Czy jesteś Wampirem ?! ;>>> (Klub Wampirów ) |
Wersja do druku |
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-03-2005, 21:57
|
|
|
Avellana napisał/a: | Względnie, czy przeczytamy kiedyś o czymś, co byś lubił, co by Ci się podobało i - szczególnie - co byś szanował. |
Podoba mi się twoja szczerośc oraz dobra retoryka
Chimeria napisał/a: | Redvampire- pamietaj, że słowo pisane, a mówione to co innego. Gdybyś napisał:
Zostałoby to odczytane zupełnie inaczej. |
reguły minimalizyje obecnośc cłakowicie zbędnych i płytkich znaczków za bardzo spłycajacych emocje
Ysengrinn napisał/a: | Cytat: | zadu..... zwanego Warszawą ( ciekawe kto się obrazi ale taki jest mój stosunek do tego miasta bo dla mnie Kraków zawsze pozostanie stolicą) |
Dla mnie też. Ale używanie takiego języka jest poniżej krytyki. Trochę godności, Red. |
Słowo jest tylko przekazem wzgledny i subiektywnym nośnikiem tresci. Atraść zawsze będzie jedna obojętninie jak wykwintnie by się ją nie ubrało . To jest tak jak z odchodami
gó.. zawsze pozostanie gó... obojetnie w jaki papierek by się nie ubrało. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 20-03-2005, 22:16
|
|
|
Cytat: | Słowo jest tylko przekazem wzgledny i subiektywnym nośnikiem tresci. A treść zawsze będzie jedna obojętnie jak wykwintnie by się ją nie ubrało . |
Powiem tak - pseudonaukową gadaniną nie zrobisz wrażenia na mnie, ani podejrzewam na nikim innym. Po pierwsze: jakikolwiek synonim słowa "zad" nie brzmi wcale lepiej. Po drugie w kontaktach międzyludzkich treść niekoniecznie ma pierwszorzędne znaczenie, liczy się też ładunek emocjonalny, zwłaszcza w sytuacjach gdy opisujesz swój stosunek do czegoś.
Krótko mówiąc - bądź poważny. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-03-2005, 23:25
|
|
|
Wole być szczery . Cenie taka samo szczrosc wobec mnie obojetnie jak jadowita i bogata w epitety y nie była . Proste nie ?? |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 21-03-2005, 05:56
|
|
|
Cytat: |
reguły minimalizyje obecnośc cłakowicie zbędnych i płytkich znaczków za bardzo spłycajacych emocje |
Przynajmniej rozumiemy się. Poza tym sporo osób zwyczajnie lubi używać owych znaczków.
Cytat: | To jest tak jak z odchodami
gó.. zawsze pozostanie gó... obojetnie w jaki papierek by się nie ubrało. |
Aczkolwiek eufemizmy są mile widziane.
To stwierdzenie odnosi się do wypowiedzi Ysena "bądź poważny" czy do "nie-obcyndalania-się' w słowach?
Tak czy siak, szczerość można wyrazić w sposób uprzejmy, nieuprzejmy, obraźliwy ect.
Nie jesteś uprzejmy. Ba...żebyś chociaż był obojętny... |
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-03-2005, 19:16
|
|
|
To w końcu jesli nie jestem nieuprzejmy to o co chodzi ?? |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 21-03-2005, 19:59
|
|
|
Naucz się czytać. Chimi napisała "NIE jesteś uprzejmy". Owo zaprzeczenie ma proste zaprzeczenie - jesteś NIEuprzejmy. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-03-2005, 20:40
|
|
|
Hmm ok . Ale mugłbym przysiądz że tam pisało "nie jesteś nie uprzejmy" specjalnie sie nawet wczytywałem . Cóż może zmeczenie.
Mai_chan napisał/a: | Naucz się czytać. Chimi napisała "NIE jesteś uprzejmy". Owo zaprzeczenie ma proste zaprzeczenie - jesteś NIEuprzejmy. |
Chej dziewczyno skoro "Nie jesteś uprzejmy" i "jesteś nie uprzejmy" znacza to samo to jak jedno może byc zaprzeczeniem drugiego ??
No chyba żedla was "Nie jesteś uprzejmy" oraz "Jesteś nieuprzejmy" to cos zupełnie innego gdyż na swój sposób uważacie że człowiek który nie jest uprzejmy jescze nie jest nieuprzejmy czyli stoi gdzie pomiędzy nie jest już uprzejmy ale jescze nie jest nie uprzejmy?? |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 21-03-2005, 20:53
|
|
|
Cytat: | Ale mugłbym przysiądz że tam pisało "nie jesteś nie uprzejmy" specjalnie sie nawet wczytywałem . |
Chimeriowy zespół nieuwagi podczasczytaniowej. Choroba zakaźna przenoszona przez niewielkich przedstawicieli kotowatych i psowatych;>. Zainteresowana będzie wiedziała o co chodzi;P. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 21-03-2005, 20:53
|
|
|
Redvampire napisał/a: | stoi gdzie pomiędzy |
Chimi napisał/a: | żebyś chociaż był obojętny |
Nie wmawiaj mi, że "stoisz pomiędzy". Bo zacznę się głośno śmiać. Rozpatrywaliśmy twój konkretny przypadek, nie generalnie ogół ludzkości. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-03-2005, 21:06
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | Naucz się czytać. Chimi napisała "NIE jesteś uprzejmy". Owo zaprzeczenie ma proste zaprzeczenie - jesteś NIEuprzejmy. | No to skoro nie macie żadnych swoich teori pomiędzy tymi dwoma stwierdzeniami to wytłumacz mi jakim cudem
"Nie jesteś uprzejmy" ma zaprzeczenia w postaci "jesteś nieuprzejmy" skoro oba te stwierdzenia znaczą to samo ??
Ysengrinn napisał/a: | Cytat: | Ale mugłbym przysiądz że tam pisało "nie jesteś nie uprzejmy" specjalnie sie nawet wczytywałem . |
Chimeriowy zespół nieuwagi podczasczytaniowej. Choroba zakaźna przenoszona przez niewielkich przedstawicieli kotowatych i psowatych;>. Zainteresowana będzie wiedziała o co chodzi;P. |
Sory za pytanie ale to ona źle napisała i potem poprawiła czy na serio mam juz nie tylko problemy z pisaniem ale i czytaniem ?? |
Ostatnio zmieniony przez Mai_chan dnia 21-03-2005, 21:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 21-03-2005, 21:12
|
|
|
Boshe... Mówiąc "owo zaprzeczenie" miałam na myśli słow "NIE" w wypowiedzi Chimi.
WIEM, że zdanie "nie jesteś uprzejmy" i "jesteś nieuprzejmy" znaczy to samo. Na bogów, myśl człowieku zanim coś napiszesz... |
O męcę twórczej:
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-03-2005, 21:18
|
|
|
O tobie mógłbym powiedziec to samo. Skąd mam wiedziec o które "Nie" z paru innychci chodzi za z resztą jakim sposobem logicznie wytłumaczysz sens tego zdania
"NIE jesteś uprzejmy". Owo zaprzeczenie ma proste zaprzeczenie - jesteś NIEuprzejmy."
ja rozumiem że negacja negacji daje plus ,ale tutaj się chyba to nie sprawdza |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 21-03-2005, 21:26
|
|
|
Red - zamiast czepiać się słówek pobaw się następnym razem w dedukcję. Mai faktycznie napisała trochę niewyraźnie, ale naprawdę nie trzeba wiele wysiłku by domyśleć się o co chodzi. |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 21-03-2005, 21:26
|
|
|
Redvampire napisał/a: | O tobie mógłbym powiedziec to samo. Skąd mam wiedziec o które "Nie" z paru innychci chodzi za z resztą jakim sposobem logicznie wytłumaczysz sens tego zdania
"NIE jesteś uprzejmy". Owo zaprzeczenie ma proste zaprzeczenie - jesteś NIEuprzejmy."
ja rozumiem że negacja negacji daje plus ,ale tutaj się chyba to nie sprawdza |
Skąd masz wiedzieć? To proste: pięciolatek wie o które "nie" chodzi, uczą tego w szkole podstawej, wybierz się tam i będziesz wiedział |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-03-2005, 21:35
|
|
|
no tak ale jaki logiczny sens ma zdanie "NIE jesteś uprzejmy". Owo zaprzeczenie ma proste zaprzeczenie - jesteś NIEuprzejmy."
jak "jesteś nieuprzejmy" jest zaprzeczeniem dla "nie jesteś uprzejmy" ???
A tak BTW
Ysengrinn napisał/a: | Cytat: | Ale mugłbym przysiądz że tam pisało "nie jesteś nie uprzejmy" specjalnie sie nawet wczytywałem . |
To w końcu jak było??
Chimera źle napisała i potem poprawiła czy na serio mam juz nie tylko problemy z pisaniem ale i czytaniem ??
Bo w sumiem jesli ona popełniła błąd jako pierwsza to gdyby go nie było to nie było by tez tej całej zabawnej sytuacji ?? |
Ostatnio zmieniony przez xellas dnia 21-03-2005, 21:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|