Lay - propozycje |
Wersja do druku |
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 29-06-2008, 15:34
|
|
|
proponowane rozwiązanie tymczasowe (do zmiany laya): na anime wywalić ostatnie piosenki (chwilowo i tak ich nie przybywa) i dać tam ostatnie artykuły. Na zbiorczej nad losowym opowiadaniem i artykułem dać ostatni artykuł. Powinno to zwiększyć "widoczność" wywiadów jak tylko zostaną wstawione. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 29-06-2008, 15:41
|
|
|
No to można będzie puszczać, jak przyjedzie Teukros. Artykuł Szyszki jest też już gotowy do wstawienia, właśnie dobiłam ostatnią autoryzację.
Też jestem zdania, że można poświęcić "Na forum" (i tak zwykle wyłażą głównie spamtopiki), a w razie potrzeby także "Piosenki". Ale zamiast "Na forum" RSS z artykułów będzie bardzo do rzeczy. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 30-06-2008, 19:55
|
|
|
Ostatecznie przycięta grafika w logo, przyciski do menu, małe gwiazdki do anime. I górna belka do podmiany, bo tilk cień w połowie uciął :3
images.zip
|
Pobierz Plik ściągnięto 42 raz(y) 91,69 KB |
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 30-06-2008, 22:20
|
|
|
A ja się jeszcze tak cichutko przyczepię:
na buttonikach z działami (recenzje, itp) dałoby się pocoągnąć literki obwódką odrobinę ciemniejsza niż tło? Byłyby bardziej kontrastowe. |
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 01-07-2008, 14:29
|
|
|
Kolorystyka dla Mang, podejście pierwsze:
Wnioski, skargi i zażalenia poproszę. Tudzież konstruktywną krytykę.
Uprzedzam też, że wszelkie uwagi "a cośtam mogłoby mieć inny kształt" lub "zmieńcie pół laya, bo mnie naszło" będą skrzętnie pomijane milczeniem. Szkielet mamy. Szkielet zostanie jaki jest. |
|
|
Bezimienny
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 01-07-2008, 15:03
|
|
|
Tak na pierwszy rzut oka: buttony są chyba nieco za mocne. lekko rozjaśnić? Banner (i pasek dolny/górny) - może spróbować nieco w kierunku kolorystyki z paska "ostatnio dodane" przesunąć? (nie całkowicie, to byłaby przesada, ale tak trochę). Tak ogólnie - mi się podoba.
Edit: hmm, czcionka na Newsy i Tomiki - czy nie jest nieco inna od tej na komentarzach i losowej? Jakby zbyt gruba (ale może to mnie oczy mylą). Jeśli nie mylą, to ta z "Komentarzy" jest lepsza. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 01-07-2008, 18:26
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | Edit: hmm, czcionka na Newsy i Tomiki - czy nie jest nieco inna od tej na komentarzach i losowej? Jakby zbyt gruba (ale może to mnie oczy mylą). Jeśli nie mylą, to ta z "Komentarzy" jest lepsza. |
Jeden z Niewyjaśnionych Buendów Photoshopa. To jest dokładnie ta sama Tahoma 14px... |
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 01-07-2008, 18:31
|
|
|
W związku z propozycją Teukrosa w temacie o reklamie dodałem odpowiedni pasek do wzoru layoutu recenzji:
http://img126.imageshack.us/img126/3807/layreckidodajdoiv9.png
Układ i konkretne przykładowe strony społecznościowe wziąłem z Acepa. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Abigail
Naleśnikara
|
Wysłany: 01-07-2008, 19:53
|
|
|
GoNik: bardzo podoba mi się kolorystyka i rozkład i ogólnie jestem za, ale skoro mogę coś zaproponować...
Logo wyglądałoby IMHO lepiej, gdyby było więcej tej teksturki. W tej chwili po prawej jest jednak trochę łyso. Ewentualnie obniżenie Newsów do poziomu Ostatnio dodanych, co stworzyłoby ładne miejsce na banner reklamowy lub dwa, ale to już takie moje zboczenie.
Odnośnik do Tanuki Anime na dole trochę się jednak gryzie z resztą. Może nie byłoby tak, gdyby nie nachodził na linie, tylko leżał grzecznie pod tabelkami? Albo gdyby dać trochę więcej żółtego do kolorystyki mang. |
_________________ Here's the last toast of the evening, here's to those who still believe
All the losers will be winners, all the givers shall receive
Here's to trouble-free tomorrows, may your sorrows all be small
Here's to the losers, bless them all! |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 01-07-2008, 20:00
|
|
|
Wersja lekko spomarańczowiona i z przygaszonymi przyciskami (tylko jakieś takie... różowe wyszły....)
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 01-07-2008, 21:02
|
|
|
Ostateczna uzgodniona wersja:
|
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 01-07-2008, 21:35
|
|
|
Drobiazgów do anime część dalsza: zakończenia szerokiej ramki (bo poring rozpikselował), pasek 'ostatnio dodane', kolorowe gwiazdki*.
*mamy .psd! radujmy się!
anime.zip
|
Pobierz Plik ściągnięto 39 raz(y) 36,41 KB |
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-07-2008, 08:33
|
|
|
Ten jenot na samym dole mi się nie podoba, ale już narzekał nie będę, zostańmy przy tym, bo i tak kombinowania było dużo. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 02-07-2008, 08:41
|
|
|
Ten banner z jenotem na dole jest tylko przykładowym zajęciem miejsca pod reklamę.
/me idzie planować rozmieszczenie czytelniowej głównej |
|
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 02-07-2008, 17:02
|
|
|
Przymiarka do recek mangowych:
Uwagi:
- przyciski następny i poprzedni tomik wzięte ze strony aktualnej. być może należałoby przerobić
- technikalia i wydania mają wzór tabelki z aktualnych mang - bez ciemniejszego paska u góry. Dla porównania Odnośniki zrobiłem w wersji animowej, z paskiem
- Skomentuj tę mangę - kolory wzięte mniej więcej na oko
- pasek boczny z tomikami: zrobiłem w 2 kolumnach. Można dać w jednej, ale wtedy zostaje sporo pustej przestrzeni, którą trudno zagospodarować. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
|