Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Banner dla Wszechbiblii Anime |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-09-2004, 13:55 Banner dla Wszechbiblii Anime
|
|
|
Jeśli kiedykolwiek mamy istnieć, przydałoby się nam coś, co będziemy wtykać innym stronom, żeby mogły nasze Zachwycające Dzieło podlinkować. Czyli banner. Na forum jest trochę osób uzdolnionych plastycznie i biegłych w programach graficznych...
Krótko mówiąc: potrzebujemy jednego lub więcej bannerów, oczywiście niepowtarzalnych i unikalnych, bo jakżeby inaczej. Wymagania techniczne: duży banner to 468 x 60 lub 400 x 50, mały - jakieś 120 x 60, 88 x 30 lub 88 x 15.
Kto się podejmie? Kto zrobi? Na twórców projektów zaakceptowanych spłynie wieczna sława, ich imiona zostaną zapisane w annałach Wszechbiblii Anime, a dodatkowo otrzymają uścisk dłoni Admina (albo Naczelnej). |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Aaxen, zamek Elieth ves Aeriei nad Morzem Płaczu Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 01-09-2004, 17:58
|
|
|
wetne sie na moment, to male nazywa sie "button" :D |
_________________ Uciekaj skoro świt, bo potem będzie wstyd
i nie wybaczy nikt chłodu ust twych |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 01-09-2004, 18:36
|
|
|
Mały offtop:
Jeśli chcecie być widziani, powinniście postarać się o pozycję w wyszukiwarkach (Google...). A żeby tę pozycję zdobyć, muszą być odnośniki. Stąd, jeśli posiadacie jakieś prywatne strony ze zbiorem linków (chociażby blogi) - polecam ową Wszechbiblię Anime dolinkować. Obecność w katalogach też nie zawadzi. Ewentualnie można wdać się w wymianę linków. |
|
|
|
|
|
Agit
Coffee Addict
|
Wysłany: 01-09-2004, 18:38
|
|
|
Jeszcze lepiej - może by tak jakas charakterystyczna maskotke? Z reguly strony z bannerami z Naruto giną w tlumie. Czym moglaby byc taka maskotka? Samuraj z mieczem, panna-robot, półkotka, ćwierćpies, francuska pokojówka? Macie jakieś wizje? :) |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-09-2004, 19:42
|
|
|
Satsuki - o widzisz, to ja terminologii nie znam... Ale w każdym razie wiadomo, o co chodzi.
Tilk - ta uwaga nie byłaby offtopem w temacie "Wszechbiblia Anime!" ;)
Agit - o, to by było idealnie... Lay swoją drogą, jakieś postacie animowe by się po nim pętały, ale gdyby tak mieć własną, niepowtarzalną maskotkę - to by było coś! (Tylko od razu zaznaczam, że odzywa się osoba, która jest skrajnym beztalenciem jeśli chodzi o rysunek). No dobra, to moje idee w tej kwestii:
1. Raczej nie robot. Tak się składa, że miłośników szeroko pojętego sci-fi ze szczególnym uwzględnieniem mechów i cyberpunku mamy niewielu...
2. Pewnie raczej jakieś fantasy, ale nie, żebym się upierała... Zwierzoludzie fajna rzecz.
3. Szkoda, że chwilowo nie ma Oekaki, ale to przecież nie musi być w komputerze rysowane. Pamiętam, że Agit tam miała kilka całkiem sympatycznych i udanych pyszczków.
4. Nie jestem w kursie z Deviantart, ale wiem, że część osób jest. Uzdolnieni plastycznie: pogrzebcie w archiwach i pokażcie, co macie i co po ewentualnych przeróbkach mogłoby się nadawać! |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 01-09-2004, 19:47
|
|
|
Proponuję namalować jakiegoś ludka z księgą w łapkach - tak mi się kojarzy Wszechbiblia ;P |
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 01-09-2004, 20:16
|
|
|
zamiast ludka lepiej jakieś pół kotkowe coś! (bo to ładnie wygląda zawsze:P) i do tego jakąś ksigę, albo jakąś biblioteczkę w tle (regał taki na książki)
choć to wg uznania...
a fantasy uparcie w tle być chyba nei musi?w końcu anime to nie tylko ta jedna tematyka...a jak coś być musi to jakiegoś fire baala albo coś dorzucić (jednorożca!:D) |
|
|
|
|
|
Misao
yellow witch
|
Wysłany: 01-09-2004, 20:31
|
|
|
podoba mi sie ten pomysł z ludkiem i księgą ^^ coś mogłoby z tego być. pogadam z artystami jak jakichś spotkam ;p a jakiś konkretny termin oddawania prac obowiązuje? ;D |
_________________ I cookie you cookie we cookie, and let us milk the cow xDD |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 02-09-2004, 07:39
|
|
|
Ryuu nie chodziło o napis w tle, tylko raczej o to, żeby postać była z mieczem i fireballem, a nie laserem mechanicznym ramieniem:]. Pomysł ciekawy. Proponuję jako maskotkę chibi AvellanęXD. Da się jej księgę(co tym bardziej pasuje:>), a reszta jak w jej opisie w Multiświecie:>. Kto jest ze mną? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-09-2004, 08:29
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Proponuję jako maskotkę chibi AvellanęXD. Da się jej księgę(co tym bardziej pasuje:>), a reszta jak w jej opisie w Multiświecie:>. Kto jest ze mną? |
I jeszcze to charakterystyczne, karcące spojrzenie z Avatara, by dopełniało reszty...
tilk napisał/a: | Jeśli chcecie być widziani, powinniście postarać się o pozycję w wyszukiwarkach (Google...). A żeby tę pozycję zdobyć, muszą być odnośniki. Stąd, jeśli posiadacie jakieś prywatne strony ze zbiorem linków (chociażby blogi) - polecam ową Wszechbiblię Anime dolinkować. |
Właśnie Tilk przypomniał mi o bardzo istnej rzeczy... Linkowanie W:A, była o tym mowa jeszcze podczas ,,wczesnych prac koncepcyjnych" kiedy nie wiadomo było, czy w ogóle będziemy mogli coś zrobić. Od tego momentu sprawa się nie ruszyła, mimo, że parę osób zgodziło się na zamieszczenie takich linków... Proponuje WYKONAĆ tą propozycje.
I niech wreszcie KTOŚ zarejestrowany na forum Mangazynu lub Kawaii (a jest paru takich KTOSIÓW) wejdzie na ichnie fora i da w dziale Linki (Mangazyn ma na pewno, jak Kawaii nie wiem) stosowną reklamę. Zresztą, jeśli ktoś jest zarejestrowany na jakimś innym forum, to w odpowiednim dziale niech też podlinkuje.
Ale nie linkujcie się na Forach na których nie ma działów typu ,,dobre strony o anime" ani podobnych tematów... Mało kto takie działania lubi. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 02-09-2004, 09:34
|
|
|
zdaje mi się że google indeksuje nasze forum, a to oznacza, że jeśli każdy doda do podpisu link do WA to powinno to przynieść dość wymierne efekty... |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Agit
Coffee Addict
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 02-09-2004, 12:22
|
|
|
Molica jest bardzo fajna, psica podobnie... Tylko ja się jak zwyklę odezwę, wolę te Twoje rysunki, na których występuje choćby najmniejszy nosek! Ta kicia z rybka go ma i chyba dlatego mi się najbardziej podoba. Jeszcze ta druga demonica jest fajna, choć też beznosa... A może da się im jakieś organy węchowe doprawić? |
|
|
|
|
Agit
Coffee Addict
|
Wysłany: 02-09-2004, 12:23
|
|
|
Zawsze sie da :) |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 02-09-2004, 12:51
|
|
|
Agit, tak jak mówiłem, walnij chibi Avellanę ^.^. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|