Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bleach |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 26-05-2005, 20:11
|
|
|
Rukia napisał/a: | A co myślicie o tym że muglby być Bleach2.Bo to całkiem możliwe.
Co tam że 33 odcinek jest niezafajny reszta na pewno będzie cool |
Ja się boję, że zrobią jak w Inuyashy - 160 odcinków i akcja urwana w połowie. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Rukia
słodka i wredna xD
|
Wysłany: 27-05-2005, 15:31
|
|
|
Ryuzoku wlaśnie zabaczylam 33 odcinek i powiem ci że on wcale nie był taki denny
teraz możliwe że po uwolnieniu Rukii, nie będzie końca Bleach.
Bo innaczej to poco byłby ten odcinek o siostrach Ichigo?? Π_Π |
|
|
Rukia
słodka i wredna xD
|
Wysłany: 08-06-2005, 13:27
|
|
|
mam pytanko ale prosze żeby mi ktoś na nie odpowiedział więc:
napewno wszescy wiecie że są oddziały Shinigami w Bleach,no i jest ich 13...a ja nie wiem czy to jest tak że 1 oddział jest leprzy od np. 13 oddziału albo na odwrut proszę o odpowieć bo naprawde mi zalerzy a nie mam się z tym do kogo zwrucić PLEASE!!! ^_^ |
|
|
Zangetsu
Lady of mercy
|
Wysłany: 08-06-2005, 13:42
|
|
|
Z tego co mi wiadomo, poszczególne oddziały mają przydzieloną odpowiednią rol w społeczności dusz. Numerek nie ma raczej z tym nic wspólnego.
ps używanie Worda* nie boli
*Openoffice'a tez nie
pps Przyjął do wiadomości. |
Ostatnio zmieniony przez Zangetsu dnia 08-06-2005, 15:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Rukia
słodka i wredna xD
|
Wysłany: 08-06-2005, 14:11
|
|
|
Dzięki...mnie też się tak wydawało...to bardzo dobże że tak jest jeszcze raz dzięki ^ ^ |
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 08-06-2005, 14:54
|
|
|
to wygląda tak, jeden oddział to wykapani wojownicy, jak 11ty, i oni tylko walką się zajmują, kiedy taki 4 oddział to śłabeusze zajmujący się uzdrawianiem i pomoca sanitarną, ewentualnie sprzataniem, to było dobrze wyjaśnione w samej serii ale co tam:P |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 08-06-2005, 15:10
|
|
|
Zangetsu napisał/a: | ps uzywanie Worda* nie boli |
Tak samo, jak polskich znaków. To moderacja zwraca uwagi...
Zangetsu napisał/a: | Numerek nie ma raczej z tym nic wspolnego. |
Odziały prócz numeracji różnią się mocą i zakresem działań... Wiadomo, że 11 jest elitą, 4 zaś zrzesza słabeuszy "niezdolnych, by bronić swego życia mieczem". Wydaje mi się, że żołnierze poszczególnych sił nieszczególnie się kochają. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Rukia
słodka i wredna xD
|
Wysłany: 08-06-2005, 15:21
|
|
|
skoro według was 11 to wojownicy a 4 to słabeusze to co powiecie o 13 i 6 |
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 08-06-2005, 15:36
|
|
|
Inni wojownicy... 11 chwalą się, że są najsilniejsi. To znaczy, że pozostali są słabsi. Zresztą - Shinigami nie operują tylko brutalną siłą... W serii były dowody na to, że potrafią posługiwać się też wyrafiną magią i zaawansowaną magio-technologią. Może jedenastka to np. zespół uderzeniowy, walczący na pierwszej linii 13 to komandosi, u którzy walczą inną techniką i nie potrzebują tak dużych zdolności walki, natomiast 6 to znów siły porządkowe, odpowiadające za spokój wewnętrzny...
Kolejne odziały mogą być np. technikami, operatorami pojazdów, kawalerią, magami, zwiadowcami, zaopatrzeniowcami, lotnictwem... Każdy działa w swej specjalizacji...
Cóż, to tylko domysły... Ale seria zapewne kiedyś to wyjaśni. |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 08-06-2005, 15:47
|
|
|
Bleach jest ciekawym anime i nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że manga lepsza. Wręcz przeciwnie.
Oczywiście fabuła nie wybija się ponad poziomy. Główny bohater walczy z coraz to silniejszymi przeciwnikami rosnąc w siłę po każdym pokonanym (analogicznie do Goku, nieprawdaż?) Szlachetny krzykacz, ale jest w nim coś interesującego i bynajmniej nie chodzi mi o włosy.
Jest też jak to powiedział Ysen kawaii panienka, która według mnie nie jest zupełnie kawaii. Pod męską widownię otrzymała bogate atrybuty, a poza tym jest ni mniej ni więcej, a głupia.
Większość bohaterów jest schematycznych, ale jednak mają w sobie to coś co nas do nich przyciąga.
Co do 33 odcinka...ehem, nie zachwycił mnie specjalnie, ale jest on formą retardacji w tej opowieści.
Uważam, że na ogromny plus zasługuje muzyka w Bleach. Jest dopasowana do sytuacji i albo odpowiednio żywa, albo spokojna. Jak dla mnie idealna.
Podoba mi się kreacja Urahary. Tajemniczy, uśmiechniety właściciel sklepu. Po prostu ciekawy. A jeszcze ciekawszy gdy dorwie się parę skanlacji znacznie wyprzedzających akcję anime.
Świat tu wykreowany bazuje na pewnych zasadach ściśle powiązanych z innymi. Z drugiej strony autor też tak całkiem nie poszufladkował wszystkiego. I to mi sie podoba, aczkolwiek da sie zauważyć niekonsekwencję twórców. Skoro w Soul Society egzystują dusze zmarłych,które nie zmieniają wieku, to jak Rukia, Renji czy inni mogli się tam wychowywać? Możliwe, że czegoś niedoczytałam, więc ktoś z większą wiedzą mógłby sprostować.
Ogólnie- Bleach polecam. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 08-06-2005, 18:09
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Cóż, to tylko domysły... Ale seria zapewne kiedyś to wyjaśni. |
Żadne domysły, już zdążyła wyjaśnić. W 34 prosto z mostu masz objaśnienie że 4 to klasyczny oddział wsparcia logistycznego - leczą rannych, a na co dzień zamiatają, gotują i czyszczą kanalizację... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 09-06-2005, 07:37
|
|
|
Cytat: | Jest też jak to powiedział Ysen kawaii panienka, która według mnie nie jest zupełnie kawaii. Pod męską widownię otrzymała bogate atrybuty, a poza tym jest ni mniej ni więcej, a głupia. |
W założeniu miała być słodka, coś jak Sylpheel. W praktyce jest z gatunku "dajta mnie siekiere!!!"
Cytat: |
Większość bohaterów jest schematycznych, ale jednak mają w sobie to coś co nas do nich przyciąga.
|
Zależy kogo. Mi się schematy podobają tylko jeśli są z charakterem. A tutejsze postacie charakteru nie mają. Nieodparcie kojarzą się z późnym DBZ, czyli "wrzućmy miliard postaci o dziwacznym wyglądzie to ludzie nie zauważą, że się niczym nie różnią". ok kończę tę litanię narzekań;P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Rukia
słodka i wredna xD
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 21-06-2005, 09:33
|
|
|
Coś nie tak jest z tym testem... Najpierw wyszedł mi Łucznik, potem Ichigo mimo, że kliknąłem w te same opcje... Ichigo chyba jest mi bliższy Jak do tej pory z tego typu testów tylko Megatokyo mi dobrze wychodziło (non stop trafiałem Erike). |
|
|
|
|
|
Inai Nerse
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 22-06-2005, 15:14
|
|
|
kul.... >P
edit: chwila, moment.... beautiful?! XD |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|