Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kakumeiki Valvrave |
Wersja do druku |
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 09-05-2013, 21:13
|
|
|
5
Om... Zwyczajowy opad macek, jak po każdym poprzednim odcinku... Well, przynajmniej jedna rzecz się wyjaśniła.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Valvrare'ów jest kilka i w następnym odcinku zielonek chyba ruszy do boju... I chyba rodzice Haruto - tatuś albo mamusia albo jeszcze kto inny majstrował przy robocie, a nauczyciel coś podejrzanie dużo wie na ten temat.
Elfa nie było prawie przez cały odcinek, a za to cała szkoła wysłała światu radosną piosenkę jak to dzielnie sobie radzą i generalnie jest cool.
Ło matko... Ta dziewuszka robociana jest dobra...
- "Czy to jest seks?"
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 10-05-2013, 06:45
|
|
|
/me zaćpał 5 odcinek.
Odnalazłem właśnie resztki szczęki na podłodze, więc można napisać małe co nieco.
Śpiewająca, tańcząca, radosna akademia-państwo wpada w pierwszy poważniejszy kryzys. a rozwiązanie go przyprawia o opad szczęki na podłogę. Do tego ta piosenka rozbroiła mnie całkowicie. Po najlepszych grzybkach halucynkach człowiek nie ma takiego odlotu. I ten fascynujący pojedynek: plask -> plask. Genialna była też reakcja hikikomori na black out. Normalnie jakbym widział siebie sprzed kilku lat, jak mi w trakcie grania zanikł prąd.
Tak, to było śliczne.
Daaaaaajcie mi więcej. Człowiek zapomina o wszystkich problemach, gdy to ogląda. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 10-05-2013, 19:17
|
|
|
Piątka...
Ooookay. Najpierw było bardzo po amerykańsku... "jak się z kimś wadzisz, to najlepiej dać sobie nawzajem parę razy po gębie." Ale czemu Saki!? To nie bardzo był catfight... i ten "chomp!" i rozczarowanie... czemu przeczuwam, że czekają nas niezłe power trips w jej wykonaniu. No i na końcu... Flay Allster 2.0 o___O
Wnioski z problemów z prądem: nie istnieje problem techniczny, którego nie da się rozwiązać metodą "pochitto, na~"! Tylko czemu w towarzystwie dhramatycznych deklaracji i kapiącego keczupu... bohatersko przelewamy krew by nacisnąć duuży, czerwony guziczek!
No i moje dywagacje o naturze mechów okazały się niesłuszne, mechów ci u nas dostatek, mamy ich całą piwniczkę! Do tego nauczyciel coś mruczał o obcych...
Zamiast szkolnego musicalu, dostaliśmy za to solowy popis Saki. Sorry, ale nawet z całym backgroundem, gdzie ci, dziewuszko, do Lacus... musisz się jeszcze sporo nauczyć!
No i na sam koniec, jak wisienka na ciachu... "edukacja seksualna dla sztucznych inteligencji przepałerzonych mechów, w pytaniach i odpowiedziach".
Zszedłem i nie szyję. Faaaazaaaaa. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
|
Wysłany: 10-05-2013, 19:44
|
|
|
wa-totem napisał/a: | No i na końcu... Flay Allster 2.0 o___O |
Nie no, aż tak źle się panienka nie zapowiada...
wa-totem napisał/a: | Zamiast szkolnego musicalu, dostaliśmy za to solowy popis Saki. Sorry, ale nawet z całym backgroundem, gdzie ci, dziewuszko, do Lacus... musisz się jeszcze sporo nauczyć! |
Niewierny! Gdzie tam porównywać Saki do Lacus, nie ta liga. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-05-2013, 20:29
|
|
|
Piotrek napisał/a: | Niewierny! Gdzie tam porównywać Saki do Lacus, nie ta liga. |
Nom, nie jest ani różowa, ani nie jest księżniczką. I popieram, że porównanie do Flay jest krzywdzące, bo jak na razie Saki ma o wiele więcej charakteru i jest o wiele sensowniejsza.
Swoją drogą trafiłam ostatnio na teorię, że Saki jest de facto szpiegiem Dorsii, co byłoby ciekawym rozwojem wypadków. Haruto miałby powód, by nabawić się kolejnej traumy.
I osobiście nie obrażę się, jeśli dostanie mecha o ile będzie w stanie skutecznie go pilotować. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
|
Wysłany: 10-05-2013, 20:43
|
|
|
Tren napisał/a: | Swoją drogą trafiłam ostatnio na teorię, że Saki jest de facto szpiegiem Dorsii, co byłoby ciekawym rozwojem wypadków. Haruto miałby powód, by nabawić się kolejnej traumy. |
O tak. Każdy powód do zdobycia kolejnej traumy jest dobry. W tym wypadku, wprost idealnie dopasowany. |
|
|
|
|
|
Cepelia
|
Wysłany: 11-05-2013, 19:07
|
|
|
No nie. Żądam więcej czasu antenowego dla El Elfu!!!!!!!!!!!!! Już! Natychmiast! |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 13-05-2013, 11:01
|
|
|
https://www.dropbox.com/s/nqr0iwwtq49cyez/1368437320823.jpg
Fragment wywiadu z twórcami, gdzie mówią że Haruto to normalny sympatyczny chłopak, który, choć nie jest już człowiekiem, wciąż jest dobry.
Nie miałem czasu by obejrzeć dalej niż 3 odcinki. Jak się to dalej ma z moimi uwagami, że to sificzna postać (w skrócie "Jestem zwykłym niewinnym biedakiem zmienionym w potwora :( Zabijałem ludzi? E, już tego nawet nie pamiętam")? |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 13-05-2013, 11:25
|
|
|
Gamer2002 napisał/a: | Fragment wywiadu z twórcami, gdzie mówią że Haruto to normalny sympatyczny chłopak jak na standardy tej serii.
|
Fixed. Pominąwszy protaga i jego przyjaciela inni męscy nastolatkowie którzy dostali jakiś czas ekranowy to techniczny otaku, chuligan z tą specyficzną fryzurą oraz L-Elf i jego socjopatyczna brygada. I jakby to ująć wiarygodność psychologiczna bohaterów była bardzo nisko na liście priorytetów twórców, co po trzech odcinkach widać bardzo wyraźnie i naprawdę nikt kto złapał o czym jest ta seria nie oczekuje od niej JAKIEJKOLWIEK wiarygodności...
Poza tym, lol, Sunrise... Przyznaję, że nie zauważyłam tego. XD |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 13-05-2013, 14:47
|
|
|
Cytat: | jak na standardy tej serii. |
Mi google translator czegoś takiego nie wyłapał ;P
Cytat: | - It is the impression Shoko and Hult of heroine and hero Reclining a good feeling to anyone exactly
That's right. I think everyone in the sense of audience, that of Shoko and Hult and in the near future and most emotion. I mean a child that seems to have next to, I am regular kid.
Hult will no longer a man, but in a child-friendly Basically, some girls can have senior friends and around, worried. You would end up is said to be I do not have children nowadays, but this simple and honest (laughs). |
Mi to brzmi jakby gość na serio gadał, że to nawet bardziej zdrowy chłopak niż można spotkać w realu. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 13-05-2013, 22:03
|
|
|
Tren napisał/a: | Obstawiamy kto jeszcze się zwąpierzy? :D |
A kto pasuje do roli Suzaka w tej serii? ER ERUFU? Bo jeden Prawy i Zbuntowany musi się znaleźć jako wąpierz kierujący mechem.
Poza tym dołączam się do WTF co ja w ogóle paczę.
I ten odcinek chyba wybitnie podkreślił, że o, mamy więcej mechów na pokładzie... |
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 13-05-2013, 22:16
|
|
|
Nanami napisał/a: | A kto pasuje do roli Suzaka w tej serii? ER ERUFU? |
Ale Eru-Erfu robi już za Leloucha i częściowo C.C, a z Suzaka został co najwyżej skillset. Chuligan z głosem Nakamury jest chyba jedynym w miarę prawdopodobnym substytutem, ale chwilowo twórcy chyba podjęli słuszną decyzję i postanowili nie kopiować Suzaka do tej serii. XD |
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
|
Wysłany: 15-05-2013, 08:45
|
|
|
Tren napisał/a: | Ale Eru-Erfu robi już za Leloucha i częściowo C.C, a z Suzaka został co najwyżej skillset. Chuligan z głosem Nakamury jest chyba jedynym w miarę prawdopodobnym substytutem, ale chwilowo twórcy chyba podjęli słuszną decyzję i postanowili nie kopiować Suzaka do tej serii. XD |
Ja chcę Ninę i jej stół XD |
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 16-05-2013, 20:43
|
|
|
6
O wielki, puchaty LOLu. Saki jest ZUA.
- No to już mamy dwa wąpióry, z których jeden ma niezły ubaw i zielonego robota, aczkolwiek potrzebuje dopingu, żeby być w stanie cokolwiek zrobić. Ale za to trójkąt ruszył pełną parą. Khy.
Kolejny atak, kolejne różowe wybuchy i Elfik w jednej scenie... Ale może będzie go ciut więcej, bo
- żądny zemsty ex-przyjaciel chce go ukatrupić.
Łi szal si... |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 17-05-2013, 17:16
|
|
|
6
Fazy ciąg dalszy...
Tym razem, przechodni pucharek lidera jest niepodzielnie w rękach Saki.
Właśnie ją po cichu obastawiałem
- na wąpióra #2, i trafiłem - przecież ona próbowała GRYŹĆ jeszcze PRZED zwąpiórzeniem...
Ten uroczy power trip... biedny, naiwny MC...
I to łzawa gadka zakończona "...ibtw sorry, ale to wszystko kłamstwo" *CHOMP!* pfffffffffffffffff, dawno się tak nie uśmiałem. O naturze "marketingu" w wydaniu Saki nie wspominając.
Na co Shouko zagrywa kartę osananajimi, i pola nie oddaje... "...and then you made a lewd face!" XD Go! Go, Shouko!
Swoją drogą, aż ciarki przechodzą, że Saki w skórze Haruto potrafi być bardziej "macho" niż on sam... "insertion complete"... o___O'''''''''''' i ten strój potem! ten strój!!!
A poza tym, X-1 dostał w tyłek, senator Możesz został aniołkiem, a pewien pan z fiksacją na punkcie Eru Erufu wybiera się z wizytą... i najzabawniejsze jest to, że Eru Erufu aż tyle wspólnego z sytuacją nie ma!
Swoją drogą, zauważyliście te "gniazda" w których trzymane są roboty? Te igły podejrzanie przypominają coś zaprojektowanego nie tyle do wspierania, co do więżenia i trzymania pod kontrolą swej zawartości...
A patrząc na Camillę nieodmiennie kojarzy mi się śmiertelnie niebezpieczna i toksyczna pajęczyca... odnoszę wrażenie, że body swapy to nie koniec rewelacji... za to byłem ciężko zaskoczony, bo po wiecie-którym oświadczeniu składanym przez pilota, na poły oczekiwałem, że na ekran w kokpicie wyskoczy jakiś urodziwy bizon ;3 |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|