Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Nana |
Wersja do druku |
Seiren
|
Wysłany: 24-09-2008, 15:06
|
|
|
Co do wątku z poprzedniej strony - jednak jest ktoś, kto popiera związek Hachi z Takumim - ja :P
Głównie dlatego, że mimo tego, jak się zachowuje (tak, zdaję sobie sprawę z tego, że jest draniem) pałam do niego jakąś dziwną sympatią. Może powodem jest to, że nie potrafię go roszyfrować czy zrozumieć, jest dla mnie najbardziej skomplikowany. I wydaje mi się, że pasuje do Hachi. Tzn uważam, że ona nie zasługuje na nikogo lepszego, że Nobu by ją za bardzo rozpieszczał, a przez to ciągle byłaby taka niesamodzielna.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- A jeżeli chodzi o małego Rena, to jest syn Takumiego i Hachi. Była scena, że podczas rozmowy Takumiego z Naokim powiedział temu drugiemu coś w stylu "Don't bully my daddy". I gdzieś jeszcze było to wspominane w taki sposób, że nie było wątpliwości, że to dziecko tej pary, niestety nei pamiętam już dokładnie gdzie
|
|
|
|
|
|
milusia_13
|
Wysłany: 04-10-2008, 20:38
|
|
|
Matko, chyba się załamiee...
- boże jaki jest smutny najnowszy chapter :( już się większość dowiedziała o śmierci Rena, teraz jestem ciekawa tylko reakcji Nany i Reiry... Zadziwił mnie Takumi- przez cały czas zachowywał zimną krew, chociaż wszystko stoi na jego głowie- szczerze mówiąc trochę mi go szkoda...
I teraz to na serio nie cierpię Nany- Mówcie co chcecie, ale moim zdaniem to jest jej wina. Może to irracjonalne oskarżenie, ale już nie zmienię zdania- to z pewnością jej wina!
;( Straszne rzeczy... |
|
|
|
|
|
Yukihime
|
Wysłany: 04-10-2008, 21:14
|
|
|
Kuroi Namida......
Przykro mi. Bardzo.
Wydaje mi się że się cała historia kończy...
- Mangę i anime pokochałam bo Ren był, a TERAZ co.......???
|
|
|
|
|
|
Sola
ryba
|
Wysłany: 05-10-2008, 10:49
|
|
|
Terazniejszość i przyszłość w Nanie się zazębiają, a to znaczy, że zbliżamy się do końca. Chyba odpuszczę sobie czytanie, aż wyjdzie całość. Będę miała większą frajdę. Za to nie mogę się już doczekać anime.
- A Rena szkoda. Jakoś nie sądziłam, że go ubiją na stałe, myślałam, że to taki clifhanger był i okaże się, że on tylko ranny jest. Najgorsze jest to, że mu te pismaki co go ścigały nie pomogły.Grrr.
|
|
|
|
|
|
buu
|
Wysłany: 27-10-2008, 20:00
|
|
|
...o czym Wy mowicie ludzie ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
...jesli ogladaliscie 47 (ostatni) odcinek anime to widzieliscie chyba jak pokazuja scene ''kilka lat pozniej'' jak sie spotykaja i pytaja kiedy przyjdzie Ren...
- teraz w mandze pokazuja ze mial wypadek i wszyscy mysla ze nie zyje ale musi przezyc....chyba ze uwazacie ze potem bedzie niezwykle zmartwychwstanie...
Zamaskowano spoilery. Mai
-
|
Ostatnio zmieniony przez buu dnia 27-10-2008, 20:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 27-10-2008, 20:18
|
|
|
Cytat: | ...o czym Wy mowicie ludzie ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
...jesli ogladaliscie 47 (ostatni) odcinek anime to widzieliscie chyba jak pokazuja scene ''kilka lat pozniej'' jak sie spotykaja i pytaja kiedy przyjdzie Ren...
- teraz w mandze pokazuja ze mial wypadek i wszyscy mysla ze nie zyje ale musi przezyc....chyba ze uwazacie ze potem bedzie niezwykle zmartwychwstanie...
|
buu schowaj spoilery nie wszyscy czytają mangę.
- Mogli mówić o małym Renie, czyli o dziecku Takumiego i Hachi.
|
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 27-10-2008, 23:37
|
|
|
Zaraz, zaraz, coś tu się nie zgadza...
Garść faktów:
- -Dziecko Hachi i Takumiego to dziewczynka i ma na imię Satsuki
-Ren NIE żyje, potwierdziła to policja.
-Wszystko jest niezwykle logiczne, nic dziwnego, że Nana zniknęła, a Hachi ma nadzieję, że się odnajdzie... |
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 28-10-2008, 08:15
|
|
|
Enevi napisał/a: |
- -Dziecko Hachi i Takumiego to dziewczynka i ma na imię Satsuki
|
- Mówię o tym małym chłopcu który pojawia się np. w rozdziale 74 zdaję się że to dziecko Takumiego i Hachi inaczej po co Hachi miałby naciskać na Takumiego żeby przywiózł go z powrotem na wakacje. Co więcej w 70 rozdziale Hachi pyta Satsuki komu chcę dać walentynkę i wtedy wymienia Tacie? Bratu? Yasu? Stąd wnioskuje że Hachi i Takumi mają dwoje dzieci jedno to Ren i drugie to Satsuki.
|
|
|
|
|
|
buu
|
Wysłany: 28-10-2008, 08:50
|
|
|
:(
...żałoba...po co teraz ogladac ?!.. |
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 28-10-2008, 10:13
|
|
|
Lain, faktycznie, skleroza nie boli. Aczkolwiek nie wiem czemu, kiedy zobaczyłam tego chłopca miałam w zanadrzu inne "teorie spiskowe", ale cóż, niech żyje uważne czytanie! |
|
|
|
|
Sola
ryba
|
Wysłany: 28-10-2008, 20:14
|
|
|
Lain napisał/a: | Mówię o tym małym chłopcu który pojawia się np. w rozdziale 74 zdaję się że to dziecko Takumiego i Hachi inaczej po co Hachi miałby naciskać na Takumiego żeby przywiózł go z powrotem na wakacje. Co więcej w 70 rozdziale Hachi pyta Satsuki komu chcę dać walentynkę i wtedy wymienia Tacie? Bratu? Yasu? Stąd wnioskuje że Hachi i Takumi mają dwoje dzieci jedno to Ren i drugie to Satsuki.
|
Enevi napisał/a: | Aczkolwiek nie wiem czemu, kiedy zobaczyłam tego chłopca miałam w zanadrzu inne "teorie spiskowe", ale cóż, niech żyje uważne czytanie! |
Niech żyją teorie spiskowe!
- Pierwsze wejście małego Rena mamy kiedy on i Reira są w parku. Ona śpiewa on gra na gitarze. W tedy pomyślałam, że to może być dziecko Rena i Reiry. Ale potem okazało się, że to syn Takumiego. Więc ja szybciutko sobie pomyślałam, że to dzieciak Reiry i Takumiego i skutek ich krótkiego romansu. Dlaczego? By było dhramatyczniej. Poza tym śmiem twierdzić, że między Hachi i Takumim nie układa się zbyt pięknie, nawet Junko pytała się Hachi czy rozwiedzie się z Takumim. Przyczyną myśli o rozwodzie, mogło być to, że owy romans się wydał.
Ehh, tam wszyscy kochają wszystkich, a ich relacje między sobą często są bardzo "śliskie", nawet jeżeli nazywają to przyjaznią. |
|
|
|
|
|
buddha
|
Wysłany: 08-12-2008, 01:40
|
|
|
nie pomysleliscie przypadkiem te to dziecko nobu? |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 20-12-2008, 10:33
|
|
|
Po obejrzeniu 46-ciu odcinków nany byłem po prostu w stanie powiedzieć że anime jest genialnie brzydkie. Jednak po obejrzeniu odcinka ostatniego jestem tak rozczarowany jak dawno nie byłem.
GDZIE ZGINĘŁO 6 LAT? DLACZEGO? CO SIĘ STAŁO? DLACZEGO NANA(?) CZAI SIĘ NA SCHODACH? KTO UMARŁ A KTO ŻYJE?
Mam serdecznie dosyć seriali na których końcu jest wyraźnie powiedziane "Chcesz wiedzieć co dalej ? czytaj mange od rozdziału xx"
jakoś wolał bym 50 odcinków z chociaż streszczeniem zakończenia lub co najmniej zapowiedź drugiej serii no ale co zrobić gdy manga jeszcze wychodzi byle nie kolejne 10-20 lat jak to powiedziała Hachi pod koniec
Scalono do tematu o Nanie.
IKa
Zua Biurokratka |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
hania911
|
Wysłany: 28-12-2008, 02:25
|
|
|
Ogołnie zrozumiałam z tego, że to było tak jakby "oświecenie" Hachi co mogloby byc za te pare lat...
Wydaje mi się, że Nobu to jeszcze dziecko, które nie potrafiłoby dac odpowiedniej opieki Hachi i dziecku, więc wybrała ona Takumiego. Osobiście polubiłam Takumiego za jego odmienność, pomimo jego "ostrego charakterku". Myślę, że Nana dokonała słusznego wyboru. ;] |
|
|
|
|
|
Yukihime
|
Wysłany: 28-12-2008, 20:12
|
|
|
Odnośnie pytań o drugą serię anime: pierwsza wersja mówiła o przełomie maja / czerwca 2009, lecz później wycofano się z tych planów na czas bliżej nieokreślony, co oczywiście bardzo.... zasmuca, powiedzmy delikatnie.
- Ren rlz, mimo że... mimo że....
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|