Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Forgotten Realms - komentarze. |
Która postać powinna dostać pokojowego Nobla? |
Altruista - za głoszenie ideałów zjednoczonego świata i rozwiązanie problemów dla pokoju (np. sprawa Mishtan). |
|
10% |
[ 4 ] |
Caladan - za wkład w rozwój technologii, handlu, nauk ekonomicznych oraz dialogu między nacjami (tzw. sojusz caladański). |
|
8% |
[ 3 ] |
Costly - jest czarny i jest rzecznikiem pokoju. |
|
48% |
[ 18 ] |
Daerian - za gloszenie ideałów zjednoczonego Faerunu i pracę nad zapewnieniem pokoju. |
|
10% |
[ 4 ] |
Velg - za pracę nad pokojowym zjednoczeniem Faerunu (sprawa Nimbralu) i zakończenie udziału Bractwa w wojnie. |
|
10% |
[ 4 ] |
Lazarus - za pracę na rzecz wolnej Halruy i godności Halruańczyków. |
|
10% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 37 |
Wszystkich Głosów: 37 |
|
|
|
Wersja do druku |
Fei Wang Reed
Łaydak
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 10-01-2010, 20:53
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | 5. Uthangol Pass zajmuje w tej chwili zaledwie kilka tysięcy ludzi (którzy mieli iść do Hardcastle), zostaną jednak wzmocnieni kawalerią (lądem) i piechotą (mostem powietrznym) z Wielkiej Rozpadliny nim nadejdą tam siły z Firetrees. |
Po pierwsze uracz nas wiadomością, ile to czasu, wedle Ciebie, zajęły opisane wydarzenia. Bo widzę, że Tobie czas upływa kilkukrotnie szybciej. W związku z tym nie czuję się zobowiązany do dbania o ten, podobno istotny, czynnik (proszę się później nie dziwić, że mogę, a raczej: będę, opisywał wydarzenia, które zdarzyły się zanim miały miejsca wydarzenia, które np. Ty opisujesz). |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-01-2010, 21:05
|
|
|
kic napisał/a: |
"Odwróćmy szachownice" - Daerian, to Ty mi powiedz w jaki sposób tworzycie te diamenty? PS. Alt to był ukłon w Twoją stronę...
|
Velg napisał/a: |
kic - a i owszem, ale i to da się obejść. Po prostu tworzymy czarem potrzebny nam diament (w 3ed. da się, co prawda za kosztem XP, ale mythallar...), a potem stworzonego diamentu używamy jako komponentu. Oczywiście, czary takie winny przestać działać poza zasięgiem mythallaru, ale... No własnie, różnicy nie ma. I tak ograniczenia mythallru nas obowiązują. |
Masz odpowiedź napisaną przez Velga. Ja mu wierzę. I nadal nie odpowiedziałeś na pytanie, czemu nie możemy użyć tego diamentu?
PS: Szat nie stworzę, skoro się nich wycofuję. Potrzebowałbym zbyt wiele czasu - coś poniżej 75 dni, powiedzmy 60, jako że to słabsza wersja Szat Arcymaga.
PS2: Post przerobiłem. |
|
|
kic
Nieporozumienie.
|
Wysłany: 10-01-2010, 21:11
|
|
|
Daerian, ja się pytam jak stworzyliście te diamenty... (to że czarem jest raczej oczywiste)
Daerian napisał/a: | PS: Szat nie stworzę, skoro się nich wycofuję. Potrzebowałbym zbyt wiele czasu - coś poniżej 75 dni, powiedzmy 60, jako że to słabsza wersja Szat Arcymaga. |
Sorry, ale nie znam szat arcymagów, które mają KP równą zbroi półpłytowej.
Mam rozumieć, że wycofanie się z szat jest równoznaczne również z tymi fajnymi kosturami. |
_________________ "Zaczynałem jako zwykły zegarmistrz, ale zawsze pragnąłem osiągnąć coś więcej." - Lin Thorvald
Melior Absque Chrisma
Pierwszy Epizod MACu |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 10-01-2010, 21:14
|
|
|
Fei napisał/a: | Po pierwsze uracz nas wiadomością, ile to czasu, wedle Ciebie, zajęły opisane wydarzenia. Bo widzę, że Tobie czas upływa kilkukrotnie szybciej. |
Poprzedni post to wydarzenia których Zeg nie mógł opisać przed zamknięciem questa, bo jak słusznie zauważyliście, zamknięcie nastąpiło nagle. Obecny post to już wydarzenia aktualne.
To po pierwsze. Po drugie - jeżeli chcecie co chwila wstrzymywać questa żeby się pohandryczyć i spróbować ugrać więcej niż wcześniej ustalone to nie liczcie, że zamierzam się stosować. Mogliście pisać, woleliście gardłować, Wasza strata. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 10-01-2010, 21:26
|
|
|
Sorry, ale nie znam szat arcymagów, które mają KP równą zbroi półpłytowej. |
Niby tak - Szata Arcymaga daje AC równy napierśnikowi (+5), z kolei ja jednak zrezygnowałem z paru bonusów takich jak ulepszone rzuty obronne (+4 normalnie) i zwiększona szanse ana przebicie Magic Resistance. To o wiele więcej niż te 2 AC.
kic napisał/a: | Mam rozumieć, że wycofanie się z szat jest równoznaczne również z tymi fajnymi kosturami. |
Z kosturami sprawa jest dokładnie taka jak z szatami - proszę spojrzeć na post. Jednak muszę wspomnieć, że Czerwoni Magowie (a w armii mam głównie tych najpotężniejszych) na pewno mieli różne ciekawe zabawki.
kic napisał/a: | Daerian, ja się pytam jak stworzyliście te diamenty... (to że czarem jest raczej oczywiste) |
Poczekamy na Velga za pozwoleniem? On wie, a ja nie mam czasu się kopać.
PS1: Ewentualnie, armia doskonale wyszkolonych fanatycznie wiernych wojowników - weteranów jest dla mnie więcej warta niż galeony ;-)
PS2: Czy możesz sobie w końcu odpuścić sprawę naszych klonów, bo omawiamy ją już chyba conajmniej 3 raz? Sam piszesz, że MAC to jedna drużyna, a tłumaczę to już chyba czterem Waszym członkom (w tym Tobie już dwa razy conajmniej). |
|
|
Fei Wang Reed
Łaydak
|
Wysłany: 10-01-2010, 21:28
|
|
|
Więc nie zdziw się potem, gdy np. Twoja armia, która gdzieś tam wedle Ciebie przybyła, nagle zniknie ze świata z powodu wydarzeń, które miały miejsce w międzyczasie - który Ty, tak pewny siebie, przeskoczyłeś.
Ysengrinn napisał/a: | To po pierwsze. Po drugie - jeżeli chcecie co chwila wstrzymywać questa żeby się pohandryczyć i spróbować ugrać więcej niż wcześniej ustalone to nie liczcie, że zamierzam się stosować. Mogliście pisać, woleliście gardłować, Wasza strata. |
Wiesz, skoro za każdym razem trzeba się kilkukrotnie powtarzać, żeby do Ciebie coś doszło... Stosować się nie musisz - ja Cię tam zmuszać nie będę, ale czy Ty oczekujesz, że my będziemy się w rewanżu dostosowywać się do Ciebie? Chyba zdajesz sobie sprawę, że w takiej sytuacji rozgrywka traci sens. Choć śmiem wątpić... |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 10-01-2010, 21:33
|
|
|
Daerian napisał/a: | Z kosturami sprawa jest dokładnie taka jak z szatami - proszę spojrzeć na post. Jednak muszę wspomnieć, że Czerwoni Magowie (a w armii mam głównie tych najpotężniejszych) na pewno mieli różne ciekawe zabawki. |
Dzięki, że się wycofałeś. Co do czerwonych magów doskonale wiem, że mają ciekawe zabawki którymi mogą się bronić to jest dla mnie oczywiste. |
|
|
|
|
|
kic
Nieporozumienie.
|
Wysłany: 10-01-2010, 21:34
|
|
|
Daerian, to będzie drugi raz. Za pierwszym razem rozchodziło się o ich ilość. Przyjęliśmy to i nie będziemy wnioskować o ich ograniczenie. Teraz występuje jednak problem dotyczący kosztów wytworzenia tych klonów, które (jak się jednak może okazać) w przeciwieństwie do danych Velga mogą być bardzo kosztowne dla Thay. Przez to ograniczy to wam możliwości wytworzenia podobnych sił, przedmiotów itp.
PS. Szaty po po prostu nie mają takich właściwości. |
_________________ "Zaczynałem jako zwykły zegarmistrz, ale zawsze pragnąłem osiągnąć coś więcej." - Lin Thorvald
Melior Absque Chrisma
Pierwszy Epizod MACu |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 10-01-2010, 21:42
|
|
|
Czy byłaby możliwość, abym oddał 25 tysięcy jednostek Pustelników pod czyjeś dowództwo, oraz trochę kamieni feniksów? Jednostkami dowodzi Sora.
Sam nie potrafię dowodzić, a ktoś zrobiłby to lepiej za mnie |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
Ostatnio zmieniony przez RepliForce dnia 10-01-2010, 21:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 10-01-2010, 21:42
|
|
|
Altruista napisał/a: |
Dzięki, że się wycofałeś. Co do czerwonych magów doskonale wiem, że mają ciekawe zabawki którymi mogą się bronić to jest dla mnie oczywiste. |
Bardzo proszę :D
PS. Szaty po po prostu nie mają takich właściwości. |
http://www.d20srd.org/srd/magicItems/wondrousItems.htm#robeoftheArchmagi
Bardzo proszę. Jak mówię, źle pamiętałem AC zbroi półpłytowej (ma 7 AC, a nie 5, pomyliło mi się z napierśnikiem), a chciałem dać ładny opis narracyjny. |
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 10-01-2010, 21:45
|
|
|
Repli, wydaje mi się, że quest jest już zbyt zaawansowany, żeby można było do niego ot tak dołaczyć :) Jedna postać to jeszcze, ale 25k wojska... Obie strony bardzo starannie budowały swoje siły i ja już widzę tę tonę flame'u przy okazji ściągania przez którąkolwiek z nich dużych posiłków z zewnątrz...
PS. Sasayaki, przywracasz mi wiarę w ludzi! |
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 10-01-2010, 21:48
|
|
|
Czemu? Przecież Sora to taki bardziej obładowany Artefaktami przepak. Takto pustelnik ma jeden zestaw ataków, i jedną, góra dwie bronie no i feniksa. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 10-01-2010, 21:49
|
|
|
Serika napisał/a: | PS. Sasayaki, przywracasz mi wiarę w ludzi! |
O jak miło, ktoś zrozumiał przesłanie że wojna jest zua :D |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 10-01-2010, 21:49
|
|
|
Chciałbym oznajmić jedną rzecz. 270 smoków chromatycznych nie zjamało przysięgi Caladana( są ze mną), ani Daeriana(nie działają w konflikcie), ale zostało niewielka ilość smoków chromatycznych w Faerunie( złamały moje przyrzeczenie, ale dopełniają umowę Daeriana, czyli nie działają w konflikcie). Ten stan trwa, aż do zakończenia Questu. Z racji, że bogowie nie moga działać. Narazie gady unikają kary. Jest też mega skromna liczba smoków, która nie dotyczy wogle żadna przysięga. Daerian jak skorzystałeś z złota jakiegoś smoka chromatycznego to złamałeś przysięgę, a konsekwencje mogą być dla ciebie tragiczne zgodnie z smoczym prawem. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 10-01-2010, 21:51
|
|
|
RepliForce napisał/a: | Czy byłaby możliwość, abym oddał 25 tysięcy jednostek Pustelników pod czyjeś dowództwo, oraz trochę kamieni feniksów? Jednostkami dowodzi Sora.
Sam nie potrafię dowodzić, a ktoś zrobiłby to lepiej za mnie |
25k gęb do wykarmienia? No niestety MAC musi ci odmówić, ale za pomoc dziękujemy, może kiedy indziej :) |
Ostatnio zmieniony przez Caladan dnia 10-01-2010, 21:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|