Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Czytelnia (Fanfiki) |
Wersja do druku |
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 19-06-2005, 21:36
|
|
|
Mnie wydaje się logiczne, że pierwszy rozdział i lista (może rozwijana?) dalszych do wyboru. Plus oddzielnie link do następnego rozdziału. |
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 20-06-2005, 11:47
|
|
|
Choć jeszcze tego nie widać, system ratingów wiekowych jest już zaimplementowany. Oprócz przydzielenia danego fika do jednej z predefiniowanych kategorii istnieje też opcja zaznaczenia pól przemoc/erotyka/wulgaryzmy w dodatkowych oznaczeniach.
Dopóki kategorie wiekowe nie są jeszcze wyświetlane na stronie TU, a w szczególności TUTAJ znajdują się oznaczenia stosowane w USA. Może warto rzucić na to okiem?
Na dniach zamierzam udostępnić paniom redaktorkom prosty panel edycji fanfików, z mozliwością zaznaczania gatunków, oznaczeń itp. |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
|
Wysłany: 22-06-2005, 15:15
|
|
|
Oceny - na pewno oceny przypisane do cyklu, a nie do poszczegółnych rozdziałów i przy cyklu wyświetlana średnia?
Komentarze - czy ma istnieć możliwość pisania komentarzy przez niezalogowanych użytkowników? A wystawiania ocen? |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 23-06-2005, 07:21
|
|
|
Cytat: | Oceny - na pewno oceny przypisane do cyklu, a nie do poszczegółnych rozdziałów i przy cyklu wyświetlana średnia?
|
Chyba dobry pomysł,
Cytat: | Komentarze - czy ma istnieć możliwość pisania komentarzy przez niezalogowanych użytkowników? A wystawiania ocen? |
Pierwsze oczywiście. Drugie trudno powiedzieć. Ja osobiście jestem przeciw. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
|
Wysłany: 23-06-2005, 10:45
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Cytat: | Oceny - na pewno oceny przypisane do cyklu, a nie do poszczegółnych rozdziałów i przy cyklu wyświetlana średnia?
|
Chyba dobry pomysł, |
Znaczy który?
Ysengrinn napisał/a: |
Cytat: | Komentarze - czy ma istnieć możliwość pisania komentarzy przez niezalogowanych użytkowników? A wystawiania ocen? |
Pierwsze oczywiście. Drugie trudno powiedzieć. Ja osobiście jestem przeciw. | [/quote]
Pierwsze już jest zaimplementowane, tylko jeszcze nie włączone i nie przetestowane. W razie czego istnieje mozliwość w prosty sposób wyłączenia możliewości komentowania zarówno jednym jak i drugim. Co do drugiego, też jestem przeciw. |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 23-06-2005, 10:51
|
|
|
Ja osobiście uważam, że do większości rzeczy konta użytkowników są absolutnie zbędne i wymaganie ich może tylko obniżyć poziom interakcji ze strony czytelników. Tanuki Anime czy Czytelnia są stronami informacyjnymi, ich sednem jest dostarczenie jakiejś informacji użytkownikowi, nie miejsca do pogaduszek. Widział ktoś, żeby Onet w swoich niesławnych komentarzach, czy choćby Gazeta, wymagały rejestracji?
Najbardziej martwi mnie to, że teraz będziemy mieli trzy różne zestawy kont użytkowników... Wprawdzie konta na Tanuki Anime nie są publiczne, ale może kiedyś (jeśli ktoś wpadnie na pomysł, czy można coś pożytecznego z nimi zrobić) zostaną udostępnione. A wtedy niektórzy użytkownicy Tanuki będą musieli sprostać trzykrotnej rejestracji... |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 23-06-2005, 11:28
|
|
|
-Oceny do cyklu
- rejestracja: uważam, że rejestracja jest potrzebna, chociazby dla stałych "opowiadaczy" - takich, którzy juz umieścili coś na przyzwoitym poziomie, żeby sami potem, w ramach kredytu zaufania, mogli umieszczać swoje prace. Normalni, szarzy uzytkownicy powinni mieć możliwośc komentowania bez rejestracji - akurat to jest im do szczęścia niepotrzebne.
- Inna sprawa, że fic który bedzie umieszczony, powinien czekać w jakiejś kolejce/poczekalni 1-3 dni do umieszczenia, żeby redaktorzy zdążyli go przeczytać i sprawdzić, czy właściwie został umieszczony - fakt, zdajemy sie na zdrowy rozsądek piszących, ale może się zdarzyć, że ktos puści hardkorowego hentaja o Sailorkach do obyczajowych, bez zaznaczania opcji Adult - tudzież sprawdzić, czy autor nie ma wstretu do ortografi i nie naduzywa l33t-u i CudoWneGoSpoSoBUPisAnia!! NYUUU~~~~ *:3 |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 23-06-2005, 11:34
|
|
|
Mam pytanko: czy nie powinniśmy rozgłosić na różnych serwisach, że zbieramy fiki? Bo na razie ogłosiliśmy się chyba tylko tutaj.
Cytat: |
oceny przypisane do cyklu, a nie do poszczegółnych rozdziałów i przy cyklu wyświetlana średnia? |
Ten.
Cytat: | Tanuki Anime czy Czytelnia są stronami informacyjnymi
|
Anime owszem, Czytelnia bynajmniej:P. Tu akurat pogaduszki mają sens, choć oczywiście lepiej, by ludzie szli z tym na forum;>. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-06-2005, 12:17
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Mam pytanko: czy nie powinniśmy rozgłosić na różnych serwisach, że zbieramy fiki? Bo na razie ogłosiliśmy się chyba tylko tutaj. |
Chyba tak... Przydałaby się też osoba, która by się tym zajęła. Ja się nie znam na fickach więc się tego nie podejmuje. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 23-06-2005, 12:24
|
|
|
Moim zdaniem należy poczekać, aż strona stanie. Wiadomo, że efekt takiej akcji będzie największy zaraz po ogłoszeniu. Więc lepiej zaprosić chętnych na gotową stronę, pokazać, jakie mamy bajery i w ogóle, niż pisać, że planujemy i prosimy. O ile wiem, nie powinno nam zabraknąć materiału "na zarybek", więc będzie czym się chwalić. A co do propagandy i reklamy, to niech decyduje Serika, ale może uruchomić kogoś mniej aktywnego? Mai? |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
|
Wysłany: 27-06-2005, 17:31
|
|
|
Dorobiłem system ocen. Na razie oceny widoczne są tylko w widoku fika, po przetestowaniu i zaakceptowaniu przez szanowne redaktorki doda się je także do listy fików i użytkowników.
(Proszę się nie przejmować wszelakimi "?" zamiast polskich znaków na stronie - to jest tylko tymczasowo i się potem przerobi) |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 01-07-2005, 21:50
|
|
|
Wizja/things to do:
Strona głowna (układ jak na AT, nowy lay)
- wprowadzenie/wstępniak/groźby i prośby pod adresem odwiedzających
- ostatnio dodane i komentowane
- najczęściej czytane
Menu górne: belka layu
forum/anime/szukaj
Menu boczne:
-Strona głowna
-szukaj
-FAQ
-lista ficów
-uzytkownicy/autorzy
-redakcja
-panel logowania dla uzytkowników
Things to do:
1) jakie kryterium do "najczęściej czytanych..." ?
2) wstępniak
3) faq
4) redakcja
Ad1)
wg. ilości wyjść. Po prostu.
Przypisanie ilości odwiedzin do IP nie ma sensu, zwłaszcza jeśli chodzi o sieci osiedlowe z 1 nr zewnętrznym.
Z kolei tworzenie osobnego zliczania niezarejestrowanych i zarejestrowanych wg mnie wydaje się dziwna. Choć chyba byłaby najbliższa prawdy. |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 01-07-2005, 22:11
|
|
|
Ad1). Moim zdaniem lepiej spróbować zaaplikować zamiast najczęściej czytanych najczęściej komentowane lub najwyżej oceniane. jedno i drugie ma sens, a nie ma podstawowwej wady najczęściej czytanych - samonapędzania się. Bo wystarczy, ze coś wyląduje na pierwszym miejscu, a ktoś kliknie, żeby zobaczyć co to - i nawet, jeśli po paru sekundach stwoierdzi, że szajs, to i tak nabije punkcik. |
|
|
IKa
|
Wysłany: 02-07-2005, 12:56
|
|
|
melduję, iż wrzuciłam swój i myślę coby teraz wrzucić z ficów z WB... *sprawdza, czy ma coś Miyaczka*
Seeeeri... a "Podarunek..." ? I ten drugi, Slayowo-neopetowy??? :}}}
EDIT: szlag!!!
nie zapisało jako rozdziały... *klnie pod nosem* |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 02-07-2005, 14:29
|
|
|
Pomysł: Skoro konta mają być udostępnione publicznie, to ciekawym sposobem na ich użycie mogłaby być możliwość zgłaszania fików bezpośrednio z konta. Ktoś wspominał, że ma być taka możliwość dla zaufanych autorów. Ja proponuję, aby dać tę możliwość każdemu, ale żeby teksty zgłoszone przez autorów "niezaufanych" wymagały wglądu moderatora przed umieszczeniem na stronie. Znacznie uprościłoby to proces publikacji tekstów na Czytelni. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|