Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
tolerancja |
Wersja do druku |
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 08-10-2006, 09:20
|
|
|
Bianca napisał/a: | bo to w zasadzie jedyne co takiemu dziecku grozi - bo pedofile i degeneraci w normalnych rodzinach zdarzaja sie nawet czesciej, poniewaz "rodzina" homoseksualna ma mniejsze szanse zafundowania sobie dziecka metoda wpadki |
A z tym sie nie zgodzę. Zapominasz o tym, że bez względu na to, na ile porządnymi ludźmi osoby wychowuujące to dziecko by były, zawsze będzie on narażone na pytania w stylu "ej, a dlaczego masz dwóch tatusiów"? Ja znacznie bardziej niż jakiegoś "spaczenia" przez "rodziców"-homoseksualistów (w które nieszczególnie wierzę) bałabym się w tym przypadku napiętnowania przez społeczeństwo, bo jak ktoś wcześniej słusznie zauważył, głupi ludzie niestety są wszędzie, a dla wielu dzieciaków to byłby rewelacyjny pretekst do dokuczania. Nie jestem jednoznacznie przeciwna, ale akurat z adopcjami bym poczekała...
Natomiast w kwestii samego homoseksualizmu: za równouprawnienien jestem jak najbardziej (przynajmniej w dużym stopniu, wyjątek jest wyżej w moim poście), natomiast wydaje mi się, że środowiska homosksualne, zabierają się do sprawy z niewłaściwej strony... Bo obawiam się, że parady równości i tym podobne imprezy prędzej przekonają bardziej konserwatywną część społeczeństwa, że to banda wyuzdanych zboczeńców, niż że to normalni ludzie, którym się trafiło, że akurat jeden z aspektów życia mają nietypowy. W ten sposób mamy błędne koło i podejrzewam, że będzie się ciągnąć jeszcze szmat czasu, bo nie zapowiada się, żeby któraś ze stron zamierzała zmienic podejście... |
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 08-10-2006, 09:21
|
|
|
Udai napisał/a: |
Ale "niestety" dla mnie na tym koniec nie dałbym im ślubu kościelnego bo narusza to autonomię ideologiczną kościoła ". |
Musiałbyś być księdzem...
Tu właściwie popieram - trudno wymagać od jakiejś organizacji czegoś, nie spełniając jednocześnie jej wymogów - trzeba by to chyba potraktować tak, jak niewierzących bądź niepraktykujących żądajacych chrztu dla swojego dziecka względnie komuni dla dziecka nieochrzczonego, co by się od reszty nie wyróżniało. Tym niemniej żadna ze znanych mi, rozsądnych osób o ślubie kościelnym nie wspominała - chodziło im najwyżej o prawa do cywilnego.
Udai napisał/a: | bo nie wiem naprawdę skąd wziął sie geją i lesbijką ten irracjonalny pomysł na to by wychowywać dzieci skoro droga życiową który wybrali nie daje im takiej możliwości -". |
Gejom i lesbijkom wziął się ten pomysł zapewne stąd, że osoby które w skutek swojego wyboru związania się z osobą niepłodną własnych dzieci mieć nie mogą też czasem starają się o adopcje dziecka.^^ ,
Cytat: | co gorsza jakiekolwiek ustępstwa w tej materii w stosunku do nich owocują tym że dając im palec wyrywają Ci rękę - zawsze będzie im mało - |
Nie znoszę tego argumentu. Zwykle bez jakiekokolwiem uzasadnienia, za to podnoszony w dowolnej dyskusji na temat dowolnej grupy, która czegoś chce, a my nie chcemy im dać. Dajmy kobietom prawa wyborcze, jutro sprowadzą facetów do roli niewolników, pozwólmy młodym zrobić dyskotekę w szkole, jutro zechcą tańczyć na lekcjach, pozwól dziecku wybrać kolor ścian w pokoju, pomaluje na czarno i wstawi sobie trumnę.^^ |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 08-10-2006, 10:05
|
|
|
Zwykle być może, ale raczej nie w tym wypadku...
Cytat: | Ja znacznie bardziej niż jakiegoś "spaczenia" przez "rodziców"-homoseksualistów (w które nieszczególnie wierzę) |
A ktokolwiek inteligentny wierzy? Skoro zdarzają się homoseksualiści wychowani w małżeństwach "standardowych", to skąd pomysł, że "niestandardowe" będą "spaczały"? Nie zauważyłem, by ktokolwiek rzucił ten argument, więc po cholerę się go zbija?!
Cytat: | Ale "niestety" dla mnie na tym koniec nie dałbym im ślubu kościelnego bo narusza to autonomię ideologiczną kościoła |
Po pierwsze to jak mielibyśmy to zrobić? Zerwać konkordat i wziąć księży pod obcas? Zresztą nawet ślub cywilny to jeszcze baaardzo długo będzie marzenie - homoseksualiści musieliby dokonać zamachu wojskowego, żeby zmienić konstytucję, bo żadna licząca się siła polityczna ich nie poprze. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-10-2006, 11:12
|
|
|
Cytat: | Nie znoszę tego argumentu. Zwykle bez jakiekokolwiem uzasadnienia, za to podnoszony w dowolnej dyskusji na temat dowolnej grupy, która czegoś chce, a my nie chcemy im dać. |
A czy to nie jest prawda? Co by nie być gołosłownym, prześledźmy więc sytuację na przykładzie mojej ulubionej Holandii:
a) homoseksualiści domagali się najpierw prawa do związków partnerskich - broń Boże, zarzekali się, małżeństw - dostali. następnie:
b) zażądali prawa do małżeństw - dostali, choć nie było mowy o adopcji
c) zażądali prawa do adopcji - otrzymali, twierdząc, że nic więc im nie potrzeba
d) teraz podnoszą sprawę "pozytywnej pedofilii" - kwestia czasu, kiedy "boyloverom" przestanie się wytaczać procesy.
O metodzie "daj palec, chwyci rękę" mogliby, gdyby żyli, opowiedzieć Adolf i Stalin. Oni też byli w mniejszości, a agresywnym domaganiem się zdobyli władzę absolutną.
Nie mam racji? |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 08-10-2006, 11:23
|
|
|
Nie masz. To znaczy, do pewnego stopnia Twój ciąg rozumowania jest poprawny. Natomiast jakiekolwiek uogólnienia przypominają mi kwestie badania "powiązań pomiędzy środowiskami homoseksualnymi a światem przestępczym" i są po prostu skrajnie niedopuszczalne. Jakoś tak ślicznie zapomina się, że to przemoc w rodzinach heteroseksualnych jest prawdziwym problemem. Ile kilkuletnich dziewczynek zostało zgwałconych przez tatusia albo wujka - i to wszystko jakoś mniej straszne, bo "naturalne". A jeśli, nie dajcie bogowie, miała już tak ze 12 lat, to w ogóle nie ma o czym mówić, bo przecież teraz te smarkule tak szybko dorastają, a ona na pewno sama się prosiła.
Temat pod obserwacją bardzo nieprzyjaźnie nastawionej administracji. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Nezumi
Wieczny i Nieskończony
|
Wysłany: 08-10-2006, 11:27
|
|
|
Martita napisał/a: | Nasze państwo, z tego co widzę i słyszę nie należy do tolerancyjnych. Gdziekolwielk tylko pojawi się parada równości, tam słychać: "pedały do gazu!", a bez samej policji się nie objedzie. Jajka i kamienie latają jak z karabinów maszynowych...
ale nie tylko homoseksualiści są dyskryminowani - prawie każdy "gorszy" - bo ona nie ma ciuchów takich jakie trzeba, a jego nie stać na markowe adidasy. |
takie jest niestety życie. próbowałem z tym walczyć w swoim otoczeniu ale skończyło się na tym, że zostałem wyśmiany przez wszystkich. niestety, ludzie nietolerancyjni nie reagują na żadne argumenty.
Grisznak napisał/a: | d) teraz podnoszą sprawę "pozytywnej pedofilii" - kwestia czasu, kiedy "boyloverom" przestanie się wytaczać procesy. |
mylisz pojęcia. według mnie, porównywanie homoseksualistów do pedofili jest na poziomie posła Wierzejskiego. chyba nie jesteś działaczem LPRu? |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-10-2006, 11:38
|
|
|
Moi drodzy, nie bądźcie naiwni tylko operujcie faktami, jak ja to czynię. A więc..
Znana wam juz zapewne Partia Pedofilów funkcjonująca w Holandii ma pełne popracie tamtejszego środowiska gejowskiego - przypadek?
Pamiętacie sprawę strony tzw "misiaczka"? Adres tejże strony podawała na swojej i polecała (sic!) tzw Akcja przeciw Homofobii, czołowa organizacja naszych rodzimych mniejszości. Mało przykładów? No to proszę, jedziemy dalej: ok 80 % pedofilów przejawia skłonności homoseksualne. Miracle? Nie sądzę...
Przypominam, że jeszcze nie tak znowu dawno, pederastia była traktowana jak przestępstwo. Teraz celem tychże jest narzucenie zasady wg. której pedofilia również przestępstwem nie jest. Czy to nie logiczne?
Ave, sama widzisz, ja nie rzucam komunałami, jak gros tu obecnych, a operuję faktami.
Nezu-chan, skończ jedną trzecią tych szkół, które skończył Wierzejski, to pogadamy. Póki co, goodbye kid. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 08-10-2006, 12:06
|
|
|
Operujesz faktami - to bardzo dobre sformułowanie. Czynisz to, unikając pracowicie wszystkiego, co może Ci do teorii nie pasować. Jeśli tak przeważająca większość pedofili to homoseksualiści, to skąd się biorą te wszystkie molestowane dziewczynki? A, prawda - na pewno są gwałcone przez wstrętne lesbijki-feministki. Przebierające się dla niepoznaki za heteroseksualnych mężczyzn.
Rozszerzając Twoje rozumowanie, ponieważ w zasadzie 100% gwałcicieli to mężczyźni, każdy facet powinien być automatycznie o gwałt podejrzany, prawda? A gdyby na przykład wydać przepis, że wszyscy mężczyźni w wieku 5-75 lat mają obowiązek chodzić po ulicy w kajdankach, niewątpliwie zmalałaby liczba napadów, ponieważ to jednak w większości mężczyźni się ich dopuszczają. A gdyby samochody miały dopuszczalną prędkość 10 km/h, to wypadki... I tak, ja wiem, że to są absurdy. Ale widzisz, nie podoba mi się takie zgrabne operowanie faktami. Zakładając, nawet, że w Twoje dane w tej chwili wierzę: 80% pedofilów to homoseksualiści - to tak ładnie można zamienić na 80% homoseksualistów to pedofile... I dopóki JASNO mi nie udowodnisz, że nie stosujesz takich manipulacji, trudno mi poważnie z Tobą dyskutować. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 08-10-2006, 12:18
|
|
|
Cytat: | Zapominasz o tym, że bez względu na to, na ile porządnymi ludźmi osoby wychowuujące to dziecko by były, zawsze będzie on narażone na pytania w stylu "ej, a dlaczego masz dwóch tatusiów"? Ja znacznie bardziej niż jakiegoś "spaczenia" przez "rodziców"-homoseksualistów (w które nieszczególnie wierzę) bałabym się w tym przypadku napiętnowania przez społeczeństwo, bo jak ktoś wcześniej słusznie zauważył, głupi ludzie niestety są wszędzie, a dla wielu dzieciaków to byłby rewelacyjny pretekst do dokuczania. Nie jestem jednoznacznie przeciwna, ale akurat z adopcjami bym poczekała...
|
I dlatego lepiej, żeby dziecko wychowywało się bez rodziców?
Cytat: | Przypominam, że jeszcze nie tak znowu dawno, pederastia była traktowana jak przestępstwo. Teraz celem tychże jest narzucenie zasady wg. której pedofilia również przestępstwem nie jest. Czy to nie logiczne? |
Nieszczególnie.
Grisznak napisał/a: | Mało przykładów? No to proszę, jedziemy dalej: ok 80 % pedofilów przejawia skłonności homoseksualne. Miracle? Nie sądzę... |
A ilu homoseksualistów przejawia skłonności pedofilne?
Grisznak napisał/a: | Moi drodzy, nie bądźcie naiwni tylko operujcie faktami, jak ja to czynię. |
W którym miejscu? Ja narazie widze jedynie typową propagandę i dość wulgarną manipulacje.
Przyjrzyjmy się choćby powyżej zacytowanej wypowiedzi:
"ok 80 % pedofilów przejawia skłonności homoseksualne".
Wynika z niej jasno: (prawie) każdy pedofil = Gej więc (prawie) każdy gej = pedofil.
Tymczasem nie podajesz np. zestawienia ilu przypada pedofili na gejów? 1 do 1? 1 do 10? 1 do 100? Dopiero wówczas dane byłyby wartościowe.
Avellana napisał/a: | Operujesz faktami - to bardzo dobre sformułowanie. Czynisz to, unikając pracowicie wszystkiego, co może Ci do teorii nie pasować. |
Zaryzykuje: czytał "Erystykę" Schopenhauera.
PS. Raz, dwa, trzy moje szczęście Ave... Razem napisaliśmy post. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
Ostatnio zmieniony przez Zegarmistrz dnia 08-10-2006, 12:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 08-10-2006, 12:28
|
|
|
Avellana napisał/a: | Jeśli tak przeważająca większość pedofili to homoseksualiści, to skąd się biorą te wszystkie molestowane dziewczynki? |
Przejawianie skłonności homoseksualnych nie oznacza wstrętu do stosunków heteroseksualnych. W przypadku pedofila nadrzędny jest chyba pociąg do dzieci. "te wszystkie molestowane dziewczynki", jeżeli to powiedzmy 50% ze wszystkich molestowanych dzieci, bez trudu się tu mieszczą.
Grisznak napisał/a: | d) teraz podnoszą sprawę "pozytywnej pedofilii" - kwestia czasu, kiedy "boyloverom" przestanie się wytaczać procesy. |
Natomiast przypinanie pedofilii środowiskom homoseksualnym to przesada, sprawę tę podnosi partia pedofili. To, że mają pewne poparcie środowisk gejowskich nie znaczy, że to te środowiska podnoszą wyżej wspomnianą sprawę.
Wspólnota majątkowa - jak najbardziej, uważam, że homoseksualiści mają do niej prawo.
Serika napisał/a: | Zapominasz o tym, że bez względu na to, na ile porządnymi ludźmi osoby wychowuujące to dziecko by były, zawsze będzie on narażone na pytania w stylu "ej, a dlaczego masz dwóch tatusiów"? Ja znacznie bardziej niż jakiegoś "spaczenia" przez "rodziców"-homoseksualistów (w które nieszczególnie wierzę) bałabym się w tym przypadku napiętnowania przez społeczeństwo, bo jak ktoś wcześniej słusznie zauważył, głupi ludzie niestety są wszędzie, a dla wielu dzieciaków to byłby rewelacyjny pretekst do dokuczania. Nie jestem jednoznacznie przeciwna, ale akurat z adopcjami bym poczekała... |
Kwestia adopcji - tu mam mieszane uczucia i wolałbym nie zajmować stanowiska.
Śluby kościelne - a skąd Wam to w ogóle przyszło do głowy? Nie ma i nie będzie, stanowisko kościoła jest jasne i nie ma nic wspólnego z nietolerancją, taka jest po prostu ta konkretna religia. Śluby w kościołach innych, mniej rozpowszechnionych religii, czy może sekt - a to już jest sprawa tych organizacji czy sięna to zgodzą. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-10-2006, 12:30
|
|
|
Serika napisał/a: | Natomiast w kwestii samego homoseksualizmu: za równouprawnienien jestem jak najbardziej (przynajmniej w dużym stopniu, wyjątek jest wyżej w moim poście), natomiast wydaje mi się, że środowiska homosksualne, zabierają się do sprawy z niewłaściwej strony... Bo obawiam się, że parady równości i tym podobne imprezy prędzej przekonają bardziej konserwatywną część społeczeństwa, że to banda wyuzdanych zboczeńców, niż że to normalni ludzie, którym się trafiło, że akurat jeden z aspektów życia mają nietypowy. W ten sposób mamy błędne koło i podejrzewam, że będzie się ciągnąć jeszcze szmat czasu, bo nie zapowiada się, żeby któraś ze stron zamierzała zmienic podejście... |
wiesz, nie myl srodowisk homoseksualnych z aktywistami homoseksualnymi. bo ci drudzy sa nieco podobni do mlodziezy wszechpolskiej: "mamy swoje przekonania, a teraz je wam wepchniemy do gardla" - a fakt e psuja w ten sposob opinie spokojnym wierzacym katolikom w jednym przypadku a homoseksualistom w drugim im wisi i powiewa....
Serika napisał/a: | A z tym sie nie zgodzę. Zapominasz o tym, że bez względu na to, na ile porządnymi ludźmi osoby wychowuujące to dziecko by były, zawsze będzie on narażone na pytania w stylu "ej, a dlaczego masz dwóch tatusiów"? Ja znacznie bardziej niż jakiegoś "spaczenia" przez "rodziców"- homoseksualistów (w które nieszczególnie wierzę) bałabym się w tym przypadku napiętnowania przez społeczeństwo, bo jak ktoś wcześniej słusznie zauważył, głupi ludzie niestety są wszędzie, a dla wielu dzieciaków to byłby rewelacyjny pretekst do dokuczania |
wiesz no, ja obawiam sie ze sie nie zaloze ze dzieciakom z sierocincow sie nie dokucza.... bo dokladnie tak samo dokuczalo sie dzieciakom par rozwiedzonych kiedy rozwody sie tylko zaczynaly. i nie, nie chodzi mi o to ze teraz i juz nalezy na adopcje pozwolic, natomiast o kwestie "nie powinni miec prawa" - poniewaz ludzie ktorzy to mowia nie mysla tak naprawde o tym, co czeka te dzieci w przypadku alternatywnym.
Grisznak napisał/a: | ok 80 % pedofilów przejawia skłonności homoseksualne. Miracle? Nie sądzę... |
skad te dane? poprosze zrodla. i czy odpowiedz "bo gwaltow w rodzinie sie najczesciej nie zglasza bo matka zwykle nie wierzy corce kiedy ta opowiada takie cos o tatusiu" albo "bo dziewczynka sie wstydzi" tudez "bo zaden chlopiec nie przyleci do ojca opowiedziec ze macocha go zgwalcila, a jesli juz to ojciec mu w zyciu nie uwierzy".
zeby nie bylo, ja znam kilka osob ktore w dziecinstwie byly ofiarami gwaltow (albo prob), wykonanych przez wlasna rodzine. i jakos 100% przypadkow jest hetero (i to w obie strony). wiec tak, rowniez powiem ze manipulujesz slowami, bo nawet nie faktami.
Cytat: | Przejawianie skłonności homoseksualnych nie oznacza wstrętu do stosunków heteroseksualnych. W przypadku pedofila nadrzędny jest chyba pociąg do dzieci. "te wszystkie molestowane dziewczynki", jeżeli to powiedzmy 50% ze wszystkich molestowanych dzieci, bez trudu się tu mieszczą. |
aha, no to moze odwrotnie, uznajmy ze pedofilia jest czyms co przysluguje heteroseksualistom, w zwiazku z czym homoseksualistom zostaje jako atawizm. argument ma mniej wiecej taka sama sile jak ten powyzej.
A, i Grisznak - tak z ciekawosci, ten link do strony pedofilskej widziales na wlasne oczy czy slyszales o nim w wystapieniu jakiegos posla PiS albo LPR? Jakbym mogla prosic o jakies dowody na to "pelne poparcie" holendrow dla pedofilii, to rowniez beda mile widziane |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-10-2006, 12:54
|
|
|
Cytat: | Czynisz to, unikając pracowicie wszystkiego, co może Ci do teorii nie pasować. |
Trudno bym robił inaczej, nieprawdaż? Dyskusja polega na udownodnieniu swoich przekonań w oparciu o argumenty, nie zaś dawaniu ich do reki drugiej stronie dysputy.
Co zaś do powyższych 80 % (źródło: Wprost), nie, nie użyłem tej liczby celem zdyskredytowania większości pederastów jako potencjalnych pedofilów (i proszę mi tego nie sugerować) a jedynie by wskazać źródła związków między jednym środowiskiem a drugim (bo takie związki istnieją). W czasach, w których jedni i drudzy byli "pod ziemią" (do połowy lat 90) środowiska te bardzo czesto wzajemnie się przenikały (źródło: sprawa "Hiacynt" w której bezpieka rozpracowywała środowisko pederastów w latach 80).
Dalej, w odróżnieniu od ww. nie dostrzegam w pedofilii zjawiska o którego akcpetacji jest sens nawet dyskutować - bo nie ma tu o czym dyskutować, jest to coś, co należy zwalczać. Uważam więc osoby, które dążą do znormalizowania tego zjawiska (a środowiska gejowskie takie próby czynią) za ludzi, którzy mają jakiś interes w tym, by pedofilia była akceptowalna? Jaki? Wnioski, choć byc może naciągane, nasuwają się automatycznie.
Ktoś powie - przesadzasz. Być może, ale jak na podanych przeze mnie wyżej przykłądach widać, środowiska homoseksualne wyznają zasadę "kropal drąży skałę" i uporczywym domaganiem się praw im nie przynależnych dążą do ich uzyskania. Gdy zaś je uzyskują, by nie stracić aktywności, angażują się w dalece bardziej wątpliwe moralnie działania, jak wspomniana akcja na rzecz akceptacji "pozytywnej pedofilii". Proszę mnie poprawić, jeśli się mylę, ale czy nie mam tu racji?
Bardzo wygodną pozycją będzie oskarżenie tych, któzy wystąpią przeciwko temu, o nietolerancję. W końcu to oczywiste, że ten, kto jest przeciw pederastom, jest nietolerancyjny, a w UE nietolerancyjni nie mają racji bytu. I kółeczko się zamyka.
Na koniec, jako swoistym memento, posłużę się cytatem jednego z polityków tzw nowej lewicy: "Geje i lesbijki sa nowym proletariatem, uciskanym i szykanowym, na barkach którego lewica w XXI wieku odzyska sens istnienia". Na czym polega sens istnienia lewicy, przekonaliśmy się już nie raz.
EDIT:
Cytat: | A, i Grisznak - tak z ciekawosci, ten link do strony pedofilskej widziales na wlasne oczy czy slyszales o nim w wystapieniu jakiegos posla PiS albo LPR? Jakbym mogla prosic o jakies dowody na to "pelne poparcie" holendrow dla pedofilii, to rowniez beda mile widziane |
O sprawie czytałem, zarówno w Gazecie Wyborczej (sic!) jak i w Gazecie Polskiej. Po lekturze tak dwóch odmiennych ideowo mediów, uznałem rzecz za prawdziwą.
Co się tyczy poparcia Partii Pedofilów prze gajów - bo nie pisałem o popraciu ich przez Holendrów - tutaj akurat ty dopuszczasz się manipulacji (chyba, że to "skrót myślowy"), owszem, tamtejsze środowiska gejowskie wsparły tą partię gdy pojawiły się pierwsze głosy sprzeciwu.
A przy okazji:
Znana aktywistka niemieckiej Partii Zielonych Claudia Roth należy równocześnie do stowarzyszenia „Humanistische union"” zawierającego w swoim statucie zapis o konieczności wprowadzenia niekaralności „równoprawnych” stosunków seksualnych pomiędzy dzieckiem a dorosłym (tj. w przypadku, gdy dziecko samo się zgadza na takie współżycie). Z kolei sam szef frakcji Zielonych w niemieckim Bundestagu Volker Beck zamieścił artykuł, w którym domaga się całkowitego zniesienia karalności pedofilii!
I co wy na to? |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 08-10-2006, 13:13
|
|
|
Pytanie konkretne: KTO z dotychczas dyskutujących na tym forum i w tym temacie dał Ci choćby cień podstaw do tego, byś mógł przypuszczać, że w jakimkolwiek zakresie toleruje pedofilię? Odpowiedź brzmi: nikt. A jeśli tak, to dlaczego uparcie wyciągasz ten wątek w każdym temacie dotyczących osób homoseksualnych, jakby zajmowanie się ewidentnymi przestępstwami było jego celem? Przestępstwa na tle seksualnym istnieją tak samo wśród hetero-, jak i homoseksualistów.
Kiedy dyskutuje się o warunkach adopcji dziecka przez parę heteroseksualną, możliwość wykorzystywania tego dziecka seksualnie nie nasuwa się jakoś jako PIERWSZY powód adopcji. Jakoś nie zakładasz, że bezdzietne małżeństwo adoptuje dziecko wyłącznie w celu uprawiania z nim orgietek, a przecież nie możesz wykluczyć, że różne są dewiacje i że taka możliwość potencjalnie istnieje. Poza tym problem w Polsce nadal nie polega na tym "czy homoseksualista może adoptować dziecko", tylko "co się stanie, jeśli ktoś przyzna się do swojej orientacji".
I tak na przyszłość: nie interesuje mnie, co na temat związków homoseksualizmu i pedofilii, tudzież "legalizowania" tej ostatniej powiedział parlament X, działaczka Z, czy nawet święty Faramazy. TU, na TYM forum NIKT nie uważa, że pedofilię należy legalizować, ani nawet, że należy w jakikolwiek sposób na nią przyzwalać. Więc proszę bardzo stanowczo, żebyś - szczególnie jeśli (jak twierdzisz) rozumiesz, że nie każdy homoseksualista jest automatycznie pedofilem - przestał w mniej lub bardziej zawoalowany sposób nam to sugerować. Nie tego ta dyskusja dotyczy. |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-10-2006, 13:14
|
|
|
Grisznak napisał/a: | środowiska homoseksualne wyznają zasadę "kropal drąży skałę" i uporczywym domaganiem się praw im nie przynależnych dążą do ich uzyskania. Gdy zaś je uzyskują, by nie stracić aktywności, angażują się w dalece bardziej wątpliwe moralnie działania, jak wspomniana akcja na rzecz akceptacji "pozytywnej pedofilii". Proszę mnie poprawić, jeśli się mylę, ale czy nie mam tu racji? |
aha, to moze jeszcze dodamy tamze kobiety walczace o prawa do glosowania, murzynow walczacy o to samo i pare innych grup spolecznych ktore mialy pecha nie urodzic sie bialymi chrzescijanskimi facetami?
o, a moze pogadamy o tym, jaki procent ksiezy to pedofile? bo tez wyjdzie liczba ponad kilkudziesiecioprocentowa. albo jaki procent katolikow to pedofile? (ze statystyk o tych malych zgwalconych dziewczynkach). o calym seminarium duchownym zamknietym z racji skandalu w tej materii..... czy w zwiazku z tym jako katolik poczuwasz sie do sklonnosci pedofilskich? (z gory przepraszam wszystkich tych katolikow ktorzy nie stosuja Grisznakowej retoryki za uzycie takiej analogii)
Grisznak napisał/a: | O sprawie czytałem, zarówno w Gazecie Wyborczej (sic!) jak i w Gazecie Polskiej. Po lekturze tak dwóch odmiennych ideowo mediów, uznałem rzecz za prawdziwą. |
cytaty badz linki do artykulow prosze.
Grisznak napisał/a: | Co się tyczy poparcia Partii Pedofilów prze gajów - bo nie pisałem o popraciu ich przez Holendrów - tutaj akurat ty dopuszczasz się manipulacji (chyba, że to "skrót myślowy"), owszem, tamtejsze środowiska gejowskie wsparły tą partię gdy pojawiły się pierwsze głosy sprzeciwu. |
skrot myslowy, faktycznie nie najlepszy, a ja nadal nie widze zadnych linkow ani cytatow - czy moze to tylko Nezumi musi przedstawiac dowody dla poparcia swoich tez a ty juz nie?
a, i tak z ciekawosci, czy moze planujesz krucjate do lasu zeby wybic wszystkie "wynaturzone" zwierzeta?..... |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-10-2006, 13:28
|
|
|
Cytat: | Pytanie konkretne: KTO z dotychczas dyskutujących na tym forum i w tym temacie dał Ci choćby cień podstaw do tego, byś mógł przypuszczać, że w jakimkolwiek zakresie toleruje pedofilię? |
Odpowiadam: nikt, i nikogo też z tu obecnych o to nie oskarżam (bo gdyby taka osoba pojawiła się na forum, pierwszy poprosiłbym cię o zbanowanie jej). Moja zarzuty odnoszą się jedynie do środowisk homoseksualnych.
Cytat: | aha, to moze jeszcze dodamy tamze kobiety walczace o prawa do glosowania, murzynow walczacy o to samo i pare innych grup spolecznych ktore mialy pecha nie urodzic sie bialymi chrzescijanskimi facetami? |
Sprecyzuj o co ci biega. Bo jak do tej pory nikt nie zbił podstawowgo argumentu, który wysunąłem na poczatku - eskalacji rządań.
Cytat: | czy w zwiazku z tym jako katolik poczuwasz sie do sklonnosci pedofilskich? |
Dlaczego ex cathedra zakładasz, że jestem katolikiem? Kolejny skrót myślowy?
Cytat: | cytaty badz linki do artykulow prosze |
Niestety, gazety po pewnym czasie wyrzucam, więc nie posłużę cytatami. Oczywiście, nie musisz mi wierzyć, aczkolwiek sprawa była głośna i sądze, że sama o nie słyszałaś.
Czyżbym dostrzegał inspirację Macierewiczem?
Ok, widze, że dotarliśmy do momentu, w którym zaczynamy przekraczać granicę między polemiką a kłótnią i zbliżamy się do poziomu Nezumiego.
Dlatego, jeśli nikt nie ma nic przeciwko, zakończmy ją cywilizowanie, nim pójda flame'y (a w poście Bianki dostrzegam zalążki takowych).
Sugeruję wrócić do meritum - czyli w którym momencie tolerancja powinna się kończyć? |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|