Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Zderzenie planów - komentarze |
Wersja do druku |
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 04-09-2007, 22:13 Zderzenie planów - komentarze
|
|
|
Tytułem wstępu:
część osób przebywających na tym forum od dawna zatęskniło za zabawą w questy, w związku z czym pojawił się pomysł "wskrzeszenia" najbardziej udanego spośród tych, które udało nam się stworzyć, "Wyprawy po Klejnoty". "Zderzenie Planów" ma stanowić luźną kontynuację Klejnotów - oczywiście nie ustrzeżemy się pewnie przez całym stadem plot-holi, ale co tam, ważne żeby się dobrze bawić.
Quest nie jest imprezą otwartą - wstęp wolny mają oczywiście osoby współtworzące Klejnoty, pozostali mogą wyrazić chęć uczestnictwa (warunek podstawowy: względna orientacja w dziejach multiświata), ale ostateczną decyzję w tej sprawie podejmiemy MY :P
Poza tym, gwoli przypomnienia, klejnoty, przypisane im kamienie oraz ich właściciele:
Kadkod (vel Klejnot - Seriki), kamień: karbunkuł
Joshfech (Xenipha), jasnozielony jaspis
Bareket (Yuby’ego), zielony beryl
- Jehalom (Satsuki), biały karneol
Odem (Avellany), sard
- Pitdan (Ryuzoku), chryzolit
Nefeh (Mazoku), pirop
Socham (Valgarda <- to NPC jest), malachit
Achlama (Miyi), ametyst
Tarsis (Raflika); serpentyn
- Shebo (Vela); prążkowany agat
Leshem (Zegarmistrza);żółty opal
Sappur (Yumegari), lapis lazuli
Smoczki oznaczone myślnikami należą do osób, które prawdopodobnie na zawsze zrezygnowały z uczestnictwa w zabawach na tym forum (to jest - zniknęli z tej rzeczywistości diabli wiedzą gdzie, o :P).
W razie jakichkolwiek pytań - zapraszam do mnie lub do Yuba.
*edit* Skoro pojawił się Raflik, Tarsis oczywiście zostaje w tej rzeczywistości w formie niezmienionej. Jeżeli przyciągnie resztę, najwyżej wymyślimy inne założenia questa, who cares :D |
Ostatnio zmieniony przez Serika dnia 14-09-2007, 22:58, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 04-09-2007, 22:37
|
|
|
Ooooh, Klejnoty - Reaktywacja? :> To ja będę czytać z dziką satysfakcją, że Wiem, O Co Chodzi, o. :> A póki co, to obawiam się, że
"-Ohnoes, jesteśmy zgubieni… - Zawtórował mu zielonowłosy, chowając księgę do podręcznej torby. "
Yub jednak wziął książkę. Gome, Seriś. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Serika
|
Wysłany: 04-09-2007, 22:44
|
|
|
Irian, wiem, już poprawiłam XD Gome, zmęczona jestem :P
A poza tym, jak Wiesz O Co Chodzi, to pisz! :> |
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 04-09-2007, 22:58
|
|
|
Na razie poczytam. A dla osób, które dołączyły już po czystce w tematach - gugiel szczęśliwie zapamiętał streszczenie.
Strona pierwsza
Strona druga |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 05-09-2007, 00:31
|
|
|
/me po przeczytaniu streszczenia robi ŁYP.
/me stwierdza, że się zgłasza
.
.
.
/me zaznacza także, że wyjątkowo podoba jej się Jehalom... |
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 05-09-2007, 08:18
|
|
|
/me nie dała rady streszczeniu...
Postaram się podejść do niego ponownie __^__
Jeśli ktoś mnie w ogóle tu chce... |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-09-2007, 10:25
|
|
|
A ja przypomnę tylko, że Yuby nam wisi dokończenie sesji ze zjazdu.. |
|
|
|
|
|
Yuby
Kotosmok
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 05-09-2007, 10:51
|
|
|
Yuby pamięta. Ale nie bardzo sobie wyobraża kończenie jej na forum... Więc może na sylwestrze? |
_________________ From the brightest start
Comes the blackest hole
You had so much to offer
Why did you offer your soul? |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-09-2007, 11:09
|
|
|
Ok. Czyli zostawiam mojego niziołka nekormantę, podkochującego się w drowce, w stanie hibernacji. |
|
|
|
|
|
Serika
|
Wysłany: 05-09-2007, 16:07
|
|
|
Lila, jeżeli się nawet przez streszczenie nie przebiłaś, to nie jestem pewna, czy będziesz się z nami dobrze bawić - stawiamy raczej na dłuższe posty (i tym samym mniejszą częstotliwość pisania, bo nikt nie będzie miał czasu, żeby się codziennie przekopywać przez stos chaotycznego tekstu).
Grisznak, a może w zamian chcesz questa popisać? :] Tylko od razu ostrzegam, że tym razem nie jestem drowką (i Miyak też nie :P).
GoNik - to dawaj. Jeden smoczek jest zarezerwowany dla Kero (bo tak), reszta do podziału dla niedosmokowanych uczestników. |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-09-2007, 17:04
|
|
|
Cytat: | Grisznak, a może w zamian chcesz questa popisać? :] Tylko od razu ostrzegam, że tym razem nie jestem drowką (i Miyak też nie :P). |
Sprecyzuj, jeśli możesz. Osobiście wolę grać niż prowadzić. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 05-09-2007, 17:10
|
|
|
Serik - napiszę sobie w końcu porządny opis postaci i się włączam^^
I tak, Jehalom podoba mi się baaardzo. |
|
|
Avalia
Love & Roll
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 05-09-2007, 17:12
|
|
|
*ekhm....ekhm....* ponieważ z takich a nie innych powodów wolno czytam to nie biore się za streszczenie (narazie), chciała bym wiedzieć, czy wszytskie postacie są z działu portrety, jak często pisze się takie posty, czy pisze się za kogoś innego czy z kimś?
Jak by sie nie patrzeć pisanie tu było by trochę, a nawet i bardziej inne, a ja nie tylko wolno czytam ale i dużo czasu będe spędzac na nauce, więc chciałam się dowiedzieć czy dała bym rade się wpasować i czy by wam oczywiście to nie przeszkadzało. |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 05-09-2007, 17:35
|
|
|
Serika napisał/a: | GoNik - to dawaj. Jeden smoczek jest zarezerwowany dla Kero (bo tak), reszta do podziału dla niedosmokowanych uczestników. |
Powiadasz? :P A które zostały, bo chyba sobie któregoś wybiorę i zostanę w końcu dosmokowany. |
|
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
|
Wysłany: 05-09-2007, 17:42
|
|
|
Bambosh, nareszcie? :D
Grisz, tego się nie prowadzi, to się knuje po cichu, a potem głośno uczestniczy. Szkoda, że quest o klejnotach przepadł, miałbyś przykład...
Seriś, czy to znaczy, że Kero też będzie pisało, czy to takie pobożne życzenie jest? XD |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|