FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
  Spęd letni 2011
Wersja do druku
BOReK Płeć:Mężczyzna

Status: offline
PostWysłany: 09-02-2011, 23:29   

Kij z pluskaniem i jeziorkiem poza tym, że z reguły sam widok dużej wody jest przyjemny, zwłaszcza w środku lasu. Chodzi o to, żeby (a to niespodzianka!) zebrać jednak jakąś pokaźną grupę - po to powstał temat.

Czy teraz łaskawcy zechcą wrzucać chociaż swoje przedziały czasowe, jeżeli nie mają pomysłów na miejsce? Oprócz optymalnego dojazdu przyda się optymalny czas...

Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Loko Płeć:Mężczyzna
Aspect of Insanity

Grupy:
Syndykat
WOM
PostWysłany: 10-02-2011, 00:11   

Co prawda lekko egoistyczna propozycja (mam do tego miejsca dwie godziny z buta), ale jest coś takiego jak ośrodek wypoczynkowy na Miałkówku. Blisko jest jezioro (co najmniej dwie plaże) i las oraz pełno punktów gastronomicznych (w razie potrzeby można też udać się do miasta w pobliżu).

+ cena (w linku poniżej) chyba znośna
+ blisko dla ludzi spod Warszawy (mapa)

- pełno ludzi
- woda czystości średniej
- średnia ilość miejsc (21), trzeba by się sprężyć z rezerwacjami
- jeszcze raz pełno ludzi...

LINK

O stan faktyczny cen i ośrodka powinna dać się bez problemu dowiedzieć. Ogólnie rzuciłem tę propozycję żeby rzucić. Mnie samemu widzi się to średnio, m. in. z powodu ogromnej ilości ludzi w okresie letnim, głównie młodzieży dyskotekowej i rodzin z dziećmi (LOUDER).

Nie dam też głowy, że jest to jedyny ośrodek w okolicy, bo naprawdę może być tego więcej. Znalazłem coś w Googlu, ale link jest na tyle niemrawy, że pozwolę sobie nie wrzucać.

I am and I are all we.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Morg Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 10-02-2011, 05:25   

21 to może okazać się za mało nawet jeśli zgarnęlibyśmy wszystkie miejsca... oczywiście na razie nie mamy nawet wstępnej listy obecności, więc trudno wyrokować. Mógłbym spróbować się zorientować i rozesłać maile, ale z jednej strony nie chcę wchodzić Borowi w paradę, a z drugiej - i tak nie dałoby to szybkiej informacji.

Numer Gadu-Gadu
8137449
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 10-02-2011, 13:11   

Pomału, informacje na stronie są tak chaotyczne, że zanim Loko nie zapyta jak dokładnie wygląda sytuacja nie ma co gdybać.

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 10-02-2011, 15:03   

Co do Miałkówka - miałem tam wydziałowy obóz integracyjny, tylko oszywiście w zupełnie innym ośrodku - strona ośrodka niestety w kwestiach cenowych nic nie mówi, acz dla formalności podlinkuję. Za obóz zapłaciłem cenę zdecydowanie niejenocią, ale obejmowała ona oprócz tygodniowego pobytu wyżywienie, ubezpieczenie i dojazd - spróbuję się wywiedzieć jakie są ceny samego zakwaterowania.

Numer Gadu-Gadu
8137449
Aspect of Insanity

Grupy:
Syndykat
WOM
PostWysłany: 10-02-2011, 16:04   

W sobotę/niedzielę zamierzam wybrać się na zwiad do każdego miałkówkowskiego ośrodka jaki znajdę, aczkolwiek nie sądzę, że dowiem się czegoś od razu. Postaram się też narobić zdjęć, a w kwestii jakiś niedogodności związanych z kuchnią czy łazienkami od razu ośrodek odpada.

Edit:
Przydałaby się też jakaś informacja ile mniej więcej osób byłoby chętnych. Milczyciele, ozwać się.

I am and I are all we.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 10-02-2011, 16:28   

Loko napisał/a:
W sobotę/niedzielę zamierzam wybrać się na zwiad do każdego miałkówkowskiego ośrodka jaki znajdę

Nie wiem czy jest sens, żebyś się teraz fatygował - tzn. jak chcesz, ale o wiele łatwiej chyba zadzwonić, albo napisać maila, bo jak będzie za drogo, czy będzie brakowało jakiejś podstawowej rzeczy (łazienki, dostęp do kuchni, opcja "brak wyżywienia"), to raczej odpada z miejsca i nawet nie ma co wykosztowywać się na podróż. Ja ze swojej strony już napisałem maila do tego ośrodka „Lucień” z pytaniem o cenę i mam nadzieję, że jutro odpowiedzą.

Numer Gadu-Gadu
8137449
Aspect of Insanity

Grupy:
Syndykat
WOM
PostWysłany: 10-02-2011, 16:45   

Miałkówek mam obok siebie więc to nie problem podjechać, ojciec też woli.

I am and I are all we.
Melmothia Płeć:Kobieta
Sexy Chain Smoker

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 10-02-2011, 17:09   

Wczoraj znalazłam ten sam ośrodek, który znalazła Mononoke (dodam do tego jeszcze drugą stronę z kilkoma informacjami o nim), na pierwszy rzut oka bardzo ładny (khykhygórykhykhymruu). Ponadto jeszcze poniższe ośrodki przechodzą przynajmniej moją wstępną selekcję:

1. Przy Lesie

2. Puszczyk

3. Rabka

4. Krokodyl

G.F.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 10-02-2011, 18:31   

1. Byłoby OK, ale 10 dwupokojowych (sypialnia + salon) domków to może być za mało - choć to oczywiście zależy bardziej od liczby łóżek, ale tej nie podają;

2. Wygląda fajnie, ale do Sierakowa są kiepskie PKS-y z Poznania (cztery razy dziennie - dwa koło pół do drugiej, jeden o pół do dziewiątej i jeden godzinę później) - jeśli się komuś by pociąg spóźnił, to, jakby miał szczęście, musiałby poczekać 7 godzin, bez szczęścia - czekać do następnego dnia (opcja bez szczęścia jest przy tym dość realna - z Krakowa jedzie się do Poznania 8 godzin, więc autobusy przed czternastą raczej odpadają) - no i pytanie czy cena 35 zł jest akceptowalna, sam staram się szukać raczej 30zł i niżej;

3. Właściwie tylko kwestie cenowe - wychodzi ok. 35zł za osobodobę i wyżej, za wyjątkiem pokoi 3+1, gdzie wychodzi 30zł - biorąc pod uwagę, że mają tylko 33 miejsca, więc istnieje szansa, że musielibyśmy wziąć wszystko, albo prawie wszystko, to jest to pewien problem;

4. Nie mogłem znaleźć ile mają miejsc - poza tym wygląda fajnie.

Numer Gadu-Gadu
8137449
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 10-02-2011, 18:40   

Ludziki... Podajcie no jeszcze kto kiedy chciałby ten zjazd mieć. ;]

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 10-02-2011, 18:44   

Lipiec-sierpień, w tych miesiącach właściwie dowolny termin, byle żebym się odpowiednio wcześniej dowiedział jaki.

Numer Gadu-Gadu
8137449
Irian Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 10-02-2011, 18:54   

Mam zarezerwowany urlop w dwóch pierwszych tygodniach sierpnia i o ile nie jest to wykute w kamieniu, o tyle do 27 lipca mam szkolenie, z którego się absolutnie urwać nie mogę, więc dużo wcześniej nie dam rady przyjechać.

Also, jeśli zjazd znowu będzie gdzieś w okolicach tatrzańsko-pienińsko-południowopolskich, to znowu jadę na dwa razy przez Wrocław (bo 12h na jeden raz to masakra nie z tej ziemi), więc ze dwie osoby mogę zabrać autem. Trzy, o ile będą miały mały bagaż. :D

Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 10-02-2011, 18:59   

*Jeżeli* będę jechać, to termin jest mi całkowicie obojętny. Lokalizacja w zasadzie również, 12 godzin w pociągu się nie boję, chociaż nie ukrywam, że Seriki są płaskolubne.

Numer Gadu-Gadu
1051667
Agon Płeć:Kobieta

PostWysłany: 10-02-2011, 19:29   

Morg napisał/a:
Lipiec-sierpień, w tych miesiącach właściwie dowolny termin, byle żebym się odpowiednio wcześniej dowiedział jaki.

Same here (poza 1-szą połową lipca, bo do 8-ego mam sesję, ale mało prawdopodobne, że zjazd odbędzie się w tak wczesnym terminie, więc luuz). Na chwilę obecną nie mam żadnych planów na lipco-sierpień, i o ile mi coś nagłego i bardzo ważnego nie wyskoczy (np. choroba albo jakiś festiwal/koncert, na którym będę MUSIAŁA być), to na 99% się zjawię.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Strona 2 z 10 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Odpowiedz do tematu