Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wszechbiblia Anime - recenzje |
Wersja do druku |
Gato
Skeletofiliac
|
Wysłany: 01-07-2004, 12:39
|
|
|
Ja chciałam tylko powiedzieć, że co prawda miałam wysłać pierwszą recenzję do końca czerwca, ale... no, nie spodziewałam się że z dostaniem się do liceum będzie tyle zamieszania ^^'. Napiszę najszybciej jak zdołam, może nawet dzisiaj. |
_________________ http://monstersgame.pl/?ac=vid&vid=17017396
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 21-07-2004, 14:27
|
|
|
No dobrze, może Forum miało przerwę, ale Wasza Ulubiona Naczelna nie! Udało mi się uzyskać lub napisać całe stadko recenzji.
Więc mniej więcej po kolei (i wybaczcie, jeśli o czymś zapomniałam!)
Zegarmistrz
- Nausicaa of the Valley of the Wind
ka_tka
- Vampire Princess Miyu OAV
- Vampire Princess Miyu TV
Bambosh Rider
- Vandread
- Bastard!
Avellana
- .hack//Legend of the Twilight Bracelet
- .hack//Intermezzo
- .hack//Unison
- .hack//GIFT
- Chibits
(nie patrzcie się tak! Cztery z tego to pojedyncze odcinki, czyli speciale, a takie Chibits trwają 6 minut...)
i wreszcie, last but not least, gorąca nowość - trzecia kinówka Inuyashy:
Serika
- Inuyasha: Sword of the World Conquest
Lista rezerwacji uzupełniona, a ja czekam na dalsze recenzje! |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 22-07-2004, 12:57
|
|
|
Dzisiaj dorzuciłam reckę Battle Angel - nic szczególnego, ale wypada mieć. Fajnie by było, jakbo ktoś się podjął napisać Akirę... O ile jest ktoś, kto coś z tego zrozumiał. Ja nie bardzo. |
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 22-07-2004, 16:35
|
|
|
A z mojej strony małe sprostowanie. Z Crestów piszę pierwszego Bannera, side story i dwa recapy. Drugim zajmuje się Crack. Vandread Second Stage i dwa recapy nadejdą najprawdopodobniej hurtem :P. A co do Akiry... wiem że to Marcel oglądał. Będę go męczył żeby napisał i W KOŃCU się zapisał :P. Taki skromny facet, nie chce pokazać jak pisze... XD. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 22-07-2004, 17:27
|
|
|
A, to nie wiedziałam, że Crack sie zdeklarował na to. OK, poprawione. |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 23-07-2004, 09:59
|
|
|
bambosh, własnie stwierdziłem, że na drugiego Bannera nie mam zbytnio czasu. Co byś powiedział na zajęcie się nim? |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 23-07-2004, 12:27
|
|
|
Ok, czemu nie :). |
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 24-07-2004, 13:32
|
|
|
O matko, a tak się bałam, że już po naszym forum! *_____* Zupełnie już byłam zrezygnowana... Na szczęście wszystko wróciło do stanu normalnego (nawet lepszego). Ale ja już nie offtopuję, po prostu musiałam napisac, ze już wróciłam i że te recenzje napiszę (szkoda tylko, że ja cały cZas tylko gadam, a nic nie robię ==") |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 27-07-2004, 09:18
|
|
|
Yumegari: a co? Złego diabli nie wezmą. A Ty pisz te recencje, pisz, ja nie zapomniałam o Tobie...
Tymczasem sama wrzucam: Ushio & Tora |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 05-08-2004, 10:33
|
|
|
Jak widać, czasem kogoś da się zmobilizować do roboty... To zapewne już ostatnie recenzje przed wyjazdem, chyba, że ktoś mnie mile zaskoczy. Ale za to od razu pięć!
Miya:
Sailor Moon S, Super S oraz Sailor Stars
Ciekawe, że tę ostatnią serię w ogóle u nas pokazano. Nie została zakupiona i wyemitowana w Stanach, przede wszystkim dlatego, że dowolnymi cięciami i kombinacją nie udałoby się ukryć zmian płci głównych bohaterów. A transwestytyzm to nie jest to, co amerykańskie dzieci mogą oglądać. Ciekawe, czy teraz odważono by się to u nas kupić, bo te ileś lat wcześniej ktoś chyba nie popatrzył...
Moje:
Millennium Actress i Tokyo Godfathers.
Po powrocie zamierzam "obadać" kilka nowych serii, jeszcze w trakcie subowania: Melody of Oblivion, Planetes, Samurai 7, Wind. Ale nie wiem, czy coś z tego będę pisać. Praktycznie na pewno Samurai Champloo, ale widziałam dopiero 5 odcinków, za mało, żeby coś z sensem skrobnąć. |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 07-08-2004, 17:02
|
|
|
(Zacznijmy od tego, że obawiam się, że niedostarczywszy recenzji nie powinnam w ogóle przyznawać się, że żyję, ale cóż ^^'')
To ja znowu z problemami małymi wyskoczę...
FY już od jakiegoś czasu mam napisane, ale zbiegło się to padem encyklopedii na animenewsnetwork... Animenfo nie podaje twórców przy OAVkach, będących kontynuacją serii TV, a nie wierzę, żeby pozostali ci sami co do jednego... newsnetwork ruszyło i okazuje się, że oni za to nie rozdzielają dwóch OAVek, a podają jako jedną. Pozostaje ten sam problem - wątpię, żeby stali za tym dokładnie ci sami twórcy ^^'' Podać przy obu tych samych, przekopać się przez sieć i szukać właściwych danych (to może być niełatwe ^^''), czy w ogóle sobie darować i zostawić wolne miejsca? :P
A, i w tym zamieszaniu ze stawianiem forum musiało umknąć, że "zajmowałam" sobie Asagiri no Miko i Madlax. Mogę sama dopisać niby, ale co ja się mieszać do listy będę (czytaj - nie chce mi się :P)...
Ekhm, i tym razem postaram się naprawdę szybko z tym uporać ^^''''''''' Co ja poradzę, że w wakacje to się nawet recenzji na tak miły temat pisać nie chce? XDDD
[ Dodano: Sob 07 Sie, 2004 ]
A! I jeszcze Nuku Nuku, zapomniałam :P
Bardzo przydatna funkcja ^^ |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 07-08-2004, 21:51
|
|
|
Dobra, teraz to i tak ja już niczego nie odbiorę... Można mi wysłać po powrocie. Ka_tka - co do FY, daruj sobie te detale techniczne, nie są najważniejsze. Byleby rok był, wystarczy. Resztę dopisałam do listy. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 30-08-2004, 11:51
|
|
|
Mam pytanie, czy ktoś zaklepał sobie serial Bakuretsu Hunters? Bo mam go u siebie, straszne dno, zero przyjemności z oglądania więc może chociaż byłby z tego jakiś pożytek:]? Jak nikt to ja się zobowiązuję. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 30-08-2004, 12:12
|
|
|
Keeee... Ysen, ale to już jest na WB A ^^"
Co do mnie, to wysłałam reckę Kiki, kończę Whisper oh the Heart. Ponadto zaklepuje Zetsuai, Zetsuai Bronze i Tenchi Muyo in love (pierwsza kinówka). Straaaasznie mi się nie chce pisać o Zetsuai, bo to taki gniot że mała głowa ^^" Ale będą już recki na wszytskie literki alfabetu :D |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 30-08-2004, 13:14
|
|
|
Hmm, jak patrzyłem ostatnim razem to nie było. Dziwne.
Edit = dobra teraz widzę, byłem chyba ślepy. Z recenzją się co prawda nie zgadzam, ale zachowam to zdanie dla siebie:P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 30-08-2004, 13:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|