Bleach |
Wersja do druku |
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 27-12-2012, 00:55
|
|
|
On the other news, Kubo Tite znalazł żonę. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 27-12-2012, 02:14
|
|
|
Czyją? |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Smk
|
Wysłany: 27-12-2012, 10:05
|
|
|
Swoją, wychodzi. Co najzabawniejsze, informacja o tym fakcie pojawiła się w sieci 22 grudnia...dzień po ceremonii.
On jest trollem. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 27-12-2012, 11:47
|
|
|
Temu akurat bym się nie dziwił. Jeszcze by mu się jacyś szaleni fani pojawili czy inni psychole... Takich informacji lepiej nie ujawniać zbyt szybko. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 28-12-2012, 21:45
|
|
|
...to wiele wyjaśnia. W końcu dużo czasu na pisanie fabuły raczej ostatnio nie miał >__> |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
seoninja
|
Wysłany: 08-05-2013, 09:16
|
|
|
Bleach jest jednym z najlepszych anime jakie oglądałem ostatnich czasów. Ewidentnie widać ze to anie rozwijało sie przez lata, patrząc już na sama kreskę (odcinki początkowe a np walka w hueco mundo). Świetna fabuła, postacie , świat , super naprawdę super ;) Ale po oglądnięciu wszystkiego tzn prawie wszystkiego tzn wkurzyłem się bo zamiast zakończyć anime tak jak się w mandze skończyło ze się zegnał ze wszystkimi po walce z arrancarami to oni jeszcze durne filery wcisnęli;/ masakra... ale całe anime bardzo polecam !!!.
A obecnie oglądam jeszcze Naruto i ewentualnie One Piece to są chyba jedyna dwa anime tego gatunku z jakim przepadam i tyle te trzymają poziom. Oglądałem jeszcze Fairy Tail ale to już się robi strasznie durne.
Polecam Naruto i Bleacha, naprawdę dobre Anime. |
|
|
|
|
|
Quayle
|
Wysłany: 06-06-2013, 21:09
|
|
|
Bleach w mojej subiektywnej ocenie był najlepszy z tzw. wielkiej trójki do końca Soul Society Arcu, w Aranccar arcu równiez było naprawdę nieźle, ale później manga i anime osiągneły dno- wielka bitwa z Aizenem to chyba moje największe rozczarowanie w historii moich kontaktów z anime. Na tym tle nawet pojeżdżany arc o fullbringerach wypadał dobrze.
Bleach niewatpliwie posiadał kilka wielkich zalet- postacie (wiele naprawdę ciekawych, a main hero, choć nie był zbyt orginalny, na tle rywali i tak prezentuje się bardzo dobrze), ładna kreska i klimat. Jednakże posiada jeszcze więcej kolosalnych wad- olbrzymia liczba niespójności i niejasności w kreacji świata przedstawionego, beznadziejne rozwiązania fabularne, brak rozwoju relacji miedzy postaciami.
Co do anime to mi bardzo odpowiada udźwiękowanie- zarówno seiyu, jak i muzyka. Fillery były utrapieniem, podobnie jak w Naruto, choć te jednoodcinkowe były nawet zabawne i pozwalały poznać postacie z innej strony.
Ciężko mi pisać o Bleach, bobyło to drugie anime jakie obejrzałem nielicząc tych w dzieciństwie, ale manga i anime wydają mi się idealnym przykladem zmarnowanego potencjału. |
|
|
|
|
|
silver989
|
Wysłany: 23-09-2013, 09:46
|
|
|
Bleach to mój faworyt wśród anime. Ma naprawdę świetną fabułę, chociaż na początku gubiłam się kto jest kim:) |
_________________ Obecnie twórcy stron internetowych www.bestnetsolution.pl mają do wyboru naprawdę szereg różnorodnych technologii, umożliwiających stworzenie w pełni profesjonalnej witryny. |
|
|
|
|
jardin70
|
Wysłany: 08-10-2013, 21:56
|
|
|
Jeśli chodzi o Bleach to zdecydowanie wolę mangę od anime, jakoś do tej serii bardziej pasuje mi nieruchoma kreska |
|
|
|
|
|
Smk
|
Wysłany: 08-10-2013, 22:01
|
|
|
Bah, to kolor i cieniowanie. Seria anime tak do końca SS arc wyglądała świetnie. Potem zdaje się przeszli na tanie kolorowanie komputerowe i klimat szlag trafił.
Nie żeby manga była taka znowu dopieszczona, z tymi epickimi i szczegółowymi tłami.. |
|
|
|
|
peroquette86
|
Wysłany: 10-11-2013, 21:16
|
|
|
Smk napisał/a: | Bah, to kolor i cieniowanie. Seria anime tak do końca SS arc wyglądała świetnie. Potem zdaje się przeszli na tanie kolorowanie komputerowe i klimat szlag trafił.
Nie żeby manga była taka znowu dopieszczona, z tymi epickimi i szczegółowymi tłami.. |
Widzę, że mamy podobne spostrzeżenia |
|
|
|
|
|
Luksor45
|
Wysłany: 20-11-2013, 09:05
|
|
|
Bleach jako anime jest świetne i mam nadzieję, na kontynuację anime. Tym bardziej, że obecna manga jest na prawdę dobra i w anime walki mogą świetnie rozglądać, szczególnie jeżeli trochę je rozwiną |
|
|
|
|
|
|