Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Samobójstwo gotyckiej nastolatki |
Wersja do druku |
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 24-11-2005, 23:10
|
|
|
Nawiasem mówiąc (dość wrednym nawiasem), to po tym artykule bardzo wyraźnie widać, że aby zostać redaktorem SExpressu wystarczy wykształcenie podstawowe... Dawno nie widziałam tak mętnego tekstu...
Głupia śmierć i głupia afera. I jak zwykle, zganianie winy na innych |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
KoBik -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-11-2005, 23:14
|
|
|
Racja Mai_chan. Nie tylko my zauważyliśmy, że owy artykuł jest conajmniej żenujący, wypaprany totalnie z jakichś emocji. Odebrała sobie życie młoda dziewczyna, zdarza się, ale nie ma na kogo zwinić to już węszą na kim by tu zarobić. Co ten artykuł wnosi? niewiedze pismaka, który pewnikiem ukończył studia z zadowalającym wynikiem. Beznadzieja. |
|
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
Dołączył: 28 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 25-11-2005, 00:25
|
|
|
hehe matka mi to nagrala :P zeby przekonac zebym nie ogladal Anime ^^ .. "szczyt szczytow" normalnie :P
Wydarzyla sie tragedia .. a nie zadna inna stacja jak znajomy TVN, wykorzystuje to w tak plytki sposob. mozna rzec .. nic nowego =/
A co do samego zdarzenia .. to zawsze szuka sie wytlumaczenia "dlaczego" wszedzie dookola .. to ze niby "znojami z internetu" lub "manga", nawet jesli w mandze sa przedstawione jakies wzorce zachowan to jednak nei mozna ich potraktowac jako przekaz podprogowy ktory zmusil kogos do czegos. |
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 25-11-2005, 00:58
|
|
|
ano właśnie.
Jak ktoś ma problemy, impulsem może być cokolwiek.
Ale oczywiście zawsze odbywa się polowanie na czarownice, więc winę zwali się na cokolwiek co jest odrobinę bardziej nietypowe. Ale to już problem szukających "winnego". Zawsze łatwiej jest zwalić na "japońskie komiksy" aniżeli przyznać się, że źle się wychowywało dziecko i zapewne poważnie je zaniedbywało.
A tatuśko radośnie przyznaje, że jak nie wie o co chodzi, to IGNORUJE. Zamiast natychmiast zadzwonić, zainteresować się, zapytać. Żałosne. Bo dzieciak ma nie robić na dywan, ślepo wykonywać polecenia (zaczynając od "waruj") i nie hałasować? Taaa... =='
A ten szmatławiec, cóż, nie wiem, jedyna gazeta po którą sięgam to Financial Times. No i czasem Wprost.
A apropos szmatławców, Michnik zbzikował. Wydaje mu się, że jak nazwie coś "Nowy dzień", zamknie oczy i będzie powtarzał "to NIE jest klon Gazety Wyborczej" to ktoś się na to piramidalne kłamstwo nabierze... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 25-11-2005, 06:34
|
|
|
Ach, to to było tym cosiem, na który się nie załapałam. Wchodzę do pokoju, słyszę "komiks", słyszę "manga" i koniec reportażu. I dialog z mamuś ^^
Ja: O, czemu mnie nie zawołałaś?
Mamuś: A co się denerwować będziesz...
J: A kazali mi się leczyć?
M: Tak, bo inaczej samobójstwo popełnisz.
I znowu jak dziecko ma narobione w głowie, to szukają takich przyczyn, żeby oryginalnie było.
Ciekawe, ile osób zainteresuję tematem, jak zapytają, co sądzę o reportażu XD |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-11-2005, 08:04
|
|
|
Cytat: | I znowu jak dziecko ma narobione w głowie, to szukają takich przyczyn, żeby oryginalnie było. |
no nie, to sie zawsze zwala na znane zlo. to ze gry komputerowe, mangi, anime oraz rpg to wiadomo od lat. i cala masaludzi ktora po tych lata wie o powyzszych niewiele wiecej niz na poczatku nadal bedzie glosno krzyczec ze to zlo wcielone - przeciez nawet ta historia z 5-latkami czytajacymi DB byla jasna...
notabene, do video girl ai sie jeszcze nikt nie przyczepil :D a mnie zastanawia, czemu im tak szajba odbija na punkcie jednej panienki nago... bo ok, to ze propagowanie przemocy rozumiem, to ze promowanie odelu pt. "zabili go, wstal i se poszedl" rowniez, bo "drogie dzieci, pamietajcie ze wszystkie postacie etc etc etc".
jeszcze jedna ciekawa rzecz........... niby dzieczyna nasladuje mange, w ktorej jest napisane "najwiekszym dowdem mej mlosci"........ i cholera nikomu wersja pt. "nieszczesliwie zakochana" nawet na chwile nie przychodzi do glowy |
Ostatnio zmieniony przez ka_tka dnia 25-11-2005, 08:16, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 25-11-2005, 08:06
|
|
|
Cytat: | nie ma jak polska mentalność:/ |
A CO ma do tego polska mentalność? SE jest żywcem przeniesione z Niemiec. Podobny efekt były od Mozambiku po USA. Wciskanie gdzie sie tylko da polskiej mentalności doprowadza mnie do szału-_-. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 25-11-2005, 08:13
|
|
|
Manga... powodem samobójstwa?! o_O To absurd!!! Pewnie kolejny chwyt moherowych beretów do zniechęcenia ludzi od mangii (na mnie już nieskuteczny :P). Bo jak inaczej wytłumaczyć tendencyjność tego reportażu?
rozumiem telewizja Trwam, ale TVN?! |
Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 27-11-2005, 15:12, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
KoBik -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-11-2005, 08:34
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Cytat: | nie ma jak polska mentalność:/ |
A CO ma do tego polska mentalność? SE jest żywcem przeniesione z Niemiec. Podobny efekt były od Mozambiku po USA. Wciskanie gdzie sie tylko da polskiej mentalności doprowadza mnie do szału-_-. |
Nie o to mi chodzi, nie wrzucam wszystkich do jednego wora. Sie nie denerwuj bo Ci pompka stanie, bez przesady O_o.
Miałem na myśli "nasze" media, które przekazuja wszystko jak leci a w między czasie puszczają reklamy:/ przecież to jest parodia. Mentalność - później stare dewoty się napatrzą i nie pozwalają dziecku oglądać, czytać i w ogóle nie mieć nic z tym wspólnego bo w Tv i prasie powiedzieli, że to "be be".
Mnie doprowadza do szału, jak nie można na forum nic powiedzieć, to moje zdanie więc uszanuj... |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Varda
ko-tek!
Grupy: WIP
|
Wysłany: 25-11-2005, 10:40
|
|
|
Tak... Moje zycie duchowe i emocjonalne stoi juz pod duzym znakiem zapytania, gdyz w zeszlym roku odwazylam sie zrobic na zajeciach referat o satanizmie w porownaniu z filozofia Nietzschego. Pewna pani doktor juz mnie nie lubi, gdyz staralam sie w miare obiektywnie zaprezentowac czyjs punkt widzenia.
Oh well, ciekawe, co bedzie nastepne. To powoli robi sie zabawne ;)
Ja osobiscie uwazam, ze powinno sie zakazac malym dziewczykom posiadania lalek Barbie, gdyz w ten sposob propaguje sie bledny, szowinistyczny wzorzec kobiety! ;p |
_________________ A good witch harms none, a better witch laughs at the good witch. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 25-11-2005, 12:52
|
|
|
KoBik nie bierz tego aż tak do siebie, mnie po prostu wkurza, że bardzo wielu ludzi bardzo często gada o polskiej mentalności.
Cytat: | Manga... powodem samobójstwa?! o_O To absurd!!! Pewnie kolejny chwyt moherowych beretów do zniechęcenia ludzi od mangii (na mnie już nieskuteczny :P). |
Taak, moherowym beretom po nocach śnią się Alucardy i Evangeliony... |
|
|
|
|
|
Kielon
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-11-2005, 13:35
|
|
|
Tak sobie mysle ze jak ta manga i anime jest taka straszna to może powinenem przestac to ogladac bo jeszcze zabije siebie albo kogos. A tak na prawde to jesli dwukrotne przejście MANHUNTA nie zniszczylo mi psychiki to chyba tylko wyjazd na jakąś wojne jest jeszcze w stanie tego dokonac. |
_________________ To co kochamy mówi nam jakimi jestesmy. |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 25-11-2005, 18:56
|
|
|
Bianca napisał/a: | jeszcze jedna ciekawa rzecz........... niby dzieczyna nasladuje mange, w ktorej jest napisane "najwiekszym dowdem mej mlosci"........ i cholera nikomu wersja pt. "nieszczesliwie zakochana" nawet na chwile nie przychodzi do glowy |
Jak kilka lat temu w Stanach dwóch nastolatków z bronią weszło do szkoły i zaczęli strzelać do czego popadnie, to takie fakty jak np:
1. ojcowie obydwu należeli do lokalnych kółek myśliwskich, i w domach obydwu było dużo broni
2. im samym bez problemu udało się kupić sporo broni zupełnie już nie myśliwskiej
3. mieli ciekawy wystrój pokojów (hitlerowskie flagi, mein kampf itp)
4. z powyższych można dość łatwo wywnioskować, że rodzice specjalnie się nimi nie interesowali.
okazały się zupełnie nieistotne. Prawdziwy powód znalazł się za to bardzo szybko - obydwaj byli namiętnymi graczami w Quake - i to ewidentnie właśnie gry komputerowe były odpowiedzialne za całość wydarzeń! |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 25-11-2005, 19:43
|
|
|
Bo nieszczęsliwa miłość to przecież trendi nie jest. Ani nawet jazzy. Kto by chciał o tym słuchać, kto by to chciał oglądać, kto zapłaciłby za reklamy przed i po? Natomiast mangi? Większość widzów zrobi wielkie nomen omen oczy i zdziwi się, że coś takiego w ogóle istnieje, nieliczni przypomną sobie, że ich dzieciak przecież też coś takiego kupuje i że faktycznie toto jakieś takie straszne, ma czerwoną okładkę i dużo oczu w srodku. Jeszcze mniej liczni przypomną sobie pupę Bulmy z Uwagi. A niedługo potem zapomną i zajmą się tym co wyczyniają politycy.
A tak w ogóle to coś dużo ostatnio prób samobójczych z miłości, cholera jasna. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|