Code Geass [SPOILERY!] |
Wersja do druku |
Progeusz
|
Wysłany: 18-07-2012, 12:15
|
|
|
Nie robił. |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 18-07-2012, 12:18
|
|
|
Robił (mogę tak długo ^^). |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Gumi
|
Wysłany: 18-07-2012, 12:23
|
|
|
Cytat: | Robił (mogę tak długo ^^). |
Przynajmniej dopóki moderacja nie wpadnie.
Ja bym jednak proponował żebyś podał źródło swojej wiedzy, bo gdzie by nie spojrzeć CLAMP jest podany jako odpowiedzialny za projekty postaci i nic więcej. |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 18-07-2012, 12:29
|
|
|
Za przeproszeniem, jak cholera:
Auntie Wiki - so hard to find napisał/a: | Clamp signed onto the project early during these development stages and provided numerous ideas, which helped develop the series' setting and characters. |
|
|
|
|
|
Gumi
|
Wysłany: 18-07-2012, 12:43
|
|
|
Serio? Jedno zdanie na wiki, które nie mówi nic po za tym, że panie z CLAMP rzuciły paroma pomysłami? Pewnie w ogóle całe Sunrise sobie podporządkowały. |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 18-07-2012, 13:23
|
|
|
Gumi napisał/a: | Pewnie w ogóle całe Sunrise sobie podporządkowały. |
Iks de. Protip: ironizowanie nie sprawi magicznie że będziesz miał rację. A "provided numerous ideas" dość jasno stoi w sprzeczności z "nie robił nic po za rysowaniem", niezależnie od tego ile to jest zdań. |
|
|
Gumi
|
Wysłany: 18-07-2012, 14:03
|
|
|
W procesie tworzenia anime każdy ma szansę wrzucić swoje parę groszy, nie wiem po co tak wyróżniać CLAMPa. Może dorzucimy jeszcze żonę scenarzysty, która mu pewnie dała kilka protipów? Po za tym nigdzie nie jest napisane, że ich pomysły zostały użyte, tylko że pomogły. Dla mnie to zdanie znaczy tyle co nic, ale niech wam będzie, moja wina, nie potrzebnie wciągałem się w dyskusję z hejterem CLAMPa. |
|
|
|
|
|
Muchozol
---
Dołączyła: 06 Lip 2012 Skąd: Szczochowice Jabolskie Status: offline
|
Wysłany: 18-07-2012, 14:58
|
|
|
cesarz vedry napisał/a: |
Cowboy Bebop, co prawda jestem dopiero na 8 odcinku, ale słyszałem jaki to klasyk itp, natomiast nie powala na ziemie. Owszem to bardzo dobre anime, ale do legendy jaką w okół siebie wytworzyło, to jestem na NIE.
|
Same here... z tym, że ja odpadłam po 5 odcinku.
No i wg. mnie Code Geass też jest chałowiutkie, obejrzałam ok. 6/7 odcinków i więcej nie dałam rady. |
_________________ "Miłość jest jak gówno. Czasem wychodzi samo, ale czasami trzeba mu nadać fajne, śliskie pchnięcie." Eric Cartman |
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 18-07-2012, 16:38
|
|
|
shugohakke, akurat poniższe pomysły wcale nie wskazują na to, że Clamp miał coś wspólnego z CG poza rysunkami.
Cytat: | Nie czepiam się kreski czy animacji - te CG ma bardzo dobre. Gdy mówiłem CLAMP'owość miałem na myśli durnowate motywy występujące u CLAMP'a.
"Obronić siostrzyczkę poprzez zniszczenie świata (lub sporej jego części)."
"Tajemnicza dziewczyna z mhoczym i złym sekretem spadła mnie z nieba!"
"Jesteś moim przyjacielem, ale mamy różne wizje rozpadającego się świata. Ach jakiż dramat!"
Generalnie CLAMP'owość historii i postaci, a nie kreski. |
"Zmienię świat, żeby siostrzyczce żyło się lepiej" - Legend of the Galactic Heroes
"Przyjaciele po przeciwnej strony barykady" - wcześniejsze dzieło Sunrise'a, Gundam Seed, anyone?
"Tajemnicza dziewczyna o dziwnym kolorze włosów" - tego trochę było w różnych seriach.
Cytat: | Czy też zupełnie przypadkowa eliminacja Euphemii, żeby (broń boże!) jej śmierć przypadkiem nie była winą Leloucha. |
Mam wrażenie, że widziałam inną serię. Według mnie Luluś był ewidentnie odpowiedzialny za śmierć Euphy. Swoją drogą sposób, w jaki wykorzystano Euphy, był dość innowacyjny. Nie spodziewałam się, że studio Sunrise zrobi z kolejnej odsłony głoszącej pokój, miłość i sprawiedliwość księżniczki morderczynię, kiedy oglądałam CG po raz pierwszy.
Cytat: | Problem CG leży również w tym, że zwyczajne wydarzenia następują po sobie bez składu i sensu, a głównym motywem historii wydaje się "żeby było fajnie". |
Eee...... ale o to właśnie chodziło.
Jeśli ktoś Ci powiedział, że CG ma rzekomo drugie, trzecie i dziesiąte dno, to kłamał. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 18-07-2012, 17:19
|
|
|
Przenieście to do alfabetu, PLIZZ!!! |
|
|
|
|
|
Progeusz
|
Wysłany: 18-07-2012, 18:06
|
|
|
shugohakke napisał/a: | głównym motywem historii wydaje się "żeby było fajnie" |
shugohakke napisał/a: | Raz jest bezwzględnym mordercą, raz kochającym braciszkiem. Raz wiernym przyjacielem, raz geniuszem strategii i mistrzem manipulacji. Raz bohaterem komedii szkolnej, a raz mhocznym mścicielem. | Jak mniemam postać nie ma prawa być złożona? Żadna z tych cech nie wyklucza innej. Szczególnie biorąc pod uwagę, że Ruruś jest genialnym manipulatorem.
Chyba nigdy w życiu nie słyszałeś chociażby o oficerach SS (akurat pasują do większości tych cech ^^"), którzy byli wzorowymi mężami/ojcami. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 18-07-2012, 18:50
|
|
|
Progeusz napisał/a: | Jak mniemam postać nie ma prawa być złożona? |
Niestety Luluś jest złożony tak, że posiada cechy odpowiednie do tego, co w danej chwili chcą z nim zrobić scenarzyści i reżyser. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 18-07-2012, 19:16
|
|
|
Slova napisał/a: | Niestety Luluś jest złożony tak, że posiada cechy odpowiednie do tego, co w danej chwili chcą z nim zrobić scenarzyści i reżyser.
|
Indeed. |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 19-07-2012, 14:23
|
|
|
A ja czekam tylko, na burzę kiedy na ekrany trafi ta nowa seria z Lulu w spódnicy... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 19-07-2012, 14:59
|
|
|
W moim temacie z czołówkami już był :P jak z reszta cała męska reszta rodzinki :D Szczególnie porywająco wyglądał król łojciec wszech mogący. |
|
|
|
|
|
|