Nana |
Wersja do druku |
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 22-02-2009, 19:51
|
|
|
Po powtórce Nany (ryczałam co chwila pod koniec, a za pierwszym niczego nie było...) stwierdziłam, że czas wziąć się na mangę. Nie żałuję, jednak...
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Buuu nie mogę w to uwierzyć... No bo uczepiłam się tego, że wspominali o Renie, gdy zebrali się wszyscy na nowy rok, ale chyba rzeczywiście chodziło o dzieciaka Hachi i Takumiego. Ale to straszne, jak mogli go tak uśmiercić, no jak? Ale teraz wszystko trzyma się kupy, wiemy już czemu Nana uciekła i tak zmieniła image... To teraz chyba jakoś bardziej w przyszłości będą siedzieć czyż nie? I zastanawiam się, czy Nana spotka się z matką...
|
|
|
gieniaxD
Gość
|
Wysłany: 05-03-2009, 15:26
|
|
|
Ja uwielbiam tę anime, nie mogłam się doczekać więc przeczytałam mange niestety po angielsku na stronie- nie.czytam.regulaminów.com powiem krótko
- Nobu znjdzie sobie nową panienkę Yasu też będzię miał....A najgorsze potem będzię Ren umrze w wypadku samochodowym ;[ i tyle przeczytajcie mange to się dowiecie więcej ;]
1. Spoilery się ukrywa
2. Punkt drugi Konstytucji Forum Tanuki |
|
|
|
|
|
milusia_13
|
Wysłany: 23-03-2009, 16:23
|
|
|
A słyszałyście, że jpf ma zamiar wydać Nanę :D?
Mają w planach 3 nowe tytuły i jednym z nich ma być właśnie Nana :D
Jest o tym wzmianka w najnowszym numerze Otaku. |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 25-03-2009, 17:42
|
|
|
Ta wiadomość już od dawna krąży i generalnie z Naną to nic pewnego, ale jestem pełna nadzieji, że jednak im się uda wydać. I żeby to ładnie wyglądało poproszę i w miarę szybko wydawano, bo nie chcę roku na jeden tom czekać. |
|
|
Yukihime
|
Wysłany: 25-03-2009, 20:01
|
|
|
Właśnie. Mam co prawda wydanie kanadyjskie ale chętnie poczytam i kupię polskie. Miła wiadomośc:) |
|
|
|
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
Wysłany: 14-06-2009, 18:54
|
|
|
Ależ mi sie podobało to anime, kurde no... miało to sens, było prawdziwe, ciekawe. walić, że dla dziewczyn xD dla mnie bomba. |
_________________ http://peacegrenade.wordpress.com/ |
|
|
|
|
Schun-chan
Gość
|
Wysłany: 29-06-2009, 18:53
|
|
|
Wszyscy mówią o Nanach, Renie, Yasu, Nobu itp. A co się stało z Shinem?? |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 29-06-2009, 18:59
|
|
|
SPOILER apropo Shina:
- Jak narazie wiemy, że całkiem nieźle mu się powodzi, wyprzystojniał, ale z Reirą nie jest. Nie wiemy z jakich powodów, najprawdopodobniej po prostu nie miał odwagi odezwać się do niej po tym wszystkim co się stało tj. po śmierci Rena i ich długim rozstaniu.
|
|
|
bluebery
|
Wysłany: 09-09-2009, 10:28
|
|
|
Hmmm... to mój pierwszy post tutaj.
Zdecydowanie bardziej bym się cieszyła gdyby Hachi była z Nobu.
Może i jest dziecinny ale to nie oznacza, że nie nadaje się na ojca. Faktycznie w niektórych momentach też mnie denerwował. Jeśli się kochali, a kochali się na pewno by sobie jakoś poradzili z dzieckiem. Niestety wszyscy popełnili tam sporo błędów i w efekcie wyszło tak,a nie inaczej.
- A Nobu dalej chodzi z Yuri??Chyba tak się nazywała:/
|
|
|
|
|
|
Vivian
La Fleur du mal
|
Wysłany: 12-09-2009, 19:34
|
|
|
bluebery napisał/a: | Zdecydowanie bardziej bym się cieszyła gdyby Hachi była z Nobu. |
Ja wolę Takumiego, tzn. uważam go za nikczemnika, aczkolwiek nie dziwię się, że Hachi była nim zafascynowana. Takumi miał w sobie coś magnetycznego, pomimo tego, że określiłaby go słowem - niebezpieczny. Jednakże przyznaję, że Hachi byłaby szczęsliwsza z Nobu, którego nie cechował tak silny egotyzm. |
|
|
zansatsu
|
Wysłany: 22-12-2010, 14:03
|
|
|
To anime mogłabym zobrazować jako falę. Momenty nudne i nieistotne przeplatają się z dynamiczną akcją. To chyba jedyne shoujo jakie obejrzałam do końca bez większych problemów. Nie uroniłam ani jednej łzy, ale nie raz czułam się strasznie bezsilna widząc głupotę zachowań bohaterów. Koniec końców jedyną postacią jaką lubię z tego anime to Shinichi Okazaki. |
|
|
|
|
|
Anko90
Gość
|
Wysłany: 28-05-2011, 21:25
|
|
|
Czy to prawda, że Nana nie zakończyła się i autorka wstrzymała lub całkowicie zatrzymała prace nad serią? |
|
|
|
|
|
Goso
|
Wysłany: 29-05-2011, 06:42
|
|
|
Anko90, autorka miała problemy zdrowotne przez co przerwała pracę nad Naną. Jednak z tego co się orientuję ostatnio znowu zaczęła rysować. |
|
|
|
|
|
Anko90
Gość
|
Wysłany: 30-05-2011, 08:33 :D
|
|
|
Było by świetnie. Można gdzieś przeczytać, zobaczyć jakieś potwierdzenie czy coś? :D |
|
|
|
|
|
nirvi
Gość
|
Wysłany: 09-09-2011, 19:15
|
|
|
hahahah. Ja uważam, że Hachi jednak jest z nobu..z tego co wnioskuje z Anime. Mangi nie czytalam, bo nie mogę znaleźć po polsku. No więc tak. Po pierwsze....2 inne pierscionki. W ostatnim odcinku jest on inny, niz ten co dostała od Takimiego. No i dziecko....Dlaczego nie nazywa się tak jak Takumi chciał? Jestem strasznie naiwna :D |
|
|
|
|
|
|