Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Anime - Komentarze czytelników |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 18-07-2005, 00:09
|
|
|
po przeczytaniu kolejnego komentarza do Enda i Akiry ręce mi opadły
*wali głową w mur i powtarza monotonnie*
nie umieją czytać, nie umieją czytać, nie umieją czytać nie umieją czytać, nie umieją czytać
nie klikają w linki, nie klikają w linki, nie klikają w linki, nie klikają w linki, nie klikają w linki
nikt nie może mieć innego zdania o cooltofych animkach...nikt nie może mieć innego zdania o cooltofych animkach...nikt nie może mieć innego zdania o cooltofych animkach
*berserk mode on*
killkillkillkillkillkillkillkillkillkillkill
*GROOOAAAAAA!!!!!*
(nadmiar Evy w jeden wieczór _^_) |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 18-07-2005, 07:24
|
|
|
Niniejszym się podejmuję, że jeśli nikt inny wcześniej tego nie nie zrobi to napiszę nową wersję Enda. Dokładny termin: when it's done. W każdym razie po zjeździe. Trochę mnie już wkurza to wszystko.
Proponuję napisać wołami w recenzji, względnie w komentarzach, że ma ona powstać. To może trochę uspokoi nastroje. Bo rozumiem, żeby ludzie kłócili się o to, czy anime jest złe czy dobre. Ale jeśli się kłócą o to, czy fabuła łącznie z serią czy oddzielnie to coś jest nie tak. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 18-07-2005, 08:04
|
|
|
I tak będą się pluli i tak. Ta odpowiedź do komentarza Akiry powinna wylecieć o tyle, że nie mówi w zasadzie nic o Akirze, czyli nie spełnia wymogów komentarza...
Powiem tak: ja bym obejrzała jeszcze raz NGE i EoE i poprawiła recenzje... Tylko obawiam się, że dopiero wtedy bym to zmiażdżyła tak, że nic by nie zostało. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 18-07-2005, 08:31
|
|
|
Ave, za przeproszeniem - czy ja się brałem za recenzję Bleach? Albo chciałem koniecznie napisać alternatywę do Scrapped Princess, które uważałem i uważam za szczyt beznadziei?
To że ktoś mówi, iż takie tytuły jak ten musi obejrzeć i pokochać dokładnie każdy nie znaczy, że musimy to obalać według zasady, "a nie, bo mnie się nie podoba". Ty nie lubisz mętnej mistyki, ja lubię. Nikt nie ma obowiązku oglądać, chyba że akurat puszczają na konwencie a otoczenie na ostre narzędzia. Bez obaw, dam wyraźnie do zrozumienia, że seria dla sporej grupy jest niestrawna. Napiszę też, że wielu ludzi się tym filmem niezdrowo podnieca. Ale napiszę również, iż jest to dzieło wybitne, kropka. Sto tysięcy lemingów nie może się mylić;). |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 18-07-2005, 09:06
|
|
|
Napisz. Wsadzimy jako Recenzje Alternatywną. Jeśli usuniemy tą Ave, to tylko po to, by zrobic miejsce nowej, miażdżącej recce.
A jak ci się nie podoba Bleach albo SP to pisz kontrecenzje też. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 18-07-2005, 09:09
|
|
|
Kiedy to nie jest kwestia tego, że nie lubię mistyki, tylko że nie lubię tandetnej mistyki... A NGE (a już szczególnie EoE) było pod tym względem wręcz kiczowate w niektórych scenach. Poza tym nie zgadzam się z przedstawianym tam ubóstwianiem mięczactwa i braku kręgosłupa. Seria, która usprawiedliwia (i niemal stawia na piedestale) takie zachowania, jest wręcz szkodliwa. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 18-07-2005, 21:58
|
|
|
Ej no, nie róbcie ze mnie fanatyka jakiegoś shitu, co?
Cytat: | Wsadzimy jako Recenzje Alternatywną. Jeśli usuniemy tą Ave, to tylko po to, by zrobic miejsce nowej, miażdżącej recce. |
A można wiedzieć czemu? Dla nonkonformizmu? Zeg, do diabła nie zachowuj się jakbyś chciał zrobić tym fanatykom na złość. Każda seria ma fanów i antyfanów. Główną recenzję z oczywistych względów powinni pisać ci pierwsi, dopóki pozostają obiektywni. A ja zamierzam być obiektywny. Obecna recenzja jest napisana po prostu po łepkach (choćby ze względu na długość). Nie wiem, jak miałaby wyglądać nowa wersja, ale zapewnie podobnie.
Cytat: | Seria, która usprawiedliwia (i niemal stawia na piedestale) takie zachowania, jest wręcz szkodliwa. |
Już o tym pisałem, w innym temacie, nie mam zamiaru się powtarzać. Nie ustosunkowaliście się wtedy, więc macie okazję teraz. Specjalnie po to on powstał. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 19-07-2005, 07:26
|
|
|
Link.
Dodam jeszcze trochę wyjaśnień: Evangelion NIE JEST poważną analizą Biblii, nie podejmuje w zasadzie żadnego z tamtejszych wątków. Evangelion jest historią ZAINSPIROWANĄ Biblią, Kabałą, religiami Bliskiego Wschodu i Zachodu. Jest tu wiele odniesień (np. w EoE Shinji, mający osądzić ludzkość, siedzi w Evie jakby na Tronie Sądu Ostatecznego; Evangelion przybiera kształt krzyża i porasta tysiącem oczu; jest to porównanie do jednocześnie Chrystusa i Mitry[który miał mieć tysiąc oczu by śledzić ludzi], gdyż obaj oni mieli być Sędziami Ludzkości), zarówno do Biblii jak i zwłaszcza Kabały, ale ich cel jest jeden: postmodernistycznie szpanowanie. Nie jest to pisanie Biblii na nowo, tylko opowiadanie historii, pełnej ozdobników jak proza Eco czy Sapkowskiego. Nic więcej. Kossakowska miała kaprys zrobić anioły bardziej ludzkie niż ludzie, Gainax miał kaprys zrobić opowieść pseudonaukową. Nic mi nie wiadomo, by ogłosili swój film dziełem proroczym. |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 21-07-2005, 19:18
|
|
|
Bez komentarza... =='
zgadnijcie, czego to fan
Shin : 21.07.2005 15:09:01 (83.23.41.225)
LOL
Cytat: | chyba cie pokurwilo cipo pusta nie kapujesz takiej rzeczy widac ze dla ciebie to zwykla bajka gdzie leja sie robociki... nie czaisz kompletnie nic z tego co chcieli nam przekazac autorzy idz w pizdu z taka recenzja jakie tajemnice omfg przeciez malo jest niewyjasnione... duzo zeczy moze wykminic tylko trzeba pomyslec ale ty nie ogladasz i piszesz recenzje pusta cipo |
|
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 22-07-2005, 06:53
|
|
|
Niniejszym zmieniam zdanie co do zasadności oceny EoE. Skoro fani serii zachowują się jak szczeniaki, to trzeba ich jak szczeniarnię traktować==. Jakkolwiek nie zmieniam zdania o serii, to uważam, że dzieciom nie należy dawać noża, którym sobie mogą zrobić krzywdę. |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 22-07-2005, 08:30
|
|
|
Zegarmistrz : 21.07.2005 18:31:20 (83.16.51.75)
Re: dodam
Cytat: | Ja chciałbym od siebie powiedzieć, że usubięty właśnie komentarz, o którego niezwykłej ekspresji decydowały głównie wulgaryzmy jest idealnym podsumowaniem całego zjawiska kultowości Evangeliona.
Dziwi mnie, że ludzie na tym poziomie umysłowości biorą się za takie serie. |
Shin : 21.07.2005 22:37:25 (83.23.41.225)
Cytat: | zloscia kazdy moze wybuchnac a pozatym, widze ze ty nie jestes zbyt madry kogo rzniesz przed kompem? a tak btw tam do kogos prosze sie nie wypowiadac jesli naprawde sadzicie ze walka shina rei i asuki z aniolami to glowny wtek bo az mi sie zal was robi =o |
Shin : 21.07.2005 22:35:45 (83.23.41.225)
Cytat: | napisales kompletna bzdure drzewo zycia przewija sie w openingu wez sie koles doksztalc a nie sie wypowiadasz jesli sie nie znasz > zapraszam do encyklopedi i czegos tam, a co zawieraja zwoje tez nie wiesz omfg n/c |
|
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 22-07-2005, 09:53
|
|
|
Shin : 22.07.2005 08:30:11
lol
Cytat: | jak juz pisalem gdzies zmiencie recenzentow bo az zwieracze cisna jak to czytam a brecht z tego kto recenzuje mam niewaski ludzie nie robcie sobie obciachu i zaglebcie sie w cos zanim to ocenicie |
zabiję.... jak babcie kocham zabiję... |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-07-2005, 10:14
|
|
|
Cytat: | jak juz pisalem gdzies zmiencie recenzentow bo az zwieracze cisna jak to czytam a brecht z tego kto recenzuje mam niewaski ludzie nie robcie sobie obciachu i zaglebcie sie w cos zanim to ocenicie |
Boli mnie tylko jedna rzecz - ten troll będzie chodził światami i psół nam opinię. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 22-07-2005, 10:17
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Cytat: | jak juz pisalem gdzies zmiencie recenzentow bo az zwieracze cisna jak to czytam a brecht z tego kto recenzuje mam niewaski ludzie nie robcie sobie obciachu i zaglebcie sie w cos zanim to ocenicie |
Boli mnie tylko jedna rzecz - ten troll będzie chodził światami i psół nam opinię. |
Na tym poziomie wypowiedzi opinie to on może przede wszystkim popsuć sobie. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 22-07-2005, 12:12
|
|
|
Opinią trolli nie ma się co przejmować, ich są miliardy i lekarstwem byłoby jedynie ich wytępienie. Na szczęście jednak nie tylko nie są zbyt opiniotwórczy, za to mogą nam nawet zrobić reklamę. Jedyne co on napsuje to krew.
Ech, Biblia miała to do siebie, że gdy jej ktoś nie rozumiał to w młodym wieku wyruszał odzyskiwać Ziemię Świętą i już nie wracał. NGE niestety nie posiada tego mechanizmu awaryjnego==.
Dodam, że podobnie popisał się w GTO. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|