Hellsing... |
Wersja do druku |
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 25-05-2004, 17:18
|
|
|
to zależy od odcinka ja oglądałam tylko kilka:( i faktycznie dużo krewki^^
ale to jest cecha filmów o wampirach |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 25-05-2004, 17:56
|
|
|
Dobra, krewka krewką ale nastrój tworzony przez muzykę może robić naprawdę duże wrażenie. |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 25-05-2004, 18:05
|
|
|
oglądałam po niemiecku (więc ani słowa nie rozumiałam>< no moze coniektóre)mnie się podobałe bo faktycznie mroczne to było^^ |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 25-05-2004, 19:17
|
|
|
Chimi, horrorem Hellsing byłby, gdyby był straszny. A dla mnie na przykład nie jest straszny, ani trochę. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 25-05-2004, 19:22
|
|
|
bo on nie jest straszny^^ jest mroczny,nawet tajemniczy, ale nie straszny^^ |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 25-05-2004, 20:46
|
|
|
Manga dla mnie też straszna nie jest. Możliwe, że anime byłabym przerażona, bo zazwyczaj nastrój lepiej właśnie w TV wychodzi. Ale zauważcie, że każdy odbiera inaczej. Dla jednego taki Hellsing jest potworny, a dla kogoś innego zwykłą mangą do poczytania.
Nie jest wyjątkowo potworny skoro ja się za niego zabrałam >) Ale gatunkowo horrorem jest ;) |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 26-05-2004, 12:48
|
|
|
Nie jest^^. Przecież w nim nie chodzi, żeby kogoś straszyć, tylko żeby robić zarąbiste numery i epatować przemocą;P. A JPF może sobie pisać co chce, mnie i tak nie przekona.
A tak BTW to ja tyko czekam, aż ta manga trafi w łapy jakiejś dewotki;P. Wtedy to KAŻDA manga dostanie banna na Polskę, zobaczycie. |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 26-05-2004, 13:03
|
|
|
To co jak dla niektórych sama manga odstrasza i nie mogą jej czytać, bo są przerażeni?
Powróci stary zwyczaj łapania za widły i pochodnie XD JPF będzie oblężony XD |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 26-05-2004, 20:14
|
|
|
Matkę mojego kumpla przerażają Klingoni, co nie czyni ze Star Treka horroru;P.
Akurat oblężenia się najmniej boję bardziej hitlerowskiej metody palenia książek(komiksów w tym wypadku). |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 26-05-2004, 20:26
|
|
|
przeciw dewotką wyjdą fani Alka^^ i wtedy zaobserwujemy sceny podobne do hellsinga^^ |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 26-05-2004, 20:29
|
|
|
Obawiam się, że jednak dewotek jest znacznie więcej. Mają nawet zaplecze polityczne i medialneXD. |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 26-05-2004, 20:34
|
|
|
ah ten dreszczyk emocji kiedy wróg jest liczebniejszy^^ Alek to ma na co dzień a raczej co noc^^ |
Ostatnio zmieniony przez xellas dnia 26-05-2004, 20:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 26-05-2004, 20:34
|
|
|
Wiesz, moja babcia to by stanęła z widłami...ale obok mnie. Przeciw dewotkom^^"""" Ona jest inna.
Ale mości panowie i wampry->zbaczamy z tematu i tym razem "dziewczyny straszny offtop robicie" nie przejdzie>)
*jak przekręciłam to się nie czepiać!X)* |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 26-05-2004, 20:43
|
|
|
Jaki offtop? Miało być o hellsingu to jest o wpływie Hellsinga na aktywność dewotki pospolitej;P. I na szanse przetrwania rynku mangowego w Polszcze^^. IMHO ten komiks mandze w naszym piknym kraju zagraża. |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 26-05-2004, 20:47
|
|
|
Nie tylko ten^^ Jak się ludzie postarają to w każdej mandze znajdą coś za co można wstrzymać jej wydawanie...
Ale tematem przewodnim są opinie na temat mangi i anime pt."Hellsing";) |
|
|
|
|
|
|