FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
  tolerancja
Wersja do druku
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 23-03-2005, 08:54   

Pragne powiedzieć, że ta dyskusja mnie niezmiernie wkurza. Główne powody takiego stanu rzeczy są dwa:
a) Styl Atak/Unik stosowany przez Czerwonego Wampira, czyli swoista niekonsekwencja w postawie. Sprowadza się to do prokacji rozmówców, a następnie cofnięcia się do głębokiej obrony i zarzucania agresywnej postawy pozostałym rozmówcom.
b) Coś co nazywam cytowankami, czyli wyrywanie z kontekstu kawałków zdań i ustosunkowywanie się do nich. Czyli po prostu robienie z rozmówcy idioty w pięknym, gebelsowskim stylu.

Sugerowałbym zmienić ton i sposób wypowiedzi na mniej kontrowersyjny i niosący w sobie więcej treści, a mniej kontrowersyjnej formy. Ostrzegam, że nie jestem człowiekiem tolerancyjnym... Drażnią mnie trolle, Cyganie (i ich wyciągnięte łapska), trolle, dresiaże, trolle, fani ezoteryki, trolle, fani hip-hopu, trolle, fani muzyki gotyckiej, trolle, trolle i jeszcze raz trolle... Prosze więc nie trollować.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 23-03-2005, 09:26   

Cytat:
Sugerowałbym zmienić ton i sposób wypowiedzi na mniej kontrowersyjny i niosący w sobie więcej treści, a mniej kontrowersyjnej formy.

Już mu to mówiłem i nie zareagował. Wskazówka na przyszłość dla Reda - gdy używam koloru czerwono-brązowego nie wyrażam własnej, prywatnej opinii, lecz stanowisko moderatora.
Cytat:

Ostrzegam, że nie jestem człowiekiem tolerancyjnym... Drażnią mnie trolle, Cyganie (i ich wyciągnięte łapska), trolle, dresiaże, trolle, fani ezoteryki, trolle, fani hip-hopu, trolle, fani muzyki gotyckiej, trolle, trolle i jeszcze raz trolle... Prosze więc nie trollować.

Mnie oprócz tego drażni szeroko pojęta ludzka głupota, tania komercha, Amerykanie, narodowi socjaliści których w Polsce zwykło się uważać za prawicę, anarchiści, polityczna poprawność, stereotypy historyczne i ludzie którzy mi je wciskają z miną jakby objawiali wielkie dla mnie nowości i sporo innych rzeczy.

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 23-03-2005, 10:02   

Cytat:
Mnie oprócz tego drażni szeroko pojęta ludzka głupota, tania komercha, Amerykanie, narodowi socjaliści których w Polsce zwykło się uważać za prawicę, anarchiści, polityczna poprawność, stereotypy historyczne i ludzie którzy mi je wciskają z miną jakby objawiali wielkie dla mnie nowości i sporo innych rzeczy.

Mnie też. Ty mi to z ust wyjmujesz? (Natychmiast idź umyj ręce!) Czy po prostu spowodowane jest to tym, że obracamy się w podobnych środowiskach?

Numer Gadu-Gadu
1271088
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 23-03-2005, 10:48   

Może, aczkolwiek ja ze światkiem fantasy mam kontakt ograniczony do dwóch forów(WB Forum i Wieża Błaznów) na których się ten światek wypowiada:], a to na pewno ma swoje znaczenie.

Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 19-04-2005, 08:21   

Odnawiam temat, żeby tutaj skanalizować dyskusję.
Redvampire napisał/a:
I jeszcze jedno pytanie do beryl czy jestes w stanie tolerowac osobe która wszelkie objawy homoseksualizmu uważa za bład w naturze , wypaczenia , aberację która nalezy wyeliminowaic , osobe która gyby wynalezionao jakiś sposób leczenia tej aberacji najchetniej by wydał przymus leczenia sie karzdemu choremu. Osobę która uważa że obecne prawa mniejszosci homoseksualnych to juz za dużo , a co dopiero ich zwiększenie.
Osobe która uwaza że zainteresowanie takimi watkami jak np Yaoi jest chore i świadczy najprawdopodobniej o własnym nieukierunkowaniu seksualnym gdyz jest to szukanie usprawiedliwienia że skoro w tym jest taka czysta miłośc to nie może być to złe.
Ciekawe czy taka osobe jesteś w stanie tolerować.

Po pierwsze i jeszcze offtopowo do tamtego: czytałam uważnie posty Beryl i wyrażała ona opinie o yaoi jako zjawisku, a nie o swoim stosunku do niego.

Po drugie, Redvampire koniecznie pragnie stać się ofiarą nietolerancji. Co jest o tyle interesujące, że sam w tolerancję nie wierzy... No dobra, ale może się zastanowić, w co właściwie nie wierzy? Otóż:
Cytat:
tolerować <łac. tolero = znoszę, wytrzymuję coś> odnosić się z wyrozumiałością do czyichś przekonań, postępków do czyjegoś zachowania; godzić się na czyjąś obecność, znosić coś, kogoś.

"Tolerować" to znaczy "znosić", a nie "akceptować". Dlatego masz prawo nie zgadzać się z czyimiś poglądami, a nawet to wyrażać - ale nadal możesz je tolerować.

Przytoczę jeszcze coś, co powinno się Redvampirowi spodobać - cytat z Leszka Kołakowskiego:
Cytat:
Zauważamy jednakowoż, że często żąda się tolerancji w sensie obojętności, braku jakiegokolwiek stanowiska czy opinii, a nieraz nawet aprobaty dla wszystkiego, co zdarza nam się w ludziach i poglądach widzieć. To zaś całkiem co innego znaczy. Żądanie tolerancji w tym znaczeniu jest częścią naszej kultury hedonistycznej, w której nic naprawdę nie ma dla nas znaczenia; jest to filozofia życia bez żadnej odpowiedzialności i żadnych przekonań. Wzmacniają te tendencje różne mody filozoficzne, które uczą nas, że prawdy w sensie właściwym nie ma; gdy więc upieram się przy swoich przekonaniach, choćby bez żadnej agresywności, to już tym samym przeciwko tolerancji grzeszę.

Jest to jednak szkodliwy nonsens; pogarda dla prawdy niszczy naszą cywilizację nie mniej aniżeli fanatyzm prawdy. Zobojętniała większość oczyszcza pole dla fanatyków, których zawsze dość się znajdzie. Nasza cywilizacja upowszechnia poczucie, że wszystko powinno być zabawą, jak nią jest, w rzeczy samej, w dziecinnych filozofiach tak zwanej ‘nowej ery’, których treść nie da się w ogóle określić, bo to znaczy wszystko, cokolwiek kto chce.

Ale mam prawo upierać się stanowczo przy swoich przekonaniach.

Z tym, że już kilka razy Redvampire pomieszał dwie sprawy w sposób co najmniej irytujący. Zgadzam się, że uwielbienie (zazwyczaj) małoletnich panienek dla yaoi i ślinienie się na widok narysowanych biszonenów może być przesadne. RV ma prawo wyrażać swoją opinię, że mu się to nie podoba.

Ale - biorąc pod uwagę, jak bardzo oderwany od jakiejkolwiek rzeczywistości jest ten problem w mandze - nie wolno tego mieszać z rzeczywistym homoseksualizmem. I tolerancją dla niego. Bo to nie jest coś, co człowiek sobie wybiera. Można się spierać o to, czy homoseksualiści (niezależnie od płci) powinni mieć prawo do wychowywania dzieci, do zawierania związków. Ale to nie jest tak, że oni się na to zdecydowali. Jak już pisałam, podłoże homoseksualizmu jest nadal nieznane. Leczyć przymusowo, mówisz - i napiszę wprost: bardzo głupio mówisz. Przymusowe leczenie może wchodzić w grę tylko wtedy, gdy człowiek stanowi zagrożenie dla życia innych lub swojego. Wszystko inne niebezpiecznie zbliża się do granicy "urawniłowki", przykrawania wszystkich i wszystkiego do zadanych norm społecznych.

Homoseksualizm jest aberracją ewolucyjną i takie osobniki eliminują się z puli genowej. Ale człowiek nie jest zwierzęciem. Taką samą aberracją jest zakonnik ślubujący celibat, albo aktywna zawodowo kobieta, która z powodu kariery rezygnuje z posiadania dzieci. Bo popatrz - jeśli nie zamierzam rodzić dzieci, to wszystko jedno, czy śpię z mężczyzną czy z kobietą, prawda? Więc ostrożnie z takimi uogólnieniami. Ty sam jesteś dojrzały seksualnie od ładnych kilku lat. Z punktu widzenia biologii powinieneś intensywnie szukać samic i zapładniać je. Ile dzieci już masz? Ile zamierzasz mieć? Widzisz, jak łatwo obracać wszystko w absurd?

Redvampire
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 19-04-2005, 17:10   

Czyli jednak mam prawo wygłaszac swoje teorie i poglady dopuki nikomu nie szkodza. Skoro tak to w takim razie dlaczego groziecie mi banem ??
Ale dobra mniejsza z tym .
W jednym masz rację usiłuję stac się ofiara nietolerancji by udowaodnić wam rzekomo tolerancyjnym że cos takiego nie istnieje.

A co do homo to powiem ci tak odsetek tej slepej uliczki rosnie ze względów społecznych a nie tylko ewolucyjnych . A pozwolenie homo na oadpcje dzieci może wywrzec wpływ na te dzieci , przeciez rodzina jest podstawowa komórka socjalizacji społecznej , jaoistki czesto argumentuja to że lepiej żeby te dzieci wycuwywały pedały niż nromalana biologicznie tyle że patologiczna psychologicznie rodzina alkocholików których dzieci wyrosna tylko na kolejnych meneli biorac przykład z rodziców. Ale przeciez wielce pradopodobne że tak jak menelstwo od rodziców patologicznych dzieci moga skopiowac homoseksualizm uwazając iż jest to naturalne bo przeciez rodzice są dobrzy i nas kochją więć to co robia nie może być złe i jest słuszne. Co jak co ale co do prawa do wychowywania dzieci przez homoseksualistów zawsze będe przeciw.

A co do dzieci to jesli mam być szczery to raz było podejżenie i ja byłem nawet skłonny je wychowywać , potem okazało ze jednak nie moja ale mimo wszystko byłem dalej skłonny je wychowywać. Ale dziewczyna stwierdziła że nie ma zamiaru mnie do niczego zmuszać a za dziecko ma być odpowiedzialny prawdziwy ojciec i do tej odpowiedzialności zmusiała go przed sądem . A a co do ewentualnego potomstwa to zważywszy że od paru miesiecy jestem wolny bo moja była która wyjechał do irlandi na miesiąc postanowiła tam zostac na stałe ( najprawdopodobniej sobie tam kogoś znalazła bo nie wróciała nawet na swoją obrone licencjata) jak narazie nieczego nie planuję.
A co do wychowywania i odpowiedzialności to zwazywaszy na to że ojciec jest strasznie zapracowany a matka nie dosc że sama ma własne problemy to jeszcze musi niańczyć chora babcię to młodszego brata praktycznię wychowuję ja. To tyle jesli chodzi o szczerość.
Powrót do góry

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 19-04-2005, 19:15   

Red - kto i gdzie ci grozi banem ty mi pokarz.]

Ostatniego Bana na tym forum dostałem Ja z grupą znajomych prawie dwa lata temu. Od tego czasu NIKT na serio nie zastanawiał się nad Banowaniem kogokolwiek. Wybacz, ale na razie nie zapowiada się byś powtórzył nasz wyczyn.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 20-04-2005, 13:24   

To raczej z przywyczajenia. Red zaliczył już bana na mangazynie, na nowym mangazynie i zaocznie, jak podejrzewam, na BFM.
Powrót do góry
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 20-04-2005, 13:45   

Red, daję słowo, że nie zamierzałam z Ciebie wyciągać intymnych zwierzeń na temat liczby dzieci. To był tylko przykład, bo na ogół teraz mało kto realizuje w pełni swój "potencjał reprodukcyjny".

Co do homoseksualizmu - nie chcę się mądrzyć w temacie, w którym nie jestem ekspertem, ale to nie jest warunkowane społecznie. Przynajmniej, z tego co mi wiadomo, nie u ludzi. Zdarza się u kaczek krzyżówek, ale to temat na inną przypowieść.

Natomiast co do praw - moim zdaniem to jest tak, że są różne prawa. Wychowywanie dzieci to temat kontrowersyjny. Ja przynajmniej nie wierzę, by mogły "zarazić się" homoseksualizmem, choć na pewno będą go traktować jako coś normalnego. Tak naprawdę sprawdzić to by mozna tylko porównując odpowiednio dużą próbę dzieci wychowywanych przez rodziców homoseksualnych lub heteroseksualnych. Bo inaczej to jest tylko gdybanie. Natomiast w naszych warunkach jest to niedopuszczalne o tyle, że takie dziecko miałoby równo przerąbane u rówieśników i u sporej części dorosłych. Więc też jestem przeciwna, ale nie dlatego, że to może szkodzić - tego nie wiemy, tylko dlatego, że takiemu dziecku na 100% zaszkodzi nasze otoczenie.

Natomiast nikt nie powinien być dyskryminowany ze względu na swoją płeć przy przyjmowaniu do pracy na przykład. Każdy ma prawo do szacunku i do życia z osobą, którą sobie wybrał, jeśli ona podziela jego uczucie. I od tego wara innym.

Kurosaki Ichigo Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 21-06-2006, 19:26   

Ja z reguły jestem osobą tolerancyjną. Oczywiście zdarzają się wypadki gdy przestaje nią być, ale tylko nielicznie. Wiem po sobie że jest trudno tolerować osobę która nas nie toleruje. I gdy się nauczymy tolerowania takich osób, to wtedy możemy już wszystko :) ...... no prawie wszystko ;)

Numer Gadu-Gadu
1601381
Nezumi Płeć:Mężczyzna
Wieczny i Nieskończony

PostWysłany: 22-06-2006, 16:05   

tolerancyjny jestem i to bardzo. nie toleruję tylko: chamstwa, fanatyzmu, złodziejstwa, braku uczuć i ludzi, któzy uważają że jak są silniejsi lub mają znajomości to mogą gnoić innych
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Martita Płeć:Kobieta
uparta ślicznotka

PostWysłany: 06-10-2006, 15:52   o tolerancji słów kilka...

Nasze państwo, z tego co widzę i słyszę nie należy do tolerancyjnych. Gdziekolwielk tylko pojawi się parada równości, tam słychać: "pedały do gazu!", a bez samej policji się nie objedzie. Jajka i kamienie latają jak z karabinów maszynowych...
ale nie tylko homoseksualiści są dyskryminowani - prawie każdy "gorszy" - bo ona nie ma ciuchów takich jakie trzeba, a jego nie stać na markowe adidasy.
Czy tylko Polska jest ostoją dla homofobów i nietolerancyjnych osób?
Moim zdaniem rodzice powinni uczyć swoich dzieci akceptacji innych osób. Mają za zadanie dobrze wychować własne dzieci - w więc niech uczą ich tolerancji.
wyraźcie opinię na ten temat...
PS: nie, nie jestem aż tak supertolerancyjna, bo na przykład nie wiem co mam sądzić o związkach małżeńskich dwóch gości, którzy chcą wychować dziecko. Dla mnie to jest trochę... dziwne. Waszym zdaniem powinno być to legalne? Bo na przykład księża strasznie się na ten fakt oburzają, tłumacząc się faktem, iż to jest niezgodne z naturą.
ja jestem przecięta na pół, i nie za bardzo wiem, po której stronie stanąć...

Powrót do góry Zobacz profil autora
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 06-10-2006, 17:52   

Post Martity scalono z tematem, który już na Forum był.
Na przyszłość proszę o używanie opcji "Szukaj", co pozwoli sprawdzić, czy taki temat już istnieje, a Moderacji oszczędzi kłopotów z przenoszeniem i scalaniem tematu.

Sam temat, jak wysoce kontrowersyjny i wzbudzający emocję, oraz prowadzący częstokroć do wycieczek osobistych, tym samym znów trafia pod lupę Biurokratycznej Moderatorki.

Miłego dnia
IKa
Powrót do góry
Udai Płeć:Mężczyzna
[N]atural [B]orn [E]goist

PostWysłany: 07-10-2006, 22:26   

Cytat:
PS: nie, nie jestem aż tak supertolerancyjna, bo na przykład nie wiem co mam sądzić o związkach małżeńskich dwóch gości, którzy chcą wychować dziecko. Dla mnie to jest trochę... dziwne. Waszym zdaniem powinno być to legalne?

Z homoseksualizmem jest najprawdopodobniej tak że ma dwa źródła - niektórzy uważają że jest cechą z którą się można się urodzić (dla ogólnej systematyki tej rozmowy nazwijmy ją "teoria lewicową" ponieważ jest bardzo charakterystyczna dla tej właśnie części sceny politycznej - która akurat ten fakt traktuje jak nie podważalny dogmat - jednocześnie nazywając rasistą każdego kto wspomni o tym że nasze realne szanse na sukces i potencjał intelektualny to coś co jest w dużej mierze zdeterminowane przez czynniki genetyczne więcej niz przez kulturowe i wychowawcze). Oraz druga teoria w której homoseksualizm jest cechą w pełni nabytą (analogicznie będzie to "teoria prawicowa").

Ja w stosunku do homoseksualizmu jestem osobą tolerancyjną - w pełni uznaje ich prawa ekonomiczne takie chociażby jak wspólnota majątkowa. Ale "niestety" dla mnie na tym koniec nie dałbym im ślubu kościelnego bo narusza to autonomię ideologiczną kościoła (którego fanem nie jestem ale nie narzuciłbym czegoś co jest nie po jego myśli - to nawet zabawne że środowiska homoseksualne są tak prymitywne i zacietrzewione wiecznie widzą się w roli pokrzywdzonych - a teraz najprawdopodobniej chcą rewanżu - cały ich problem polega na tym że nie potrzebnie wg mnie wmawiają wszystkim osobą które z bardziej lub mniej racjonalnych powodów niechcą dać im wszystkiego czego chcą (czyli dzieci i ślubów kościelnych) - nietolerancyjność - no bo przepraszam nie wiem od kiedy tolerancyjność to wystawienie "wiecznie-pokrzywdzonych homoseksualistów" na społecznym piedestale i danie im wszystkiego czego tylko zapragną - dzięki czemu chcą zmusić wszystkich do tego byśmy wzieli na siebie zbiorową odpowiedzialność za ich "nam się to należy" w stosunku chociażby do dzieci (które jak wiadomo bronić się przed głupotą i nieodpowiedzialnością dorosłych nie potrafią dlatego prawo gwarantuje im takową ochronę) - bo nie wiem naprawdę skąd wziął sie geją i lesbijką ten irracjonalny pomysł na to by wychowywać dzieci skoro droga życiową który wybrali nie daje im takiej możliwości - dorosły homoseksualista może w pełni dysponować swoim życiem ale nie ma PRAWA (w Polsce) i oby nigdy nie miał włanczać do tego dziecka, co gorsza jakiekolwiek ustępstwa w tej materii w stosunku do nich owocują tym że dając im palec wyrywają Ci rękę - zawsze będzie im mało - bo byłym nawet skłony dać kobiecej parze w wieloletnim porzyciem po przejściu jakiś wieloletnich badań psycholgicznych dziecko ale wiem jednocześnie że było przezto przez nich potraktowane jako móją słabość która trzeba wykorzystać - więc pozostaje zdecydowane nie.

Martita napisał/a:
Bo na przykład księża strasznie się na ten fakt oburzają, tłumacząc się faktem, iż to jest niezgodne z naturą.
ja jestem przecięta na pół, i nie za bardzo wiem, po której stronie stanąć...

W świecie zwirząt homoseksualizm nie jest niczym niesamowitym chociaż występuje tam tylko w znaczeniu epizodycznym i niegeneruje całego stylu życia - np. ma to miejsce wśród delfinów. Co do Kościoła no to bronią swojego stanowiska ale z tą niezgodnością homoseksualizmu z naturą to bym "uważał" (powód podany był powyżej) bo najbardziej niezgodna z naturą jest abstynencja płciowa zdrowych osobników.

Martita napisał/a:
Nasze państwo, z tego co widzę i słyszę nie należy do tolerancyjnych. Gdziekolwielk tylko pojawi się parada równości, tam słychać: "pedały do gazu!", a bez samej policji się nie objedzie. Jajka i kamienie latają jak z karabinów maszynowych...

Na ludzi głupich nasz naród nie ma monopolu - takie zachowania zdarzają się wszędzie, zresztą jeśli pamięć mnie nie myli to homoseksualizm w naszym kraju nigdy nie był karany śmiercią a naprzykład w Wielkiej Brytanii - tak. Nasz kraj miał zawsze bardzo duże tradycje jeśli chodzi o tolerancje nie było u nas poreforamcyjnych niepokojów / Polska był tez schronieniem dla żydów prześladowanych w jakże oświeconej dzisiaj europie zachodniej to Kazimierz Wielki udzielił im azylu gdy inni europejscy władcy byli przekonani o tym że roznoszą dżumę - o dziwo nasz kraj ta plaga ominęła, a w XVI wieku na fali kolejnych wielkich wypedzeń nasz kraj miał około 50% ówczesnej światowej ich populacji. Jak widzisz wcale nie było tak źle i tak naprawdę nie mamy za co przepraszać a już napewno nie w takim stopniu jak Niemcy (chyba nie trzeba wymieniać),albo Wielka Brytania, Francja, Hiszpania i te wszystkie kraje które bawiły się w kolonializm a przy okazji dokonywały największej zbrodni na ludzkości jaką świat widział i w dodatku przez ich brak odpowiedzialności wiele rejonów świata do dziś (głównie Afryka) jest nierealnie zdestabilizowana.

Martita napisał/a:
prawie każdy "gorszy" - bo ona nie ma ciuchów takich jakie trzeba, a jego nie stać na markowe adidasy.

Akurat to nie jest kwestia tolerancji tylko zwyczajnego braku dojrzałości i kultury konsumpcji w której "masz" jest ważniejsze niż "jesteś".

"It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this."
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
6346233
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 07-10-2006, 22:53   

Udai napisał/a:
Ale "niestety" dla mnie na tym koniec nie dałbym im ślubu kościelnego bo narusza to autonomię ideologiczną kościoła (którego fanem nie jestem ale nie narzuciłbym czegoś co jest nie po jego myśli - to nawet zabawne że środowiska homoseksualne są tak prymitywne i zacietrzewione wiecznie widzą się w roli pokrzywdzonych

hm....... a nie wydaje ci sie ze proba walki z podejsciem "trafisz do piekla tylko dlatego ze jestes jaki jestes" moze byc dla niektorych usprawiedliwona? bo to ze kosiol katolicki czegos nie uznaje, bynajmniej nie powoduje, ze wsrod ludzi ktorzy w niego wierza sa ludzi "nietradycyjnie zorietowani" - ktorych kosciol ten skazuje na klamstwa.

Udai napisał/a:
bo nie wiem naprawdę skąd wziął sie geją i lesbijką ten irracjonalny pomysł na to by wychowywać dzieci skoro droga życiową który wybrali nie daje im takiej możliwości - dorosły homoseksualista może w pełni dysponować swoim życiem ale nie ma PRAWA (w Polsce) i oby nigdy nie miał włanczać do tego dziecka

coz.......... to co zwykle mowie w takim wypadku: pojedz sobie do sierocinca albo i kilku, i zobacz w jakich warunkach zyja te dzieci. mozesz tez poczytac statystyki ad. tego co sie z nimi dzieje po wyjsciu. A potem jeszcze raz pomysl, czy homoseksualizm nabyty (bo to w zasadzie jedyne co takiemu dziecku grozi - bo pedofile i degeneraci w normalnych rodzinach zdarzaja sie nawet czesciej, poniewaz "rodzina" homoseksualna ma mniejsze szanse zafundowania sobie dziecka metoda wpadki) jest w tym momencie gorszy.
Powrót do góry
Strona 3 z 5 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi