Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Best AMV |
Wersja do druku |
Elof
Kowal
Dołączył: 12 Paź 2007 Skąd: Chmmm... dobre pytanie... Status: offline
|
Wysłany: 07-09-2008, 11:38
|
|
|
Najnowszy film jakim mam przyjemność się pochwalić :), jest poniekąd prezentacją tych anime, które w jakiś pozytywny sposób zapisały się w mojej pamięci. Niektóre z nich to absolutne ikony gatunku w moim prywatnym rankingu. Wszystkich dzieł nie zdołałem zaprezentować bo piosenka jest trochę krótka. Kto wie, może powstanie druga część;)
Myślę, że Maaya Sakamoto i utwór "kiseki no umi" idealnie do tego pasuje.
Pod poprzednim linkiem, który umieściłem na tym forum film źle działał, teraz jednak powinno być wszystko dobrze.
Zapraszam!
http://www.youtube.com/watch?v=ofM95_QcerA |
|
|
|
|
|
reika
|
|
|
|
|
Sola
ryba
|
|
|
|
|
Taikoubou
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 17-09-2008, 16:29
|
|
|
Rozumiem, że komentarz nie sprawi problemu?
Primo, napisy. W AMV zdecydowanie nie powinno być widocznych dialogów postaci.
Dwa, że muzyka nijak ma się do tego, co dzieje się na ekranie - nie mówię o lipsyncu nawet, po prostu przypomina to robione na szybko teledyski robione na modłę "linkin park + walka". |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 17-09-2008, 17:02
|
|
|
Elof, muza good, ale sam montaż... nie ma w nim nic złego ale nie wychwyciłem także nic ciekawego. nie zwykłem wystawiać na YT ocen niższych, niż 4 gwiazdki, więc nie ocenię ci tego na 3. Podczas przerw zamiast dawać ciemnośc dłuższą, niż 1,5 sekundy lepiej wstawić jakiś spokojniejszy fragment i go odpowiednio wymanipulować, by wpasował się w rytm. Ale jednak dam 4, za genialnie przemyslaną końcówkę.
Taikoubou, wyłączyłem po 20 sekundach. Jakoś mam taki wewnętrzny odpychający stosunek do Bleacha. No i nie było w tym AMV nic, co by zachęcało do obejrzenia całości, a muzyka wręcz zniechęcała do tego. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Taikoubou
|
Wysłany: 17-09-2008, 20:29
|
|
|
Cóż, zapomniałem wspomnieć, że to moje pierwsze "AMV" ^^ spodziewałem się że będzie słabo ocenione ale mimo to dzięki
Keii napisał/a: | Rozumiem, że komentarz nie sprawi problemu?
Primo, napisy. W AMV zdecydowanie nie powinno być widocznych dialogów postaci. |
no właśnie nie mam pojęcia jak je obciąć(usunąć)... a nie chce mi się szukać po googlach poradników i czytać 20 stron jak to zrobić. keii thx za szczerość
Slova napisał/a: | TaikoubouJakoś mam taki wewnętrzny odpychający stosunek do Bleacha.muzyka wręcz zniechęcała do tego. |
Każdy ma inny gust... skoro nie podobała Ci się muzyka i "to" anime to nic na to nie poradzę. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 17-09-2008, 20:39
|
|
|
Taikobou, po co usuwać. Skoro wiesz, z fragmentów których odcinków chcesz korzystać, wystarczą rawy lub wyłączenie napisów, jeśli to .mkv. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 21-09-2008, 07:53
|
|
|
Taikoubou napisał/a: | no właśnie nie mam pojęcia jak je obciąć(usunąć)... |
Sony Vegas |
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
|
|
|
|
huhus
Ufok żelkożerca
|
|
|
|
|
aktan8
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 25-08-2009, 16:12
|
|
|
proponuje założyć osobny temat w odpowiednim dziale, tutaj nie miejsce na takie rzeczy raczej. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-12-2009, 23:08
|
|
|
Pisałem ostatnio duży tekst o "Record of Lodoss War" - najlepszym chyba heroic fantasy, jakie powstało w dziejach anime. I tak sobie odkurzyłem ten klip Jest w tym coś niesamowitego. AMV niemal 10 letnie, jedno z pierwszych jakie w życiu widziałem, a wciąż pozostaje jednym z najlepszych, jakie znam. Bez bajeranctwa, efektów... a chwyta za serce. Podobnie jak klasyczna OAVka. To se ne vrati... |
|
|
|
|
|
pestis
żuk w mrowisku
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|