Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Neon Genesis Evangelion |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 25-07-2005, 00:04
|
|
|
Hmmm... O Asuce można wiele powiedzieć - pewnie głównie złego, ale jednak w końcu jednym słowem i wyjątkowo trafnie podsumowała Shinjiego... A o ile pamiętam mangę, to Rei się w nim zadurzyła na amen, więc... -__- |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 25-07-2005, 06:46
|
|
|
O ile ja pamiętam, to Rei primo - miała minus jeden osobowości, duo - w zasadzie miała wybór między Ikarim... i Ikarim:P.
spoiler napisał/a: | Inna rzecz, że Bogiem a prawdą, to była jego siostrą... |
|
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 25-07-2005, 11:54
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | w zasadzie miała wybór między Ikarim... i Ikarim:P | No bez przesady... OK, reszty w tej ich szkole było pokazane za mało, ale jednak coś tam jeszcze było... No chyba że to odległe efekty wizyty u niej i tego że się na nią przewrócił ^v^; Uderzyła się w głowę... |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-07-2005, 12:22
|
|
|
Cytat: | Uderzyła się w głowę... |
No właśnie i to wiele tłumaczy...
A tak generalnie, to może by ktos przeniósł tą debatę do stosownego tematu, co ? |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 25-07-2005, 14:11
|
|
|
Klient nasz pan:P.
Cytat: | No bez przesady... OK, reszty w tej ich szkole było pokazane za mało, ale jednak coś tam jeszcze było... |
Mówię o tych, z którymi gadała. A gadała z małym Ikarim i dużym Ikarim. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-07-2005, 14:24
|
|
|
O ile w przypadku Rei słowo "gadała" jest najlpesze, bo dziewczyna jest równi gadatliwa i elokwentna jak to "cuś" co grało Ciri w filmowym Wiedźminie. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 26-07-2005, 10:24
|
|
|
Gadanie to kwestia wyboru.
Przecież żaden anioł nie chodził za nią i nie walił jej przez łeb jak tylko próbowała otworzyć gębę do kogokolwiek kto nie miał na nazwisko "Ikari"? OK, dostawała w zęby lub była duszona kiedy próbowała rozmawiać z innymi przedstawicielkami tej samej płci, no ale... |
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 26-07-2005, 15:38
|
|
|
Kiedy Rei dostała w zeby od jakiegoś faceta??? W którym tomie mangi to było??? Albo w którym odcinku??? A wogule to uważam, że Rei i KTURYKOLWIEK Ikari to albo ochydna pedofilia albo ochydne kazirodstwo. Jakoś tak wszystkim po kolei od samej gury poczynając umknęło pokrewieństwo które łączy Pannę Ayanami i Młodszego Ikariego.
Jedna rzecz. Czym tak właściwie Rei była? Czy ona była Lilith? To mnie gryzie i gryzie. I czy ktoś gdzieś znalazł dlaczego nazywała się Ayanami? |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-07-2005, 17:36
|
|
|
Wiesz, tego nie zauważyła chyba cała masa rzeczy...zresztą jest taka scena w mandze, kiedy Rei przychodzi do Gendo naga, a Gendo pierwsze co robi to zdejmuej kurtke i okrywa ją. To tyle, jeśli ktoś robi sobie jakieś złudzenia co do niej i Ikari sr.
A co do Ikari jr. to cóż, chłopaczyna nawet Pena nie byłby w stanie poderwać. Poza tym Rei, abstrachując od kształtów, będących spełnieniem marzeń pedofila, jest raczej aseksualna. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 27-07-2005, 07:14
|
|
|
Cytat: | Gadanie to kwestia wyboru. |
Z którego ona nie korzystała. Wybacz, ale niektórzy tak mają, że za Chiny Ludowe nie zagadają się do nieznajomego, choćby im się nie wiem jak podobał. Pomijam zresztą, że Rei była raczej nieświadoma otoczenia.
Cytat: | A wogule to uważam, że Rei i KTURYKOLWIEK Ikari to albo ochydna pedofilia albo ochydne kazirodstwo. |
Ja już to pisałem. I owszem, to jest "pewien problem", ale i tak nikt się jak na razie nad żadną z par nie rozpływał w zachwytach, więc no problem:P.
Cytat: | To tyle, jeśli ktoś robi sobie jakieś złudzenia co do niej i Ikari sr. |
Ja złudzeń w tym względzie nie mam i od początku stwierdzam tylko jedno - Rei gadała z Gendo i Shinjim. Z nikim poza tym nie rozmawiała inaczej niż półsłówkami. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 27-07-2005, 07:38
|
|
|
zapominasz o Asuce, z nia też rozmawiała. W ogóle jakiekolwiek pairingi w NGE <z wyjatkiem tego normalnego, Misato/Keji, > wydają mi się nie na miejscu - takij bandy ndwidualistów i egocentryków jeszcze nie widziałam, nie wspominając o tym, że połowa głównych postaci jest ze sobą spokrewniona :/ |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 27-07-2005, 10:10
|
|
|
A tam, jest jeszcze Toudi i Hikari:P. A z Asuką rozmawiała właśnie półsłówkami. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 27-07-2005, 10:27
|
|
|
IKa napisał/a: | zapominasz o Asuce, z nia też rozmawiała. |
Jeśli za rozmowę uważasz sytuację, w której Asuka mówi, a Rei od czasu do czasu (w wyjątkowych okazjach) półsłówkami odzywa się w przestrzeń (i to tylko w odpowiedzi na bezpośrednio zadane pytania - nigdy z własnej inicjatywy), to niewątpliwie masz rację ;) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-07-2005, 11:23
|
|
|
No to czekam, aż ktoś się weźmie i sporządzi listę wszystkich dialogów, jakie Rei przeprowadziła w anime...To by zakończyło tą dyskusję. |
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-07-2005, 14:17
|
|
|
Czy wy macie z tym problem? Rei mało mówiła. Ja znam ludzi którzy nie są Rei i mało mówią bo nie chcą, nie lubią albo uważają, że toważystwo ich słów nie warte.
Pewnie tak też sądziła Rei skoro, jak zauważyła IKa, to toważystwo było bandą istot z uszkodzoną psychiką.
Moim zdaniem Rei miała ładnie wyglądać i bardzo dobrze jej to wychodziło. |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|