Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kakumeiki Valvrave |
Wersja do druku |
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-04-2013, 08:25 Kakumeiki Valvrave
|
|
|
Biorąc pod uwagę, że faza tej serii przyciąga coraz więcej jenotów, uznałam, że warto założyć dla niej temat.
Jak na razie seria przypomina cokolwiek Code Geass głównie za sprawą tego, że pierwszy odcinek wydaje się absolutnie sztampowym wprowadzeniem do serii o mechach z lekkimi sugestiami, że coś jest jednak bardzo mocno nie tak (Czemu uruchomienie mecha, wymagało odpowiedzenia "Tak", na pytanie "Czy rezygnujesz ze swojego człowieczeństwa?"?), a potem przychodzi końcówka i od tego momentu jak na razie plottwisty i faza stają się stałym elementem serii.
[3]
Zarówno Haruto jak i L-Elf okazują się mieć badass pseudonimy, choć pseudonim Haruto tchnie Harrym Potterem. XD L-Elfa za to brzmi jak wzięty z tvtropes, ale trzeba przyznać, że ciężko na niego zapracował, co udowodnił w samym odcinku (reakcje panów w garniakach, gdy usłyszeli jego imię są urocze).
Poza tym dowiadujemy się, kto będzie naczelnym manipulatorem serii.
Ogólnie odcinek był raczej wolny i poświęcony dawaniu fałszywej nadziei Haruto praz przybliżaniu szkolnego towarzystwa (oraz tweetowaniu). Końcówka jednak postanowiła zrekompensować to kolejnym trollem.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Głośno i radośnie kwiknęłam, gdy L-Elf złożył swoją propozycję nie-do-odrzucenia Haruto. Seriously, Sunrise! I ta "keikaku doori" mina L-Elfa w zapowiedzi...
|
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
Ostatnio zmieniony przez Tren dnia 03-05-2013, 11:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 26-04-2013, 17:31
|
|
|
Czyżby teraz seria mogła zmienić tytuł na odpowiedniejszy:
- Valvrave: L-Elf of the Revolution
? |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 26-04-2013, 18:16
|
|
|
Tren napisał/a: | Jak na razie seria przypomina cokolwiek Code Geass głównie za sprawą tego, że pierwszy odcinek wydaje się absolutnie sztampowym wprowadzeniem do serii o mechach z lekkimi sugestiami, że coś jest jednak bardzo mocno nie tak (Czemu uruchomienie mecha, wymagało odpowiedzenia "Tak", na pytanie "Czy rezygnujesz ze swojego człowieczeństwa?"?), a potem przychodzi końcówka i od tego momentu jak na razie plottwisty i faza stają się stałym elementem serii. |
Plus piękne smaczki, jak chociażby seiyuu Chara Aznable czytający zapowiedzi. Tylko gdzie jest różowa księżniczka?
W najnowszym odcinku pokazano twitter pawwwa! Tylu friendów sobie Haruto znalazł, aż trudno zliczyć. Ciekaw jestem co za traumę ma Rukino Saki, to, że ona ma traumę, to już praktycznie pewne. Pytanie też jak rozwinie się Haruto, w zasadzie jego nowe "ja".
It's time for Revolution! |
Ostatnio zmieniony przez Piotrek dnia 26-04-2013, 18:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 26-04-2013, 18:21
|
|
|
Piotrek napisał/a: | Tylko gdzie jest różowa księżniczka? |
Na dakimakurze. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 27-04-2013, 13:20
|
|
|
Sądząc po mapie DORSSIA to fuzja Deutschlandu i Rossiji, super...
Ogólnie - Mechy, wampiry, transfery osobowości, superżołnierze. Cojapacze. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 28-04-2013, 18:54
|
|
|
Tren napisał/a: | Na dakimakurze. |
Och TAK.... jak to zobaczyłem, aż zjechałem ze stołka... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 28-04-2013, 19:58
|
|
|
Ech, a ja przegapiłem, dopiero teraz się dojrzałem. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 29-04-2013, 20:51
|
|
|
Piotrek napisał/a: | Plus piękne smaczki, jak chociażby seiyuu Chara Aznable czytający zapowiedzi. Tylko gdzie jest różowa księżniczka? | Oprócz tej na dakimakurze jest jeszcze to białowłose coś w dorssiańskim chyba mundurze w endingu. Chwilowo właśnie ją podejrzewam o księżniczkowość. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 30-04-2013, 18:19
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | Chwilowo właśnie ją podejrzewam o księżniczkowość. |
Tia. A także, o ewentualne bycie siostrzyczką eruerufu, tą wielką-nieobecną do której przemawia, którą mści, itepe itepe. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 02-05-2013, 21:45
|
|
|
Awwww, nie no 200% faza sezonu!
4
W skrócie: Shouko ma gadane, L-Elf się zdziwi, a Haruto dalej mięczakuje.
- Tym razem szkolny Jior ogłosił autonomię i przy pomocy robota odseparował się od pozostałych modułów stacji kosmicznej... L-Elf najpierw sam przeżył chwilę zwątpienia, ale chyba jednak mu się spodobało. A pan polityk ostatecznie oczywiście okazał się świnia, bo chciał uciec z samym robotem, który na nieproszonych wannabe pilotów działa jak sokowirówka, więc oczywiście, że może go pilotować tylko główny bohater - nie żebyśmy się tego nie spodziewali.
I od dzisiaj młodociani rewolucjoniści mają nowy znak rozpoznawczy - ^^V
Czyli teraz Valvrave = Code Geass + Gundam + Ryvius? Ciekawe, co jeszcze wrzucą do kociołka... Przeurocze absurdy, zaprawdę przeurocze! |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
|
Wysłany: 03-05-2013, 00:28
|
|
|
Damn.
Chcę skomentować tę serię ale po czwartym odcinku zwyczajnie brakuje mi na nią słów.
Co oni ćpią w tym Sunrise. Co ja oglądam. |
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 03-05-2013, 00:36
|
|
|
JJ napisał/a: |
Co oni ćpią w tym Sunrise. Co ja oglądam. |
Regularnie animują Gintamę - ich umysły siłą rzeczy musiały się przystosować i przestawić, więc zapewne o wiele łatwiej tworzyć im teraz rzeczy tego typu. Przynajmniej ja mam taką teorię. |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 03-05-2013, 06:26
|
|
|
Enevi napisał/a: | Regularnie animują Gintamę - ich umysły siłą rzeczy musiały się przystosować i przestawić, więc zapewne o wiele łatwiej tworzyć im teraz rzeczy tego typu. Przynajmniej ja mam taką teorię. |
True. Aczkolwiek w przeciwieństwie do Guilty Crown, tu faktycznie mamy pomysły fabularne twórcy scenariusza Code Geas, który wtedy też sobie nie żałował. Poza tym nie bez kozery "Hacker Base" ma napis Sunrise na... pudełkach... |
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
|
Wysłany: 03-05-2013, 10:47
|
|
|
vries napisał/a: | Enevi napisał/a: |
Ja na pewno tego nie napisałam xD
Ale prawda, że faza przednia? I ma być sezon drugi, mruuu. |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 03-05-2013, 11:24
|
|
|
Nie tyle drugi co zrobili split coura, tak jak zrobiono przy Fate/Zero. Jestem gotowa się założyć, że zakończą w tym sezonie na cliffhangerze na poziomie zakończenia pierwszego sezonu Code Geass, tak by widzowie przez trzy miesiące się męczyli w oczekiwaniu co będzie dalej.
A tak poza tym to czekam na porządne fanarty z Lolfem jako Kyubeyem. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|