osobom terminy i byłoby fajnie, gdybym zobaczył JAKIEKOLWIEK efekty...

Zegarmistrz napisał/a:
- co z Tanuki: Gry?
Czy ktokolwiek ma ochotę się tym jeszcze zajmować? Czy ktokolwiek wie, że są pomysły by robić to ostatnie?

Wydawało mi się, że to był tylko luźny pomysł, który został odrzucony?

Zegarmistrz napisał/a:
I wreszcie:
- co z Tanuki: Anime? Recenzje dodawane są praktycznie od niewielkiej grupy ludzi, reszta siedzi i nic nie robi.

Podejrzewam, że większość osób wszystko, co widziała, albo już zrecenzowała, albo ktoś inny zrecenzował to za nich. To co, mamy alty masowo pisać? (I tak, *wiem*, że zalegam z recenzją Tsukuyomi... W końcu to napiszę, goddamit! ==')

Zegarmistrz napisał/a:
Potrzeba kilka modyfikacji, ale nic się nie robi w kierunku tego, żeby je dodać!

Ja o tym pierwsze słyszę... Jakie to modyfikacje?

Zegarmistrz napisał/a:
Ludzie tylko siedzą tylko na chacie / ircu i się gocą, tak, że ma się ochotę rzucić w diabły ten internet.

To swoją drogą, irytujące, choć w ostatnich dniach zdaje się powoli przemijać...

IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 10-02-2006, 16:26   

Zegarmistrz napisał/a:
Co z tym stowarzyszeniem i po cholere pisałem ten statut? Napisał ktoś protokół, czy też trzeba palcem wskazywać?

POKAZUJE PALCEM >
http://forum.tanuki.pl/tematy33/1652,120.htm#71691

Ostatnio zmieniony przez IKa dnia 11-02-2006, 00:08, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
tilk Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 10-02-2006, 19:01   

Zegarmistrz napisał/a:

Brakuje przede wszystkim dwóch rzeczy:
- Komentarzy i ocen. Tutaj problem polega na tym, żeby uwspólnić to czy tamto z Tanuki Anime, żeby potem nie zarządzać dwoma kopiami tego samego.
- Panelu. A to zupełnie inny problem, bo pisanie panelu jest żmudne - więc trzeba mieć i czas, i ochotę (informatyka też może szlag trafić, wiecie?)

Zegarmistrz napisał/a:
Tanuki: Anime? (...) Potrzeba kilka modyfikacji, ale nic się nie robi w kierunku tego, żeby je dodać!

O ile mi wiadomo, była mowa o następujących sprawach:
- Woluminy. Avellana WRESZCIE napisała, co jest potrzebne, a ja WRESZCIE napisałem ostatni egzamin, więc powinno się coś ruszyć.
- Komentarze. Mam parę pomysłów, jak to zrobić lepiej, więc to jest następne w kolejce.
- Reorganizacja elementów informacyjnych. Modyfikacje sugerowane przez Avellanę (prywatnie, dlaczego bez dyskusji?) są na testowym, nikogo to zdaje się nie obchodzi.
- Migracja na inny serwer. Kto, do cholery, jest za to odpowiedzialny? Nic się tu nie ruszy, o ile działania nie zostaną skoordynowane. Proponuję nie kombinować i wgrać od razu stan testowego, więc po wprowadzeniu zmian na testowym ktoś wreszcie będzie musiał tam zajrzeć.

Na koniec jedno pytanie.

Czemu wzięło cię na narzekanie w środku sesji, do czorta?
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 10-02-2006, 20:03   

tilk napisał/a:
Reorganizacja elementów informacyjnych. Modyfikacje sugerowane przez Avellanę (prywatnie, dlaczego bez dyskusji?) są na testowym, nikogo to zdaje się nie obchodzi.

Sam sobie na pytanie odpowiedziałeś... Z tym, że to zdaje się nie tyle jest, że "nie obchodzi", ile że większość uważa, że się nie zna, albo nie ma zastrzeżeń i w obu wypadkach się nie odzywa (chociaż zainteresowanie powieszonym niedawno tematem woluminów jest też nieduże). Modyfikacje sugerowane przeze mnie były wypadkową tego, co od dłuższego czasu było ustalane, więc w sumie można to potraktować jako konkretną, realizacyjną esencję z dyskusji. To, co jest na testowym, jak dla mnie wygląda ok i podejrzewam, że można wdrażać już na główny.

tilk napisał/a:
Migracja na inny serwer. Kto, do cholery, jest za to odpowiedzialny?

Uczciwie mówiąc, tego to ja nie jestem pewna... Trzeba by zapytać Cracka i/lub Bianki. Jak chciałam kupić konto to się okazało, że nie, bo jest inny pomysł i od tamtej pory sprawa siadła.

tilk napisał/a:

Prawdopodobnie dlatego, że ja w zupełnie innym temacie zadałam zupełnie inne pytanie, nie mające z tym, co tutaj w zasadzie żadnego związku...

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 11-02-2006, 12:35   

Cytat:

Mi? Ja pojutrze kończe ferie. Jestem dawno po sesji.

Zresztą - jakby ktoś nie zauważył - straciliśmy kwartał na bzdury i gocenie się. Nie obchodzi mnie kto ma sesje / w życiu mu niedobrze / ma nawał roboty w bibliotece / harbatka mu się nie udała / pracuje w szkole / ma życie do dupy / ostrzelali go bośniaccy partyzanci / wykopywał trupy z pod śniegu / jest do niczego i wiedział dobrze, że jak sobie pójdzie to wszystkim będzie lepiej, podobnie jak NIE OBCHODZI MNIE, kto się teraz na kogo obrazi i o co, oraz kto chciał temu zaradzić i dlaczego, oraz kto za to jest mi wdzięczny!

Też mam swoje problemy: stronę, w którą zainwestowałem mnóstwo czasu i która leży odłogiem od dawna.

I to ma się skończyć! Nawet, jeśli w efekcie będę musiał szukać nowej załogi.

Jeśli ktoś ma coś do mnie, to niech przyjeżdża do Lublina, adres jest publicznie znany i da mi po mordzie. A jak nie, to niech się zamknie, bierze łopate i do roboty...

IKa napisał/a:

POKAZUJE PALCEM >
http://forum.tanuki.pl/tematy33/1652,120.htm#71691

Avellana zadała jakieś pytanie. Dlaczego nikt jej na nic nie odpowiedział?

Problem tego wszawego konwentu:
1) Kogo on w ogóle obchodzi?
2) Kto jest do tego w ogóle chętny?
3) Co z tym robimy i czy w ogóle coś?

Problem 1 Kwietnia:
Wszyscy się zgodzili, że pomysł jest fajny. I CO z tego?

Inne problemy:
Nie są to jedyne rzeczy, którymi należy się zając. Proponuje stworzyć listę tych problemów i zająć się szybko ich rozwiązywaniem.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Varda Płeć:Kobieta
ko-tek!

Grupy:
WIP
PostWysłany: 11-02-2006, 13:04   

Zegarmistrz napisał/a:
Problem tego wszawego konwentu:
1) Kogo on w ogóle obchodzi?
2) Kto jest do tego w ogóle chętny?
3) Co z tym robimy i czy w ogóle coś?

Jesli nie masz zgranej, zdyscyplinowanej grupy ludzi, ktorzy naprawde chca robic konwent, chca sie udzielac, to daj sobie spokoj. W przeciwnym razie skonczy sie tak, ze cala robote bedzie odwalala mala grupka osob i beda tak oblozeni, ze padna.

Luzne mysli - w razie, gdyby -:
- spisac wszystkich chetnych i zrobic przydzial zadan, uwzgledniajac to, w czym dana osoba jest dobra
- wklad finansowy [wysokosc skladki, osoba odpowiedzialna za strone finansowa dokonuje rozliczen sumiennie i w terminie]
- pomyslec nad dobrym terminem [zeby nie kolidowalo z innym konwentem; urlopy pracujacych Tanukow, terminy zjazdow na studiach]
- na ile osob planowany jest konwent [wieksza liczba osob - ubezpieczenie]
- lokalizacja [dogodny dojazd, warunki na miejscu, przystepna cena za wynajem, mily kontakt z wlascicielem/ kierownictwem, dokladne wypytanie sie o szczegoly, zeby pozniej nie bylo niespodzianek - kto podejmie sie rozmow?]
- sprzet [komputery, telewizory, projektor multimedialny, ekran, naglosnienie - kto zalatwi/ przyniesie wlasny/ wypozyczy?]
- reklama [plakaty, reklama w prasie/ radio/ srodkach komunikacji/ sieci etc.]
- strona www [kto robi layout? kto pisze teksty? czestotliwosc update'ow]
- idea konwentu [mysl przewodnia? konwencja?]
- anime [pozwolenie, rozpiska]
- prelekcje [sensowne tematy, zaproszenie gosci]
- konkursy [sponsoring, pieniadze na zakup nagrod]
- zaopatrzenie konwentu [srodki czystosci, ew. jedzenie/ picie]

Co to problem 1 kwietnia?

Mnie tez wiele rzeczy nie obchodzi. Jak kazdy mam swoja liste priorytetow, na pierwszym miejscu jest aktualnie praca mgr, na drugim nauka do egzaminu i sam egzamin w pracy [wiosna/ lato]. Dlatego np. korekta tlumaczen Bianki czeka na moment, kiedy uporam sie z pozycja nr 1.

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 11-02-2006, 18:28   

Varda napisał/a:
Jesli nie masz zgranej, zdyscyplinowanej grupy ludzi, ktorzy naprawde chca robic konwent, chca sie udzielac, to daj sobie spokoj. W przeciwnym razie skonczy sie tak, ze cala robote bedzie odwalala mala grupka osob i beda tak oblozeni, ze padna.

Jak widzimy wyraźnie w tej chwili szans na zorganizowanie konwentu nie mamy. Choćby z tego powodu, że nie mamy stowarzyszenia, które w całym przedsięwzięciu by pomogło o ile nie okazało się kluczowe. (tak nawiasem mówiąc Czy ktoś z Warszawy byłby w końcu łaskaw odpowiedzieć na pytanie, które w innym topicu zadała Avellana?

Padł pomysł, żeby próbnie wkręcić się do jakiegoś innego konwentu np. na Polcon, który ma następujące zalety: jest duży, jest bardzo duży, jest znany na całą Polskę, jest super prestiżowy, jest nie tylko o anime (więc daje nam to większe pole do popisu) i znam osobiście (choć głównie z widzenia) całą masę zaangażowanym weń osób.

Czy ktoś jest jeszcze w ogóle chętny do zabawy w to? Czy też chęci wyparowały wraz Daerianem?

Numer Gadu-Gadu
1271088
Strona 2 z 34 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 32, 33, 34  Następny
Odpowiedz do tematu