Tanuki Czytelnia (Fanfiki) |
Wersja do druku |
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 09-12-2005, 09:51
|
|
|
trzeba jakos poprawic indeksowanie czytelni w googlach - w tej chwili ktos kto szuka fikow po prostu do nas nie trafi. pomysly? |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 09-12-2005, 11:44
|
|
|
Cytat: | trzeba jakos poprawic indeksowanie czytelni w googlach - w tej chwili ktos kto szuka fikow po prostu do nas nie trafi. pomysly? |
Załatwcie buttony + liste stron zajmujących się publikowaniem ficków. Ani strony, ani buttony nie powinny być tylko mangowe. Popisze odpowiednie listy do odpowiednich ludzi i indeksowanie oraz wyświetlalność powinny wzrosnąć. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 09-12-2005, 18:38
|
|
|
Przede wszystkim należy z adresów powyrzucać to SID=..., wyszukiwarki tego nie lubią. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 09-12-2005, 19:30
|
|
|
SID dokleja serwer automatycznie i nie mam na to żadnego (a przynajmniej świadomego) wpływu. Poza tym samo znika przy przejścia na jakąkolwiek podstronę... |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 09-12-2005, 21:37
|
|
|
Przed wysłaniem zawartości spróbuj dodać taki kod:
Kod: | ini_set('session.use_trans_sid', 0);
ini_set('url_rewriter.tags', ''); |
|
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 10-12-2005, 18:19
|
|
|
Jeśli nie sprawi ci to kłopotu, mógłbyś zmienić kodowanie bazy danych na utf8 (sortowanie utf8_polish_ci)? To jedyny element naszego serwisu działający w kodowaniu UTF-8. Do tego niepotrzebnie w locie wykonywana jest konwersja na UTF-8, z tego co widzę to Czytelnia ma nagłówek
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=UTF-8"
Kolejny problem: encje zamiast właściwych znaków w szablonie?
W kodzie masz "Hasło" zamiast "Hasło". |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
|
Wysłany: 10-12-2005, 19:21
|
|
|
SIDy, wywalone, nagłówek też. Kodowanie bazy też zmieniłem, nie wiem, czy należy po tym pozmieniać dodatkowo kodowanie istniejących już tabeli?
A encje muszą być, bo kiedy używam polskich znaków w kodzie, wyświetlają się one jako "?". Nawet, jeśli zmienię kodowanie w metapadzie na UNIX... |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 11-12-2005, 00:05
|
|
|
Zrobiłem przy okazji tabele. Popraw tytuł dla: http://czytelnia.tanuki.pl/lista/pokaz.php?id=1161
Chyba zmiana nie zaszkodziła serwisowi, sprawdziłem dla próby kilka komentarzy i wyglądają normalnie.
Podmieniłem plik main/faq.php na nowy, wykorzystujący dane z panelu administracyjnego. |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-12-2005, 00:32
|
|
|
polecialo kodowanie z okazji zmiany - zobacz karmazynowe lzy tytul i te graficzne pytajniki tu i owdzie w tekscie |
|
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 11-12-2005, 11:32
|
|
|
Dziwne, powinno polecieć wszystko albo nic... jest tego na tylu duże że trzeba przywrócić kopię bazy (przed konwersją zrobiłem) czy da się to poprawić? |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
|
Wysłany: 11-12-2005, 12:56
|
|
|
Poleciały też tytuły serii, choć o tyle dziwnie, że tylko w jednym miejscu. (Konkretnie - katalog->lista skrócona)
EDIT: to samo z imionami autorów - problem przy łączeniu tabel? |
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 11-12-2005, 13:51
|
|
|
Pod wieczór przyjrzę się temu dokładniej |
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 11-12-2005, 18:07
|
|
|
Full sukces, literki poprawione (do zabicia autorzy: Ariel's Diary i używający nadmiernie imienia Gourry) :D
Dołożyłem jedną linię do top.php:
mysql_query("SET NAMES utf8");
Myślę że za dużo błędów nie pozostało, co najwyżej jakieś sporadyczne typu ktoś używa umlautów i innych akcentowanych liter.
Znalazłem jeszcze jedne błąd:
Ten użytkownik napisał 1 komentarzy user/profile.php |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
|
Wysłany: 11-12-2005, 19:07
|
|
|
Crack napisał/a: |
Ten użytkownik napisał 1 komentarzy user/profile.php |
Poprawione.
Dołożyłem też filtr ocen (działa jedynie w Katalogu) - do sprawdzenia w profilu. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 12-12-2005, 10:51
|
|
|
Do Appleseeda:
Cytat: | Anime oglądam od czesu do czasu. Może dlatego się nie znam i powiem - FANTASTYCZNY FILM !!! Ciągła akcja, eXtra grafika, ciekawa fabuła (bioroidy vs ludzie) no i GRUNTOŁAZY - walki robotów są rewelacyjne! Trzy najlepsze sceny ? 1) próba zabójstwa Deunan - linka przecinająca wszystko powala, 2)cała akcja z odkryciem Appleseed zabójstwo matki Deunan, niby zdrada Briareosa, no i kulka w łeb zdrajcy Hadesowi w ostatniej chwili podczas spadania 3) obrona przed działami pająkami hehe - szybka akcja, akcja, AKCJA! Podsumowując nie jest to GITS, ale z przyjemnością można obejrzeć...Noi te gruntołazy :P
PS. tylko moozyka rzeczywiście nie powala... |
Niech to ktoś ukryje!!! |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|