FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
  Banner dla Wszechbiblii Anime
Wersja do druku
Martin Płeć:Mężczyzna
Wszechbiblia.Net Admin

Status: offline
PostWysłany: 02-09-2004, 13:07   

A ja jestem za jakaspostacia z niczym nie zwiazana, poprostu nasza, oryginalna - napwno nie pochodzaca z zadnego anime.

Co do Chibi-Avalleny.. to postacie wzorowane na kims to jakos no nie wiem, jakos nie jestem przekonany, ciezko tez wykonac, i pewnie tylko my sami bedziemy wiedziec ze to jest jakas animowa imitacja realnej Ave, czy jak tam to okreslic.

A tak na marginesie to po co sie ograniczac do jednej postaci? Mozna cala ich grupke stworzyc.

ka_tka Płeć:Kobieta

PostWysłany: 02-09-2004, 13:08   

Symbolizującą grupkę dzielnych twórców i recenzentów? ;P
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2203707
Agit Płeć:Kobieta
Coffee Addict

PostWysłany: 02-09-2004, 13:08   

Czyli? Myślałam o czymś uniwersalnym, poza tym maskotką WB w pierwszej kolejności byłaby pewno Lina, jesli sięgac do korzeni :) Mało kto by wiedział, kim narysowana postać ma być, no i podobieństwo chyba uchwycić trudno. Jeszcze doszłoby do rękoczynów...
Poza tym czemu mam "walnąć chibi Avellanę" - czym mi zawiniła? ;)
Powiedz konkretnie, czy w ogóle rysunki i postaci się nadają, bo tak to nie wiem nic, prócz tego, że mam bić SD-ka bez powodu. ;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1484893
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 02-09-2004, 13:10   

Ja się zaczynam bać... Na szczęście małe szanse, że ktoś coś takiego zrobi.

A co do postaci: mamy kilka części Wszechbiblii w planie, ileś-tam różnych podstron - jestem pewna, że miły stworek się nie zmarnuje! O ile oczywiście ktoś oprócz Agit odważy się coś zgłosić... Na razie podstępnie męczę różne utalentowane plastycznie osoby.

Agit - mnie się wydaje, że lepsze będą niezwiązane z serią, tam, gdzie ma to sens. Bo jak robić fanart postaci z serii, to już lepiej chyba znaleźć i wykadrować dobre ujęcie. A Wszechbiblii Slayers patronuje Lina, bez dwóch zdań... Natomiast na Wszechbiblii Anime wszystko jest do dyskusji. To w ogóle nie muszą być przecież humanoidy...

ka_tka Płeć:Kobieta

PostWysłany: 02-09-2004, 13:27   

Kooootka, takiego słodkiegoooo! Na ksiązce ;P
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2203707
Satsuki Płeć:Kobieta
Fioletowy Płomyczek

Grupy:
WIP
PostWysłany: 02-09-2004, 13:32   

http://www.deviantart.com/deviation/9430167/
Wymuszono na mnie ^^"" jest slodkie, rozowe i nawet mam pomysl jakby mozna bylo toto wstawic do logo.

Teraz dalej, chibi Avellana - pomysl bardzo sympatyczny ale jest jeden szkopol.. Avellana jako jeden z glownych redaktorow strony, Avellana jako jedna z autorow recenzji (w dodatku ta z wieksza ich liczba na koncie) i Avellana na logo? Nie wiem jak wam ale moim zdaniem jakkolwiek strasznie a zarazem slodko wygladac bedzie Avellana to na logu dalej bedzie sie prezentowac... nieprzyjemnie.

Agir - ta molica slodka *_* nie wspominajac o reszcie, i dopisze sie do Ave - tez wole te z noskami...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Martin Płeć:Mężczyzna
Wszechbiblia.Net Admin

PostWysłany: 02-09-2004, 13:50   

Wlasnie obejrzalem zmodyfikowany obrazek Agit. Czyli wersje z nosem. I nasuwa mi sie jedno, wersja bez nosa (czyli ta pierwsza) jest lepsza - postac na niej bardziej slodko i uroczo wyglada. Zdyedycowanie obstaje za wersja bez nosa :)

Poza tym w anime/madzne nie zawsze jest nos, i wcale to zle nie wyglada wrecz przeciwnie, rownie dobrze mozna by sie czepic czemu postacie maja takie duze oczy ;) Nie ma co sie tak bardzo w szczegoly anatomi wglebiac, a brak nosa to zadna wada.

Ostatnio zmieniony przez Martin dnia 02-09-2004, 13:56, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Coffee Addict

PostWysłany: 02-09-2004, 13:53   

Nie no, jak każdy lubi - ja ostatnio przerzucam się na nosy, ale słodziej wygladają SDki bez, według mnie.
Tu porównanie:
http://oekaki.art.pl/pictures/728.png zedytowana
http://www.deviantart.com/deviation/10289720/ pierwotna wersja

PS: A może coś skrajnie słodkiego?: http://oekaki.art.pl/pictures/735.png

Ostatnio zmieniony przez Agit dnia 02-09-2004, 16:00, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1484893
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 02-09-2004, 16:00   

Cóż, Sat ma niestety rację, co za dużo to niezdrowo. Chyba, że damy na logo Avellanę, ale nie powiemy, że to Avellana:P. Dobra już daję sobie spokój.

Chyba żeby... zrobić wersję chibi każdego redaktora^^. Tak jak mówiła ka_tka. I przy każdej recenzji można by umieszczać jego mordkę;P.

Agit - wiesz o co chodzi z tym SD-kem, więc się nie drocz:P. I faktycznie lepiej wyglądają bez nosów.

Coffee Addict

PostWysłany: 02-09-2004, 16:09   

Oj, nie droczę się, to po prostu zabrzmiało dwuznacznie.
Co z tymi redaktorami... jakas fiksacja? Redaktorzy mogą się sportretowac sami i wrzucić do działu "redakcja", ale to wręcz blogami pachnie. Myślę, że losowa kobieta-kot jest bardziej "mangowa" niż skromny SD postaci rzeczywistej. Jak oddać podobieństwo? Fryzura to za mało, charakterystyczne rekwizyty bedą nieczytelne dla ludzi z zewnątrz. Trudna sprawa. Wyjdzie, że strona jest zorientowana bardziej na własne zaplecze niż na właściwą treść...
...chociaż oczywiście dla zabawy redakcję narysować można :).

Numer Gadu-Gadu
1484893
Satsuki Płeć:Kobieta
Fioletowy Płomyczek

Grupy:
WIP
PostWysłany: 02-09-2004, 16:20   

jeszcze maly off top, ja sie wyrazalam ogolnie, wszystko sympatycznie ale wole nosy, w duzej ilosci Twoich prac.. brakuje mi ich troche ale coz - taki styl, da sie przezyc. SDczki.. akurat tutaj tez takich bajerow nie stosuje, molica wyglada lepiej bez ^^"

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Misao Płeć:Kobieta
yellow witch

PostWysłany: 02-09-2004, 20:24   

no to ja może tak skromnie, dwa, już troche stare, SDczki:

http://www.digart.pl/zoom.php?id=74368&dwnl=1 - myślałam żeby zrobić cos podobnego, tyle że Line (z uszkami i ogonkiem) śpiąca na księdze ;D

http://www.digart.pl/zoom.php?id=62967&dwnl=1

wiem, że na banerka to sie nie nadaje, ale może komuś podsunęłam jakiś pomysł :)

Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 03-09-2004, 21:39   

Satsuki: mnie się ten stworek okropnie podoba... Ten Agitowy też jest niczego. Dlaczego nie mielibyśmy zahodować własnego stworka?

Agit: SD czy nie, ja się do wersji bez nosa po prostu przekonać nie mogę... Ale czuję się przegłosowana.

Misao: fajne toto... Słodziutkie. Jedno, co myślę, to to, że akurat te dwa obrazki są za bardzo szczegółowe w stylu, żeby postacie z nich się dobrze wkomponowały... Ale pewnie na to się da coś poradzić :)

A tak do reszty: połowa forum ma konta na deviancie i tam komentuje obrazki, aż gwiżdże. Tutaj już nie. Nikt nie ma pomysłów, nikt nie ma komentarzy... Jeśli ci, co nie komentują, uważają, że się nie znają, to mam pytanie: ich zdaniem oceniać "kandydatów" na maskotki powinni tylko ci, którzy sami maskotki zgłosili? Zachowując przy tym pełen obiektywizm?

Przyznam, że trochę mi przykro, bannery są potrzebne, maskotki też i liczyłam na większy odzew w tej sprawie...

Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 03-09-2004, 22:38   

Ave, tu trzeba rozpisać konkurs, a nie wygrzebywać jakieś stary arty z dna szafy. Wtedy to ja się będę wypowiadał, bo na razie mogę tylko powiedzieć nic nie warte "podoba mi się".

Coffee Addict

PostWysłany: 03-09-2004, 22:55   

Mol byl nowy i calkiem swiadomy, jakby co.

Numer Gadu-Gadu
1484893
Strona 2 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi