Banner dla Wszechbiblii Anime |
Wersja do druku |
Martin
Wszechbiblia.Net Admin
|
Wysłany: 03-09-2004, 23:02
|
|
|
Z do tej pory zaprezentowanych prac, art Agit uwazam za najlepszy.
A brak nosa wcale nie ujmuje tylko jest na plus - wlasnie w SDkach czesto nosow nie ma, albo sa w zaniku jako mala kropeczka. Jednym slowem, braki nosow w artach Agit dobrze im sluza i wygladaja bardzo ladnie. |
_________________ http://www.wszechbiblia.net |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 04-09-2004, 10:48
|
|
|
Prawdę mówiąc, nie żebym wątpiła w talent Agit (który jako osoba pozbawiona jakichkolwiek zdolności w tym kierunku szczerze podziwiam), ale też faktycznie - to jedyna rzecz specjalnie narysowana. Możliwe, że i tak byłaby najlepsza, ale szczerze mówiąc, fajnie by było mieć jakiś materiał porównawczy.
Ysen: konkurs? Ja mogłabym palcem pokazać, czyje prace widzę w tym konkursie, może nie jestem na bieżąco z devami, ale parę rzeczy widziałam. Tyle, że nikogo nie zmusimy do rysowania, a właśnie widać, jakie jest zainteresowanie. Proponuję poczekać jeszcze kilka dni, a jeśli nic się nie pojawi, przyjąć projekt Agit i mieć rzecz z głowy. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 04-09-2004, 20:11
|
|
|
Jak już wspominałam na czacie, ja bym mogła cos narysować... tyle, że mam problemy z prawdziwymi SDkami, co najwyżej z jakimiś wrednymi wyrazami twarzy. Poza tym, moje kolorowanie też nie jest najwyższych lotów - moze ktoś inny by się za to wziął? Mogłabym też, faktycznie, nagazbrać jakąś długonogą zwierzoludkę, jak to określiła Avellana, trochę fanservice'u nie zaszkodzi...^^" |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Aaxen, zamek Elieth ves Aeriei nad Morzem Płaczu Status: offline
|
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 04-09-2004, 23:51
|
|
|
Ta skrzydlata z WBA project 2 wygląda bardzo symatycznie... ^^ |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 04-09-2004, 23:52
|
|
|
Molina jest bardzo fajna - wersja bez nosa jakoś też mi bardziej się widzi. Inuko też wygląda fajowo, tak radośnie.
Ale .. Kiciuś ze skrzydełkami ! Ten! Ten! (tylko łapki krótsze )
muszę pogrzebać w kompie, może mam jakieś SD-eczki ...
EDIt:
http://www.deviantart.com/view/10353293/ - ale to nie SD-czek... |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 05-09-2004, 00:44
|
|
|
Jak dla mnie PIIIISK! XD Tylko pyszczek powinna mieć bardziej myszaty. Te rozkraczone łapki mnie powaliły... I fajnie wygląda w książce.
Kiciuś jest przesłodki, ale chyba jednak "za zwyczajny"... |
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 05-09-2004, 09:35
|
|
|
Ja zaś zaproponuję parę pomysłów czy raczej wizji artystycznych forumowej maskotki (która też może zostać wykorzystana w bannerze :P).
Załóżmy że biblioteczny pomysł Xena wypali. Siukkubik Sat by pasował. A z nie-humanoidów to Seri podsunęła pewien pomysł. Mysz chrupiąca w najlepsze książkę i ktoś z zezłoszczoną miną (siukkubik? :P) odganiający ją miotłą. Druga propozycja też z myszą wcinającą wolumin w najlepsze, a obok kot (kotka, kotoludź) albo wnerwiony na gryzonia albo patrzący się z wyrazem twarzy "no comment" (może mieć sweatdropa :P). Jeśli ma być coś statycznego, to albo siukkubik, albo ten kot (choć może być i mysz) przygnieciony kartką :P. Ale ogólnie jestem za scenkami rodzajowymi, mają więcej ekspresji i bardziej zapadają w pamięć, zwłaszcza te z lekką nutką humoru. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 05-09-2004, 10:20
|
|
|
Kiciuś!!! (Wrzasnęła zamiłowana kociara) Ostatecznie sporo osób (z Martinem włącznie) lubi tu koty, więc fajnie byłoby mieć kiciusia-wszechbiblistę. |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 05-09-2004, 10:42
|
|
|
takie kotowate ładnie by wyglądało, ale nei wiem czy kotowate nie są dosyć pospolite... choćzlaezy jak by to wyglądąło, a najlepiej to chyab jak by było z 20 prac i jednąjakąś wybrać;P
(i to jest ten moment kiedy powinny być te prace ale jakoś ich nei widać-odezwał sie ten co rysować nie umie:P) |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 05-09-2004, 10:59
|
|
|
Ja poprosze o jakieś wytyczne... :D
-czyli to ma być zwierzaczek SD uczłowieczony, czy zezwierzaczkowana postać SD?
-z książką czy bez?
-kolorowy czy stonowany?
-postać czy scenka?
????? |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 05-09-2004, 11:07
|
|
|
No i właśnie dlatego kiedyś pozabijam tych wszystkich, którzy na czacie są pełni pomysłów, a potem nic o tym nie piszą na forum... Nie ma rady, IKa, musisz zacząć bywać w Herbaciarni.
Co do stworzaka: o ile pamiętam, w końcu stanęło na tym, że obecność księgi byłaby motywem bardzo pożądanym. Musi być też narysowany w stylu anime i raczej kolorowy, bo lepiej będzie to na layu wyglądało. Co do scenki rodzajowej, to nie jestem przekonana, wydaje mi się, że na początek należy zaprojektować postać/postaci, a potem dopiero kombinować nad ich wykorzystaniem. Możliwe jest:
a) postać SD, ludzka albo zwierzoludzka
b) postać "normalna" - zdaje się, że mowa była o jakiejś zgrabnej panience w ramach fanservice'u ;) (to też może być zwierzoczłowiek...)
c) zwierzak
Przy czym wydaje mi się, że c) nie wyklucza się z a) i b), nawet przeciwnie. Ostatecznie na górze laya może siedzieć jakiś humanoid, a w którymś innym rogu np. kiciuś, nie? I niekoniecznie muszą być rysowane przez tę samą osobę. |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 05-09-2004, 12:21
|
|
|
ajć, jestem do tyłu ... :)
tylko muszę ją najpierw znależć :P |
|
|
|
|
|
Aria
Matka Opiekunka
Dołączyła: 25 Paź 2003 Skąd: piąta cela po lewej ^^ Status: offline
|
Wysłany: 05-09-2004, 18:19
|
|
|
Smoczek Maskotka na WBA, Avellana od razu mi powiedziała że to NIE ma byc drow, ale gdy kobieta mówi "nie" myśli 'tak tak", nie mogłam jej odmówić XD |
_________________ http://niziolek.deviantart.com/
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 06-09-2004, 17:19
|
|
|
W sumie jeśli ma być kilka postaci to drow faktycznie może być, bo czarnuchy na stałe wpisały się w krajobraz WB. Ale jeśli jedna postać to raczej nie. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|