Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Sword Art Online |
Wersja do druku |
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 18-09-2012, 13:30
|
|
|
Masz oczywiście na myśli Asunę? >] |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 23-09-2012, 13:15
|
|
|
Miałem na myśli Yui, osobę która zmuszono by patrzeć na 4 tysiące śmierci i traumy wszystkich graczy SAO.
ep 12 był bardzo dobry. Świetnie to zrobili. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 23-09-2012, 17:49
|
|
|
Nie, był bardzo słaby, wymuszony, sztuczny, naciągany, z dziwnymi decyzjami bohaterów, z akcją Yui, z jej wyjaśnieniami, które chyba miały wywołać współczucie, ale tak naprawdę nic nie wywołały, bo przecież były zaprogramowane. A główni bohaterowie się przejęli nie wiem nawet czym, bo jak można płakać po stracie czegoś, co nigdy nie żyło? |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 24-09-2012, 01:08
|
|
|
Ajć tam, Ajć tam, tylko narzekać potrafisz :P
Just sit back and relax.
I tak jest to jedno z najlepszych anime tego sezonu (Co nie jest trudne przy praktycznie zerowej konkurencji...) |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 24-09-2012, 06:00
|
|
|
NecroMac napisał/a: | I tak jest to jedno z najlepszych anime tego sezonu |
Pfa
ahahahaha~!
Nie.
Znaczy, ok, jest w czołówce, ale wyprzedza je cała masa innych serii. Gdyby nie słaby początek i napompowane dramy, to bym się zgodził, ale w tym wypadku to po prostu anime na dobrym poziomie. Nie oglądam wiele serii z tego sezonu, ale w moich oczach Nobuna jest lepsza od SAO i to na wielu poziomach. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 28-09-2012, 11:27
|
|
|
Mnie z dwunastki podobała się scena z żabami.
WTF na twarzy zastępczyni Thinkera, i miny+zachowanie tandemu Asuna+Yui...
Normalnie, moja siostrzenica zachowywała się jak Yui jak coś zwróciło jej uwagę, i tak samo trzeba ją było trzymać żeby nie polazło i nie włożyło palca gdzie nie trzeba.
...no i konkluzja tej sceny. All of my HNNNNNNG.
Slova napisał/a: | Pfa
ahahahaha~!
Nie.
Znaczy, ok, jest w czołówce, ale wyprzedza je cała masa innych serii. | Szczerze mówiąc, nie, latem nie było absolutnie nic NAPRAWDĘ wartego uwagi. Po namyśle palmę pierszeństwa przyznałbym Tari^2, potem SAO z zastrzeżeniem że na zasadzie "so bad its GOOD".
Swoją drogą, pozwalam sobie tłumaczyć:
Episode 15 - Return
Episode 16 - The Country of Fairies
Czyli za tydzień koniec SAO, za dwa mamy szpital i NTR, a za trzy zaczynamy ALO.
Już widzę te reaction images jak pokażą Cait Sith.
I pewną reakcję Cait Sith, bo nie wierzę żeby sobie TEGO odmówili.
Niestety, nie zanosi się na GGO, za to ciekawi mnie teraz czy będzie wyprawa po Excaliber. Oby nie, bo musieliby wyciąć Sinon, a to byłaby zbrodnia.
W zasadzie, jak dla mnie tutaj następuje poważne nurkowanie całej franczyzy: dla autora Asuna
- Spoiler: pokaż / ukryj
- najwyraźniej okazała się zbyt dojrzała, samodzielna i "silna" a zatem niebezpieczna dla zniewieściałych ego postrzeganych czytelników - więc musiała zostać zamieniona w bezwolną, bezsilną ofiarę prawie-gwałtu. Klasyczny damsel in distress, któremu MC przyjdzie niezawodnie z pomocą. Ciekawe czy końcowe, tradycyjne raz-dwa na parkingu też uwzględnią.
Ale nic to. I znów dygresja, ale wygląda na to że to będzie jedna z tych nielicznych serii, które kończą się
- klasycznym, amerykańskim happy endem
:) |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 28-09-2012, 17:10
|
|
|
Totem, niewiem czy zdajesz sobie sprawę ale walisz spoilerami jak z karabinu, Jak ostatnio patrzyłem używanie spoiler taga nic nie kosztowało.
co do wyprawy po Exa
[LIGHT NOVEL SPOILER]
- Wyprawa musi być po GGO, bo przecież to głównie jej zasługa że cała ta zabawa się udała.
Ale z drugiej strony Mother Rosario mogą wsadzić. To jeden z, moim zdaniem, ciekawszych Arców, szczególnie że Kirito gra tam jedynie drugoplanową role, a nie typowe Kirito for the rescue! |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-09-2012, 17:14
|
|
|
wa-totem napisał/a: |
W zasadzie, jak dla mnie tutaj następuje poważne nurkowanie całej franczyzy: dla autora Asuna |
Nie zgodzę się z postawioną w spoilerze tezą - Asunie bardzo daleko do typowej damsell in distress, biorąc pod uwagę takie rzeczy jak
- bezczelna próba ucieczki (prawie udana!), kradzież karty GMowskiej (bez której Kirito mógłby sobie poskakać, a nie przyjść jej z pomocą potem) i twardy hart ducha
. Znacznie bliżej jej do twardych, inteligentnych (i czasem uzdolnionych magicznie) księżniczek z klasycznych baśni, bez których bohaterowie skończyliby upieczeni przez smoka/czarnoksiężnika.
wa-totem napisał/a: | Szczerze mówiąc, nie, latem nie było absolutnie nic NAPRAWDĘ wartego uwagi. |
Kokoro Connect, Horizon in the Middle of Nowhere 2 i Dog Days', wszystkie trzy biją SAO i Tari Tari nawet nie na głowę, tylko co najmniej tułów :P |
|
|
Smk
|
Wysłany: 28-09-2012, 17:49
|
|
|
What he said. Horizon wygrywa w przedbiegach. SAO oglądam dla świata, nie dla fabuły. No dobra. I dualwieldingu.
NecroMac napisał/a: | , a nie typowe Kirito for the rescue! | Oh rly?A wallrun 2.0 odparował? |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 29-09-2012, 01:31
|
|
|
Ja się pytam co wy takiego widzicie w tym Dog Days?
@smk
No dobra, wygrałeś. Ale przynajmniej historia nie toczy się wokół niego i jest bardzo dobrze skonstruowana. |
|
|
|
|
|
Smk
|
Wysłany: 29-09-2012, 10:22
|
|
|
.....Uszy!
I gogony. |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 29-09-2012, 16:20
|
|
|
NecroMac napisał/a: |
Ja się pytam co wy takiego widzicie w tym Dog Days?
|
1) Ciekawy i co zabawne, równocześnie stereotypowy i dość oryginalny pomysł
2) duża ilość ciekawych i fajnych postaci
3) potężna ilość ciepła i przyjaźni wylewająca się z ekranu
4) widoczna prawdziwa przyjaźń między postaciami i związane z tym ciepło (wbrew pozorom, to trochę różne od 3 punktu)
5) epickie walki
6) humor
7) main hero nie jest BTJT
Wystarczy ;-)? |
|
|
Smk
|
Wysłany: 29-09-2012, 22:19
|
|
|
Cytat: |
.....Uszy!
I gogony.
|
O bogowie..
Horo, doprawdy. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring".
Ostatnio zmieniony przez Smk dnia 29-09-2012, 22:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Altramertes
|
Wysłany: 29-09-2012, 22:29
|
|
|
Ten odcinek miał w sobie tyle raburabu, że przebił chyba nawet epizod z Yui. Asuna is hawt, a bitwa z bossem, mimo iż chaotyczna, wygląda nieźle. A za tydzień Surprise! i zaczynamy oni-chan online :D Dat navigation pixie... |
|
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 30-09-2012, 02:03
|
|
|
chyba jeszcze w żadnym odcinku Kirito nie robił aż tylu minek :P |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|