Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Valkyria Chronicles |
Wersja do druku |
Vivian
La Fleur du mal
|
Wysłany: 02-10-2009, 21:27
|
|
|
Hmm mnie ta seria nie zachwyciła, spodobał mi się projekt postaci, nawet grafika, jednakże fabuła mnie nie porwała. Poczynajac od pierwszego epizodu wszystko wydawało się sympatyczne, ale nie powiedziałabym, że intrygujące. Nie odczułam tego magnetyzmu, który przykułby moją uwagę do ekranu. Bohaterowie swą naiwnością wyróżniają się na tle prowadzonej wojny(FAKT w miarę rozwijającej akcji mężnieją i zaprawiają się w boju), jednakże trudno tu mówić o świetnie skonstruowanych postaciach jak dla mnie, szczerze mówiąc na początku Welkin mnie irytował, te jego ślepia ze spojrzeniem milusiego szczeniaka, ten bijący zeń optymizm, cokolwiek się nie zdarzy - będzie dobrze, ja Wam to mówię! Jakoś tak, może brakowało mi prawdziwych chwil napiecia i dramatyzmu (ok krzyczał rozpaczliwie, rozdzierajacym głosem za Alicją, kiedy ta odjeżdżała, no ale cóż, nie zrobiło to na mnie wrażenia, szczególnie, że dosć szybko ostygł w swych zamiarach i poczuł się zrezygnowany, no a potem mu się odmieniło i jednak znowu poczuł ducha walki, ta hiperbolizacja uczuć! to rozdarcie wewnętrzne!). A Maksymilian, hmm może i sadystyczny, może i pscychiczny, ale mdły, mdły i nijaki, jak na schwarzcharakter to jakiś taki żałosny, o manii wielkości i złych wspomnieniach z dzieciństwa, jakoś no, nie przekonał mnie. I dopytuję się, co ta Selvaria w nim widziała, ani to ładne, ani mądre i jeszcze z nadmiernym ego;). |
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 07-10-2009, 16:05
|
|
|
Obejrzałem do 17 odcinka
Okey, część z Was twierdzi, że należy to oglądać z przymrużeniem oka. Chętnie bym to tak oglądał, gdyby nie to, że twórcy nie pozwalają tak oglądać. No chyba, że masz spaczoną psychikę i wojna cię śmieszy. Jaka by nie była, jest tam wojna i giną w niej przedstawieni ludzie.
Absurdy militarne już nie wchodzą w grę, każdy wie iż nic tam prawie nie jest logiczne. Jeden przyklad przytocze bo mnie najbardziej ujął... otóż jak zaczeła się akcja w tym mieście "ciemniaków", zapalają się reflektory ... oczywiście są to typowe reflektory AA. Świecą w górę i przeszukują niebo, tylko kogo... Gunthera ?
Co najlepsze,
- Spoiler: pokaż / ukryj
- uśmiercono jedyną fajną postać po stronie piekarzy ...
to było jak uderzenie w twarz ;/.
Rossie to irytuje mnie niczym nina z CG... a jedyny odcinek który mi się podobał był o imperium.
"Anime", (aż chce się nazwać bajką z disneya) to przykład jak schrzanić fajny pomysł. Łudziłem się, że pozniej pokaże jeszcze na co stać to coś, i będe się łudził dalej i obejrze do końca.
Ci ci jeszcze nie zaczeli, a czytają ten temat. Gorąco odradzam. Nudne. |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 24-10-2009, 08:35
|
|
|
Wat? Panzer III? A ten galijski mi bardzo Vickersy albo 7TP przypomina. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-10-2009, 21:17
|
|
|
Jak najbardziej Panzer III. A co więcej, w grze będziemy sterować galijskim ZOMO. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 25-10-2009, 12:03
|
|
|
No w sumie, z której strony by nie patrzeć, w jedynce było ORMO. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 11-11-2009, 10:33
|
|
|
Intro gry, czyli pierwotna wersja wydarzeń z pierwszego odcinka. Już wtedy nie miało to sensu (zwiadowcy atakujący uchodźców?!) ni duszy (dręęęętweeee), ale jak widać tfurcy anime jeszcze poprawili, robiąc z bohaterki totalną debilkę i zastępując random sołdatów do odstrzału wkurzającymi szczeniakami (których niestety nie odstrzelono) |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 08-12-2009, 16:33
|
|
|
Dziwne... w Call of Duty główne role grają sami przystojni faceci, a mimo to nie jest popularne wśród kobiet... |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Reijia_
|
Wysłany: 28-03-2010, 11:36
|
|
|
Nie, nie, nie i jeszcze raz!!! Precz z przewidywalną fabułą, banalną projekcją bohaterów, infantylnym romansem i słabymi scenami walk! VK to nie wypał ... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|