Full Metal Panic |
Która część Full Metal Panic jest najlepsza? |
Full Metal Panic |
|
25% |
[ 22 ] |
Fummofu?! |
|
51% |
[ 45 ] |
The Second Raid |
|
23% |
[ 21 ] |
|
Głosowań: 88 |
Wszystkich Głosów: 88 |
|
|
|
Wersja do druku |
Draugur
Gość
|
Wysłany: 19-11-2008, 15:47
|
|
|
Siemka. Widzę że dawno nikt się tu nie wypowiadał :P Ale może ktoś wie czy będzie jakaś kontynuacja Full Metal Panic?:) |
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 19-11-2008, 16:12
|
|
|
"PODOBNO", "KIEDYŚ", "COŚ" ma się ukazać. |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 19-11-2008, 17:07
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | "Na Zachodzie Bez Zmian". |
Jak miło że przypomnaiłeś mi o tym filmie ^^.
Kontynuacja? Bardzo chetnie, ale o czym by miała opowiadać? Gaur chyba nie odżyje po raz trzeci, a liceum kiedyś trzeba skończyć. Im dalej, tym mniej komedii. Po skończeniu szkoły Sagara zapewne kontynuowałby służbę wojskową, czyli nic ciekawego dla lubiących humor serii. Dla mnie by pasowało, bo TSR jest moją ulubioną częścią. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Draugur
|
Wysłany: 19-11-2008, 17:32
|
|
|
No też mi się TSR najbardziej podobało. Wiesz z tego co wyczytałem w tym temacie to są jeszcze dalsze części powieści więc mogliby jeszcze zrobić :P Zresztą zostało jeszcze miesięcy do końca szkoły w FMP więc jeszcze jest trochę czasu ^^ |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 19-11-2008, 17:56
|
|
|
Slova napisał/a: | Kontynuacja? Bardzo chetnie, ale o czym by miała opowiadać? |
Że przytoczę nadal aktualny post totema z drugiej strony tego tematu.
FMP jest przede wszystkim komedią szkolną, mechy należałoby odstawić na drugi plan. Nowelki teoretycznie powinny się zakończyć ostatecznym wyborem jednej z pań (wszyscy wiemy KTÓREJ, nie oszukujmy się) - tak samo anime na ich podstawie. A że KyotoAni faktycznie zajęło się Lucky Star i Haruhi, to pewnie jeszcze poczekamy na kolejną część FMP. Poza tym jestem ciekawe ile w tej chwili zostało napisane materiału fabularnego, bo to osobny problem. |
|
|
Draugur
|
Wysłany: 19-11-2008, 18:54
|
|
|
Hmm tych tomów full metal panic trochę jest i są nawet po angielsku ;] A teraz Full metal panic leci na Hyperze co prawda to mało prawdo podobne żeby pokazali najnowsza serię o ile by wyszła na Hyperze ale pomarzyć można ^^ |
|
|
|
|
|
Costly
Gość
|
Wysłany: 19-11-2008, 20:44
|
|
|
Fabuły tam za dużo do końca już nie zostało, jeżeli miała by przebiegać zgodnie z istniejącą. Góra na jedną serie. Ale raczej tutaj na komedie nie ma co liczyć, klimat jeszcze bardziej poważnieje i robi się tragiczny w pewnym momencie. Zresztą, kto ciekawy, ten się dowiedzieć może. Choć zdecydowanie nie takiego rozwoju akcji spodziewałem się po tej - wydawało by się - wesołej serii. |
|
|
|
|
|
Draugur
|
Wysłany: 19-11-2008, 20:49
|
|
|
No wiesz zawsze jedną serie więcej. A jak się dowiedzieć można ?:P |
|
|
|
|
|
Costly
Gość
|
Wysłany: 19-11-2008, 23:37
|
|
|
Możesz poszukać informacji w tym temacie wcześniej. Choć o ile mnie pamięć nie myli to padają tylko ostrzeżenia, a nie informacje. Tak czy inaczej możesz poszukać w necie komentarzy ludzi, którzy mieli kontakt z opowiadaniami z dalszą historią. Nie jest o to łatwo, bo nie została przetłumaczona na inny język niż japoński. Ale o ile mnie pamięć nie myli takie informacje są choćby na angielskiej wikipedii. Aczkolwiek ostrzegam, chyba lepiej poczekać na 4 serie, może tam naprostują to jakoś na ludzkie tory... |
|
|
|
|
|
kou_s
Gość
|
Wysłany: 09-12-2008, 18:53
|
|
|
Każdy mówi, że w 4 serii tragedia na skalę światową, ale o co chodzi? Jestem wręcz pewna, że Sousuke będzie musiał wybrać pomiędzy Kaname, a Tessą, pojawi sie znów L. Tesstrossa. Ale o co chodzi? Może ktoś uchyliłby rąbka tajemniecy, bo aż mnie skręca by się dowiedzieć... |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 09-12-2008, 19:20
|
|
|
www.wikipedia.org
W angielskiej sekcji wikipedii fabuła Full Metal Panic jest opisana dość dokładnie. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
marmolada
Gość
|
Wysłany: 09-12-2008, 20:35
|
|
|
- Spoiler: pokaż / ukryj
Cytat: | w której Sagara w rzadkiej chwili dojrzałego zachowania wybiera między Tessą i Chidori, i daje jednej z nich dość jednoznaczną odpowiedź.. |
mozesz powiedzeic komu ? |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 09-12-2008, 20:45
|
|
|
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Tessie, że kocha Chidori. Nad tym nie trzeba się zastanawiać, przecież z całej serii jasno wynika kto-z-kim
|
|
|
|
|
marmolada
Gość
|
Wysłany: 09-12-2008, 21:09
|
|
|
ciemna jestem wiec sie spytam x_x to bylo w mandze ? |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 09-12-2008, 22:01
|
|
|
Tak, choć o ile się nie mylę nie ma innego wydania ostatnich tomów niż japońskie. |
|
|
|
|
|