Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Zderzenie planów - komentarze |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-09-2007, 18:09
|
|
|
A koro tak, to nie ma sprawy. W czym jak w czym, ale w knuciu jestem dobry. |
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 05-09-2007, 19:14
|
|
|
Obejrzałam sobie zaczątek tematu. Śliczne i długie posty. Wszystkie dwa długie i śliczne.
Ponieważ ze względu na szalejący sygnał od mojej radiówki i awarię antenki nie mogę wchodzić na IRCa (bo narobiłabym tyle duchów, że potrzebny byłby egzorcysta), chciałabym się choć tu trochę dojenocić. Ponadto chciałabym pisać długie i śliczne posty.
Przeczytałam streszczenie. Podoba mi się.
Po pierwsze, czy jeszcze są wolne miejsca?
Po drugie, jeśli są wolne miejsca, to w przypadku, gdy będzie on dostępny, poproszę Sochama (*khy*, czy w ogóle wybór jest możliwy...).
I po trzecie, jeśli się uda, to muszę zedytować postać, bo powtórzy się to, co już się wydążyło, czyli: 'Och nie nie chciałem cię zabić, przepraszam, ale paluszek drgnął mi podczas picia herbaty...'.
Oczywiście przejaskrawiam. |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
Kerowyn
Catgirl (podobno)
|
Wysłany: 05-09-2007, 19:34
|
|
|
Miya-chan napisał/a: |
Seriś, czy to znaczy, że Kero też będzie pisało, czy to takie pobożne życzenie jest? XD |
Znając mnie, sądzę, że raczej pobożne życzenie. Znaczy chętnie bym sobie coś popisała, ale nie jestem pewna, czy dam radę. Najpierw w ogóle muszę przeczytać streszczenie, żeby się zorientować, z czym to się mniej więcej je. Co do tego zarezerwowanego smoka, to już wczoraj mówiłam, że nie muszę go wcale koniecznie mieć, zważywszy na fakt, że ktoś pewny, że będzie w queście brał udział może go do czegoś potrzebować, ale tego Yuby już Serice nie napisał. W każdym bądź razie udział możliwy, ale niekoniecznie pewny. Co do smoka, to podoba mi się z imienia (przydało by się jeszcze dowiedzieć czy z czegokolwiek jeszcze) Tarsis, ale jak ktoś chce, to może brać. |
_________________ Gdzieś daleko stąd
Złoty zamek, złoty tron |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 05-09-2007, 19:50
|
|
|
czy w pózniejszym czasie(miech)można byłoby wejść do Questu jako postać poboczna? |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 05-09-2007, 20:42
|
|
|
Momok, no to piszesz ^^
Caladan - jeżeli po tym miesiącu zdołasz 1) za nami nadążyć, 2) stwierdzić, że zdołasz bawić się w naszym stylu, to pomyślimy.
Dla tych, którzy nigdy się w questy nie bawili (Grisz na przykład): mistrza gry nie ma, każdy jest po trochu mistrzem gry i graczem. Oczywiście uzgadnianie planów (zwłaszcza wpływających na główną oś fabuły) na ircu czy inszym priwie jest mile widziane.
W starym multiświatowym stylu posty pisze się długie, w związku z czym obok swojej postaci prowadzi się przy okazji wszystkie inne - nie ma problemu, kiedy ludzie dobrze sie znają (ja nigdy nie miałam spisanej postaci, a wszystko grało ^^"), ale jeżeli wchodzi ktoś nowy i nie zna towarzystwo, a towarzystwo jego, można namieszać.
Dlatego wydaje mi się, że warto byłoby założyć jednak temat z opisami postaci (oddzielny, bo w tamtym ogólnym znalezienie czegokolwiek zajmie wieki), przy czym nacisk proponuję położyć nie na moce i insze tego typu zdolności (i tak wychodzą w praniu, a sporo osób lubi mieć swoje tajemnice), ale na charakter i sposób bycia. O.
A poza tym *ta-daaaaaa!* jedyne w swoim rodzaju, niepowtarzalne Klejnoty! ^^ http://forum.tanuki.pl/tematy21/594.htm (dzięki, szanowna moderacjo!) |
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
|
Wysłany: 05-09-2007, 22:45
|
|
|
Keroć napisał/a: | Znaczy chętnie bym sobie coś popisała, ale nie jestem pewna, czy dam radę. |
Zerknij Ty sobie w link w poście powyżej, a zobaczysz, ile osób uczestniczyło, a ile (i w jakiej częstotliwości) pisało. Będzie pewna różnica. Możesz więc nagle odkryć, że uczestniczysz w queście, sama o tym nie wiedząc XD |
|
|
|
|
|
Mazoku
|
Wysłany: 06-09-2007, 00:09
|
|
|
Hej hej ^^
Choć na tym forum nie pojawiałem się od dawna nie mogłem ominąć kontynuacji Klejnotów. Ponieważ pisałem w starych dobrych czasach, kiedy wszyscy wszystkich znali, a nasze awatary kształtowały się wraz z kolejnymi questami, nie ma opisu mojej postaci. Postaram się to (w końcu :P) kiedyś nadrobić. Mam nadzieję, że moje grafomańskie posty nie będą wam specjalnie przeszkadzać ;] |
_________________ You should never challenge mazoku for battle. There's nothing more reckless than trying to beat one ^-^ |
|
|
|
|
Yuby
Kotosmok
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 06-09-2007, 01:39
|
|
|
Quest nabiera rozpędu, jak widzę, co mnie zresztą cieszy. Tylko jedno "ale" do postu Mazoku: Cytat: | Z tego też powodu kilka, lub nawet kilkanaście ostatnich godzin Yuby spędził w zatęchłych podziemiach akademii magicznej, zlokalizowanej w świecie, którego nazwa nigdy nawet nie stała się godna uwagi żadnego kronikarza. |
Wspomniana akademia nie jest aartheniańska. |
_________________ From the brightest start
Comes the blackest hole
You had so much to offer
Why did you offer your soul? |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 06-09-2007, 09:52
|
|
|
Ja się póki co wstrzymam z decyzją, możliwe, że dołączę, gdy będę miał więcej czasu. Smoka nie chcę, co raczej nie powinno dziwić;p. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-09-2007, 12:20
|
|
|
No to Grisznak wchodzi do gry. |
|
|
|
|
|
Mazoku
|
Wysłany: 06-09-2007, 15:47
|
|
|
Yuby napisał/a: | Wspomniana akademia nie jest aartheniańska. |
Wybacz, przeoczyłem to. Post edytowany. |
_________________ You should never challenge mazoku for battle. There's nothing more reckless than trying to beat one ^-^ |
|
|
|
|
Serika
|
Wysłany: 06-09-2007, 20:43
|
|
|
/me zaklepuje kolejkę (tak na wszelki wypadek, do północy powinno być)
*edit* ja wiem, że to nic nie wnosi, ale nie mogłam się powstrzymać.. to z tęsknoty, wiecie XD
A poza tym - Grisznak, czym Ty właściwie jesteś? Bo ni cholery nie kojarzę Twojej multiświatowej postaci ^^;
(co mi przypomina, że koniecznie muszę się spisać. W postaciach.
To przerażające T_T) |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-09-2007, 08:47
|
|
|
Serika napisał/a: | /me zaklepuje kolejkę (tak na wszelki wypadek, do północy powinno być)
*edit* ja wiem, że to nic nie wnosi, ale nie mogłam się powstrzymać.. to z tęsknoty, wiecie XD
A poza tym - Grisznak, czym Ty właściwie jesteś? Bo ni cholery nie kojarzę Twojej multiświatowej postaci ^^; |
Serika, ja w ramach tanuka miałem tylko jedną postać, tą z Eksterminacji. Niziołka - nekromantę zostawiłem na sesje zjazdowe. |
|
|
|
|
|
Serika
|
Wysłany: 09-09-2007, 09:58
|
|
|
Grisznak:
Twoją postać spora część osób zna, podobnie zresztą jak moją - ale zawsze może trafić się ktoś, kto Eksterminacji nie czytał. Nie chodzi o to, żebyś sobie biografię wymyślał, tylko żeby inni piszący byli w stanie określić Twoje zachowanie w swoich postach. Może być krótko, po prostu żeby było wiadomo, co byś w danej sytuacji zrobił, a czego zdecydowanie nie.
(i weź wywal tamtego posta z tematu postaciowego, zanim ktoś Cię zje...) |
|
|
Avalia
Love & Roll
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 09-09-2007, 12:06
|
|
|
Serika napisał/a: | (i weź wywal tamtego posta z tematu postaciowego, zanim ktoś Cię zje...) |
Już bez przesady dobrze >.< raz mi się oberwało, wypominać mi nie trzeba....*potem sie dziwią, że chce zrezygnować*
Ale jak ktoś nie sprawdza regulaminu to będe miła i przypomne, że w ów temacie dajemy tylko karty postaci.... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|